Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@05:54:36 GMT

داوری کلاری و صمدیان و جبلی در جشنواره تئاتر «الف»

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۵۱۵۲

داوری کلاری و صمدیان و جبلی در جشنواره تئاتر «الف»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، داوری آثار بخش مسابقه عکس آزاد این جشنواره با مدیریت مهدی آشنا را محمود کلاری، سیف‌الله صمدیان و حمید جبلی داوری بخش مسابقه عکس آزاد جشنواره تئاتر «الف» برعهده گرفتند.

محمود کلاری عکاس، مدیر فیلمبرداری، بازیگر و کارگردان سینما از جمله فیلمبرداران مطرح سینمای ایران است که در کارنامه کاری خود فعالیت های متعدد و مطرحی را به ثبت رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بچه های آسمان» مجید مجیدی، «بادیگارد» و «از کرخه تا راین» ابراهیم حاتمی کیا، «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی، «خوک» مانی حقیقی، «ماهی و گربه» شهرام مکری، «خاک آشنا»، «خانه ای روی آب» و «بوی کافور، عطر یاس» بهمن فرمان آرا، «خون بازی» رخشان بنی اعتماد، «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» دکتر علی رفیعی، «دلشدگان» و «مادر» زنده یاد علی حاتمی، «ای ایران» ناصر تقوایی، «سرب» مسعود کیمیایی و «بوتیک» حمید نعمت‌الله از جمله آثار مطرح سینمای ایران هستند که محمود کلاری فیلمبرداری آن‌ها را بر عهده داشته است.

وی علاوه بر دریافت جوایز متعددی در عرصه فیلمبرداری از جمله جایزه جشن بزرگ سینمای ایران و همچنین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، دریافت جوایز بین‌المللی از جمله  تندیس یک عمر دستاورد هنری از جشنواره دوبلین و تندیس کم فلکس از آن خود کرده است. همچنین از سوی انجمن فیلمبرداران فرانسه آی اف سی نیز بزرگداشتی برای این هنرمند شناخته شده سینمای ایران برگزار شده است.

«رقص با رویا» و «ابر و آفتاب» فیلم هایی هستند که در کارنامه کارگردانی محمود کلاری به ثبت رسیده اند.

سیف الله صمدیان عکاس، فیلمساز و فیلمبردار ایرانی از دیگر چهره‌های شناخته شده در عرصه هنر ایران است. وی تصویربرداری فیلم‌های «ای بی سی آفریقا»، «جاده‌ها» و «پنج» از آثار زنده‌یاد عباس کیارستمی را بر عهده داشته است. عضویت در شورای سیاستگذاری گروه سینمایی «هنر و تجربه»، عضو هیأت مؤسس انجمن عکاسان ایران و بنیانگذار و دبیر جشن تصویر سال از جمله فعالیت‌های صمدیان هستند.

وی در عرصه‌های داخلی و خارجی موفق به دریافت جوایز معتبر متعددی از جمله جایزه وورد پرس فتو، جایزه یوزپلنگ طلایی بهترین فیلم کوتاه برای فیلم کوتاه «پنج داستان کوتاه» و دریافت مدالیوم عکاسی تئاتر شده است.

صمدیان همچنین در عرصه بین‌المللی ورک‌شاپ‌های آموزشی متعددی از جمله ورک شاپ ۱۰ روزه در مدرسه سینمای مکزیک و ورک شاپ یک روزه در سیزدهمین جشنواره بین المللی «سین مورلیا» در مکزیک برگزار کرده است.

حمید جبلی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، فیلمنامه نویس و کارگردان سینمای ایران است که در زمینه عکاسی نیز فعالیت مستمر و حرفه‌ای دارد.

وی به عنوان بازیگر در آثار مطرحی چون «دلشدگان» و «مادر» زنده یاد علی حاتمی، «ای ایران» ناصر تقوایی، «شیر سنگی» مسعود جعفری جوزانی، «مرد آفتابی» همایون اسعدیان و مجموعه فیلم های «کلاه قرمزی» به کارگردانی ایرج طهماسب به ایفای نقش پرداخته است.

