Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@18:24:02 GMT

جداسازی نورون‌ها بر قدرت محاسباتی مغز موثر است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۱۲۲۷

جداسازی نورون‌ها بر قدرت محاسباتی مغز موثر است

پژوهشگران دانشگاه "ام.ای.تی" در بررسی اخیر خود دریافتند که جداسازی نورون‌ها، بر قدرت محاسباتی مغز انسان موثر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ام.آی.تی نیوز، نورون‌های مغز انسان، سیگنال‌های الکتریکی را از هزاران سلول دیگر دریافت می‌کنند و رشته‌های بلند عصبی موسوم به "دندریت"(dendrite)، نقش مهمی در ترکیب این اطلاعات بر عهده دارند؛ در نتیجه سلول‌ها می‌توانند واکنش درستی نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصب‌شناسان دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT)، با استفاده از نمونه‌های بافت مغز دریافته‌اند که دندریت‌های انسان نسبت به دندریت گونه‌های دیگر، ویژگی‌های الکتریکی متفاوتی دارند. بررسی‌های آنها نشان می‌دهند که سیگنال‌های الکتریکی با جریان یافتن در دندریت‌های انسان، ضعیف می‌شوند و به جداسازی الکتریکی می‌انجامند؛ به این معنی که بخش‌های کوچکی از دندریت‌ها می‌توانند مستقل از بقیه نورون‌ها عمل کنند.

به گفته پژوهشگران، ممکن است این تفاوت‌ها، به قدرت محاسباتی بیشتر مغز انسان منجر شوند. "مارک هارنت"(Mark Harnett)، استادیار حوزه مغز و علوم شناختی گفت: نمی‌توان گفت دلیل باهوش بودن انسان‌ها، داشتن نورون‌های بیشتر و قشر مغزی وسیع‌تر است. در نورون‌های انسان، جداسازی الکتریکی  بیشتری وجود دارد و این موضوع، به نورون‌های هر قسمت امکان می‌دهد کمی مستقل‌تر عمل کنند و قابلیت‌های محاسباتی هر نورون مستقل، افزایش یابد.

پژوهشگران در نظر داشتند اثر تفاوت طول دندریت را بر ویژگی‌های الکتریکی آنها بررسی کنند. آنها موفق شدند فعالیت الکتریکی را در دندریت موش و انسان، مورد بررسی قرار دهند. برای این کار، بخش‌هایی از بافت مغز بیماران مبتلا به صرع مورد استفاده قرار گرفت که طی جراحی خارج شده بود.

این پژوهش نشان داد که دندریت‌های انسان و موش، کانال‌های یونی مشابهی دارند که می‌توانند جریان کنونی را تنظیم کنند اما تراکم این کانال‌ها در دندریت انسان، ناشی از میزان طول آنهاست. پژوهشگران، یک مدل زیست‌فیزیکی دقیق هم ابداع کردند که نشان می‌دهد این تغییر تراکم می‌تواند دلیل برخی تفاوت‌ها میان فعالیت الکتریکی دندریت‌های انسان و موش باشد.

این پژوهش، در مجله " Cell" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه ام ای تی مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۱۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار بسیار انعطاف‌پذیر بوده و استفاده از آن آسان است و می‌توان آن را برای استفاده در یک دستگاه پوشیدنی برای کمک به یک حفظ یک رژیم غذایی خاص شخصی‌سازی کرد. جزئیات این پروژه در مقاله‌ای در ACS Applied Nano Pathers منتشر شده است.

ویتامین‌های C و D ریز مغذی‌هایی هستند که در مسیرهای متابولیکی درگیر در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی داشته و در سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند. نظارت بر این ویتامین‌ها از این نظر مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن در محدوده مشخصی حفظ می‌کند.

با این حال، روش‌هایی که در حال حاضر برای این کار در دسترس است، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پرهزینه دارد که توسط متخصصان باید استفاده شود. این روش‌ها مستلزم جمع‌آوری نمونه خون هستند و زباله‌های خطرناک تولید می‌کنند. تشخیص و تجزیه و تحلیل هر دو ویتامین در یک نمونه به صورت همزمان زمان دشوار است.

برای ساده‌سازی فرایند، محققان انستیتوی فیزیک سائو کارلوس از منابع نسبتاً ارزان مانند کربن و پروتکل‌های سریع عملیاتی برای توسعه یک تراشه الکتروشیمیایی برای نظارت بر ویتامین‌های C و D استفاده کردند.

این تراشه یکبار مصرف است و حاوی دو حسگر بوده که هر یک از آن‌ها از جریان الکتریکی برای تشخیص ویتامین استفاده می‌کند. در مورد ویتامین C، این حسگر از نانوذرات کربنی به عنوان یک الکتروکاتالیست استفاده می‌کند. حسگر ویتامین D از نیترید کربن گرافیتی و نانوذرات طلا همراه با لایه ای از آنتی‌بادی‌های ۲۵(OH)D۳ ساخته شده است.

این تراشه به راحتی کار می‌کند. تمام کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل کوچک شبیه به گلوکومتر وصل کند، نمونه‌ای از بزاق یا سرم خون را وارد آن کرده و منتظر بماند تا جریان الکتریکی نشان دهنده حضور و سطح ویتامین‌ها نمایش داده شود. نتیجه در کمتر از ۲۰ دقیقه بدست می‌آید.

تیاگو سرفیم مارتینز محقق کالج امپریال لندن می‌گوید: «با بی‌حرکتی گونه‌های الکتروشیمیایی فعال روی سطح یکی از حسگرها، ما توانستیم نیاز به برچسب و پروب‌های ردوکس را حذف کنیم و در نتیجه دستگاه را ساده کنیم و پیچیدگی تجزیه و تحلیل را کاهش دهیم. این کار باعث می‌شود تراشه به طور بالقوه کاربردی تر و کارآمدتر باشد، و این امکان را فراهم می‌کند تا مستقیماً در داروخانه و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که برای استفاده به عنوان یک دستگاه پوشیدنی مناسب باشد.»

کد خبر 6091264 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!