Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@19:47:38 GMT

امروز ۲۹ مهر؛ زادروز بیانگذار جایزه نوبل

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۸۱۳۶

امروز ۲۹ مهر؛ زادروز بیانگذار جایزه نوبل

"آلفرد برنهارد نوبل"(Alfred Bernhard Nobel) ۲۱ اکتبر سال ۱۸۳۳ در سوئد دیده به جهان گشود.

به گزارش ایسنا، "آلفرد برنهارد نوبل" شیمی‌دان، مهندس، مبتکر و مخترع دینامیت ۲۱ اکتبر سال ۱۸۳۳ در شهر استکهلم کشور سوئد متولد شد.

آلفرد نوبل، فرزند سوم از هشت فرزند "امانوئل نوبل" و "آندریته آلسل" بود. در سال ۱۸۴۲ او همراه با خانواده‌اش به سن پترزبورگ مهاجرت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آنجا پدرش کارخانه تسلیحات‌سازی تاسیس کرده بود و مین‌های آبی می‌ساخت. این شرکت خانوادگی، بعد از مدتی، ورشکسته شد و آلفرد، به همراه خانواده‌اش به آمریکا رفت. در آنجا وی، تمام وقت خود را به تحقیق درباره مواد منفجره، مخصوصا ایمن‌سازی و استفاده بهتر از نیتروگلیسیرین پرداخت. نوبل دریافت که اگر نیتروگلیسیرین جذب یک ماده خنثی مانند دیاتومایت گردد، در هنگام جابجایی به مراتب امن‌تر خواهد بود و آن مخلوط را در سال ۱۸۶۷ به نام دینامیت ثبت کرد.

دینامیت اولین ماده منفجرهٔ قابل کنترلی به حساب می‌رود که از باروت قدرت بیشتری دارد. این ماده ابتدا با نام "گرد منفجره نوبل" فروخته می‌شد ولی بعد از معرفی شدنش، شهرت بسیاری یافت و به عنوان جایگزین مطمئنی برای باروت و نیتروگلیسیرین مطرح شد. 

نوبل در سال۱۸۹۴ کارخانه اسلحه سازی خود به نام "بوفورس"(Bofors) را تاسیس کرد و تا روز مرگش در آنجا فعالیت داشت.

در تاریخ ۲۷ نوامبر ۱۸۹۵ در باشگاه نروژی‌ها-سوئدی‌ها در پاریس، آلفرد نوبل آخرین وصیت‌نامه خود را امضا کرد و بیشتر دارایی خود را به جایزه‌ای اختصاص داد تا همه ساله بدون توجه به ملیتی خاص، به افراد شایسته اهدا گردد.

وی در آخرین وصیت‌نامه خود سرمایه حیرت انگیزش را برای تامین هزینه‌های جایزه نوبل اختصاص داد.

او ۱۰ دسامبر سال ۱۸۹۶ بر اثر سکته قلبی در گذشت و مبلغ ۳۱ میلیون کرون سوئد، حدودا معادل ۴٫۲ میلیون دلار آمریکا به جایزه مذکور تعلق یافت. مقبره وی در "نورّابگراونینگزپلاتسن" (Norra begravningsplatsen) در استکهلم قرار دارد. عنصر شیمیایی" نوبلیم" نیز  به احترام او نامگذاری شده‌است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دینامیت نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۸۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مولد سازی در گناوه باید با در نظر گرفتن مصلحت شهر باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه گناوه با تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: باید تلاش کنیم سیره و روش زندگی حضرت امام صادق (ع) را در زندگی فردی و اجتماعی خود الگو قرار دهیم و به کار ببریم.

امام جمعه گناوه با اشاره به دیدار جمعی از فرهنگیان و معلمان به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم با رهبر معظم انقلاب افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این دیدار ۲۰ جمله کلیدی و راهبردی را که می‌تواند برای آینده آموزش و پرورش و نسل جوان و نوجوان مؤثر باشد بیان فرمودند که باید از این جملات مهم، مؤثر، راهبردی بیشتر بهره مند و استفاده کرد.

وی گفت: این نکات نشان دهنده نگاه ژرف و عمیق و دغدغه مند مقام معظم رهبری به حوزه آموزش و پرورش است.

حجت الاسلام رکنی حسینی اهمیت معاونت پرورشی در آموزش و پرورش یادآور شد: یکی از وظایف مهمی که امروز معاونت پرورشی آموزش و پرورش بر عهده دارد، جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی است و اگر در این زمینه دقت و نظارت لازم انجام نشود خانه دوم فرزندان ما مورد آسیب جدی قرار خواهد گرفت.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور توسط معلمان برای جوانان و نوجوانان از دیگر نکات فرمایشات رهبری در این دیدار بود، اضافه کرد: در برهه کنونی تبلیغات و هجوم گسترده دشمن در فضایی مجازی، شاید فرصت تشخیص دوست از دشمن را برای دانش آموز، جوان و نوجوان کشور بگیرد لذا معلمان در این زمینه وظیفه مهمی بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش از دیگر نکات مهم فرمایشات رهبری بود، ادامه داد: در دوره‌ای هیچ گونه ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش وجود نداشت و این حوزه سیاسی شده بود که رهبری فرمودند سیاسی کردن آموزش و پرورش سم برای آن است.

وی گفت: تغییرات کوتاه مدت در آموزش و پرورش باعث می‌شود تا کار اساسی به نتیجه مطلوب نرسد و لذا ثبات مدیریتی از مطالبات جدی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی است.

خیزش دانشجویی منافع استعمار را به خطر انداخته است

امام جمعه گناوه با اشاره به خیزش دانشجویی و اعلام حمایت دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و سایر نقاط جهان در روزهای اخیر و در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین و انزجار از خباثت صهیونیست‌ها بیان کرد: این جنش ها و خیزش رویدادهای بی سابقه را رقم زده است و اتفاقاتی که در این دانشگاه‌ها می‌افتد یادآور تدبیر حکیم و دوراندیش رهبر فرزانه انقلاب است که در ده سال پیش ۲ نامه را برای جوانان آمریکا و اروپا نگارش فرمودند و امروز نتیجه آن دوراندیشی ایشان را می‌بینیم.

وی ادامه داد: در حالی که مدعیان حقوق بشر شعار دفاع از حقوق بشر و حق آزادی سر می‌دهند در برابر حوادث این دانشگاه‌ها سکوت کرده‌اند و در برابر برخوردهای وحشیانه و خشن نسبت به این دانشجویان در اروپا و آمریکا سکوت رسانه‌ای حاکم شده است.

امام جمعه گناوه بیان کرد: امروز استکبار جهانی و دشمنان بشریت در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کنند و این بیداری و خیزش می‌تواند منافع استکبار و استعمار را به خطر بیاندازد و آمریکا و اروپایی‌ها این خطر را احساس می‌کنند.

وی گفت: امروز همه ملت‌های جهان در برابر جنایت‌های استعمارگران و مستکبران بیدار شده‌اند و این بیداری منافع و اهداف دشمنان را به خطر انداخته است و جایی برای مستکبران عالم در دنیا وجود ندارد.

مولد سازی باید همراه با بهره وری

حجت الاسلام رکنی حسینی با اشاره به موضوع مطرح شده در بحث مزایده زمین در شهر گناوه که در معرض فروش و مزایده توسط دستگاه‌های مربوط قرار گرفته است، گفت: قانون مولدسازی دارایی‌های دولت با امضای قوای سه گانه و تأیید رهبری در کشور وجود دارد، اما این دارایی‌های دولت به معنای فروش اموال دولت نیست که یک مدیر بخواهد اموال دولت را بدون در نظر گرفتن مصلحت و منفعت یک شهر، استان یا کشور بفروشد چرا که دارایی‌ها و ثروت‌های دولت متعلق همه نسل‌ها است و برای نسل‌های آینده نیز محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه دارایی‌های دولت، مربوط به یک دولت و یک نسل نیست، گفت: اگر چه از لحاظ قانونی دست دولت باز است و آن بخش دارایی‌هایی که بهره وری نمی‌شود و ارزش افزوده و تولید برای دولت نداشته باشد اختیار دارند اینها را در معرض فروش بگذارند اما باید مصلحت شهر را هم در نظر گرفت.

وی گفت: مولد سازی باید همراه با بهره وری و ارزش افزوده باشد و اینکه ما زمین را بفروشیم و در آمد ناشی از آن خرج شود مناسب نیست.

ادامه داد: از این زمین مطرح شده، می‌توان استفاده‌های زیادی به نفع شهر با تهاتر و یا ایجاد فضای سبز، پارکینگ یا کارهای دیگر انجام داد.

امام جمعه گناوه بیان کرد: اگر چه دولت به دنبال مولد سازی است اما این اقدام و فروش زمین برای ساخت مثلاً پاساژ مولد سازی نیست که زمین را بفروشند و آسیب‌ها در شهر وجود داشته باشد و یا جایی برای دست فروشان وجود نداشته باشم.

وی بیان کرد: بسیاری از زمین‌ها را می‌توان با تهاتر به نفع شهر و همکاری دستگاه‌ها و نهادهای مربوط و رفع مشکلات استفاده کرد.

وی گفت: امروز یک آسیب جدی در گناوه موضوع دست فروشان است که بارها مطرح و پیشنهادهای مختلفی نیز داده‌ایم اما تاکنون انجام نشده است و این میسر نمی‌شود مگر همه از جمله اصناف، بازاریان و مسئولان کمک کنند.

امام جمعه گناوه گفت: ما مخالف درآمدزایی برای دست فروشان نیستیم اما باید این موضوع ساماندهی شود.

وی گفت: می‌توان همین زمین کنار تالار هنر را به صورت غرفه غرفه تقسیم و جانمایی و برای ساماندهی استفاده کرد.

کد خبر 6095760

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • یک روایت از جهادگران در عملیات بیت‌المقدس
  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • تمجید فوق‌العاده نشریه فورفورتو از علی دایی | او سوپراستار بین‌المللی فوتبال است | شاید نمی‌دانستید که علی دایی آنجا حضور داشت!
  • مولد سازی در گناوه باید با در نظر گرفتن مصلحت شهر باشد
  • یونسکو جایزه آزادی مطبوعات ۲۰۲۴ را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • یونسکو جایزه «آزادی مطبوعات» را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • سوپرگل باورنکردنی شهاب زاهدی نامزد جایزه پوشکاش | ویدئو
  • شاید نمی‌دانستید که علی دایی آنجا حضور داشت!