Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: در مسئله استشراق به نظر می‌آید که در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه این گروه به قرآن و شبهاتی که در این زمینه مطرح کرده بودند، کمتر مورد توجه واقع شده بود.

وی افزود: بررسی و نقد مستشرقان بیشتر در میان اهل سنت و مراکز آکادمیک آنان مورد توجه بود؛ در حالی که اگر نگاه‌های مثبت اندیشه شیعه درباره قرآن، قبل از انقلاب هم مطرح بود شاید اشکالات آنان این قدر توسعه پیدا نمی‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قرآن‌پژوه بیان کرد: موضوعاتی مانند اختلاف قرائات و دیدگاه اهل سنت در مورد حجیت قرائات مختلف، ولو اینکه این قرائات از جهت محتوا و آثار مترتب بر آن با یکدیگر متعارض هم باشند، از جمله مباحثی است که مورد سوء استفاه مستشرقان قرار گرفته است. البته اهل سنت قائل به عدم تعارض هستند ولی این مسئله ثمری ندارد، زیرا اختلاف قرائات نتائج متفاوتی را ایجاد می‌کنند.

دیدگاه‌های علوم قرآنی شیعه در حاشیه

وی با بیان اینکه قائل بودن به اختلاف قرائات سبب می‌شود تا مخاطبان و عاملان به قرآن نیز در عمل با تعارض روبرو شوند، تصریح کرد: به هر حال در نظر آنان یک قرائت می‌تواند پذیرفته شده باشد‌. البته مبنای شیعه بر قرائت واحد متواتر از دوره پیامبر(ص) تاکنون است و سایر قرائات نیز حجیت ندارند؛ زیرا قرائات قراء خبر واحد هستند که چه‌بسا در تعارض با یکدیگر هم هستند. البته باید این نکته هم بیان شود که مفسران هم در تفسیر براساس قرائات مختلف دچار مشکلاتی هستند.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با تأکید بر اینکه اگر این مبنای شیعه قبل از انقلاب مانند دیدگاه‌های اهل سنت نشر می‌یافت زمینه سوءاستفاده مستشرقان و تهمت تحریف هم کمتر فراهم شده بود، اظهار کرد: کسانی مانند آیات عظام خوئی و فاضل لنکرانی به این بحث ورودهای خوبی داشته‌اند، بجز این افراد معدود، کار قابل توجهی در این عرصه شاهد نیستیم و یا حداقل در سطح اهل تسنن نبوده است؛ لذا دیدگاه‌های علوم قرآنی شیعه در حاشیه و بیرون از متن اسلامی بود.

برکات قرآنی انقلاب

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای به دیدگاه‌های شیعه صورت گرفت و مراکز آکادمیک گروه‌های خاص علمی و کرسی‌های شیعه‌شناسی ایجاد کردند افزود: تمام این‌ها از برکت انقلاب و نشانه اهمیت و نقش انقلاب در این زمینه است. انقلاب از کیان و هویت اسلام و قرآن دفاع کرده و می‌کند؛ لذا بحث مستشرقان نیز در میان اندیشمندان علوم قرآنی پر رنگ شد و یکی از کارهای کلانی را که ما در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن شروع کرده‌ایم پرداختن به همین مسئله با عنوان کلان‌پروژه قرآن و استشراق است.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در پاسخ به این سؤال که ما همواره از مستشرقان گلایه داریم که چرا به منابع شیعی مراجعه ندارند ولی ممکن است منابعی در اختیار آنان به خصوص با زبان انگلیسی نیست، اظهار کرد: متأسفانه در ترجمه همیشه برعکس عمل کرده‌ایم؛ یعنی در ترجمه آثار و دیدگاه‌های غربیان و مستشرقان خوب عمل کرده‌ایم که البته این کار هم مورد نیاز است و ما باید دیدگاه‌های دیگران را بشناسیم ولی از این طرف در انعکاس دیدگاه‌های خودمان موفق نبوده و کمتر مورد توجه قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه از این طرف اهتمام جدی نبوده است، تصریح کرد: دولت باید در این مسئله هزینه کند و سرمایه در اختیار مراکز پژوهشی بگذارد تا آثار اندیشمندان داخلی هم به‌خوبی ترجمه و در اختیار دیگران قرار گیرد. این اهتمام در دولت‌های ما و در مراکز علمی و پژوهشی نبوده و غفلتی است که صورت گرفته و ما با موانع بودجه‌ای روبرو هستیم.

یوسفی‌مقدم بیان کرد: امروز تمام دنیا علاقه‌مند هستند تا بدانند انقلاب اسلامی که توانسته استکبار را با آن ظرفیت‌های کم‌نظیر مادی و معنوی به چالش بکشد چه اندیشه و معارفی دارد که به پشتوانه آن حرکت می‌کند.

