Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@00:02:19 GMT

نکاتی در مورد عصبی بودن و اختلالات عصبی

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۷۵۸۴

نکاتی در مورد عصبی بودن و اختلالات عصبی

افراد عصبی عموما شهرت بدی دارند. آنها اغلب به‌عنوان پرتنش، نگران یا بی‌حوصله و دمدمی مزاج شناخته می‌شوند، به هرچیزی بیش از حد فکر می‌کنند و از هرچیزی به‌راحتی نمی‌گذرند.

عصبی بودن، صفت خوبی تلقی نمی‌شود(این رفتار معمولا با ریسک‌هایی برای سلامتی و شادابی همراه است). بااین‌حال، این ویژگی درمجموع منفی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنهایی که می‌توانند عصبی بودن‌شان را به‌درستی مدیریت کنند، ممکن است در واقع از ذهن بیش‌فعال‌شان سودهایی ببرند و احساس خام‌شان از جوانبی که دیگران فاقد آن هستند به نفع‌شان تمام شود.

دراینجا چند حقیقت درمورد این‌که عصبی بودن واقعا به چه معناست را می‌آوریم

“باجریان پیش رفتن” برای‌شان ناراحت کننده است

برای یک فرد عصبی، انعطاف‌پذیری چالش برانگیز است. آنها برنامه‌ریزند چون مایلند ازشگفتی‌های ناخواسته پرهیز کنند. هرچند به نفع‌شان است که یادبگیرند کمی بیشتر با جریان هماهنگ شوند اما آمادگی قبلی‌شان همیشه هم چیز بدی نیست. برای برنامه‌ریزی دورهمی جشن تولد همکارتان به چه کس دیگری می‌توانید اعتماد کنید؟

می‌توانند دوستان دوآتشه باشند

اشخاص عصبی می‌خواهند مطمئن شوند مراقب همه چیز هستند و دوست دارند از این‌که دیگران چه‌نظری درموردشان دارند بیش ازحد آگاه باشند. چنین شخصی یادش نمی‌رود روز تولدتان را تبریک بگوید و یا وقتی ارتقا شغلی گرفتید برای‌تان کارت تبریک بفرستد. این سطح از رفتار هشیارانه چیزی است که محققان به آن ” اختلال عصبی سالم ” می‌گویند.

عصبی بودن می‌تواند به نفع سلامتی‌شان باشد

آنهایی که دقت و موشکافی را با عصبی بودن به خوبی ترکیب می‌کنند ممکن است بهره‌های خوبی از تندرستی ببرند. دانشمندان نشان می‌دهند این افراد سالم عصبی کمتر به بیماری‌های مزمن دچار شده، وزن متعادل‌تری دارند و التهابات کمتری در آنها رخ می‌دهد.

تمایل به اضطراب دارند

پوشیده نیست که اضطراب لزوما یک احساس مثبت نیست، اما افراد عصبی سالم، می‌توانند از استرس به نفع خود استفاده کنند. آنهایی که دقت و هشیاری بالایی دارند شاید اضطراب داشته باشند اما وقتی به مشکلات و مسائل زندگی‌شان فکر می‌کنند این اضطراب بی‌حرکت و ناتوان‌شان نمی‌کند. آنها اضطراب‌شان را تحت کنترل و تنظیم گرفته و همین انگیزه‌ای می‌شود تا بفهمند اضطراب‌شان به چه چیزی مربوط است.

روابط رومانتیک به آرامش‌شان کمک می‌کند

آیا تا کنون شخص مضطربی را دیده‌اید که با دیدن شخص خاصی به‌وضوح آرام شود؟ شاید سحرانگیز به‌نظر برسد، اما تصادفی نیست. تحقیقاتی که نتایجش در Journal of Personality منتشر شده نشان داده رابطه عاشقانه و رمانتیک می‌تواند روی فرد عصبی تاثیری متعادل‌کننده و بادوام داشته باشد.

هر تصمیمی سرنوشت‌ساز می‌شود

فرقی نمی‌کند انتخاب یک شغل جدید باشد یا انتخاب غذا برای سفارش شام، هر انتخابی مهم است و هر تصمیمی پیامدهایی دارد.

عصبانیت میتواند هوش افراد را بالا ببرد

این را به‌عنوان یک جنبه مثبت در دل یک ویژگی منفی حساب کنید. استرس در حداعتدال، می‌تواند عملکرد را بهتر کند. یک تحقیق کوچک از SUNY Downstate Medical Center در نیویورک خبر می‌دهد که نگرانی و اضطراب می‌تواند موجب کسب امتیازات بهتری در تست‌های آی کیو شود(نسبت به آنهایی که علائم اضطراب درآنها شدت کمتری داشته). و اگر یک چیز وجود داشته باشد که افراد عصبی در آن استثنا باشند، اضطراب است.

همه چیز را بیش از حد تحلیل می‌کنند

یک پیام متنی منفعل- تهاجمی یا یک تعریف و تحسین دوپهلو برای یک فرد عصبی، نقطه ضعف است. او برای فکر کردن به این‌که چه چیزی اشتباه است وقت صرف می‌کند و حتی وقت بیشتری هم برای پیداکردن راه‌حل می‌گذارد.

معمولا به بدترین نتیجه ممکن می‌رسند

افراد عصبی بیشتر مایلند نیمه خالی لیوان را ببینند. براساس مقاله‌ای که در journal American Psychologist منتشر شده، این اشخاص گرایش دارند تا نسبت به ترس و تهدید، ناکامی یا شکست با احساسات منفی واکنش نشان دهند. تحقیقات نشان داده هرچند این ویژگی، کاملا ایده‌آل نیست اما کمی بدبینی می‌تواند درست باشد. همه چیز در تعادل!

بی‌نهایت خودآگاهند

افراد عصبی نسبت به افکار، کلام و اعمال خودشان بیش از اندازه حساسند. این اندازه از هشیاری می‌تواند هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه‌ای بی دردسر باشد اگر تعادل داشته باشد.

درست مانند هر ویژگی شخصیتی دیگری، ضعف‌ها وقوت‌هایی وجود دارد. تفاوت اینجاست که یک فرد عصبی با نقاط ضعف و قوتش بسیار آشناست چون خیلی درموردشان فکر می‌کند و این لزوما یک صفت بد نیست.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عصبی بودن اختلالات عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

داشتن اضطراب و استرس در کنکور به میزان زیادی عملکرد داوطلبان را تحت تأثیر قرار داده و موفقیت آن‌ها را کاهش می‌دهد. هر چقدر فرزندان به زمان کنکور نزدیک‌تر می‌شوند میزان اضطراب آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. افراد و عوامل زیادی در افزایش یا کاهش استرس کنکور اثرگذار هستند که از این میان نقش والدین و خانواده پررنگ‌تر و مهم‌تر است.

استرس نوعی ترس آزاردهنده است که می‌تواند علاوه بر اثرات روحی و روانی روی جسم فرد نیز تأثیرات نامطلوبی بگذارد و عملکرد او را دچار اختلال کند. برای مثال استرس می‌تواند موجب بالا رفتن تپش قلب، عرق کردن، لرزش دست و پا شده و تمرکز، تفکر، ادراک و یادگیری فرد را کاهش می‌دهد، در این حالت فرد نمی‌تواند فعالیت خود را به‌درستی انجام داده و دچار خطا و اشتباه می‌شود.

استرس سر جلسه‌ کنکور باعث می‌شود فرد وقتی سؤالات امتحان را می‌خواند احساس گیجی کند و منظور سؤال را متوجه نشده و فکر کند همه آن چیزهایی را که خوانده بود فراموش کرده است، در نهایت بعد از اینکه فشار زیادی را به ذهن خود می‌آورد یا سؤال را بدون پاسخ رها می‌کند و یا پاسخ نادرست و بی‌ربطی می‌نویسد.

باید بدانید داشتن کمی استرس عملکرد افراد را بهتر می‌کند. اضطراب به ما کمک می‌کند خطر را تشخیص دهیم و از آن اجتناب کنیم. اضطراب با افزودن هوشیاری و انرژی، کیفیت عملکرد ما را بالا می‌برد، اما وقتی شدت استرس خیلی زیاد و ماندگار باشد، کیفیت عملکرد را کم کرده و فرد را ناتوان می‌کند.

عباس مظفری روانشناس و رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان در خصوص رفتار والدین در کاهش اضطراب دانش‌آموزان در روزهای باقیمانده تا برگزاری آزمون سراسری کنکور به ایسنا گفت: والدین دانش‌آموزان باید به این مسأله توجه کنند که تا امروز تمام تلاش خود را به کار بسته و هرآنچه لازم بوده در اختیار فرزندان خود قرار داده‌اند.

والدین در روزهای منتهی به کنکور در مورد این آزمون حرفی نزنند

وی ادامه داد: مهمترین کاری که والدین در روزهای باقی‌مانده به کنکور باید انجام دهند این است که به هیچ عنوان در مورد موضوع کنکور حرف نزده و تذکر و یادآوری نداشته باشند و تنها محیط خانه را آرام نگه دارند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: والدین تغذیه فرزندان خود را مهیا کرده و سلامت روان خانه خود را فراهم کنند، به این معنا که در این روزها از دعوا و مشاجرات به شدت پرهیز کرده تا آرامش فرزندان حفظ شود.

این روانشناس گلستانی ادامه داد: دانش‌آموزان در روزهای مانده به آزمون سراسری کنکور فشار و استرس زیادی را تحمل می‌کنند بنابراین والدین باید با رعایت سکوت و آرامش در خانه و آماده کردن به موقع صحانه، نهار و شام فرزندان خود شرایط مطلوبی را در خانه فراهم کنند تا به استرس فرزندان دامن زده نشود.

مظفری تصریح کرد: دانش‌آموزان در شب پیش از آزمون از خوردن غذای چرب و سنگین به شدت پرهیز کرده و شب زودتر آماده خواب شوند تا صبح، سرحال و پرانرژی از خواب برخیزند.

دانش آموزان در شب کنکور از یادگیری مطالب جدید خودداری کنند

وی با بیان ایکه برخی معتقدند که دانش‌آموز باید در شب امتحان از درس خواندن پرهیز کند اما به عقیده من دانش‌آموزان می‌توانند تا ساعت ۹ شب مطالعه داشته باشند، گفت: دانش‌آموزان اگر می‌خواهد در شب امتحان مطالعه کنند تنها به مرور مطالبی که قبلاً فرا گرفته‌اند، بپردازند و از یادگیری مطلب جدید پرهیز کنند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: دانش‌آموزان وسایل مورد نیاز کنکور از قبیل مداد، خودکار، کارت شناسایی را از شب قبل آماده کرده و از بیدار ماندن تا دیروقت اجتناب کنند.

مظفری ادامه داد: داوطلبان کنکور پیش از ورود به جلسه صبحانه کامل شامل کربوهیدرات و مواد شیرین مثل عسل و مربا استفاده کند تا گلوکز مورد نیاز بدن آنها تأمین شود و دقت کنند مواد غذایی تازه و سالم باشد تا دچار مشکل نشوند.

وی با تأکید اینکه خانواده‌ها در شب کنکور از غذای بیرون استفاده نکنند، افزود: برخی خانواده‌ها در شب کنکور با این هدف که شب آخر درس خواندن فرزندان است به رستوران رفته و از غذای بیرون استفاده می‌کنند و بارها شاهد بودیم که دانش‌آموز نیمه‌های شب به دلیل استفاده از غذای ناسالم بیمار و راهی بیمارستان شده و این مسأله تمرکز و آرامش دانش‌آموز را بهم زده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • مدیریت اضطراب دانش آموزان کنکوری
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