وی همچنین به عنوان صداپیشه علاوه بر حضور در «مدرسه موش ها» در مجموعه های مختلف سینمایی و تلویزیونی «کلاه قرمزی» حضور داشته است.

«خواب سفید» و «پسر مریم» نیز فیلم هایی هستند در کارنامه کارگردانی حمید جبلی در عرصه سینما به ثبت رسیده اند.

جبلی علاوه بر فعالیت های متعدد در عرصه تلویزیون، به عنوان بازیگر تئاتر نیز در آثار مختلفی از جمله «اولدوز و کلاغ ها»، «دایره گچی قفقازی»، «یک جف کفش برای زهرا»، «هملت با سالاد فصل» و «چمدان» به ایفای نقش پرداخته است.

علاقه‌مندان برای حضور در بخش مسابقه عکس آزاد جشنواره بین المللی تئاتر «الف» می‌توانند تا ۲۰ آبان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت این رویداد مراجعه کنند.

کد خبر 4435405 محمد صابری

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر ایران حمید جبلی سیف الله صمدیان محمود کلاری اربعین ۹۷ تئاتر ایران موسیقی ایرانی هالیوود برنامه تلویزیونی سینمای مستند فیلم کوتاه فیلم سینمایی رادیو سریال ایرانی سینمای آمریکا کارگردان تئاتر انیمیشن تماشاخانه ایرانشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۵۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است

مستندساز شاخص سینمای ایران گفت: سهیلی فردی بسیار متواضع بود و من کسی را مانند او در سینمای ایران ندیدم. او خود را سرباز سینما می‌دانست و اگر از او کمکی می‌خواستید امکان نداشت از انجام آن دریغ کند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پژمان مظاهری پور مستندساز گفت: جای حمید سهیلی در میان ما خالی است و نامش همیشه جاودان خواهد بود. او آثار ماندگاری را از خود باقی گذاشت. سهیلی فعالیت حرفه‌ای خود را با سمت مدیر تدارکات و مدیر تولید در سریال «آتش بدون دود» به کارگردانی زنده یاد نادر ابراهیمی آغاز کرد. او سپس پژوهش‌های مرتبط با ایران شناسی را در موسسه ایران پژوه که توسط آقای ابراهیمی اداره می‌شد آغاز کرد.

وی ادامه داد: در این گروه سهیلی با محمدرضا مقدسیان و عزیزالله حاجی مشهدی کار می‌کرد. آن‌ها کار پژوهشی مجموعه «سیاحت ایران» که قرار بود داریوش مهرجویی آن را تهیه و کارگردانی کند را انجام می‌دادند.

مظاهری‌پور خاطرنشان کرد: یک قسمت از این مجموعه که درباره «قلعه الموت» است به تولید رسد، اما از نگاتیو‌های آن اطلاعی در دست نیست. حمید سهیلی تصایری به صورت هشت میلیمتری از روز‌های تولید آن بخش را در اختیار داشت و تعلق خاطر او به مستند سازی در اینجا مشخص می‌شود. او اولین فیلم مستند خود را در مجموعه «سفر‌های دور و دراز هامی و کامی» تجربه می‌کند که در ارتباط با مراحل استخراج ذغال سنگ است.

آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری به شمار می‌روند

مظاهری‌پورهمچنین گفت: او پس از انقلاب اولین مجموعه مستند خود با نام «دست آفریده‌ها» را ساخت که در اتباط با کارگاه‌های صنایع دستی است. سهیلی فردی بسیار دقیق و منظبتی بود و در ساخت آثار خود با پژوهشگران طراز اول هر رشته مشورت می‌کرد. سال ۵۸ شش فیلم درباره تاریخ خط ساخت و به سراغ دکتر مهرداد بهار از اسطوره شناسان مطرح رفت. این مجموعه دارای یکی از مصاحبه‌های مهم بهار است. او در «مرگ یزدگرد» به عنوان مدیر تدارکات و تولید با بهرام بیضایی نیز همکاری کرد و سپس مجموعه «به سوی سیمرغ» را در قالب ۱۲ فیلم کار کرد که مربوط به تاریخ نقاشی ایران است و آیدین آغداشلو در اثر همراه او بوده است.

این فیلمساز سینمای مستند اقرود: سهیلی از سال ۶۲ تا ۷۰ مجموعه «معماری ایرانی» را کارگردانی کرده است که پژوهشگر اصلی آن نیز خودش بوده است. حمید سهیلی فردی بسیار متواضع بود به همین دلیل فیلم‌های او تیتراژ ندارند.

وی با بیان اینکه مجموعه «معماری ایرانی» در استودیو گلستان ساخته شده که متعلق به شبکه یک تلویزیون است، بیان داشت: سهیلی در این اثر نیز از کارشناسان مطرحی استفاده می‌کند که در معماری ایران افرادی معتبری هستند. محمد کریم پیرنیا و دکتر اسکندر مختاری که در این برنامه حضور دارد از جمله این افراد بودند.

وی ادامه داد: سهیلی در این مجموعه به بافت‌های شهر‌های ایران می‌پردازد و کار بسیار سنگین و پیچیده‌ای را صورت می‌دهد. او سی و سه فیلم در این مجموعه تولید می‌کند که هر یک در حکم یک سند معتبر است. گفتار ماندگار متن فیلم را آقای میرفخرایی خوانده‌اند که این موضوع نیز از ویژگی‌های این مجموعه به حساب می‌آید. مستند «مرمت آثار باستانی» دارای پشتوانه معتبر پژوهشی است. حمید سهیلی فردی بسیار متعهد، امانت‌دار و اخلاق محور بود و جوایزی را که برای فیلم‌های خود دریافت می‌کرد، به نهاد حامی فیلم‌هایش تقدیم می‌کرد. او ۱۰۴ فیلم ساخته است که در تاریخ سینمای مستند ایران ماندگار است.

مظاهری پور همچنین گفت: سهیلی دارای نشان درجه دو هنری بود، اما لیاقت او بسیار بالاتر از دریافت نشان درجه یک بود.

حمید سهیلی؛ شخصیتی استثنایی در سینمای مستند

در ادامه این نشست دکتر اسکندر مختاری از اساتید حوزه معماری و مرمت نیز گفت: حمید سهیلی یک انسان استثنایی بود، چراکه همواره به دانش اندوزی می‌پرداخت و همچنین خودش و جامعه را جدی می‌گرفت و از فرصت‌های پیش آمده برای خود استفاده می‌کرد. من در جریان فیلم‌های «معماری ایرانی» با او آشنا شدم. او پیش از ساخت هر فیلم مطالعات زیادی انجام می‌داد. به همین دلیل یک کتابخانه شخصی مختص به خود داشت.

وی ادامه داد: سهیلی اعتقاد داشت که تفاوت میان کارشناسان و فیلمساز این بود که یک کارشناس به صورت تصویری به موضوع نگاه نمی‌کند و به همین دلیل نحوه نگاه او با ما تفاوت داشت. او خود نسبت به هر موضوع اشراف داشت و مصاحبه شونده زمانی که مقابل او قرار می‌گرفت متوجه این موضوع می‌شد.

مختاری با بیان اینکه سهیلی عالم را از عالم نما تشخیص می‌داد، ادامه داد: پس از ساخت فیلم، زمانی که صحبت‌های ما را می‌شنید، اگر از موضوعی در اثر خود نمی‌توانست دفاع کند، آن را تغییر می‌داد و اصلاح می‌کرد. او نریشن بیشتر مجموعه «معماری ایرانی» را خودش نوشت و من نیز در چند قسمت او را همراهی کردم. نکته مهم این است که سهیلی در نریشن و موسیقی به دنبال تاثیر عاطفی بر مخاطب نبود. من معتقدم اگر سهیلی فردی دانشگاهی در اروپا بود، به عنوان یکی از مهم‌ترین افرادی که در راستای پیشرفت‌های علمی کشور خود گام برداشته بود شناخته می‌شد.