حرکتی انقلابی و تربیتی در سطح بین‌المللی بر مبنای قرآن

وی خواستار صرف وقت و بودجه از سوی دولت به خصوص سازمان‌هایی مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهادهای متولی فعالیت‌های علمی و تبلیغی در خارج کشور  شد و تاکید کرد: باید مستشرقان را به طیف‌های مختلفی تقسیم کنیم؛ برخی آز آنان عوامل استکبار هستند و به هر شکلی دنبال سوءاستفاده خواهند رفت ولی عمدتا کسانی هستند که دنبال فهم درست و درک صحیح از منابع شیعه هستند و نباید از این ظرفیت غافل باشیم.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تاکید کرد: منابع انسانی موجود باید به‌درستی شناسایی و منابع، مکتوب و جمع‌آوری و ساماندهی و نرم‌افزار لازم در این مواجهه علمی تولید شود تا بتوانیم حرکت علمی خود را به اندازه عظمت انقلاب پیش ببریم؛ باید از حرکت‌های تدافعی فکری خارج شده و حرکتی انقلابی و هدایتی و تربیتی را بر مبنای قرآن در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا یوسفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد

‌به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی رادمرد در خطبه‌های نماز جمعه ماهدشت ضمن تسلیت سالروز شهادت امام صادق (ع) گفت: همه باید در حرکت قطار جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران سهیم باشیم، نمی‌شود خود را کنار بکشیم و بگوییم به من ربطی ندارد. مگر می‌شود حکومت دین اسلام، به ما ربطی نداشته باشد؟

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران منافع دنیوی دشمنان را به خطر انداخته و دست آنها را قطع کرده است، بنابراین آنها اخلال‌هایی در مسیر حرکت انقلاب ایجاد و فشارهایی را وارد می‌کنند. چون مستضعفان عالم هویت پیدا کرده و در مقابل ظلم مستکبران می‌ایستند، آمریکا از این روحیه دردش آمده است.

امام جمعه ماهدشت مطرح کرد: استقامت ایران اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و مردم قهرمان و شگفتی ساز موجب شده این هدف و آرمان توسعه یابد و فراگیر شود. اکنون بخشی از آن را در کف دانشگاه‌های آمریکا و اروپا مشاهده می‌کنید. جوانان و نوجوانان باید در خود احساس غرور کنند تا منجر به افزایش انگیزه آنها شود.

حجت الاسلام رادمرد این امر را مستلزم اقدام و تبیین مسؤولان دانست و گفت: آقای مسؤولی که با کم کاری، ندانم کاری و ترس خود این حس غرور را می شکنی در پیشگاه این مردم و خدا چه پاسخی خواهی داشت؟ آقای مسؤولی که پشت میزت نشسته‌ای و اقدام انقلابی نمی‌کنی و فقط حرف انقلابی م یزنی کجای این حرکت عظیم مردم ایستاده‌ای؟

وی ادامه داد: آقای مسؤولی که وقتی امام جمعه صحبت از حرام شرعی و سیاسی می‌کند، نسبت به کشف حجاب با ترس کنجی خزیده ای و منتظر هستی ببینی شرایط چه خواهد شد، بعد موضع بگیری یا اقدام کنی، چه پاسخی در محضر خدای متعال و امام و شهدا داری؟

امام جمعه ماهدشت خاطرنشان کرد: همه اینها نباید ما را از حرکت جانانه در مسیر انقلاب ناامید کند. درست است که باید با چنین مسؤولی اگر هست برخورد یا وی برکنار شود اما من نباید دست از حرکت در مسیر اسلام و انقلاب بردارم. این افراد نباید موجب شوند من خودم را از صحنه‌هایی که انقلاب نیاز دارد کنار بکشم.

حجت الاسلام رادمرد عنوان کرد: مالکیت اردوگاه الزهرا (س) آموزش و پرورش باید به صورت کامل به استان البرز بازگردد نه اینکه دو ساله تحویل گرفته شود. به آقای دادستان عرض می‌کنم که جواب خشک کردن درختان این اردوگاه که بر اثر اهمال و ترک فعل مسؤولان آموزش و پرورش تهران بوده را چه کسی می‌دهد؟

وی با اشاره به اینکه در خصوص تضییع بیت المال چه کسی پاسخگوست؟ گفت: انتظار می‌رود استاندار و نمایندگان مجلس به موضوع ورود کنند و آبفا برای امور مربوط به چاه آب پای کار بیاید. چرا کم کاری شده که اکنون شاهد خشک شدن درختان هستیم؟ توقع ما پیگیری جدی موضوع است.

امام جمعه ماهدشت بیان کرد: هفته آینده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و دقت مردم و مسؤولان در این زمینه بسیار مورد تاکید است تا با توجه به ملاک‌هایی که برای انتخاب اصلح وجود دارد، کار به سرانجام و نتیجه برسد و همه مردم از تشکیل یک مجلس قوی منتفع شوند.

کد خبر 6095740

دیگر خبرها

  • مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • علی مطهری: در خانواده آیت الله مطهری، نوه‌ها، نتیجه‌ها و نبیره‌ها همه یک گونه فکر می‌کنند/ حکومت باید بر اجرای حجاب نظارت کند
  • کارگران با روحیه ملی در راه دفاع از ارزش‌های اسلام حرکت می کنند
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی