Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، برخی از اندیشمندان، قایل به حضور اهل‌بیت در کربلا در اربعین اول شده‎اند، یا دست‌کم از ظاهر کلامشان چنین استفاده می‎شود. در این میان بعضی از آن‌ها برای کلام خود دلیلی ذکر نکرده‌اند و برخی دیگر شهرت این قضیه را در بین علمای شیعه دلیل این ادعا دانسته‌اند و برای اثبات آن دلیل‌هایی آورده‌اند، که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
۱. ابوریحان بیرونی می‎نویسد:
 
وفی العشرین رُدَّ رأسُ الحسین† الی جثّتِه حتّی دُفِنَ مَع جثّته وَفیهِ زیارة الاربعین وَهُمْ حَرَمُهُ بَعد انصِرافِهم مِن الشام؛ در روز بیستم صفر، سرِ حسین† به بدنش ملحق و در همان مکان دفن شد و زیارت اربعین نیز در این روز بیستم صفر بوده است و آنان چهل نفر از اهل‌بیت او بودند که پس از بازگشت از شام قبر امام را زیارت کردند.
 
بنا بر عبارت فوق، ابوریحان بیرونی، افزون بر وجه مشهور برای علت نام‎گذاری زیارت اربعین به این نام، وجه تسمیة دیگری هم بیان کرده و آن اینکه معتقد است چهل تن از اهل‌بیت امام حسین† در روز بیستم صفر موفق به زیارت قبر سیدالشهدا† شده‌اند، و از این‌رو آن زیارت را زیارت اربعین نام نهاده‌اند.
 
۲. مستوفی هَرَوِی (از مورخان قرن ششم) مترجم کتاب الفتوح ابن‌اعثم، بر این باور است که علی‌بن‌الحسین‡ با سایر اهل‌بیت در روز بیستم صفر در کربلا حضور داشته است.
 
۳. ملاحسین واعظ کاشفی از قول خوارزمی نوشته است: «امام زین‌العابدین† سر پدر بزرگوار خود را با سر‌های دیگر تحویل گرفت و به کربلا رفت و در بیستم ماه صفر، سر آن سرور به بدن اطهر انضمام یافت».
 
۴. نویسندة کتاب نور العین نیز بر آن است که اهل‌بیت روز بیستم صفر در کربلا حضور داشته و در آنجا جابر و گروهی از اهل مدینه را ملاقات کرده‎اند.
 
۵. شیخ بهاییŠ می‎گوید: «روز نوزدهم از صفر، زیارت اربعین اباعبدالله الحسین† است. این روز که چهل روز از شهادت امام می‎گذشت، روز ورود جابر‌بن‌عبدالله انصاری برای زیارت قبر حضرت است و آن روز با روز ورود اهل‌بیت امام از شام به کربلا یکی شد؛ درحالی‎که آنان آهنگ رفتن به مدینه را داشتند».

 
۶. میرزامحمد اشراقی معروف به ارباب پس از بیان گزارش طبری در بشارة المصطفی، دربارة زیارت جابر می‎نویسد:
در این خبر معتبر، مذکور نیست که زیارت جابر در روز اربعین بوده یا روز دیگر، و نیز ذکر نشده که زیارت جابر در سال اول شهادت بوده یا بعد؛ لیکن مذکور در کتب شیعه، تحقق دو امر (زیارت جابر در اربعین در سال اول) است. درهرحال ورود اهل‌بیت را به کربلا در روز اربعین، بسیاری ذکر کرد‎ه‎اند، از عامه و خاصه و در سیره و تاریخ محفوظ است که بعد از سال شهادت، اهل‌بیت مسافرتی به عراق ننموده‎اند.
 
۷. سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی در قالب پاسخ‌گویی به شبهات محدث نوری که منکر رسیدن اهل‌بیت به کربلا در روز اربعین است، دلایلی برای امکان ورود اهل‌بیت در اربعین سال ۶۱ قمری آورده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اهل بیت اربعين حسینی کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۴۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی آبادان در نخستین نشست ستاد برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین حسینی ۱۴۰۳ دانشگاه علوم پزشکی آبادان در اربعین حسینی گفت: ۱۰ دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس در مرکز شهید سلیمانی شلمچه مستقر خواهند شد.
اسماعیل ویسی به استقرار هواپیمای بیماربر در منطقه و نقطه گذاری هفت محل برای ایجاد سالن‌های سرد برای رفاه حال زائران اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: نیرو‌های دانشگاه علوم پزشکی آبادان از پانزدهم مردادماه سال‌جاری با استقرار نیرو‌های خدمات‌رسان حوزه سلامت آغاز و تا یک هفته پس از اربعین ادامه خواهد داشت.
نشست‌های ستاد رابعین حسینی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با فواصل زمانی هر ۲ هفته یکبار، نیاز‌ها و پیشنهادات خود را برای خدمات رسانی به زائران مورد بررسی قرار می‌دهد و از سوی دبیرخانه اربعین حسینی جمع‌بندی و به معاونت توسعه مدیریت و منابع اعلام می‌کند.
وی با اشاره به اینکه شرایط دانشگاه علوم پزشکی آبادان برای خدمت به زائران اربعین نسبت به سال گذشته امکانات بیشتر پیش‌بینی کرده است گفت: نیاز‌های دارویی و درمانی زائران در مرکز شهید سلیمانی شلمچه تامین خواهد شد.
در ادامه، اعضای حاضر در این نشست برنامه‌های خود را برای برگزاری مراسم اربعین حسینی سال‌جاری تشریح کردند و همچنین به بیان نیاز‌ها و چالش‌های احتمالی پیش رو پرداختند.

بر اساس تقویم رسمی کشور چهارم شهریور برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۵ هجری شمشی اربعین حسینی است.

دیگر خبرها

  • آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • استقرار ۱۲ پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • زمان ارائه خدمات درمانی به زوار حسینی در مرز شلمچه اعلام شد
  • اولین اظهارات سرمربی جدید والیبال ایران پس از ورود به تهران
  • انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما
  • اولین اعزام زائران حج عمره پس از ۹ سال انجام شد | اعلام زمان نخستین پرواز حج تمتع | مدت حضور حجاج در عربستان چند روز است؟