Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آمریکایی‌ها عنوان می‌کنند تحریم‌های نفتی ایران را از ۱۳ آبان کلید خواهند زد، اما امروز این قدر تحت فشار کشته شدن این روزنامه نگار عرب هستند که ...

محمد ساجدی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص بهره برداری سیاسی ترک‌ها از قضیه قتل خاشقجی در قبال آمریکا و عربستان گفت: گاهی در دنیا سیاست ناخواسته اتفاقاتی پیش می‌آید که اگر طرف مقابل زرنگ باشد می‌تواند به خوبی بهره برداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: مثلا در ماجرای کشتن دیپلمات روسی در ترکیه که منجر به قطع روابط روس و ترک‌ها شد، یک بازار مجانی روس‌ها در اختیار ما قرار گرفت که البته به دلیل بی تجربگی نتوانستیم از این بازار به خوبی استفاده کنیم.

ساجدی مثال دیگر حوادث این چنینی در عالم سیاست را هواپیمای روسی دانست که توسط اسرائیلی‌ها زده شد و تصریح کرد: اگر این اتفاق نمی‌افتاد هرگز هیچ اس ۳۰۰ در اختیار سوریه قرار نمی‌گرفت و اگر امروز خاشقجی کشته نمی‌شد این فرصت طلایی در مسئله طلایی و نفت در اختیار ایران قرار نمی‌گرفت.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به استیصال آمریکایی‌ها در مسئله تحریم‌های ایران در آستانه ۱۳ آبان گفت: آمریکایی‌ها عنوان می‌کنند تحریم‌های نفتی ایران را از ۱۳ آبان کلید خواهند زد، اما امروز این قدر تحت فشار کشته شدن این روزنامه نگار عرب هستند که اگر نفت را تحریم کنند قیمت نفت به 200 دلار می‌رسد و اگر نکنند خواست ایران محقق شده یعنی در هر دو حالت شرایط به نفع ایران خواهد بود.

وی تصریح کرد: ترکیه نیز از شرایط فعلی بهره برداری‌های خاص خود را می‌کند اولا در خصوص پیشنهاد حق السکوت ۵ میلیارد دلاری عربستان سکوت کرده و عده‌ای می‌گویند مبالغ بالاتری را پیشنهاد داده است.

ساجدی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی ترکیه در ماجرای قتل خاشقجی تنبیه عربستان است، گفت: ترکیه و عربستان از متحدان استراتژیک یکدیگر علیه داعش بودند، اما نقطه اختلاف نظر آن‌ها مسئله اخوان المسلمین بود که سبب جدایی آن‌ها از یکدیگر شد به این صورت که عربستان به شدت مخالف اخوان المسلمین بود، اما ترک‌ها موافق حضور این گروه بودند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در شرایط فعلی ترک‌ها قدرت نمایی خود را بعد از مسئله داعش به اثبات می‌رسانند، گفت: فاز بعدی عملکرد ترک‌ها تسویه حساب با آمریکایی هاست.

وی ادامه داد: آمریکا نیز در قبال ترکیه پیشنهاد مبلغ هنگفتی را داده بود تا بر سر قضیه خاشقجی سکوت کند و کوتاه بیاید، اما ترک‌ها عنوان کردند ما سه شرط برای کوتاه آمدن در سر این مسئله داریم شرط‌هایی که معمولا هم عملیاتی نمی‌شوند. شرط اول ترک‌ها آزادی فتح الله گولان مخالف سرسخت ترک‌ها بود که در آمریکا به سر می‌برد، شرط دوم عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا بود و شرط سوم ترکیه این بود که همه تحریم‌ها علیه ترک‌ها ملغی شود.

ساجدی با بیان اینکه از سه شرط یاد شده تنها امکان عملیاتی شدن شرط سوم وجود دارد، گفت: آمریکایی‌ها قطعا با این شروط مخالفت می‌کنند و نتیجه این اتفاق این خواهد شد که یا ترکیه به سمت محور شرق حرکت می‌کند و از عربستان، آمریکا و اتحادیه اروپا هر کدام به دلایلی دور می‌شود و به سمت ایران و روسیه می‌آید و شاهد این مدعا ادعای اخیر اردوغان است که عنوان کرد ترکیه هرگز ایران را به خاطر مسائل نفت و گاز رها نمی‌کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به بازی شایسته ترک‌ها در یک بازی ناخواسته گفت: به احتمال قوی این ماجرا منجر به برکناری بن سلمان خواهد شد شاهزاده شروری که حتی جانشین آن در لندن هم تعیین شده است.

وی با اشاره به تغییر رویه سعودی‌ها برای تهدید ایالات متحده گفت: چندی پیش شبکه العربیه عنوان کرد ما به دنبال از سر گیری روابط خود با ایران خواهیم بود البته عملیاتی شدن یا نشدن این خیر اهمیت چندانی ندارد مهم تاثیری است که این شایعات در فضای بین المللی و به نفع ایران خواهد داشت.

ساجدی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال آنچه از شرایط فعلی برمی آید بهره برداری تمام عیار ترک‌ها از کشته شدن جمال خاشقجی است که البته این روند در حال تمام شدن به نفع ایران است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترکیه ترکیه تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است

به گزارش خبرنگار مهر محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

ادامه دارد....

کد خبر 6092877 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • پیام تبریک اینفانتینو و شیخ سلمان برای قهرمانی فوتسال ایران در آسیا + عکس
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران