Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره بارش شهابی جباری، گفت: بارش‌های شهابی از رویدادهای جذاب نجومی به ویژه برای آماتورهای گرایش ستاره شناسی است. یکی از این بارش‌ها، بارش شهاب جباری است که در اواخر مهر هر سال به اوج خود می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این بارش همچون دیگر بارش های شهابی از یک منشا بارش شهابی جباری دنباله‌دار مشهور "هالی" است، هالی تقریبا هر 76 سال یک بار به گرد خورشید می‌چرخد و آخرین بار در سال 1365 خورشیدی، در آسمان زمین دیده شد. با عبور یک دنباله‌دار از نزدیکی خورشید، حجم زیاد از ذرات دم دنباله‌دار به فضا می‌ریزد که در گردش مداری زمین به گرد خورشید در صورت برخورد این ذرات با جو زمین بارش‌های شهابی ایجاد می‌شود.

وی درباره ویژگی این ذرات گفت: ذرات مذکور، حجم و جرم قابل توجهی نداشته بلکه ذرات میلی‌متری و میکرومتری هستند که در برخورد با جو، اتم‌های جو زمین را برانگیخته و الکترون‌های مدار ظرفیت به مدار بالاتر می‌روند. پس از پایان برخورد و با این ویژگی که اتم میل به حالت پایداری دارد، الکترون‌ها به مدار ظرفیت باز می‌گردند و انرژی ذخیره شده خود را به صورت نورانی به چشم ما جلوه‌گر می‌سازند. این درخشش در فاصل 80 تا 150 کیلومتری سطح زمین ایجاد می‌گردد. ذرات درشت در بارش‌های شهابی (fire ball ) یا آتش گوی یا آذر گوی ایجاد می‌کنند که رد این شهاب‌ها مدتی در آسمان باقی می‌ماند.

عتیقی افزود: از آنجا که زمین کروی است و به طبع آن جو اطراف زمین به صورت یک گوی است، برخورد این شهاب‌ها با جو زمین توسط ناظر زمینی دیده می‌شود، گویی شهاب‎ها از یک نقطه منشا گرفته و در اطراف آسمان پراکنده می‌شوند. به این نقطه، کانون بارش گفته می‎شود که با «R» نمایش می‌دهند. هر بارش شهابی دارای" ZHR" (میزان بارش ساعتی سمت الراسی) و بیانگر تعداد شهاب‌هایی است که در هر بارش منتظر مشاهده آنها هستیم. از آنجا که کانون بارش جباری در صورت فلکی به همین نام که در زبان فارسی با عنوان "شکارچی" می‌شناسیم ، قرار دارد این بارش شهابی به نام صورت فلکی مورد اشاره معروف شده است و کانون بارش در آن قرار دارد.

وی درباره زمان بارش شهابی جباری اظهار کرد: «ZHR» پیش بینی شده برای بارش جباری حداکثر 20 شهاب می‌باشد که از شبانگاه شنبه 28 مهر تا بامداد یکشنبه 29 مهر، منتظر مشاهده آنها هستیم اما به دلیل وجود نور زیاد و مزاحم ماه در آسمان، به ویژه در شهرها امکان مشاهده این شهاب‌ها به حداقل می‌رسد. به طور معمول با دور شدن از آلودگی هوا و نور شهرهای بزرگ مخصوصا در کوهستان‌ها و در صورت عدم حضور ماه در آسمان در شب‌های بارش شهابی منظره‌ای زیبا از عبور این شهاب‌ها در جای جای آسمان (نه تنها در کانون بارش) را شاهد هستیم و با عبور هر شهاب وامتداد خلاف جهت حرکت آن به کانون هر بارش می‌رسیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۳۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کونته کاری می‌کند که در زمین پرواز کنید

به گزارش "ورزش سه"، لنگله پس از پیوستن به بارسلونا نتوانست روزهای خوبی را در این تیم سپری کند و به صورت قرضی راهی تاتنهام شد تا فرصت بیشتری برای حضور در میدان داشته باشد و همین باعث شد که بازی تحت هدایت کونته را تجربه کند.

این بازیکن که در حال حاضر هم به صورت قرضی در استون ویلا حضور دارد و در این فصل عملکرد خوبی را در این تیم نمایش گذاشته و امیدوار است که بتواند با آنها سهمیه لیگ قهرمانان اروپای فصل آینده را به دست آورد در گفتگو با جانلوکا دی مارتزیو درباره کونته صحبت کرد.

این مدافع 28 ساله فرانسوی گفت: «شرایط در جلسات تمرینی که کونته در طول آماده‌سازی پیش فصل تدارک دیده بود بسیار دشوار بود. اما پس از آن بازه زمانی، ما احساس می‌کردیم که در حال پرواز کردن در زمین هستیم. منفعتی که از این جلسات بردیم واقعا دیوانه وار بود.

من احساس خیلی خوبی داشتم، در تمام طول فصل احساس می‌کردم که در بالاترین سطح ممکن قرار دارم. تمرین کردن تحت نظر او فوق العاده بود. من بسیار پیشرفت کردم. سبک مربیگری او را می‌توان با یک کلمه خلاصه کرد که آن کلمه هم اشتیاق است.»

دیگر خبرها

  • آغاز رویداد دختران ایران زمین
  • کونته کاری می‌کند که در زمین پرواز کنید
  • جباری:شرایط سپاهان کار پرسپولیس را سخت می‌کند/ اصلا انتقادی به اوسمار ندارم
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان
  • انعقاد تفاهم‌نامه تأمین ناوگان اتوبوسرانی مشهد
  • خاطره تلخ پیکان در قزوین با ردپای شهاب زاهدی
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • واکنش رضا جباری بابت شکایت باشگاه پرسپولیس