Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-06@04:08:11 GMT

سرماخوردگی‌های مکرر کودکان را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۵۳۱۹

یک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه ابتلای مداوم کودک به سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی ممکن است عفونت گوش میانی را برای وی به دنبال داشته باشد، گفت: عدم توجه به درمان کامل این عفونت و تجمع مایع در گوش میانی کودک در برخی مواقع سبب ایجاد کم شنوایی انتقالی در وی می‌شود.به گزارش بلاغ،به گزارش بهداشت نیوز: دکتر محسن نراقی با بیان اینکه ابتلای فرد به عفونت‌های گوش میانی موجب تجمع مایع در گوش میانی وی می‌شود، اظهار داشت: این بیماری در کودکان شایع‌تر است به طوری که ابتلای کودک به سرماخوردگی و عفونت ویروسی ناشی از آن می‌تواند منجر به بروز عفونت میکروبی گوش میانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این موارد ارجاع کودک به پزشک اطفال یا عمومی به والدین توصیه می شود.

وی با بیان اینکه برخی از کودکان مبتلا به عفونت گوش میانی به صورت خود به خود و با گذشت زمان بهبود می یابند، ادامه داد: پزشک متخصص ممکن است در برخی موارد برای جذب سریعتر مایع داخل گوش میانی و درمان عفونت آن به تجویز داروهای آنتی بیوتیک متوسل شود.

در ادامه این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: گاهی مواقع علی رغم درمان‌های صورت پذیرفته، ترشحاتی به شکل مایع در گوش میانی کودک باقی می ماند که موجب بروز کم شنوایی در وی می شود؛ باید توجه داشت در این موارد برخلاف حالت اولیه عفونت، درد علامت غالب نیست و عارضه به صورت کم شنوایی در کودک نمایان می شود.

وی با اشاره به اینکه کم شنوایی ناشی از تجمع مایع در گوش میانی از نوع ناشنوایی انتقالی است، تصریح کرد: در حالت طبیعی داخل گوش میانی هر فردی هوا وجود دارد اما گاهی مواقع جایگزینی ترشحات مایع مانند به جای هوا در این قسمت، سبب ایجاد اشکال در حرکت پرده گوش افراد می شود. به طوری که خوب به ارتعاش در نیامدن این پرده موجب بروز کم شنوایی انتقالی در این اشخاص می شود.

دکتر نراقی افزود: ابتلای کودک به عفونت گوش میانی و عدم توجه به درمان کامل آن می تواند با ایجاد کم شنوایی انتقالی برای وی دردسر ساز شود، به ویژه در دانش آموزانی که در ردیف های انتهایی کلاس درس می نشینند چرا که ممکن است در شنیدن صدای معلم و یادگیری دروس، دچار مشکل شوند.

وی در ادامه انجام عمل جراحی را برای رفع تجمع مایع در گوش میانی کودکانی که به درمان دارویی مقاوم هستند را ضروری دانست و گفت: در صورت عدم موفقیت در شیوه های درمانی مناسب این اطفال، بطور موقت از لوله های تهویه استفاده می شود. در واقع زمانی که شیپور استاش، مجرایی که پشت بینی و گوش واقع شده و کارش رساندن هوا به گوش میانی و برقراری تعادل فشار است) به درستی عمل نکند، از طریق عمل جراحی با تعبیه لوله های مخصوص برروی پرده گوش، مسیر ورود هوا به این مجرا را فراهم کرده و فشار گوش میانی را متعادل می کنند.

دکتر نراقی با اشاره به استعداد کودکان سنین مدرسه در ابتلای به عفونت گوش، اضافه کرد: با توجه به اینکه تجمع مایع در گوش میانی، به دلیل ابتلا مکرر کودکان به عفونت های ویروسی و عدم تکمیل فرایند رشد گوش در آنها رخ می دهد؛ بهتر است به منظور پیشگیری از بروز این عارضه در دانش آموزان یا اطفال مهد کودکی، در صورتی که هرماه دچار سرماخوردگی می شوند، مدت زمان کوتاهی آنها را از محیط پرجمعیت مدرسه دور کرد تا فرصت کافی برای بازگشتن به شرایط طبیعی را داشته باشند.

این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکثر موارد عفونت های گوش میانی و تجمع مایع در آن در کودکان با درمان های دارویی قابل درمان است و تنها در گروه اندکی انجام عمل جراحی ضرورت می یابد. لازم به ذکر است با بزرگتر شدن کودک دفعات ابتلا به این بیماری نیز در وی کمتر می شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)