وی ادامه داد: دوره‌های تاریخی هنر ایرانی که سهیلی در آثار خود به تصویر کشیده است، در حکم یک دایره‌المعارف جامع است. این فرد استثنایی معایبی هم داشت و آن اینکه خود و همکارانش را در تیتراژ فیلم معرفی نمی‌کرد. او تمام راش‌های استفاده نشده خود را به مرکز اسناد میراث فرهنگی تحویل داد که امروزه از اسناد تاریخی مهم به شمار می‌روند. مجموعه «مرمت آثار باستانی» امروزه بخشی از تاریخ معماری است.

در ادامه مظاهری‌پور درباره اهمیت گفتار متن در سینمای مستند نیز گفت: او در نوشتن متن بسیار دقیق بود و این کار را با حضور کارشناسان پیش می‌برد. او معتقد بود برخی از گفتار‌های متن مجموعه «معماری ایرانی» برای مخاطب حوصله سربر است و از من می‌خواست در آثارم رویه دیگری را پیش بگیرم. او عقیده داشت باید نریشن دارای وجهی قصه گو باشد تا بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند. میرفخرایی نیز تنها یک گوینده نبود بلکه فردی دانشمند، مولف و آشنا با علم بود.

مظاهری پور با اشاره به اینکه مستند «مرمت آثار باستانی» به صورت شانزده میلیمتری ساخته شده است، افزود: در زمانی که سهیلی با تلویزیون کار می‌کرد، نظام تهیه کنندگی وجود داشت و او نمی‌توانست راش‌ها را با خود داشته باشد و آن‌ها بعد از قطع نگاتیو در آرشیو سازمان صدا و سیما نگه‌داری شدند او با هوشمندی بخشی از موارد فیزیکی باقی مانده از آثار خود را به سازمان میراث فرهنگی تقدیم کرد.

سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست

در ادامه این برنامه ارد عطارپور مستندساز شاخص سینمای ایران که از افراد نزدیک به حمید سهیلی به شمار می‌رفت درباره او گفت: سهیلی فردی بسیار متواضع بود و من کسی را مانند او در سینمای ایران ندیدم. او خود را سرباز سینما می‌دانست و اگر از او کمکی می‌خواستید امکان نداشت از انجام آن دریغ کند. حتی اگر در حوزه‌ای اطلاعات کافی نداشت به مطالعه می‌پرداخت و آن را در اختیار سوال شونده قرار می‌داد.

وی ادامه داد: خط تولید فیلم مستند درباره تاریخ معماری ایران، تحت تاثیر فعالیت‌های حمید سهیلی است و افراد دیگری نیز از او الگوبرداری کرده‌اند. سهیلی زمانی به ساخت آثار مرتبط با تاریخ ایران مبادرت ورزید که آن زمان این اتفاق در کانون توجه نبود.

عطارپور خاطرنشان کرد: او با پافشاری کار خود را پیش می‌برد چراکه علاقه زیادی به وطن خود داشت. فیلم «مرمت آثار باستانی» دارای دقت، جزئیات و دکوپاژی دقیق و برجسته است و توضیحات کاملی دارد. همچنین دارای پلان‌هایی بسته و تعلیقی جذاب است. این مجموعه به یونسکو عرضه شد و در آنجا به عنوان یک سند دیداری و شنیداری به ثبت رسید و افرادی در خارج از کشور نیز متوجه این گنجینه ارزشمند باقی مانده از او شدند.

وی بیان داشت: من در ماه‌های آخر عمر حمید سهیلی از او خواستم تا طرحی را برای ساخت ارائه دهد و جالب است تمام موضوعاتی را که در دست داشت درباره ایران بود.

برنامه «شب‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند در موزه سینما برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • مژده رئیس رسانه ملی درباره حق پخش فوتبال
  • مژده رئیس رسانه ملی پیرامون حق پخش فوتبال
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی