Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - معاون امور دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: ساخت خوابگاه های جدید برای دستگاه های دولتی در برنامه های توسعه ممنوع شده بود که در برنامه توسعه پنج ساله ششم این ممنوعیت برداشته شد.

«مهدی لبافی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا در باره توسعه ظرفیت خوابگاه های دانشجویی افزود: دانشگاه خواجه نصیر بر این اساس طرحی را برای ساخت خوابگاه جدید پیش بینی کرده که البته در شرایط فعلی با توجه به افزایش قیمت زمین، توان اجرایی کردن این طرح بسیار دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون مدیر دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر در باره امکان مشارکت بخش خصوصی در این طرح ها گفت: بخش خصوصی به دلیل سود ناچیز از مشارکت در چنین طرح هایی استقبال نمی کند.
وی افزود: به عنوان مثال اجاره یک اتاق دو نفره بر اساس نرخ تعیین شده صندوق رفاه دانشجویان به ازای 5 ماه 240 هزار تومان است که این مبلغ در سال به یک میلیون تومان هم نمی رسد و بخش خصوصی باید ده ها سال منتظر بازگشت سرمایه اولیه خود باشد. به همین دلیل حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیست.
لبافی می گوید: ساخت خوابگاه در سطح شهر نیز به جهت هزینه های بسیار بالای رفت و آمد، به صرفه نخواهد بود. بطور مثال خوابگاه تهرانپارس دانشگاه خواجه نصیر یکی از خوابگاه هایی است که رفت و آمد و هزینه های سرویس آن، هزینه های بسیاری را به دانشگاه تحمیل می کند. افزایش این هزینه ها، فراهم آوردن امکانات رفاهی برای دانشجویان را کاهش می دهد.
معاون مدیر امور دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر در رابطه با وضعیت خوابگاه های این دانشگاه گفت که این دانشگاه بطور کلی دارای 10 خوابگاه و 2060 دانشجوی شهرستانی بوده که خوابگاه تهران پارس شامل 800 نفر، قیطریه 150 نفر، اندیشه 240 نفر، خوابگاه حکمت 100 نفر، خواجه عبدالله 180 نفر، رسالت 112 نفر، سیمرغ 138 نفر و خوابگاه متاهلان جمهوری و پردیس به ترتیب شامل 8 و 12 خانواده است .
لبافی در باره شرایط واگذاری این خوابگاه ها اظهار می کند: طبق مقررات ابلاغی سازمان صندوق رفاه دانشجویان، این خوابگاه ها در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
وی در زمینه شهریه خوابگاه های دولتی اظهار کرد: اجاره بها با توجه به نوع و ظرفیت اتاق ها متفاوت است. دانشجویان برای هر نیم سال با در نظر گرفتن نوع اتاق مبالغی معادل 140 تا 250 هزار تومان پرداخت می کنند. از این شهریه ها جهت اعطای وام به دانشجویان نیز استفاده می شود.
لبافی می افزاید: بودجه ای که برای این خوابگاه ها صرف می شود نیز در هر سال متغیر است. گاه در برخی از سال ها این هزینه به 2 میلیارد تومان نیز رسیده است.
وی ادامه داد : دانشگاه خواجه نصیر دارای دو خوابگاه خودگردان نیز هست که در اختیار دانشجویان نوبت دوم و یا شبانه قرار می گیرد و سایر خوابگاه ها ، به دانشجویان روزانه تمامی مقاطع تعلق می گیرد.
معاون امور دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر در باره خوابگاه های خودگردان توضیح داد: بنابر قوانین صندوق رفاه ، خوابگاه های خودگردان به صورت استیجاری در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. دانشگاه مالک این خوابگاه ها نیست و آن ها را از بخش خصوصی اجاره کرده است. شهریه این خوابگاه ها براساس نرخ دریافتی صندوق رفاه تعیین می شود. دانشگاه بخشی و دانشجو بخشی دیگر از شهریه را پرداخت می کند. لبافی این توضیح را نیز داد که تمامی امکانات در اختیار خوابگاه های دولتی بنابر درجه بندی ها در اختیار خوابگاه های خود گردان هم قرار می گیرد.
وی می گوید: در حال حاضر خوابگاه خودگردان سرافراز این دانشگاه واقع در خیابان شهید بهشتی به ازای هر نفر در ماه، 430 هزار تومان پرداخت می کند و از دانشجو 50 تا 60 درصد این مبلغ گرفته می شود.
معاون مدیر امور دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به عدم سازگاری برخی دانشجویان با هم اتاقی های خود گفت: در ابتدای سال تحصیلی جدید دانشجویان عمدتا با روحیات یکدیگر آشنا نیستند و به همین سبب در اوایل مهرماه معمولا با جابجایی هایی همراه هستیم.
وی ادامه می دهد: با وجود تلاش بسیار دانشگاه جهت بازسازی خوابگاه ها در دو سه سال اخیر، هنوز عمر ساختمان و تاسیسات برخی از خوابگاه ها بسیار بالاست.
مقام مسئول در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افزود: یک ساختمان مسکونی که گنجایش 50 نفر جمعیت را دارد، 250 دانشجو در آن اسکان یافته اند و وقتی از یک ساختمان به عنوان خوابگاه یعنی بیش از ظرفیت استفاده می شود، تخریب آن نیز بیشتر و هرساله نیازمند یک بازسازی عمده است.
**9489**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي خوابگاه دانشگاه خواجه نصير ممنوعيت ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۸۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان
  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم