Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: «حجت الاسلام حسین روان»، امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) شهرک جهان‌نمای کرج در پاسخ به این پرسش که چگونه کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند با ابزاری که در اختیار دارند، جوانان را جذب مساجد کنند، گفت: اگر امام جماعت مسجد و هیئت امنا اهل تفکر باشند و با جوانان انس بگیرند، بسیاری از جوانان به مسجد ترغیب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید با جوانان با زبان خودشان صحبت کنیم، در این صورت آنها با امام جماعت احساس صمیمیت می کنند.

 

حجت الاسلام روان اظهار داشت: در مسجد امیرالمومنین شهرک جهان‌نمای کرج مهد کودک و پیش دبستانی داریم و فعالیت های مختلف و متنوعی اعم از قرآنی، عمرانی، آبادانی، ورزشی، فنی و حرفه ای داریم که بعضی از این فعالیت ها چند سال پیش از شبکه دو کشوری پخش شد. مسجد ما نزدیک پارک است و برخی از برنامه ها را در پارک انجام می دهیم. بعضی از کلاس ها در پارک برگزار می شود بخصوص در فصل تابستان. برنامه دعای ندبه را نیز در پارک داریم.

 

امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) با اشاره به استقبال نوجوانان و جوانان از برنامه های اردویی خاطرنشان کرد: برنامه هایی مانند کوهپیمایی را داشتیم. چندین جلسه بچه ها را به اردو بردیم. برنامه جاده چالوس را برای آنها در نظر گرفتیم. اردوها برای بچه ها بسیار جذاب است و آنها استقبال زیادی می کنند. امام جماعت باید سعی کند با نوجوانان و جوانان انس بگیرد و با زبان آنها صحبت کند و برنامه های مفید و جذابی برای آنها در نظر بگیرد، در این صورت جوانان و نوجوانان بیشتری جذب مسجد می شوند.

 

وی در پاسخ به این سوال که کانون های فرهنگی هنری مساجد چطور می توانند به مساجد کمک کنند، عنوان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند نظارتی بر برنامه های مساجد داشته باشند. برخی از کمک ها ریالی است و برخی می تواند فکری باشد. برخی از کانون ها نیز به یک سری امکانات نیاز دارند. ما در مسجد خود مهد و پیش دبستانی داریم. به عنوان مثال ما کتاب فلان دکتر را تدریس می کنیم و کانون دیگر کتاب دیگری را. اگر تدبیری شود که در آموزش هایی که در مساجد صورت می گیرد یکپارچه سازی و هماهنگی صورت گیرد، بسیار خوب و موثر خواهد بود.

 

حجت الاسلام روان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که اخیرا به آن برخورد کردیم این بود که بچه ای دستش شکست. اگر بیمه مسئولیت نداشتیم مشکل ما بیشتر می شد. با وجود اینکه دو میلیون تومان صرف بیمه مسئولیت کرده بودم اما خانواده این بچه از ما شکایت کرد. بحث حقوقی در دبیرخانه مراکز استان ها را باید داشته باشیم که مسایل را پیگیری کنند. بیمه کانون ها باید صددرصد جدی گرفته شود. تمام اعضای کانون ها، معلمان، مربیان، دانش آموزان، جوانان تمام افرادی که در کانون ها مشغول فعالیت، آموزش و یا تحت آموزش هستند باید بیمه شوند. کانون ها نیز باید مثل ورزشگاه ها، سپاه و بسیج مبلغی را برای یک سال دریافت  و افراد را بیمه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۸۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟

عضو هیئت امنای مسجد لولاگر تهران، یکی از مهم‌ترین رسالت‌های هیئت امنای مساجد را توجه به شکل گیری زمینه‌های رشد معنوی نمازگزاران عنوان کرد.

میلاد صادقی، عضو هیئت امنای مسجد لولاگر درمورد نقش و جایگاه هیئت امنای مسجد در تحقق اهداف کلان مسجد اظهار کرد: به نظر بنده، همان‌طور که تمام ارکان مسجد باید به این هدف توجه کنند مهم‌ترین رسالت هیئت امنا این است که محفل و امکاناتی را آماده کنند برای این که زمینه‌های رشد معنوی افراد و نمازگزاران محلی و کسبه مکانی که مسجد در آن قرار دارد فراهم شود و هیئت امنا باید زمینه‌های بروز این رشد معنوی را فراهم کنند و برای این منظور ابزار‌های مختلفی وجود دارد؛ از فراهم کردن امکانات لازم گرفته تا برگزار کردن مراسم‌های فرهنگی.

او گفت: هیئت امنا باید یک مکان بدون دغدغه و توأم با آرامشی را برای نمازگزاران فراهم کنند. اما متأسفانه، برخلاف این که انقلاب ما از مساجد رشد کرده و در حقیقت، از طریق مساجد رشد و نمو پیدا کرده است. اما به نظر بنده، هنوز سیاست‌های کلان کشور درمورد حمایت‌های مالی و همچنین، سخت افزاری از مساجد به درستی اتفاق نیفتاده است و اگرچه مساجد باید مردمی و با محوریت مردم اداره شوند، ولی بالاخره باید دولت و نظام اسلامی هم، زمینه‌های بعضی از کار‌ها را فراهم کند.

صادقی مطرح کرد: در شهر تهران و خیلی از شهر‌های دیگر، موضوع ساختمانی مساجد ما اصلاً در تراز یک نظام اسلامی نیست و مساجد، مشکلات عدیده‌ای در این زمینه دارند. در نتیجه، می‌توان با یک طرح‌ها و ایده‌های نو از زمین‌های مساجد در جهت تجاری‌سازی استفاده کرد. البته به شرطی که به هویت مساجد ضربه وارد نشود. چون متأسفانه، خیلی وقت‌ها این تجاری سازی هویت مسجد را زیر سوال برده است یا این که در بهترین حالت، استفاده از زمین‌های مساجد است به شرط این که موازین شرعی و هویت مسجد رعایت شود. از اینرو، مثلاً کاری که شهرداری درمورد توسعه‌های فرهنگی می‌تواند انجام دهد این است که هزینه‌های فضای فرهنگی را برای همین مکان مقدس صرف کند تا بتوانیم یک سری امکانات لازم برای مسجد را فراهم کنیم.

او افزود: متأسفانه، حمایت‌های لازم صورت نمی‌گیرد. با وجود گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز در سیستم‌های ساخت و ساز مساجد و بازسازی و تخریب و نوسازی مساجد در دفتر‌های الکترونیکی شهرداری هیچ پنجره‌ای دیده نشده است. مثلاً مسجد جامع لولاگر که طرح تخریب و نوسازی آن در حال پیگیری است با موضوع این‌چنینی روبروست و برای بعضی از مساجد که اوقافی هستند بحث تولیت مسجد باید اتفاق بیفتد. چون اغلب این مساجد دچار مشکلات حقوقی هستند و متأسفانه، به دلیل حجم بالای کار‌های حقوقی ادارات دولتی، این مساجد تحت الشعاع قرار می‌گیرند و کار آن‌ها انجام نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد
  • مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود
  • لزوم مشارکت کانون‌های مساجد در برنامه‌های دهه کرامت
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • تاکید یک مقام تبلیغی برتکریم مقام دختران استان تهران طی دهه کرامت