Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در افغانستان با بیان اینکه اتحادیه اروپا ابتدا برادری خود را ثابت کند و در موضوع برجام نقش خود را به درستی ایفا کند، و پس از پشت سر گذاشتن این مرحله به دنبال افتتاح دفتر در ایران باشد.

ابوالفضل ظهره وند، سفیرسابق ایران در افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در ایران گفت: این اتفاق فواید روشنی ندارد، اما مضرات آن واضح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ما در حالت عادی نیز با اتحادیه اروپا مشکل داریم به ویژه در موضوع برجام آن‌ها در حال پیگیری و پیشبرد سیاست‌های خود در تهران هستند و با افتتاح این دفاتر در حقیقت ما دست آن‌ها را برای این کار بازتر می‌کنیم.

ظهره وند افزود: این برای ما ایجاد یک فشار است و ما را در موضع پاسخگویی به سوالات قرار می‌دهد.

سفیرسابق ایران در افغانستان افزود: در این شرایط ما با یک فرد روبرو می‌شویم که مطالبات را از طرف اروپا به ما تحمیل می‌کند.

وی افزود: بزرگترین مشکل اروپایی‌ها نداشتن یک سیاست خارجی منسجم است آن‌ها توانستند یک واحد پول و یک بانک مرکزی مشترک داشته باشند، اما نتوانستند سیاست خارجی واحدی داشته باشند و خانم موگرینی سخنگوی اتحادیه اروپا محسوب می‌شود نه وزیر امور خارجه این نهاد.

ظهره وند تصریح کرد: اروپایی‌ها بین خود اختلاف نظر دارند و نگاه شان به تهدید‌ها و فرصت‌ها در چارچوب مسائل جهانی متغیر و متفاوت است.

سفیرسابق ایران در افغانستان با بیان اینکه اروپا ایران را تهدید می‌داند، گفت: حال با افتتاح دفاتر اتحادیه اروپا در کشور سفیری را به کشور ما می‌فرستد که سفارتخانه‌ای ندارد، اما در عین حال می‌تواند علیه ما در خصوص مسائل حقوق بشری و ... گزارش دهد.

وی یادآور شد: با این شرایط اگر جمهوری اسلامی با این سفیر مشکلی پیدا کند کل اتحادیه اروپا پشت او می‌روند.

ظهره وند افزود: در شرایط فعلی نیز شاهد آن هستیم که خانم موگرینی زمان را می‌کشد و در حالی که ایران در موضع مطالبه گری است باز شدن دفاتر اتحادیه اروپا به نفع ما نخواهد بود.

سفیر سابق ایران در افغانستان با بیان اینکه اتحادیه اروپا ابتدا برادری خود را ثابت کند و در موضوع برجام نقش خود را به درستی ایفا کند، گفت: پس از پشت سر گذاشتن این مرحله به دنبال افتتاح دفتر در ایران باشند.

وی با انتقاد از اینکه در صورت افتتاح دفاتر اتحادیه اروپا در ایران نقش این سفیر مشخص نیست گفت: به نظر می‌رسد اروپا مطالبی که نمی‌تواند از طریق سفرای خود مطرح کند از زبان این فرد مطرح خواهد کرد و در صورت بازگشایی این دفاتر در کشور مسائل حقوق بشری حضور زنان در ورزشگاه‌ها و مسائل مربوط به حقوق بهائیت توسط این فرد پیگیری خواهد شد به هر حال به نظر می‌رسد سری که درد نمی‌کند را دستمال نباید بست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران اتحادیه اروپا بازگشایی دفتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها

علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جریان سفر به استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از شهرکرد با اشاره به سیاست‌های کلان سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در کشور از سال‌های قبل، نسبت به مدیریت منابع آب دقت خوبی به‌خرج نداده‌ایم؛ در واقع به مقدار آب ورودی به کشور با میزان آب خروجی به کشورمان به یک اندازه است. به‌طور سالانه تقریباً 10 میلیارد متر مکعب خروجی آب از کشور داریم که میانگین ورودی نیز به همین مقدار است.

وی افزود: بر همین اساس ما سعی کردیم بر اساس قوانین بین‌المللی، ارتباطات و تفاهم‌نامه‌های فی‌مابین، رایزنی با کشورهای همسایه در حوزه مسائل آبی انجام شود. معمولاً کشورهایی نمی‌خواهند که ارتباطات بین کشورهای همسایه به نحو مطلوب شکل گیرد و حتما موضوع آب را به عنوان یک دست‌آویز قرار می‌دهند تا اختلافاتی بین کشورها رخ دهد؛ اما جمهوری اسلامی ایران با تدبیر و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، سعی می‌کند تا این مسائل را تعدیل و حق‌آبه‌ها را دریافت کند.

سلاجقه با اشاره به رایزنی‌های انجام شده اظهار کرد: نشست‌های مفصل و رایزنی‌های متعددی در حوزه مسائل آبی شرق کشور با مسئولین حاکم بر افغانستان داشته‌ایم که مسائل حق‌آبه محیط زیست را از بحث عهدنامه‌هایی که وجود داشت، تفکیک کردیم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور اضافه کرد: بحث بر سر این بود که میزان آب موجودی در سدهای آن‌طرف، به‌طوری هست که رهاسازی انجام شود و خوشبختانه آن‌ها نیز، رویکرد مناسبی داشتند و امسال نیز شاهد بودیم که در یک بازه زمانی کوتاه، رهاسازی آب انجام شد و امیدواریم که این روند ادامه یابد.

ایشان گفت: قرار بر این است که هیئتی از سوی افغانستان به ایران آمده و در نشست‌هایی که در پیش داریم، حتماً این مسائل را پیگیری می‌کنیم و تقریباً تفکیک حق‌آبه محیط زیست از معاهداتی که وجود دارد، انجام می‌شود.

معاون رئیس جمهور بیان داشت: در آخرین نشست سازمان ملل در نایروبی، مباحثی با کشور ترکیه مطرح شد و خوشبختانه رویکرد خوبی داشتند و قرار بر این شد که هیئت‌های کارشناسی، بین دو کشور رد و بدل شود و باتوجه به این‌ که وزارت نیرو، مدیریت این قسمت را از جانب دولت جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد، این تبادل هیئت‌های کارشناسی به‌صورت جامع انجام می‌شود تا بتوانیم این مسئله را در داپ که یکی از سرشاخه‌های رود ارس است، حل کنیم.

وی افزود: در مورد مسئله گاپ نیز همچنان، رایزنی‌ها با سه کشور ترکیه، عراق و سوریه ادامه دارد.

علی سلاجقه گفت: با کشور ارمنستان هم پس از 18 سال، نشستی برگزار شد و وزارت نیرو به عنوان نماینده ایران حضور داشت، این مسئولیت به سازمان محیط زیست سپرده شد که در اولین دور نشست، دیداری بین معاونین همتای دوطرف در ایروان شکل گرفت و توافق خوبی ایجاد شد که منجر به نشست پیش از عید امسال در کشور ایران شد؛ اما متأسفانه دولت ارمنستان برخلاف توافق‌نامه‌ها عمل نکرد که ما اکنون سعی داریم با استفاده از وظایف مجموعه وزارت امور خارجه و با توجه به روابط حسنه‌ای که وجود دارد، مسئله آلایندگی رود ارس را حل کنیم.

ایشان همچنین با اشاره به انتقال آب بین حوضه‌ای گفت: جایی که آب شرب اولویت اول باشد، آن انتقال انجام می‌شود؛ اما اگر قرار بر این باشد که درخواست انتقال آب صورت گیرد و مجوزی صادر شود، مبتنی بر مبدأ، انتقال و مقصد است؛ یعنی در قالب برنامه جامع، مزیت‌های سرزمینی و بحث‌های توسعه‌ای دیده می‌شود.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227427 برچسب‌ها سازمان محیط زیست کشور ایران افغانستان

دیگر خبرها

  • ایران ثابت کرد توانایی انهدام تمام پایگاه‌های هوایی صهیونیست‌ها را دارد
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • استاد برجسته و پیشکسوت دانشگاه تهران درگذشت
  • افتتاح دفتر حمایت از تولید و سرمایه گذاری در دادگستری
  • افتتاح دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و آلمان در خرمشهر
  • حمایت اتحادیه اروپا از بیماران سرطانی در افغانستان
  • تهران به دنبال ایجاد تعاملات منطقه‌ای با افغانستان است