Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: در حالی که دولت هـمـواره بر تخصیص و تأمین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی برای کالا‌های اساسی تأکید کرده، اما این سؤال مطرح است که اگر چنین اتفاقی افتاده چرا قیمت کالا‌های اساسی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است؟

در حالی که دولت هـمـواره بر تخصیص و تأمین ارز 4 هزار و 200 تومانی و 3 هزار و 700 تومانی برای کالا‌های اساسی تأکید کرده، اما این سؤال مطرح است که اگر چنین اتفاقی افتاده چرا قیمت کالا‌های اساسی بین 30 تا 50 درصد افزایش یافته است؟ آیا تخصیص‌ها نامناسب بوده یا کم‌کاری در نظارت بر توزیع کالا‌های اساسی موجب گرانی کالا‌هایی شده که قیمت‌شان نباید بیش از 20 درصد افزایش می‌یافت؟

به گزارش «جوان» در جدید‌ترین اظهارنظر‌ها علی عوض‌پور، دبیرکل اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با تسنیم گفته است‌: برخی از مسئولان اقتصادی کشور اعلام کردند کالا‌های اساسی بین 30 تا 50 درصد افزایش قیمت داشته، ولی نباید قیمت کالا‌هایی که دولت آن‌ها را با ارز 4 هزار و 200 تومانی تأمین کرده، افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالاً اشاره این مقام صنفی به اظهارات رئیس مرکز آمار ایران درباره بهای «خوراک مردم» در شهریورماه است که نسبت به ماه مشابه سال قبل 36 درصد افزایش داشته است.

امیدعلی پارسا روز شنبه هفتم مهر با بیان این آمار، تأثیر نوسان‌های شدید بازار Store ارز در افزایش قیمت‌ها را رد کرده و گفته بود: «افزایش قیمت دلار، سکه و ماشین‌آلات تا زمانی که در دل کالا و خدمات مصرفی نرود، به‌صورت تورم لحاظ نمی‌شود.» یکی از برنامه‌های دولت حسن روحانی تک رقمی ماندن میزان تورم بود، اما روند افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی تخصیص ارز به کالا‌های اساسی هدفمند نبوده و اهداف دولت در کالا‌های اساسی و مواد خوراکی مردم، محقق نشده است.

رئیس مرکز آمار ایران به خبرگزاری تسنیم گفته بود: «تورم نقطه به نقطه در شهریور جاری نسبت به شهریور سال گذشته 26 درصد افزایش داشته که برای خوراک 36 درصد و برای جزئیات و کالا‌های با دوام مردم 70 درصد و میوه و خشکبار 75 درصد است.»

بانک مرکزی در آمار خود اعلام کرده که در شهریور ماه میزان تورم در تمامی گروه‌های کالایی و خدماتی اصلی افزایش داشته و شاخص‌ها حتی در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تا 46 درصد رشد داشته است.

اثرات گرانی نرخ ارز نباید تا این حد باشد!

همچنین علی عوض‌پور، دبیر کل اتاق اصناف ایران گفته است‌: از ابتدای امسال با توجه به تغییراتی که در مباحث اقتصادی به وجود آمد، تغییراتی که در نرخ ارز و سایر سیاست‌های برون مرزی‌مان ایجاد شد و تحریم‌هایی که مطرح شد، در تأمین و توزیع کالا با مشکل مواجه شدیم. از طرفی هم دولت، تدابیر ویژه‌ای را در رابطه با 25 قلم کالا دید که به صورت خاص مد نظر بود، ولی واحد‌های تولیدی اعم از صنفی، صنعتی و تولیدی بزرگ در تأمین و تولید با مشکل مواجه شدند و خلأ چند ماهه‌ای را در بازار داشتیم و این یکی از دلایلی بود که عرضه کالا کاهش پیدا کرد.

به‌رغم اینکه در این چند ماه کاهش عرضه داشتیم، ولی کاهش عرضه، آن مقدار نبود که بازار را بر هم بزند و برخی بحث‌های روانی نیز در این چند ماه تأثیرگذار بود. همچنین تغییرات نرخ ارز نباید تا این حد، اثر مستقیمی روی کالا‌ها داشته باشد.

دبیر کل اتاق اصناف ایران با ابراز امیدواری درباره ساماندهی و ثبات در قیمت مواد غذایی، اظهار داشت: خوشبختانه ثبات قوانین و مقرراتی را در تأمین ارز و سیاست‌های پولی مالی طی یکی دو ماه گذشته داشتیم که این نوید این را می‌دهد، بتوانیم تولیدمان را که بیشتر مواد غذایی مد نظر است، ساماندهی کنیم و ثبات داشته باشیم.

باید تا 20 درصد گران می‌شد نه 50 درصد!

وی با اشاره به افزایش قیمت 30 تا 50 درصدی برخی از کالاها، آن را غیرمنطقی دانست و گفت: برخی از مسئولان اقتصادی کشور اعلام کردند بین 30 تا 50 درصد اقلام کالا‌های اساسی افزایش قیمت داشته، ولی نباید کالا‌هایی را که دولت تأمین‌کننده ارز 4 هزار و 200 تومانی برای آن‌ها بوده، افزایش بیابد.

عوض‌پور افزود: کلیه کالا‌ها و خدمات بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان نرخ‌گذاری می‌شود که آمار و ارقامی که ما داریم بین 10 تا 20 درصد افزایش قیمت داشتیم.

وی ادامه داد: حتی برخی از افزایش قیمت‌هایی که واحد‌های تولید داشتند، سازمان حمایت از مصرف‌کننده و سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کردند که بدون مجوز بوده و تشکیل پرونده داده‌اند و در مراجع قضایی و سازمان تعزیرات در حال پیگیری است و بعضی‌ها اعمال قانون Law و جرائم شده، ولی اعتقاد ما بر است که این افزایش قیمتی که بعضی از واحد‌های تولیدی در روز‌های اخیر بین 30 تا 50 درصد داشتند، غیرمنطقی است و بازار مردم را اذیت می‌کند.

دبیر کل اتاق اصناف ایران با ابراز تأسف از بالا بودن نرخ تولید در کشور، تصریح کرد: نرخ تولید در کشور به‌رغم امکاناتی که داریم بالاست. این افزایش قیمت‌ها، تورمی که وجود داشته، نرخ ارز که در بازار وجود دارد، قطعاً نرخ واقعی نیست و همه حباب است. عوامل تولید و ابزار تولید افزایش یافته و این‌ها ارتباط مستقیم با ارز دارد و باید سازمان حمایت از مصرف‌کننده با تشدید بازرسی‌های خود، به طور شفاف به مردم نرخ تمام شده تولید را اعلام کنند. ما اعتقاد داریم که افزایش قیمت منطقی را جامعه می‌پذیرد و جز این قابل قبول نیست.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

جوانی پوست صورت در 6 دقیقه! تمجید بازیگر «بازی تاج و تخت» از فیلم اصغر فرهادی تکه ای از ماه 600 هزار دلار فروخته شد فرود اضطراری هواپیما در ترافیک آزادراه + فیلم دختری همکلاسی هایش را به میهمانی وحشتناکی دعوت کرد! همخوابی چندش آور زوج جوان با سگ + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا همخوابی دختر دانشجو با استاد به خاطر نمره پایان نامه ! 200 هزار تومان قیمت جنازه مرد تهرانی بود! قیمت خودرو در سراشیبی سقوط/ دلالان هم فروشنده شدند! + لیست قیمت ها قتل جوان 23 ساله در ساری / قاتل تحت تعقیب پلیس بریدن سر خانم دکتر توسط معلم عاشق پیشه! + عکس 4 قتل فجیع پایتخت فقط در 30 دقیقه شوم! / گفتگو و عکس مشاهده آدم فضایی ها در آسمان!+فیلم قاتل اصلی محیط بان پارک ملی گلستان دستگیر شد + عکس مهدی توسط مرد قانون شکنجه شد تا رشوه بدهد! + جزییات اعدام برای کریم در سلاخی کردن پسر ناتنی اش + عکس پسرخندان زن جوان 40 سال از شوهر مرموزش کوچکتر بود! / او روانشناس بود؟! 6 مرد با لباس زنانه در مسیر اربعین دستگیر شدند ! +عکس و فیلم فیلم لحظه متلاشی شدن ناو آمریکایی پس از حمله موشکی

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه اقتصادی بازار Store نرخ ارز نرخ ارز قانون Law ارز دولت افزایش ماه اتفاقی عکس فیلم ایران اعدام محکوم شد خانواده ایرانی من سیاه دختران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در لرستان

سید عماد شاهرخی در حاشیۀ برگزاری طرح تشدید بازرسی‌ها در بازار کالا‌های اساسی لرستان، گفت: ۵۰ تیم بازرسی نظارت بر بازار کالا‌های اساسی را در این استان به‌عهده دارند.

او با اشاره به انجام ۸۲ هزار بازرسی از واحد‌های صنفی لرستان در سال گذشته، اضافه کرد: این بازرسی‌ها به تشکیل شش هزار پرونده منجر شده‌است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اعلام جریمۀ ۲۷۰ میلیارد تومانی برای واحد‌های صنفی متخلّف در این استان، متذّکر شد: فروشندگان درج قیمت و قیمت مصوّب روی کالا‌های اساسی را رعایت کنند.

او با تأکید به انجام ۹ هزار و ۴۰۰ بازرسی از بازار کالا‌های اساسی طی دو ماه اخیر، بیان کرد: ۹۰۰ پرونده برای عدم رعایت قانون در واحد‌های صنفی تشکیل شده‌است.

شاهرخی یادآور شد: طرح تشدید نظارت و بازرسی بر فعالیت کشتارگاه‌ها، کارگاه‌های بسته‌بندی وابسته به دام، طیور و آبزیان از امروز توسط ۵۰ تیم بازرسی انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام داد: مردم در تماس با سامانۀ ۱۲۴ هرگونه تخلف در حوزۀ کالا‌های اساسی را اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • اجرای طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در لرستان
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • طلا باز هم گران شد/ ورق در بازار سکه برگشت
  • قیمت کالاهای اساسی افزایش نیافته است
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد