Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه مگس مدیترانه‌ ای امسال در ۶ هزار هکتار از باغ‌ های مرکبات مازندران مشاهده شد، گفت: نارنگی پیش رس مقصد اصلی این مگس‌ های میوه هستند.

وی با بیان اینکه باغداران مازندرانی تاکنون ۱۰ هزار تله برای جمع آوری مگس میوه نصب کردند، افزود: جهاد کشاورزی مازندران هم با راه اندازی ۳۰۰ ایستگاه پیش آگاهی و نصب ۸۰۰ تله در حال کنترل این آفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاغی با بیان اینکه در صورت کنترل نشدن آفت مگس مدیترانه‌ ای ۹۰ درصد میوه باغ از بین می‌ رود، گفت: ۲ هزار هکتار از باغ‌ های مازندران به روش طعمه پاشی به صورت غیرشیمیایی کنترل شد.

وی افزود: برای جلوگیری از خسارت مگس میوه، برداشت میوه‌های رسیده نارنگی پیش رس و نارنگی انشوی معمولی در کانون‌هایی که جمعیت آفت بالاست سریعتر انجام شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره افزایش جمعیت مگس میوه در برخی از باغات مرکبات و احتمال خسارت به محصولات پاییزی گفت: کارشناسان پیش آگاهی در عرصه باغات حوزه عمل برای ردیابی و شناسایی کانون‌ ها از طریق بازدید‌های میدانی و افزایش تعداد ایستگا‌ه‌ ها و تله‌ های جلب کننده حضور مستمر داشته باشند.

زاغی افزود: در برداشت میوه‌های رسیده نارنگی پیش رس و نارنگی انشوی معمولی در کانون‌ هایی که جمعیت آفت بالاست سریعتر انجام شود.

زاغی گفت: طعمه پاشی با استفاده از پروتئین هیدرولیزات به میزان ۲.۵ تا ۳ لیتر در ۱۰۰ لیتر آب به همراه ۲۰۰ سی سی حشره کش مالاتیون با استفاده از سمپاش پشتی تلمبه‌ ای به صورت یک ردیف در میان در قسمت‌ های آفتابگیر درخت انجام شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران افزود: جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک انجام شود.

زاغی گفت: آفت مگس میوه از سال ۹۴ از لیست آفات قرنطینه‌ ای استان خارج شده و هزینه مبارزه بر عهده باغداران است و به همین دلیل هماهنگی با فروشندگان بخش خصوصی برای تامین اقلام و تجهیزات مورد نیاز و ارائه خدمات به بهره برداران ضروری است.

انتهای پیام/ م

مشاهده مگس مدیترانه‌ای در ۶ هزار هکتار از باغ‌ های مازندران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشاورزان محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۹۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است

به گزارش خبرنگار مهر، شروع سال جدید تأثیر زیادی در قیمت بازار میوه نداشت اما نرخ‌ها را در بازار سبزی و صیفی‌جات افزایش داد.

سال گذشته در نیمه اسفند ماه هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۲.۸۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، هویج ۹.۸۰۰، کاهو رسمی ۱۹.۸۰۰، سیب زمینی ۱۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۱۵.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۴.۸۰۰ تومان بود.

این قیمت‌ها از اواخر فروردین ۱۴۰۳ تغییر کرده و به این ترتیب هر کیلو گرم گوجه فرنگی در خرده فروشی‌های سطح شهر بین ۱۹.۸۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۲.۸۰۰، کاهو ۲۵، سیب زمینی ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۹.۸۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۶.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در کمتر از دو ماه شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار صیفی‌جات هستیم که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار در این خصوص به مهر گفت: قیمت‌ها در میوه فروشی‌های سطح شهر دارای یک نرخ متعارف بوده و سود آن مشخص است. فروشندگان نمی‌توانند از سود متعارف تعریف شده افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در میوه فروشی‌های سطح شهر با موضوع گران فروشی مواجه نیستیم بلکه با گرانی محصولات رو به رو هستیم، افزود: گرانی نیز از مبدا رخ می‌دهد. اگر خرده فروشی مبادرت به فروش محصولات با قیمت نامتعارف کند قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

کارگر عنوان کرد: افزایش قیمت عمده فروشی‌ها منجر به افزایش صیفی‌جات شده زیرا فروش در اتحادیه بار با قیمت و سود مشخص نبوده و عرضه و تقاضا نرخ‌ها را مشخص می‌کند.

این فعال بازار میوه و صیفی‌جات توضیح داد: تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا، نوعی هرج و مرج به وجود می‌آورد و در برخی مقاطع زمانی بدون دلیل موجه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

کارگر با گلایه عنوان کرد: در حال حاضر نرخ محصولات در میدان بارفروشان در ساعت‌های مختلف، متفاوت است در حالی که نه زمان عرضه مشخص است و نه قیمت‌ها؛ اینکه مثلاً عنوان شود از ساعت ۲۲ تا ۸ محصولات با نرخ مصوب عرضه شود. بنابراین قیمت‌ها در بارفروشان ساعت ۱۶ یک قیمت است، ساعت ۱۸ یک نرخ دیگر و همین قیمت‌ها در ساعت ۲۲ تغییر می‌کند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار علت گرانی صیفی‌جات از جمله پیاز و گوجه فرنگی را مربوط به قیمت محصولات در مبدا بارفروشان اعلام کرد و گفت: اما شهروندان در صورت مشاهده هر نوع گران فروشی در سطح خرده فروشی‌های شهر، با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گرفته و موضوع را اعلام دهند تا با افراد خاطی برخورد شود. ‌

کد خبر 6090097 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • قیمت انواع میوه در میادین تره بار
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است