Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام - ایرنا - جایزه برتر جشنواره وایلد اسکرین ( اسکار سینمای حیات وحش معروف) در انگلستان به کشاورز ایلامی سوژه اصلی مستند در قلمرو دم عنکبوتی ساخته فتح الله امیری مستندساز شایسته استان ایلام رسید.

به گزارش ایرنا، در اختتامیه این جشنواره جایزه پاندای طلایی بخش بهترین استعدادهای در حال ظهور که به گفته مجری معروف برنامه هری مارشال اولین بار است به یک شخص ایرانی تعلق می گیرد، به محمود منصوری کشاورز ایلامی سوژه فیلم مستند در قلمرو دم عنکبوتی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جایزه پاندای طلایی معتبرترین جایزه فیلم های حیات وحش جهان در حالی به (محمود منصوری) رسید که راهنمایی های وی برای یافتن افعی دم عنکبوتی و ضبط صحنه شکار افعی دم عنکبوتی در مستند حیات در رگ های سرد بی بدیل بود.
مستند در قلمرو دم عنکبوتی که برای اولین بار در جشنواره های داخلی و خارجی حضور یافته به عنوان نخستین فیلم مستند از کشور ایران و استان ایلام موفق به دریافت جایزه پاندای طلایی از معتبرترین جشنواره فیلم های مستند حیات وحش جهان در بخش کشف استعدادهای در حال ظهور شده است.
محمود منصوری که توسط مسئولان برگزاری جشنواره با دعوتنامه ایی که اسم دیوید آتنبرو در پای آن بود به عنوان مهمان ویژه جشنواره به انگلستان دعوت شده بود اما به علت رد شدن ویزایش نتوانست برای گرفتن جایزه به جشنواره برود و به صورت ارتباط ویدئویی با مسئولان جشنواره ارتباط برقرار و به خاطر توجه ویژه داوران به وی تشکر کرد.
جایزه منصوری را محمد علاء تهیه کننده مستقل فیلم به نمایندگی از وی دریافت کرد.
لازم به ذکر است که محمود منصوری سال 89 و در جریان ساخت مستند شاخص حیات در رگ های سرد با فتح اله امیری و پژوهشگر فیلم بهزاد فتحی نیا که در حوزه خزندگان تحقیق و پژوهش می کند آشنا و فیلم در قلمرو دم عنکبوتی روایت آشنایی گروه مستند حیات در رگ های سرد با این کشاورز ایلامی است.
این کشاورز که ساکن یکی از مناطق اطراف شهرستان ایلام است، در پیدا کردن ماری نایاب و منحصر به فرد و بومی استان ایلام موسوم به افعی دم عنکبوتی همکاری شایان توجهی به عوامل فیلم حیات در رگ های سرد کرد.
آشنایی منصوری با گروه امیری مستندساز حیات وحش باعث تغییر دیدگاه وی در خصوص اهمیت و جایگاه زیست مندان و ایجاد تغییرات مثبت در نگرش و رفتار وی شد و منصوری به یکی از حامیان و حافظان حیات وحش به ویژه گونه نادر افعی دم عنکبوتی تبدیل شد.
به اعتقاد امیری بخش مهمی از حفاظت از حیات وحش باید توسط جوامع محلی و آموزش افزایش آگاهی آنها انجام گیرد و این مستندساز از منصوری یک حافظ واقعی وحوش و گونه افعی دم عنکبوتی ساخت و در صحنه هایی از فیلم نیز وظیفه تصویربرداری از این مار را به وی محول کرد.
از نکات جالب توجه اینکه تصویربرداری صحنه معروف شکار افعی دم عنکبوتی در فیلم مستند حیات در رگ های سرد (که به زندگی خزندگان بومی استان ایلام می پردازد) توسط این کشاورز انجام شد.
همکاری در تصویربرداری مستند حیات در رگ های سرد بعنوان یکی از دو تصویربردار این مستند جایزه تصویربرداری جشن خانه سینما و فیلم کوتاه تهران رابرای وی به ارمغان آورد و وی را نامزد سیمرغ تصویربرداری مستند جشنواره فجرکرد.
وایلد اسکرین به عنوان معتبرترین رویداد سینمای حیات وحش جهان امسال در سی و ششمین سال برگزاری خود، از ۱۵ تا ۱۹ اکتبر مصادف با ۲۳ تا ۲۷ مهرماه در شهر بریستول کشور انگلستان که به هالیوود سبز شهرت دارد، برگزار شد.
هیات داوران از میان ۷۹۲ فیلم ارسال شده به جشنواره از نقاط مختلف دنیا، نامزدهای جایزه پاندا را در ۱۷ بخش بهترین فیلم، فیلم کوتاه، سریال، بهترین استعداد جوان، بهترین سینماتوگرافی و … اهداء کردند.
در میان فیلم های راه یافته به بخش مسابقه می توان از فیلم های مطرحی همچون «سیاره آبی ۲؛ یک اقیانوس» محصول BBC World، «Planet Earth ۲» محصول BBC و ZDF، «زمین، یک روز شگفت انگیز» محصول BBC Earth، «باغ وحش» محصول BBC Studio، «قانون شیرها» محصول کمپانی Terra Matter، «Attenborough’s Ant Mountain» محصول BBC و ABC، «محافظان» محصول National Geraphic، «زرافه ها» محصول BBC Natural World و فیلم های مطرح دیگری از شبکه های الجزیره قطر، آلمان و اتریش، کانادا و … حضور داشتند.
فیلم در قلمرو دم عنکبوتی با پشت سرگذاشتن دور فیلم رقیب از کشور میزبان برای اولین بار به عنوان یک فیلم مستند از جمهوری اسلامی ایران موفق به دریافت شاخص ترین جایزه مستندهای حیات وحش جهان شد.
در ساخت این مستند عواملی چون کارگردان: فتح اله امیری، تهیه کننده: دکتر محمد علاء، پژوهشگر: دکتر بهزاد فتحی نیا، تدوین: مجید محمد دوست، فیلمبردار: محمود منصوری - نیما عسگری، صدابردار: حبیب الله حیدریان،صداگذار: احسان افشاریان، آهنگساز: بابک میرزاخانی، مشاور: مهدی نورمحمدی ، برنامه ریزی: روژین نیکلایی، مترجم: مینا علاء ، اصلاح رنگ و نور و پخش بین المللی جشنواره ای: مجید محمددوست، عکاس: صدیقه خدایی، طراح پوستر: احسان جنتی مشارکت دارند.
مستند در قلمرو دم عنکبوتی روایتِ یافتنِ افعی دم عنکبوتی به تهیه کنندگی محمد اعلاء، تکامل یافته ترین افعی دنیا است که فقط در ایران و استان ایلام یافت می شود.
این مستند محصول موسسه تصویر حیات وحش است.
امیری مستندساز توانمند ایلامی چندی پیش موفق به دریافت جوایز برتر جشنواره های آلمان و ایتالیا برای ساخت فیلم محیط بان و پلنگ شد که وی این فیلم را با مشارکت نیما عسگری ساخت و تاکنون موفق به دریافت جوایز متعددی از جشنواره های داخلی و خارجی شده است.
در کارنامه این کارگردان و تهیه کننده ساخت آثاری چون عروس بوکان در مقام تهیه کننده، در جستجوی پلنگ ایرانی و تنهاوش به عنوان کارگردان دیده می شود.
7172/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي جشنواره محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۹۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم «کِشت انقلاب» به کارگردانی نیشتا جین که درباره کشاورزان هندی است که علیه قوانین جدید مربوط به زمین قیام می‌کنند، جایزه بهترین فیلم مستند بین‌المللی را در جشنواره بین‌المللی مستند «هات داکس» کانادا همراه با یک مبلغ ۱۰ هزار دلاری دریافت کرد.

کسب جایزه برتر هیات داوران در جشنواره به این معناست که فیلم جین که اولین بار در «هات داکس» دیده شده، واجد شرایط بررسی در بخش بهترین فیلم مستند در جوایز اسکار خواهد بود.

دیگر برنده جایزه ویژه هیات داوران در بخش مستند بین‌المللی «مرگ یک قدیس» بود که مستندی درباره کارگردان پاتریشیا بابال بندک را تصویر می‌کند که دخترش در همان روزی که مادرش ۲۴ سال قبل توسط ۲ مرد مسلح در آن کشور آفریقایی کشته شد، به دنیا می‌آید و او تصمیم می‌گیرد به زادگاهش در اوگاندا بازگردد.

جایزه بهترین فیلم مستند بلند کانادایی به مبلغ ۱۰ هزار دلار به پابلو آلوارز-مسا برای فیلم «تالاب سرباز» تعلق گرفت که درباره کمپین ۲ قرن پیش سیمون بولیوار برای آزادسازی کلمبیا است.

هیات داوران از این فیلم برای بیان مسایل بی‌شماری از میراث پسااستعماری از جمله تخریب محیط زیست، زمین و مسایل نظامی که در بینش هنری قوی فیلم منعکس شده و نیز تعهد به فیلمبرداری خیره کننده به صورت ۱۶ میلی متری تجلیل کرد.

جایزه ویژه هیات داوران برای یک مستند بلند کانادایی به کارگردانان مایکل مابوت و لوکا روزنبرگ لی به «هر راه دیگری: داستان جکی شین»، در مورد یک پیشگام سیاهپوست از نشویل اهدا شد.

جایزه بهترین مستند با تاثیر اجتماعی به ارین لاو و امبر اسپینوزا جونز برای «ایستادن بر فراز ابرها» تعلق گرفت که داستان سفر سه خانواده بومی هاوایی برای دفاع از کوه مقدس خود را نشان می‌دهد.

در همین بخش، هیات داوران از «دیوی» ساخته سوبینا شرستا به دلیل تصویر کردن مبارزه بی‌پایان یک زن برای قربانیان بی‌صدا و نادیده گرفته شده خشونت جنسی دوران جنگ تقدیر ویژه به عمل آورد.

«نبرد برای لایکیپیا» به کارگردانی دافنه ماتزیارکی و پیتر موریمی برنده جایزه جدید سرزمین / آسمان / دریا برای یک مستند بلند استثنایی در بخشی رقابتی به همین نام شد.

هیات داوران گفت: این فیلم نگاه فوق‌العاده‌ای به هر ۲ سمت کشوری پسااستعماری دارد که در آن تغییرات آب و هوایی مردم را وادار می‌کند تا به بدترین نمونه خود بدل شوند. همچنین این فیلم نگاه شفاف و سرسختانه‌ای در مبارزه مداوم کنیا برای حقوق زمین‌های بومی در دوره خشکسالی سخت ارایه می‌کند.

هیات داوران همچنین از «یینتا» به کارگردانی جنیفر ویکهام، برندا میشل و مایکل تولدانو که درباره مردم «ووتسووتن» (مردمان بومی بریتیش کلمبیا) در مقابله با عبور لوله‌های نفت از زمین‌هایشان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

جایزه فیلمساز نوظهور کانادایی به لورنس لِوِسک برای فیلم «اوکوریمونو» رسید که درباره بازگشت زنی به ناکازاکی برای پاکسازی خانه مادرش پس از ۲۰ سال غیبت است. هیات داوران از این فیلم به عنوان فیلمی آرام اما جدی درباره خاطره خانواده و مرگ یاد کرد.

جایزه بهترین فیلمساز بین‌المللی نوظهور به فن وو، کارگردان فیلم «ژی ژی» تعلق گرفت که به بررسی مضامین زن بودن، خودمختاری و خودسازی از طریق خاطرات ویدیویی و آرشیوهای شخصی می‌پردازد. هیات داوران همچنین از اسماعیل واسکز برنابه کارگردان فیلم «ترانه‌های بافندگان» که مستندی مکزیکی درباره بافندگان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

«سکوت دلیل» کومیانا نواکوا، تحقیقی درباره اردوگاه‌های فوچا در طول جنگ بوسنی و هرزگوین، جایزه بهترین فیلم مستند با طول متوسط را دریافت کرد و از فیلم «مرد جدید» اثر کارلوس یوری سیونینک تقدیر ویژه به عمل آمد.

جایزه بهترین مستند کوتاه بین‌المللی به جانت هاربورد برای «اوتیسم خود را بازی می‌کند» اهدا شد و هیات داوران از «کریسمس، هر روز» فای تساکاس تجلیل ویژه کردند.

جایزه بهترین مستند کوتاه کانادایی به «آیا من لاغرترین فردی که تا به حال دیده‌اید؟» ساخته ایشا مارجارا اهدا و از «درخشش» ایزابل گریگنون فرانکه تقدیر شد.

جایزه اسکاتیابانک به انتخاب دانشجویان مدرسه‌های سینمایی هم به «اعتصاب» به کارگردانی جوبیل مونوز و لوکاس گیلکی تعلق گرفت. این جایزه به مستندی که بالاترین امتیاز را در نظرسنجی مخاطبان دانشجویی دریافت کرده، اهدا می‌شود.

آلیسون دوک تهیه کننده کانادایی فیلم «مادر جدا از هم» لوری تاونشند جایزه دان هیگ را دریافت کرد که به یک تهیه کننده برجسته کانادایی مستقل به منظور قدردانی از دیدگاه خلاقانه، کارآفرینی و کارآفرینی اهدا می‌شود.

جایزه تجلیل از یک فیلمساز کانادایی با دیدگاهی پرشور، حس قوی عدالت اجتماعی و حس شوخ طبعی هم به میثم معتضدی رسید.

همچنین جمعه شب، رائول پک فیلمسازی از هاییتی، جایزه دستاورد برجسته را دریافت کرد.

اهدای جوایز در حالی صورت گرفت که «هات داکس» ۲۰۲۴ چند روز پیش از شروع این دوره، با خروج کارگردان هنری حسین کوریمبوی و ۱۰ برنامه نویس روزهای ناآرامی را تجربه کرد.

برگزارکنندگان «هات داکس» گفتند که در مجموع، ۱۵ جایزه جمعه شب در مرکز نوآوری اجتماعی در تورنتو طی مراسمی که هیچ رسانه‌ای به دلیل ظرفیت محدود دعوت نشده بود، اهدا شد.

سی و یکمین دوره جشنواره «هات داکس» که از ۲۵ آوریل شروع شده امشب یکشنبه ۵ ماه می به کار خود پایان می‌دهد و پس از آن برنده جایزه تماشاگران برای بهترین مستند کانادایی با یک جایزه نقدی ۵۰ هزار دلاری را معرفی می‌کند.

کد خبر 6097203

دیگر خبرها

  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • کشتی‌گیر و مربی تیم ملی آمریکا برنده جایزه شدند