Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سید شهاب‌الدین حسین‌پور کارگردان تئاتر درباره جدیدترین فعالیت‌های خود به خبرنگار خبرگزاری بسیج آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر تمرکزم را روی کار آموزشی و برپایی کارگاه‌های آموزشی بلندمدت گذاشته‌ام و سعی دارم یک سیستم آموزشی منسجم راه اندازی کرده و از دل آن آکادمی و کمپانی تئاتری در چند ماه آینده بیرون بیاورم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره این دوره آموزشی توضیح داد: این دوره آموزشی فعالیتی مشترک با عمارت نوفل لوشاتو است که در انتها به اجرای یک نمایش با عنوان «تئاتر چرا و چگونه» خواهد انجامید، از دیگر مدرسان این دوره می‌توان به محمدامیر یاراحمدی، سعید صاحبی و بهزاد جاودان فرد اشاره کرد.

وی درباره مفاهیمی که در این دوره به هنرجویان آموزش داده می‌شود،‌گفت: بازیگری، تحلیل بازی، صدا، بیان و حرکت و مفاهیم مربوط بدان به همراه کارگردانی و دراماتورژی در این کارگاه‌ها به صورت تئوری و عملی آموزش داده می‌شود در انتهای دوره هم که چهل هفته می‌شود، نمایشی را در همان عمارت نوفل لوشاتو به صحنه خواهیم برد.

حسین‌پور درباره زمان شروع کارگاه‌ها گفت: با توجه به تعداد زیاد متقاضی قرار است مصاحبه گرفته شود با این حال تا دهم آبان ماه ما ثبت نام داریم و پس از آن مصاحبه انجام می‌شود در کل فکر می‌کنم ۳۰ نفر برای این دوره انتخاب شوند.

این فعال عرصه نمایش گفت: شرایط و نوسانات بازار تئاتر این روزها قابل تحلیل است و متأسفانه مدیران و هنرمندان مرکز هنرهای نمایشی و خانه تئاتر هنوز راهکار درستی برای برون‌رفت از این شرایط پیدا نکرده‌اند.

وی در ادامه افزود: امروز، دیگر نه تبلیغات و نه تماشاگر و نرخ بلیت‌های نمایش عادلانه در دسترس همه است، بحث تئاتر لاکچری باعث شده که تئاتری‌ها از کار دلزده بشوند، درحالیکه همه حق کار کردن و امرار معاش دارند و مسئولان باید در این زمینه فکری بکنند اگر قرار است بخش خصوصی کار را دست بگیرد شرایط باید برای همه یکسان باشد. دولت هم می‌تواند وام‌های با بهره کم و بلند مدت برای اشتغال زایی به هنرمندان تئاتر بدهد اما اینکه یک عده کار کنند و بقیه نظاره گر باشند شرایط درستی نیست.

حسین‌پور با ابراز مسرت از اینکه استقبال از سالن‌های تئاتر زیاد باشد، گفت: بهرحال همه شرایط می‌بایست حتی در زمینه تبلیغات بیلبوردها عادلانه تقسیم شود. من خودم به دلیل تئاترهایی که امکانات ویژه دارند و به لحاظ تبلیغات نمی‌توان با آنها رقابت کرد، اجرای نمایش «بر پهنه دریا» را به موقعیت بهتری موکول کردم.

وی درباره اجرای نمایش گالیله نیز توضیح داد: با محمدامین یاراحمدی در حال دراماتورژی و بازنویسی گالیله اثر برتولت برشت با ترجمه حمید سمندریان هستیم. از ابتدای سال آینده تمرینات کار شروع می‌شود و طی جلساتی که سعید اسدی در تئاتر شهر داشتیم، قرار بر این شد که نمایش در سال آینده در سالن اصلی تئاتر شهر به صحنه ببرد.

حسین‌پور در پایان اظهار داشت: امیدوارم مسئولان ذی ربط برای پروژه بزرگ تئاتری که پژوهش زیادی برای آن صورت گرفته حمایت لازم را انجام دهند و بتوانیم بدون دردسر اجرا ببریم و مطمئنم که این کار ماندگاری خواهد شد، چرا که من دغدغه دارم وصیت حمید سمندریان را برای اجرای این کار انجام دهم.

انتهای پیام

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «دارشکنه» از جمله آثار حاضر در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی است که به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت در سالن لایق شهر شیراز روی صحنه خواهد رفت.

شاه‌مردی درباره موضوع نمایش «دارشکنه» توضیح داد: این نمایش در واقع بازخوانی و قرائتی از برخی اتفاقات است که در دهه ۶۰ توسط منافقان رقم خورد. گروهی از زنان منافق در صدد بمب‌گذاری در مجلس روضه امام رضا (ع) هستند که برای خودشان تحولات روحی و معنوی رقم می‌خورد.

وی معتقد است «دارشکنه» سعی بر این دارد که به مخاطب متذکر شود تجلی صفات خوب و حسنه در آدمی نیاز به تکرار و تمرین و مراقبت دارد که الگوی کامل همه این صفات اهل‌بیت (ع) هستند.

نویسنده و کارگردان «دارشکنه» با بیان اینکه همیشه نمایش و نمایشنامه‌نویسی به عنوان موضوع فنی و تکنیکی برایش مطرح بوده است، یادآور شد: زمانی که دغدغه یا موضوعی برایم اولویت پیدا کرده یا ذهنم را به خود مشغول کند، تمام تلاشم بر پیاده‌سازی آن معطوف می‌شود و تمام اصول و قواعد تکنیکی را برای اجرای آن به کار می‌بندم. عموم این دغدغه‌ها مربوط به حوزه مقاومت و نمایش‌های دینی و آیینی است.

شاه‌مردی با اشاره به سابقه حضورش در دوره‌های قبلی جشنواره رضوی، تاکید کرد: وجود یک جشنواره فنی و تکنیکی مثل تئاتر رضوی باعث شده که موضوعات دینی و سیره رضوی از حوزه مسایل کلیشه‌ای چون زیارت و صرف شفا گرفتن خارج و به موضوعات و ایده‌های مختلف بیش از پیش پرداخته شود. در واقع جشنواره رضوی فرصتی را برای هنرمندان عرصه تئاتر فراهم کرده است تا برای خلق آثار هنری شاخص و منحصر به‌فرد در این حوزه به رقابت بپردازند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: برای تولید آثار فاخر در حوزه رضوی علاوه بر پرهیز از کلیشه باید سیره و زندگی سراسر درس این امام همام را مورد توجه و مداقه قرار داد.

وی در پایان اظهار کرد: اینکه امسال هر گروه در شهر خود چند شب به اجرای عموم بپردازد اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که امیدوارم این روند در حمایت از گروه‌ها مستمر باشد و سبب شود که بیش از پیش از زبان تئاتر به عنوان ابزاری هدفمند برای ترویج سیره رضوی و مباحث فرهنگ دینی بهره گرفته شود.

کد خبر 6093289 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند