Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شایع بودن سرطان پستان در زنان تصریح کرد: فاکتورهای خطر زیادی برای ابتلا به سرطان پستان وجود دارد که عدم فرزندآوری، مصرف سیگار ،قلیان و سابقه خانوادگی برخی از این عوامل خطر هستند.

به گزارش قدس آنلاین،  دکتر نفیسه ثقفی استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان پستان جزو شایعترین سرطانها  در زنان و یکی از علل مهم مرگ و میر مربوط به سرطان در کل جهان محسوب می شودکه با مصرف سیگار وقلیان تلفات بیشتری می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان پستان اشاره کرد و افزود: عدم فرزند آوری، حاملگی در سن بالا، سابقه خانوادگی سرطان پستان، آندومتر، تخمدان و کولون، چاقی در زمان یائسگی، سن پایین در اولین قاعدگی (قبل از سن ۱۲ سالگی) و یائسگی دیررس (بعد از سن ۵۱ سالگی)، سابقه مواجهه با اشعه، مصرف سیگار، الکل و مصرف مواد غذایی چرب و گوشت زیاد، مواد فراوری شده و کنسرو خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.

دکتر ثقفی با اشاره به اهمیت سرطان پستان و عوامل مهم تاثیرگذار در کاهش سرطان پستان اظهار داشت: ورزش، شیردهی، پیشگیری از چاقی، مصرف میوه و سبزی فراوان و مصرف غذاهای کم چربی در کاهش ابتلا به سرطان پستان موثر هستند.

این متخصص زنان و زایمان، خودآزمایی پستان و معاینه بالینی پستان توسط پزشک یا مسئولین مراقبت های بهداشتی باتجربه را از عوامل تشخیص زودرس عنوان و تصریح کرد: دو عامل مهم ذکر شده در تشخیص زودرس سرطان پستان موثر بوده و باعث شناسایی و درمان زودهنگام در مراحل اولیه بیماری شده  و سبب کاهش مرگ و میر ناشی از آن می گردد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با روش خود آزمایی پستان اذعان کرد: طبق شواهد علمی و راهنماهای بین المللی، خودآزمایی پستان ماهانه از سن بیست سالگی برای تشخیص سریع هر نوع بیماری (خوش خیم و بدخیم) پستان شروع می شود لذا بایستی در مراکز بهداشتی و بیمارستانها، کلینیک های آموزشی خود آزمایی پستان وجود داشته باشد بهترین زمان معاینه پستان یک هفته بعد از تمام شدن قاعدگی ماهانه است.

وی هم چنین با اشاره به معاینه بالینی پستان توسط پزشک یا مسئولین مراقبت های بهداشتی باتجربه خاطرنشان کرد: معاینه پستان باید بخش روتینی از معاینه بیمارانی باشد که به متخصصین زنان و زایمان مراجعه می کنند لذا تمام متخصصین زنان و مسئولین مراقبت های بهداشتی بایستی روش صحیح معاینه کامل پستان را آموزش ببینند.

دکتر ثقفی در ادامه بیان کرد: انجام معاینه از سن چهل سالگی حتما باید سالانه و بین سنین ۲۰ تا ۳۹ سالگی هر دو الی سه سال یکبار صورت گیرد.

منبع:وبدا

  انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سرطان سینه مشهد مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار‌هایی که بعد از ۴۰ سالگی نباید انجام دهید

آفتاب‌‌نیوز :

وقتی که وارد ۴۰ سالگی می‌شوید، از لحاظ روحی روانی تغییرات زیادی را پشت سر می‌گذارید. از طرفی جسم شما هم دچار تغییراتی می‌شود. به همین دلیل بعضی از اقدامات هستند که بهتر است بعد از سن ۴۰ سالگی آن‌ها را انجام ندهید که در این مطلب آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

تمرین ندادن ذهن

در هر سنی باید ذهن تان را تمرین دهید. این موضوع بعد از سن ۴۰ سالگی بیشتر اهمیت دارد، زیرا شما بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستید و در نتیجه باید یاد بگیرید که چگونه ذهن خود را تقویت کنید که بسیاری از افراد انجام این کار را فراموش می‌کنند. سعی کنید که با تمرینات ذهنی خودتان را به چالش بکشید. به عنوان مثال مسیر جدیدی را برای رفتن به خانه انتخاب کنید. مهارت جدیدی را یاد بگیرید و سعی کنید که فکر خود را فعال نگه دارید.

پوزیشن غلط بدن

پوزیشن بدن خود را اصلاح کنید، زیرا بعد از ۴۰ سالگی بیشتر مستعد مشکلات ارتوپدی هستید و امکان کمر درد، شانه درد و دیگر درد‌های بدن در شما افزایش پیدا می‌کند. پس سعی کنید که بعد از این سن، توجه بیشتری به پوزیشن بدن خود داشته باشید.

انجام سریع ورزش

بله شما در هر سنی باید ورزش کنید تا جسم و روح سالمی داشته باشید، اما بعضی از افراد بعد از سن ۴۰ سالگی فکر می‌کنند خیلی دیر شده و باید هرچه سریع‌تر دست به کار شوند و در نتیجه آن‌ها ورزش را خیلی زود شروع می‌کنند و زمانی که به باشگاه می‌روند، بدون گرم کردن کارشان را آغاز می‌کنند و حتی بعد از پایان ورزش هم بدن خود را سرد نمی‌کنند.

انجام این کار باعث آسیب به بدن و ماهیچه‌ها نیز خواهد شد. پس باید مراقب باشید که ورزش را خیلی سریع شروع نکنید و اول خودتان را آماده کنید. مهم‌تر از همه این که باید یک برنامه ورزشی مشخص زیر نظر فرد متخصص داشته باشید و طبق آن پیش بروید. نکته مهم دیگری که باید حین ورزش کردن به آن توجه داشته باشید، این است که ورزش خود را تنوع بدهید و مدام یک عضله را به کار نگیرید تا بتوانید تناسب اندام بیشتر و جسم سالم تری داشته باشید.

مصرف سیگار

بله هر چه سریع‌تر باید سیگار را ترک کنید و بدانید هر چه بیشتر آن را به تعویق بیندازید، بیشتر در معرض عوارض آن قرار می‌گیرید. سیگار نه تنها به ریه آسیب وارد می‌کند، بلکه برای کلیه و مثانه هم مشکلات زیادی را به بار می‌آورد که شاید جبران ناپذیر باشد. پس بهتر است که هرچه سریع‌تر به فکر انجام این کار باشید.

بی توجهی به فشار خون

اکنون بعد از سن ۴۰ سالگی زمان مناسبی است که فشار خون خود را اندازه بگیرید. اگر فشارخون مناسبی نداشته باشید، احتمال آسیب به دیگر قسمت‌های بدن مثل کلیه‌ها وجود دارد. پس نباید این مورد را نادیده بگیرید. 

اضافه وزن

حتما باید مراقب وزن خود باشید، زیرا اضافه وزن بعد از سن ۴۰ سالگی عامل ایجاد مشکلاتی از جمله سرطان‌های مختلف، کلیه و مثانه است.

مراقبت نکردن از سطح تستوسترون

معمولاً مردان بعد از سن ۴۵ سالگی با کاهش شدید هورمون تستوسترون در بدن مواجه می‌شوند و خودشان خیلی پیگیر آن نیستند، اما کمبود این هورمون در بدن مشکلات بی شماری را ایجاد می‌کند. پس باید مراقب هورمون‌های بدن خودتان باشید که معمولاً بعد از ۴۰ سالگی باید حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع نشان دهید.

نادیده گرفتن مشکلات پروستات

سرطان پروستات یکی از سرطان‌های رایج است که معمولاً مردان از چهل سالگی به بعد بیشتر در معرض خطر آن هستند و علائم آن را نادیده می‌گیرند و خیلی در مورد این موضوع اطلاعات و آگاهی ندارند. قبل از هر چیز باید اطلاعات کافی در مورد آن به دست بیاورید و مراقب این قضیه باشید.

به تعویق انداختن کلونوسکوپی

طبق اطلاعاتِ موجود و پیشنهادات متخصصان، کلونوسکوپی می‌تواند مهم‌ترین راه تشخیص زود هنگام سرطان باشد و از بسیاری از خطرات و بیماری‌ها جلوگیری کند و در نتیجه نباید آن را نادیده بگیرید.

منبع: سایت نمناک

دیگر خبرها

  • معاینه رایگان سالمندان کم توان در هفته سلامت
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • روزانه ۳ نفر در کهگیلویه و بویراحمد به سرطان مبتلا می شوند
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • کار‌هایی که بعد از ۴۰ سالگی نباید انجام دهید
  • تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه با دستاورد محققان ایرانی
  • سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد