Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@05:59:46 GMT

در زمان وقوع توفان ‌و رعد و برق چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۸۲۷۲

همه توفان‌های تندری خطرناک  و همراه با رعد و برق‌ هستند. سایر پدیده‌های خطرناک همراه با توفان‌های تندری عبارتند از: گردباد، بادهای شدید، بارش تگرگ و سیل ناگهانی. این سیل در مقایسه با سایر پدیده‌های توأم با توفان تندری تلفات بیشتری به همراه و در برخی نقاط، توفان‌های تندری خشک، شیوع بیشتری دارند. در این هنگام باران حاصل از این پدیده به سطح زمین نمی‌رسد و تبخیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برق حاصل از آن به زمین رسیده و موجب حریق در جنگل‌ها می‌شود.

در خصوص این موضوع احمد سلطانی مدیر کل آموزش عمومی، پایه و همگانی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر اظهار کرد: توفان‌های تندری به صورت موردی‌، گروهی یا پشت سر هم اتفاق می افتند که اگر موردی از این توفان ها برای مدتی طولانی در ناحیه‌ای ادامه داشته باشد، بیشترین خسارات و تلفات را به همراه دارد.

وی در ادامه بیان کرد: آب و هوای گرم و مرطوب، بهترین شرایط برای بروز توفان تندری می‌باشد، حدود 10 درصد توفان‌های تندری تحت عنوان موارد شدید دسته‌بندی می‌شوند؛ تگرگ‌هایی به قطر 2 سانتی‌متر و  بادهایی با سرعت حدود 90 کیلومتر بر ساعت و گردباد حاصل این نوع توفان هستند.

سلطانی با بیان اینکه رعد و برق دامنه خسارات و تلفات را افزایش می‌دهد، افزود: اغلب موارد مرگ و میر و صدمات ‌ناشی از توفان تندری زمانی روی می‌دهند که مردم در فضای بیرون از خانه هستند و برقی که به افراد اصابت می‌کند، فاقد بار الکتریکی بوده است؛ بنابر این باید فوراً اقدامات کمکی را شروع کرد.

مدیر کل آموزش عمومی هلال احمر مطرح کرد:  قبل از وقوع توفان و رعد و برق، شاخه‌های پوسیده و خشکیده درختان را قطع کنید، زیرا در جریان توفان شدید سقوط کرده و موجب آسیب و خسارت خواهند شد.

در زمان وقوع توفان ‌و رعد و برق چه کنیم؟

وی با اشاره به اینکه انجام کارهای بیرون از خانه را در این هنگام ‌بهتر است به تعویق انداخت، عنوان کرد: در این هنگام باید به داخل خانه یا خودرویی که سقف محکمی دارد پناه برد، هر چند که در صورت اصابت برق به خودرو ممکن است دچار آسیب شویم، اما در هر حال داخل اتومبیل از فضای باز امن‌تر است.

سلطانی ادامه داد: اشیای خارج از خانه را ‌باید محکم کرد، زیرا ممکن است در برابر باد به اطراف پرتاب شده و موجب آسیب شوند. همچنین پنجره‌ها و درهای خارجی ‌ساختمان ‌باید مسدود شوند‌.

مدیر کل آموزش عمومی هلال احمر تصریح کرد: از تلفن ثابت فقط برای موارد اضطراری استفاده شود و تمامی وسایل ‌برقی موجود در خانه را باید از برق کشید.

 وی تاکید کرد: از رفتن به زیر تک درخت بلند در فضای باز و رفتن به نقاط مرتفع‌، فضای باز‌، ساحل دریا یا داخل قایق روی آب و سوارشدن روی تراکتور‌، ماشین آلات کشاورزی‌، موتورسیکلت‌، دوچرخه‌، گاری و نظایر این‌ها خودداری کنید.

سلطانی عنوان کرد: به هنگام رعد و برق اگر فردی در ‌ناحیه جنگلی است‌، بهتر است ‌به ناحیه‌ای کم ارتفاع در زیر درختان تنومند و کوتاه پناه ببرد و اگر ‌کسی در فضای باز است، باید به ناحیه‌ای کم ارتفاع مانند دره یا گودال پناه ببرد و اگر کسی ‌در داخل آب است‌، بهتر است فوراً به خشکی رفته و پناه گیرد.

 بعد از توفان و رعد و برق

 مدیر کل آموزش عمومی هلال احمر گفت: اگر کسی بر اثر رعد و برق دچار مصدومیت شده، لازم است که تنفس، ضربان قلب و نبض مصدوم را بررسی کنید. اگر مصدوم به تنفس نیاز داشت، به او تنفس دهان به دهان دهید و اگر مصدوم نبض و تنفس دارد، پیگیر ‌سایر آسیب‌های احتمالی باشید. اگر برق وارد بدن شده و از آن خارج شده است، باید انتظار ‌سوختگی را داشت‌؛ همچنین باید ‌به آسیب‌دید‌گی سیستم اعصاب، شکستگی استخوان‌ها و فقدان شنوایی و بینایی اش توجه شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیل زمین برق هلال احمر قطر رعد و برق مرگ خودرو تلفن قلب تنفس برق خودرو رعد و برق مرگ هلال احمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۸۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) وقوع سیل ویرانگر در جنوب چین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود
  • تصاویری از وقوع سیل و بارندگی شدید در کرمان
  • توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • فیلم| وقوع سیل در شهرستان خوروبیابانک
  • مانور آمادگی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • وقوع سیل در ورزنه
  • هشدار‌های سیل را جدی بگیرید
  • زمان صاعقه چگونه رفتار کنیم؟
  • (ویدئو) وقوع سیل ویرانگر در جنوب چین