Web Analytics Made Easy - Statcounter

یمن که پیش از جنگ نیز فقیرترین کشور غرب آسیا بود، با جنگ به سوی قحطی سوق داده شد. براساس بررسی‌های انجام شده سازمان ملل، ائتلاف تحت سرکردگی عربستان و دولت فراری یمن که تحت حمایت ریاض قرار دارد، توجهی به مخاطرات حاصل برای زندگی غیرنظامیان که در واقع جنایت جنگی محسوب می‌شود، ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منازعه سه ساله یمن سبب شد تا سازمان ملل از آن به عنوان بدترین بحران انسانی ساخت دست بشر در عصر حاضر یاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازارها، بیمارستان‌ها و دیگر اماکن غیرنظامی بار‌ها مورد حمله قرار گرفته اند. بیماری و گرسنگی در رقابت با بمباران و حملات زمینی خطراتی هستند که زندگی روزمره مردم را تهدید می‌کنند. یمن که پیش از این جنگ نیز فقیرترین کشور غرب آسیا بود، با جنگ به سوی قحطی سوق داده شد. براساس بررسی‌های انجام شده سازمان ملل، ائتلاف تحت سرکردگی عربستان سعودی و دولت یمن که تحت حمایت ریاض قرار دارد، توجهی به مخاطرات حاصل برای زندگی غیرنظامیان که در واقع جنایت جنگی محسوب می‌شود، ندارند. 

    خبرگزاری بلومبرگ در ۱۰ پرسش به موضوع جنگ یمن پرداخته و تصویری واضح از این بزرگترین بحران بشری عصر حاضر ارائه می‌دهد. 
 
طرف‌های درگیر در این جنگ شامل چه کسانی می‌شود 
 
در یک طرف این منازعه نیرو‌های مردمی یمن شامل انصارالله قرار دارند که از سال ۲۰۱۵ تاکنون کنترل صنعا پایتخت و برخی دیگر از شهر‌ها را در اختیار دارند. این افراد که در سال‌های دولت‎های تحت حمایت عربستان به حاشیه رانده شده بودند، اکنون برای نجات کشور خود در تلاشند. 
  
    
  
در سوی دیگر میدان نیز نیرو‌های دولت مستعفی یمن و شبه نظامیان متحد آن‌ها هستند که از سوی عربستان و ائتلاف تحت فرماندهی این کشور حمایت می‌شوند. 
 
علت حضور عربستان در یمن چیست 
 
مقامات عربستان ادعا می‌کنند که ایران تهدیدی برای منافع شان در یمن است. این در حالی است که عربستان برای تسلط بر جهان عرب همواره تلاش‌های متعددی کرده است. 
 
چگونه جنگ به غیر نظامیان آسیب می‌زند 
 
تعداد تلفات غیر نظامی این منازعه تاکنون ۷۰۰۰ نفر اعلام شده است، اما سازمان ملل معتقد است که تعداد واقعی تلفات به مراتب بالاتر از این میزان است. در گزارشی که ۲۸ آگوست سال جاری توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منتشر شد، بیشترین تلفات در اثر حملات هوایی ائتلاف به وجود آمده است. 
  
    
این تحقیق با بررسی حملات هوایی ائتلاف که در ۶۰ مورد مناطق مسکونی را هدف قرار بود، این نتایج را اعلام کرد: بازار در ۱۱ مورد؛ قایق‌های غیرنظامی در ۱۱ مورد و سایت‌های پزشکی، آموزشی، فرهنگی یا مذهبی در ۳۲ مورد هدف حملات هوایی ائتلاف قرار گرفتند. گفته می‌شود چنین حملاتی در زمره جنایات جنگی قرار می‌گیرد. محققان در این بررسی از همکاری نیرو‌های ملی یمنی استفاده کردند. 
 
خطر قحطی چیست 
 
براساس اعلام سازمان ملل ۸ میلیون از ۲۸ میلیون نفر جمعیت کشور یمن برای ادامه زندگی خود به کمک‌های اضطراری نیازمندند. کارکنان گروه‌ها و سازمان‌های بشردوستانه از وجود برخی از مناطق در یمن خبر دادند که ساکنین آن‌ها به دلیل قحطی برگ درختان را به عنوان غذا مصرف می‌کنند تا زنده بمانند. 
 
علت گستردگی بحران گرسنگی چیست 
 
یمن به شدت به واردات مواد غذایی وابسته است. این کشور تنها ۵ درصد گندم مصرفی خود را تولید می‌کند. این امر به دلیل کمبود وجود آب شیرین برای کشاورزی و زراعت است. ائتلاف سعودی، به بهانه مقابله و مبارزه با نیرو‌های ملی یمنی با اعمال موانع در بندر‌های حدیده و سلیف که مجاری اصلی واردات مواد غذایی به یمن - ۸۰ درصد- هستند، واردات را مختل کرده است. ائتلاف سعودی با ممانعت از ورود کشتی‌ها به این بنادر یا انتقال آن‌ها به سایر کشورها، مانع ورود مواد غذایی می‌شوند. 
   
عرضه مواد غذایی با کمبود مواجه شده است 
 
واردات تجاری از ماه می‌ تا آگوست سال جاری ۳۰ درصد کاهش یافت. قیمت‌های بالای مواد غذایی نیز چالشی دیگر است. نیرو‌های مردمی یمن با پرداخت مبالغ اضافه مواد غذایی مردم مناطق تحت کنترل خود را تا حد زیادی تامین می‌کنند. کاهش شدید ارزش پول ملی بر روند رو به رشد قیمت‌ها دامن می‌زند. کارمندان دولتی که به همراه خانواده‌های خود تقریبا یک چهارم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، از آگوست ۲۰۱۶ تاکنون حقوقی دریافت نکرده‎اند. ۲.۳ میلیون نفر از زمان آغاز جنگ تاکنون از خانه‌های خود بیرون رانده شده و آواره هستند. بسیاری از خانواده‌ها برای تامین نیاز‌های اولیه خود مجبور به فروش لوازم زندگی خود شده اند. 
  
چرا بیماری تهدیدی مهم است 
  
یمن در معرض شیوع گسترده بدترین نوع بیماری وبا قرار دارد که از آوریل ۲۰۱۷ ثبت شده است. بیش از ۱.۲ میلیون نفر تاکنون به این بیماری مبتلا شده و ۲۵۰۰ نفز نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‎اند. موج سوم این بیماری در تابستان امسال روند سریع تری به خود گرفت. بیماری‌های گوارشی و اسهال حاد، عمدتا به علت کمبود مواد و دارو‌های بهداشتی و درمانی به دلیل محاصره و نیز عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم تشدید شده اند. 
 
آیا محاصره یمن قانونی است 
 
براساس بررسی‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل "دلایل مستند و محکمی" در مورد غیرقانونی بودن این محاصره وجود داشته و این محاصره نقض قوانین بین المللی حقوق بشردوستانه است. براساس اعلام این کمیساریا چنان چه هدف محاصره، غیرنظامیان باشند این اقدام قطعا غیرقانونی است مانند آن چه در یمن رخ می‌دهد. 
  
     
این بررسی نشان داد که کشتی‌هایی که قصد ورود به بنادر یمن را داشتند، هیچگونه سلاحی را مخفیانه حمل نمی‌کردند. به همین علت، سازمان دیده بان حقوق بشر از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا محدودیت‌هایی برای سفر‌های مقامات ائتلاف سعودی و بلوکه کردن دارایی‌های آنان از جمله محمد بن سلمان و وزیر دفاع عربستان اعمال کند.        
ائتلاف سعودی چگونه این محاصره را توجیه می‌کند 
 
اعضای ائتلاف مدعی هستند هدف از محاصره، قطع دسترسی نیرو‌های مردمی یمن به تسلیحات ارسال شده از سوی  ایران است. از زمان هدف قرار گرفتن ریاض پایتخت عربستان توسط نیرو‌های مردمی یمن با موشک در سال ۲۰۱۷، این ائتلاف با طرح ادعای ورود موشک‌ها از بنادر این کشور، اقدام به محاصره و هدف قرار دادن این بنادر کرده اند. از سوی دیگر عربستان ادعا می‌کند این بنادر منابع اصلی تامین هزینه‌های نیرو‌های ملی یمنی برای ادامه مقاومت در برابر ائتلاف است. 
 
جهان چگونه به این وقایع واکنش نشان می‌دهد 
 
معدود کشور‌هایی مانند آلمان از اوایل سال جاری صادرات تسلیحات به عربستان و سایر اعضای ائتلاف را متوقف کرده‌اند، اما انگلیس و آمریکا با فروش گسترده اسلحه به عربستان و امارات دو عضو مهم ائتلاف سعودی از اقدامات آن‌ها حمایت می‌کنند. 
 
منبع:میزان 
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان بشری مردم صعده یمن در حمایت از غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسیره، صبح امروز جمعه در شهر و مناطق مختلف استان صعده در شمال یمن، راهپیمایی‌های گسترده در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تحت عنوان «همراه با غزه باعزت... آماده باش و بسیج عمومی» برگزار شد.

مردم استان صعده با برافراشتن پرچم‌های یمن و فلسطین و پرچم‌های آزادی و برائت از دشمنان خدا، تحریم کالاهای آمریکایی و اسرائیلی را خواستار شدند و خشم خود را از آمریکا و دشمن صهیونیستی به علت ارتکاب جنایات و تجاوزات علیه مردم فلسطین فریاد زدند.

همزمان با راهپیمایی مرکزی در شهر صعده، راهپیمایی در ۲۲ نقطه دیگر این استان شمالی یمن در حمایت از مردم غزه و محکومیت رژیم صهیونیستی برگزار شد.

شرکت کنندگان در این راهپیمایی‌ها بی‌تفاوتی حکومت‌های عربی و اسلامی و همدستی آنها را در جنگ و نسل کشی علیه مردم بی‌دفاع فلسطین که بیش از ۲۰۰ روز است با حمایت بی حد و حصر آمریکا و غرب انجام می‌شود، محکوم کردند.

راهپیمایان همچنین در بیانیه پایانی خود بر حمایت از عملیات ضدصهیونیستی نیروهای مسلح یمن در قالب نبرد «فتح موعود و جهاد مقدس» تأکید و افزایش و تشدید این عملیات‌ها را در کنار تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی خواستار شدند.

کد خبر 6089177

دیگر خبرها

  • سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود
  • طوفان بشری مردم صعده یمن در حمایت از غزه
  • گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل شد
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد