Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
عضو کمیته علمی هجدهمین کنگره گوارش و کبد ایران، توضیحاتی در مورد بیماری التهابی روده یا IBD ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون واحدی، در آستانه برگزاری هجدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با بیماری التهابی روده یا IBD، گفت: این بیماری یکی از بیماری‌های گوارشی بوده که در غرب ٤٠ الی٥٠ سال زودتر از شرق (ایران) ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فوق‌تخصص گوارش و کبد، افزود: دلایل مختلفی از جمله رژیم غذایی نامناسب و بی‌تحرکی سبب بروز این بیماری گوارشی می‌شود البته بهتر شدن بهداشت و انجام واکسیناسیون نیز در شیوع آن بی‌تأثیر نبوده است چرا که اگر کنترل بیماری‌های عفونی انجام گیرد بیماری‌های التهابی بیشتر بروز می‌یابد و در واقع زمانی که بدن گرفتار عفونت شود تولید آنتی‌بادی سبب مقاومت بدن خواهد شد.

واحدی گفت: این بیماری به طور کلی به دو دسته کولیت اولسراتیو و کرون تقسیم‌بندی می‌شود که در نوع کولیت گرفتاری مربوط به مخاط روده بزرگ است و با علائمی همچون اسهال خونی و خونریزی بروز می‌یابد در حالی که کرون در هر جایی از دستگاه گوارش از دهان تا مقعد می‌تواند فرد را درگیر کند و به عبارتی هم مخاط و هم زیرمخاط و عضله را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: کرون علایم آن بیشتر با درد شکم، انسداد شکمی و گاهی اسهال، خونریزی، تب و کاهش وزن همراه است.

این فوق‌تخصص گوارش و کبد، گفت: در حال حاضر با داروهای کنونی کمبودی نداریم و اخیراً نیز داروهایی در کشور تولید می‌شود که سبب بهتر شدن کیفیت زندگی این افراد و کاهش ناشی از عوارض آن می‌شود.

واحدی عنوان کرد: کولونوسکوپی مهم‌ترین آزمایش برای تشخیص بیماری التهابی روده است. در این فرایند از یک لوله باریک به همراه یک دوربین استفاده می‌شود تا به این ترتیب یک دید مستقیم از داخل روده به پزشک داده شود. با این روش حتی زخم‌های کوچک و التهابات خفیف هم قابل مشاهده هستند. اگر بخشی غیر طبیعی به نظر برسد، برای بررسی بیشتر پزشک از این بخش نمونه‌برداری می‌کند. دیگر آزمایش‌ها برای تشخیص بیماری التهابی روده آزمایش خون برای بررسی علائم التهاب یا عفونت است.

هجدهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های گوارش و کبد توسط انجمن متخصصین گوارش و کبد با همکاری پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، ۹ الی ۱۱ آبان ۹۷ در مرکز بین‌المللی همایش‌های رازی برگزار می‌شود.

در همین زمینه: واکسیناسیون برای پیشگیری از سرطان رحم واکسیناسیون مادر بر ضد آنفلوآنزا از نوزاد محافظت می‌کند واکسیناسیون تا 90 درصد از بیماری پیشگیری می‌کند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۷۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه