Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-27@04:29:11 GMT

نصب ۴ موشک روی «پیکان» ایرانی + عکس

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۰۳۲۲

نصب ۴ موشک روی «پیکان» ایرانی + عکس

رکنا: ویژگی‌های سخت‌افزاری ناو پیکان در کنار قابلیت‌های نرم‌افزاری آن که دائما در حال ارتقاست، این ناو موشک‌انداز را به یکی از امید‌های نیروی دریایی کشورمان تبدیل کرده است.

در جریان عملیات مروارید که ۷ آذر ۱۳۵۹ یعنی ۶۷ روز بعد از شروع تجاوز Rape ارتش بعث انجام شد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ضربه زدن به ناو‌های نیروی دریایی ارتش بعث و اسکله‌های البکر و الامیه، هم صادرات نفت عراق برای چند سال دچار آسیب جدی کردند و هم کاری کردند که نیروی دریایی ارتش بعث تا پایان دفاع مقدس، به طور کلی فلج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناو موشک‌انداز «پیکان» که در جریان این عملیات شجاعانه جنگید، در نهایت مورد اصابت یکی از موشک‌های نیروی دریایی بعث قرار گرفت و غرق شد. در جریان این اتفاق، برخی از خدمه ناو پیکان به شهادت رسیدند و برخی از آن‌ها هم توانستند با انداختن خود به دریا، جان خود را نجات دهند.ناو موشک‌انداز پیکان در این عملیات در برابر ناو‌های موشک‌انداز کلاس «اوزا» دشمن بعثی قدرت‌نمایی کرد. ناو موشک انداز جوشن نیز در این عملیات در کنار ناو پیکان، بسیار قدرتمندانه عمل کرد و خدمه آن توانستند تلفات بسیاری را به دشمن وارد کنند. ناو جوشن نیز در سال ۱۳۶۷ در درگیری با ناوشکن «واین‌رایت» و ناوچه «سمپسون» مورد اصابت قرار گرفت و در خلیج فارس غرق شد.

۲۲ سال بعد از غرق شدن ناو موشک‌انداز پیکان و ۱۴ سال بعد از غرق شدن ناو موشک‌انداز جوشن، تلاش‌ها برای ساختن ناو‌های موشک‌انداز جدید توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سر گرفته شد.

ساخت مدل‌های مهندسی معکوس این کلاس از ناوها، از اواخر سال ۱۳۸۱ با نام کلاس «سینا» در ایران آغاز شد و دو شناور اولیه تولید شده، به پاس حماسه‌آفرینی دریادلان نیروی دریایی ارتش در جریان عملیات مروارید، به نام‌های «پیکان» و «جوشن» نام‌گذاری شدند.

اولین ناو موشک‌انداز ایرانی با نام «پیکان» در سال ۱۳۸۲ و در حضور فرمانده معظم کل قوا به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شد. دومین، سومین و چهارمین ناو‌های موشک‌انداز نیز با نام‌های «جوشن»، «درفش» و «دماوند» در سال‌های ۸۵، ۸۸ و ۹۳ به بهره‌برداری رسیدند و در آذر ماه سال گذشته نیز، ناو موشک‌انداز «سپر» به ناوگان شمال نداجا ملحق شد. همانطور که مشخص است، تمامی ناو‌های موشک‌انداز ایرانی دارای اسامی شاهنامه‌ای هستند.

در حال حاضر «پیکان»، «جوشن» و «سپر» به عنوان ۳ ناو موشک‌انداز جمهوری اسلامی ایران که در دریای خزر استقرار دارند و در آنجا ماموریت انجام می‌دهند، همگی از کلاس سینا هستند. شناور‌های کلاس سینا طولی در حدود ۴۷ متر، عرضی حدود ۷ متر و وزنی بالغ بر ۳۰۰ تن دارند و قادر هستند با سرعتی معادل ۳۵ گره دریایی در آب حرکت کنند. شناور‌های کلاس سینا در ابتدا توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با همکاری سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، به روش مهندسی معکوس از روی شناور‌های Combattante IIa فرانسه که قبل از انقلاب خریداری شده بودند ساخته شدند، اما بعد‌ها متخصصان فنی نداجا، خودشان به طراح این نوع شناور‌ها تبدیل شدند و توانستند قابلیت‌های بسیار ویژه‎ لجستیکی و حرکتی را به ناو‌های کلاس سینا اضافه کنند.

امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» رئیس ستاد ارتش که از سال ۸۵ تا ۹۶ به مدت ۱۱ سال فرماندهی نیروی دریایی ارتش را عهده‌دار بود، در زمینه شروع فعالیت‌های نداجا برای تولید ناو‌های موشک‌انداز می‌گوید: «پس از ابلاغ تدبیر فرماندهی معظم کل قوا در سال ۱۳۷۸ مبنی بر لزوم ساخت ناو موشک‌انداز، اولین ناو ما تحت عنوان پیکان در سال ۱۳۸۲ به ناوگان شمال ملحق شد، این ناو موشک‎‌انداز که در نوشهر ساخته شد با ایمان جوانان انقلابی ما به بهره برداری رسید».ناو موشک‌انداز پیکان در سال‌های گذشته و در قالب اعزام ناوگروه‌های صلح و دوستی، در ساحل بسیاری از کشور‌های پیرامونی جمهوری اسلامی ایران پهلو گرفته است.

هم اکنون از آخرین ماموریت این ناو موشک‌انداز، نزدیک به یک سال می‌گذرد؛ آخرین ماموریت این ناو موشک‌انداز به همراه ناوشکن «دماوند» در مهر ماه سال گذشته بود که این ناو‌ها به همراه خدمه خود در بندر ماخاچ قلعه روسیه پهلو گرفتند و بعد از مدتی به کشور بازگشتند.

همچنین در قالب مسابقات نظامی ۲۰۱۸، دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مرداد ماه امسال، همراه با ناو‌های موشک‌انداز جوشن و پیکان در آب‌های باکو جمهوری آذربایجان حضور یافتند و با حریفان خود از کشور‌های روسیه، قراقستان و جمهوری آذربایجان در رشته‌های «تیراندازی به اهداف سطحی، هوایی» و «انهدام مین»، «کنترل صدمات»، «بقا در دریا» و «امداد و نجات در دریا» به رقابت پرداختند که در نهایت رتبه سوم را از آن خود کردند.

ناو موشک‌انداز پیکان که چند سالی است با شماره بدنه «P-۲۲۴» در دریای خزر مستقر است، از ۴ موشک سطح‌به‌سطح و ضدکشتی مدل «C۸۰۲» برخوردار است و علاوه بر این ۴ موشک، به یک توپ ۷۶ میلی‌متری فجر ۲۷ و یک توپ ضدهوایی ۴۰ میلی‌متری نیر مجهز است.

سامانه فجر ۲۷ که بر روی ناو موشک‌انداز پیکان سوار شده است، توان شلیک ۸۵ گلوله در دقیقه را دارد و تا برد ۱۷ کیلومتر علیه اهداف سطحی و برد ۷ کیلومتر علیه هوایی، قابلیت شلیک دارد.

ویژگی‌های سخت‌افزاری ناو پیکان در کنار قابلیت‌های نرم‌افزاری آن که دائما در حال ارتقاست، این ناو موشک‌انداز را به یکی از امید‌های نیروی دریایی کشورمان تبدیل کرده است. ناوی که هم قابلیت درگیری با دشمن را دارد و هم به دلیل سرعت بالایی که از آن برخوردار است، می‌توان از آن در موارد تعقیب و جست وجو نیز استفاده کرد.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

قتل دلخراش ملکه زیبایی روس + عکس آخرین پیامی که قاتل بی رحم تهرانی ارسال کرد + عکس تجاوز به دختر 12 ساله داخل یک خودرو در کوچه خلوت +عکس تکرار فاجعه شراب مرگ در بندرعباس / محموله هایی که از ناصر خسروی تهران ارسال می شود ! مرد پشت پرده مذاکرات هسته ای ایران را بشناسید! / ناگفته های جذاب آقای مرموز! ثبت رکورد گران ترین فوتبالی توسط یک ایرانی گرفتن اثر انگشت از جسد مرد مرده جزئیات دستگیر 6 مرد زن نما در مسیر اربعین / یک دوجنسه همراه آنان بود! + فیلم مرد تهرانی در پرشیای آتشین زنده زنده سوخت! مریم 40 ساله 44 بچه به دنیا آورده است +تصاویر این خمینی را ندیده بودید! + عکس نقشه عجیب دختر تهرانی برای ازدواج با پسر افغان مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا مردی یک زن را زیر چرخ های ماشین له و لورده کرد! / در تربت حیدریه رخ داد 2 روز جدال وحشتناک مرد 60 ساله با مارها در یک معدن دامادم در دوران عقد زیاد خانه ما می آمد و همین باعث شد که شوهرم به همه چیز شک کند! 50 سال زندان برای قاچاقچیان الکل در ایران ! خارج کردن 120 کرم 25 سانتی از معده یک زن + عکس های باورنکردنی

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه تجاوز Rape مدل ساحل ایرانی آب نیروی دریایی پیکان عکس ایران فیلم قتل محکوم شد ایرانی مرد اربعین تهران دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گلستان با اشاره به تدوین سند چشم انداز توسعه حمل و نقل، گفت: سند چشم انداز توسعه حمل و نقل استان گلستان با ابلاغ استاندار اجرایی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، ، عادل مصدقی ظهر امروز در جمع مدیران استانی با اشاره به نهایی شدن مراحل اولیه آغاز سند چشم‌انداز توسعه استان، اظهار داشت: این سند با ابلاغ چارت‌های تفصیلی آن توسط استاندار، رسمیت  یافته و پیاده‌سازی آن با مشارکت خصوصی و دولتی با افق 1404 آغاز می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گلستان افزود: سند چشم‌انداز توسعه حمل و نقل از جمله 30 سند توسعه‌ای استان گلستان است که در قالب برنامه‌هایی بلند مدت که به‌طور فصلی اجرا خواهد شد، تنظیم و تدوین و در آن بر استفاده از منابع موجود و خلاقیت‌های سازمانی تاکید شده است.

وی با بیان اینکه محور اصلی و کلیدی این سند؛ ترانزیت بین‌المللی است، تصریح کرد: مگا پروژه کریدور شمال به جنوب، جاده نفت و مسیر ترانزیتی اینچه برون از مهمترین محورهای دیده شده در این سند برای توسعه ترانزیت و حمل و نقل بین‌الملل در سطوح ملی و استانی است.

مصدقی ادامه داد: زنجیره ترانزیت، ساخت و ساختمان، گردشگری و سایر ذی‌نفعان سازمانی بخش‌های خصوصی و دولتی به‌طور مجزا و تلفیقی در این سند دیده شده‌اند.

رشد 54 درصدی ترانزیت استان گلستان

وی بیان کرد: مبنا و اولویت‌های سازمانی این سند، افزایش درآمدهای سرانه، اشتغال‌زایی و رفع فقر اقتصادی و فرهنگی استان با توسعه فعالیت‌های حمل و نقلی در بخش های خصوصی و دولتی است.

مصدقی ادامه داد: رشد 54 درصدی ترانزیت استان در چند سال اخیر، استفاده از این پهنه جغرافیایی کشور را در مسیر توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و  توسعه فعالیت‌های ترانزیتی؛ این طلای نوین هزاره سوم در حوزه کسب و کار؛ به‌عنوان بازاری بین‌المللی فراهم کرده تا خرید و فروش  و صدور کالاها و خدمات را بهتر از گذشته در این بخش مهم اقتصادی محقق کند.

وی با بیان اینکه تدوین سندهای جامع توسعه یکی از سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت است، گفت: سهم 12 درصدی ترانزیت موجود به توسط بخش خصوصی بخصوص در ترانزیت های ورودی؛ زنجیره‌ای را در این سند فراهم ساخته تا همه حلقه‌های تولید و فعالیت‌های اقتصادی برای خدمات‌دهی موثرتر فراهم شوند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان یادآورشد: برای رسیدن به مقاصد نهایی و برنامه‌ریزی‌ها و استراتژی‌های سند توسعه حمل و نقل؛ همراهی سازمان‌ها و نهادهای خصوصی و اتحادیه‌ها و شرکت‌ها و انجمن‌های خصوصی و دولتی و مشاورین؛ به گونه‌ای تنظیم و تدوین شده  که با پیاده‌سازی این چشم‌انداز، شکاف‌های موجود مدیریتی بین حوزه اختیار و مسئولیت تکمیل خواهد شد.

انتهای پیام/581/

دیگر خبرها

  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • کوتاهی افراد ونهادهای مسئول درخصوص حجاب سبب ورود نیروی انتظامی شد
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • از ساخت بمب اتم توسط ایرانی‌ها ناراحتید؟ این بمب گوارای وجودشان
  • آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • ببینید | موشک‌ ها و پهپادهای ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی امنیت و دفاع در عراق
  • یک دوئل مرغوب ایرانی در جام حذفی