Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مطالعه سیاهه برای هشت کلان شهر شامل اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، اهواز، کرج، اراک و تهران انجام می شود تا بعد از مشخصات عامل اصلی آلودگی هوا، برنامه ریزی ها در راستای آن بخش از منابع آلاینده انجام شود.

 

«مطالعات سیاهه مشخص می کند که سهم بخش های مختلف در آلودگی شهری چه میزان است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسعود زندی عصر شنبه در حاشیه جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا که در استانداری تهران برگزار شد اظهارداشت: مطالعه سیاه بحثی است که از سال های گذشته مطرح بوده و براساس آن مشخص می شود سهم بخش های مختلف در آلودگی شهری چقدر است، در سال های گذشته جایکاه ژاپن مطالعاتی را در خصوص سیاهه انجام داده بود که مشخص شده ۷۰ درصد سهم آلودگی تهران مربوط به خودروها است.
«جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بین‌المللی در ژاپن است که در زمینهٔ توسعه به دولت ژاپن و همچنین کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند.»

وی افزود: بعد از گذشت چند سال در سال ۹۲ ، شرکت کنترل کیفیت هوا با همکاری دانشگاه شریف این کار را مجددا انجام داد و باز تاکید شد که بیش از ۷۰ درصد آلودگی تهران مربوط به خودروها است.

زندی تصریح کرد: براساس مطالعات سیاهه سهم بخش های مختلف آلودگی هوا نظیر صنعت، پالایشگاه های پتروشیمی و خودروها مشخص می شود به عنوان مثال این مطالعه نشان می دهد سهم آلودگی، خودروهای دیزلی، خودروهای سواری و منابع غیرمتحرک چند درصد است، زمانی که این سهم بندی به دست بیاید برنامه ریزی مطلوب انجام می شود.
وی با بیان اینکه در این مطالعات بیشترین توجه باید معطوف به خودروها شود، ادامه داد: اکنون مقرر شده هواشناسی ۹۶ ساعت قبل از پدیده وارونگی هوا باید شرایط جوی را به وزارت بهداشت اعلام کند و وزارت بهداشت نیز بعد از ۱۲ ساعت باید این خبر را به اداره کل استان اعلام کند تا کارگروه اضطرای هوا تشکیل و تصمیمات اخذ شود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۹۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است