Web Analytics Made Easy - Statcounter

پکن-ایرنا- ژاپن و اروپا امروز شنبه به صورت مشترک یک راکت مدل آریان 5 را با یک فضاپیما و دو کاوشگر برای کاوش سیاره مرکوری به فضا ( تیر- سیاره آب) پرتاب کردند.

به گزارش ایرنا از تلویزیون ژاپن، پرتاب این فضا پیما یکی از تازه ترین برنامه های مشترک فضایی دو طرف است که ماموریتی 7 ساله دارد.
سازمان های فضایی ژاپن و اروپا در بیانیه هایی آورده اند که فضاپیمای بدون سرنشین 'بپی کلمب' از گویی یانا فرانسه با موفقیت پرتاب شده و در مدار تعیین شده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این برنامه با سرمایه گذاری هنگفت یک میلیارد و 500 میلیون دلاری طرفین انجام شده و یکی از مهمترین کاوش های تاریخ فضایی برای کاوش مرکوری محسوب می شود.
مرکوری به دلیل کششی که به سمت خورشید دارد دارای دمای بالایی است و واکنش های انرژی در آن برای کاوش دانشمندان از اهمیت زیادی برخوردار است.
این دو کاوشگر ارسالی بتدریج از فضاپیما جدا می شوند و طبق برنامه؛ تحقیقاتی جداگانه درباره وضعیت مغناطیسی این سیاره و همچنین سطح آن انجام می دهند.
این دومین برنامه فضایی مشترک طرفین محسوب می شود اوایل ماه جاری میلادی نیز کاوشگر جاکسا با همکاری ژاپن و کشورهای آلمان و فرانسه؛ یک وسیله اکتشافی را به فضا پرتاب کرده بود.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ژاپن اروپا مركوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۷۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، هرچند فضاپیمای ویاژر یک هنوز داده های علمی درستی به زمین نمی فرستد اما اکنون اطلاعات قابل استفاده درباره سلامت و وضعیت عملیاتی سیستم های مهندسی خود ارسال می کند.

ویاژر یک نخستین شی ساخت انسان بود که در سال ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شد و حدود ۳۵ سال بعد از منظومه شمسی خارج و وارد فضای بین ستاره ای شد. پس از آن نیز ویاژر ۲ به فضا فرستاده شد. این فضاپیما هنوز هم فعال است و با زمین ارتباط برقرار می کند.

هر دو کاوشگر تنها ابزارهای ساخت انسان هستند که فضای خارج از تاثیر خورشید را بررسی می کنند. البته در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی ویاژر یک پس از ۱۱ سال اکتشاف و در فاصله ۲۴ میلیارد کیلومتری زمین ارتباط سیستم رایانشی این فضاپیما با تیم پروژه روی زمین قطع شد.

تیم عملیات ویاژر یک ناسا در ماه مارس سال جاری میلادی سیگنال دیجیتالی به فضاپیما ارسال کردند تا سیستم FDS آن را وادار کنند کل حافظه ابزار را به زمین بفرستد. این تخلیه حافظه به مهندسان و محققان اختلالی را نشان داد که در نتیجه یک کد معیوب در یک تراشه به وجود آمده بود. از بین رفتن این کد سبب شد اطلاعات علمی و مهندسی ویاژر غیرقابل استفاده شود.

مهندسان ناسا نمی توانند به طور فیزیکی این تراشه را تعمیر یا جایگزین کنند اما آنها می توانند از راه دور کد معیوب را در جای دیگری از حافظه FDS قرار دهند. هرچند هیچ یک از بخش های حافظه به اندازه ای بزرگ نیست که کد را به طور کامل در خود جای دهد این تیم می تواند بخش مذکور را به چند قسمت تقسیم در بخش های جداگانه قرار دهد.

کد خبر 6086088 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد
  • یورو رکورد زد
  • شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار کنند!
  • «عیدیHD»؛ سفری به سرزمین طنز و خلاقیت
  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است
  • آدم فضایی سبز را فراموش کنید؛ حیات فرازمینی ممکن است بنفش باشد