Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@02:28:46 GMT

یک پژوهشگر :موسیقی در خوزستان فالش می زند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۷۷۸۹

یک پژوهشگر :موسیقی در خوزستان فالش می زند

سعید حسین پورشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ، شیوه های آموزش‌ غلط در آموزشگاه ها را یکی از عوامل توسعه نیافتگی حوزه موسیقی عنوان کرد و ادامه داد : هنرآموزان موسیقی در آموزشگاه ها خود نیاز به آموزش تکمیلی دارند تا بتوانند هنرجوهای خبره پرورش دهند .
وی ادامه داد: متاسفانه بیش از نیمی از هنرآموزان آموزشگاه های خوزستان از سواد علمی و اکادمیک کافی برای آموزش برخوردار نیستند و این روش اشتباهی است که هنرجویی پس از چندماه آموزش، به خود اجازه شاگرد پروری می دهد و در آموزشگاه ها شروع به تدریس موسیقی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پژوهشگر و استاد موسیقی سازهای کوبه ای بازبینی معلومات هنرآموزان را راهکاری برای برون رفت از شیوه های غلط آموزش در علم موسیقی عنوان کرد و افزود : اگر در مراتب مدیریتی ،حوزه هنری و اداره ارشاد اسلامی برنامه ای جامع و مدون در خصوص گزینش هنرآموزان موسیقی در آموزشگاه داشته باشند به جرات می توان گفت تعداد انگشت شماری از آموزشگاه های سراسر استان و حتی در کشور از اساتیدی که خاک خورده صحنه ،باتجربه و اهل فن موسیقی می توان یافت که نیاز به آموزش ندارند البته باید این مسئله را در نظر گرفت که علم آموزی و آموختن شیوه های نوین در هر سطحی نیاز ضروری است.
حسین پور جامعه متقاضی آموزش و مخاطبان این عرصه را عاملی دیگر برای رشد موسیقی کلاسیک عنوان کرد و ادامه داد : علاقه مندان به این رشته بدون تحقیق و یافتن آموزشگاه مناسب اقدام به نام نویسی در یکی از رشته های موسیقی می کنند و همین امر باعث می شود هنرآموزی که پرورش می یابد بدون درنظر گرفتن شیوه آموزش هنرآموز، سبک موسیقی مورد علاقه خود و سنجش سطح آموزشگاه مورد نظر اقدام به ثبت نام می کند و نتیجه این آموزش ناموفق و یا اینکه همان شیوه غلط آموزش هنرآموز خود را تکرار می کند .
این تنبک نواز خوزستانی فراگیری موسیقی را فارغ از سن ممکن عنوان کرد و گفت: موسیقی را از سن پنج سالگی می توان آموخت و هیچگونه محدودیتی از این نظروجود ندارد.
شاگرد ویژه استاد زنده یاد محمد اسماعیلی با بیان اینکه دیگر شرایط و زمینه های مناسبی در موسیقی نیست گفت : از علت های مهم شرایط وحال بد موسیقی ما هم یکی این است که آدم‌های درستی در سیستم مدیریت موسیقی ما نیستند.

نقش رسانه درفرهنگ سازی موسیقی سنتی
مدیریت گروه موسیقی چکاوک اهواز با عنوان اینکه نقش رسانه دیداری و شنیداری در ترویج و اعتلای موسیقی ایرانی غیر قابل انکار است اظهار داشت : از بدو ورود رسانه های رادیویی و تلویزیونی به ایران ، موسیقی همواره به عنوان ابزار اصلی در برنامه های تولید شده بوده اما به دلیل افکار تنگ نظرانه و گاه عدم درک صحیح مدیران فرهنگی از موسیقی ، رسانه‌ها ازپرداختن به این حوزه کم کاری کردند .
وی تولید و پخش برنامه های موسیقیایی را از رسانه تصویری عامل مهمی در آشنایی با موسیقی سنتی و سازهای اصیل ایرانی عنوان کرد و گفت : ممنوعیت پخش کنسرت های سنتی در رسانه تصویری باعث گمنام ماندن سازهای اصیل ایرانی و نحوه نواختن آن نسبت به سازهای اروپایی شده است ، درصورتی که اگر از طریق همین رسانه کنسرت ها و نواختن موسیقی پخش شود مخاطبین با فرهنگ و موسیقی ایرانی آشنا خواهند شد .

تنوع موسیقی در استان خوزستان بیش از سایر استانهاست
مدیر برگزاری نخستین کنسرت دیداری استاد بهمن علاء الدین در اهواز با بیان اینکه خوزستان نسبت به سایر استان ها از تنوع فراون موسیقی سنتی برخوردار است اظهار داشت :استان ما سکونت وزندگی اقوام مختلف لر،شوشتری ، بختیاری،عرب ، ساحل نشینان و همچنین قشقایی است که هر یک از این قومیتها موسیقی خاص خود را دارند لذا خوزستان از تنوع فراوان موسیقی سنتی برخوردار است .
رئیس سابق انجمن موسیقی خوزستان و اهواز، موسیقی کلاسیک و پاپ را موسیقی' فست فودی 'عنوان کرد و گفت : موسیقی سنتی ایرانی، که با نام موسیقی اصیل ایرانی یا موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی دستگاهی نیز شناخته می‌شود،شامل دستگاه‌ها، نغمه‌ها، و آوازهایی می باشد که از سال‌ها پیش از میلاد مسیح تا به امروز سینه به سینه در میان مردم ایران جریان داشته وحال آنکه موسیقی پاپ به دلیل ضعف در نت نویسی در سطحی ساده تری قراردارد .
نویسنده کتاب ریتم شناسی و وزن خوانی در موسیقی ،دستگاه های موسیقی ایرانی را کامل و جامع ترین موسیقی دنیا بیان کرد و گفت : دستگاه های موسیقی ایرانی، مجموعه ای از پرده‌های مختلف موسیقی است که انتخاب آن حس و شور خاصی را به شنونده انتقال می‌دهد، هر دستگاه از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شده و معمولاً از درآمد دستگاه آغاز می شود و به گوشه اوج یا مخالف دستگاه در میانه ارائه کار می‌رسد، سپس با فرود به گوشه‌های پایانی و ارایه تصنیف و سپس رِنگی اجرای خود را به پایان می‌رساند.
این عضو کانون نوازندگان خانه موسیقی ایران ، موسیقی سنتی ایران را شامل هفت دستگاه و شش آواز عنوان کرد و ادامه داد :دستگاه های موسیقی شور، سه گاه، چهارگاه، همایون، ماهور، نوا و راست پنج گاه تشکیل شده است ، موسیقی سنتی ایرانی علاوه بر دستگاه از قسمت دیگری به نام آواز تشکیل شده که در ردیف موسیقی ایرانی معمولا از آواز ابوعطا، آواز دشتی، آواز افشاری، آواز بیات ترک، و آواز اصفهان، و گاهی نیز از آواز بیات کرد یا بیات زند و آواز شوشتری نام برده می‌شود.
حذف موسیقی ازرسانه مرادف حذف حیات آن
حسین پور موسیقی را نیاز جامعه می داند و افزود : باید جامعه نسبت به موسیقی احساس نیاز کند تا به سمت موسیقی گرایش پیدا کنند ، موسیقی به قدری مهم است که اگر یک روز موسیقی را از رسانه ها و جامعه بگیریم همه چیز بی روح و خسته کننده می شود ، حتی آوای خوانش اذان هم که روزانه به گوش می رسد از نوای موسیقی جدا نیست و جالب است بدانید اذان موذن زاده اردبیلی در گوشه ای از آواز بیات ترک با نام «روح الارواح» ساخته شده و به نظر می رسد مرحوم موذن زاده به خاطر اسم این گوشه، آن را برای اذان خود انتخاب کرده است .
حسین پورخود را، سپاسمندِ آموزش های اولیه و پایه ای «فیروزمیاندار» می داند وی در طول 28 سال فعالیت هنری از جمله شاگردان ویژه استاد محمداسماعیلی بوده وهمچنین اولین کسی است که مجوز تدریس متد سه خط رادر تنبک نوازی دارد .
وی خالق آلبوم موسیقی بهیگ ، دو نوازی سنتور و تمبک ،خواب خورشید،چهار مضراب ،هشت آهنگ و کل و گاله و همچنین تالیفات کتاب های خودآموز ریتم شناسی و وزن خوانی و کتاب سی قطعه برای تمبک را در کارنامه هنری خود دارد .
7165/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی خواب مردم ایران موسیقی موسیقی پاپ وزن راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

به گزارش «تابناک»، دکتر مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

دیگر خبرها

  • مورایس: مراقبت ایرانی‌ها از جنبه‌های اخلاقی را تحسین می‌کنم
  • تصادف در سه راهی گتوند یک کشته و ۵ مصدوم بر جای گذاشت
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • تحویل بیش از ۳۸۰ دستگاه کولر به مدارس خوزستان
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • مرگ ۲ نفر در یک تصادف زنجیره‌ای خوزستان