Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:40:11 GMT

تهران دیگر باغ ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۰۷۳۵

تهران دیگر باغ ندارد

تهران - ایرنا - آمارها حرف می زنند و می گویند وسعت باغ های پایتخت طی سال های گذشته هرسال کمتر از سال قبل شده است.

آنطور که سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران چند وقت پیش با تمرکز بر موضوع سهم درآمدهای شهرداری از تخریب باغ های پایتخت اعلام کرد حدود 129 هکتار از باغ ها بعد از مصوبه برج باغ ها تخریب و پروانه ساختمانی صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا بر مبنای مصوبه برج باغ ها به سازندگان اجازه داده می شد در 30 درصد از مساحت باغ، ساخت‌وساز انجام دهند و 70 درصد باقیمانده باغ را حفظ کنند اما خبرها از نتایج اجرای این مصوبه خوشایند نیست به طوری که برپایه گزارش ها درختان بیشتر از مجوز صادره تخریب شده اند.
تلاش برای اخذ مصوبه برج باغ ها از سال 82 شروع شده بود و گزارش ها حاکیست که تخریب گسترده باغ ها در نتیجه این مصوبه از چند سال پس از سال 83 شدت گرفت و آمار ارایه شده از تخریب 129 هکتاری هم مربوط به یک دوره 10 ساله از سال 96 به قبل اعلام شده است.
مشکل اما از اینجا بیشتر خود را نشان داد که مالکان در اجرا پا را از این مصوبه فراتر گذاشتند، اقدام به ساخت و ساز در بخش زیادی از باغ ها کردند و گفتند در کمیسیون ماده هفت جریمه تخریب باغ (درختان) را می پردازیم.

**درآمد تخریب باغ ها چقدر بود
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرده بود: در زمان لغو مصوبه ‎برج باغ برخی دوستان نگران کاهش محسوس درآمد ‎شهرداری در این شرایط بی پولی بودند، امروز روشن شد در 10 سال اخیر تنها یک درصد از مجموع درآمد حاصله از صدور پروانه مربوط به باغ ها بوده است.
زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون خدمات شهری و سلامت شورای شهر تهران نیز چندی پیش در نشست خبری توضیح داد: درآمدهای شهرداری تهران در حدود 114 هزار میلیارد تومان در طول 10 سال (86 تا 96) بوده که درآمدهای ناشی از برج باغ ها تنها یک درصد و افزون بر هزار میلیارد تومان از آن را تشکیل داده است.

**آمارهای متناقض اما گویای تخریب باغ ها
تلاش چند روزه خبرنگار ایرنا برای یافتن آماری دقیق از وسعت باغ های پایتخت از قبل از انقلاب یا پس از انقلاب تاکنون به نتیجه مشخصی نرسید و هر متولی، آماری اعلام کرد اما هرکدام از این آمارها صرفنظر از اینکه یکسان نبودند کاهش مساحت باغ ها را طی سال های گذشته نشان می دادند.
برپایه آماری که یکی از بخش های مدیریت شهری تهران اعلام کرده پایتخت در سال 1368 معادل 14 هزار و 167 هکتار باغ داشته که تاکنون بیش از هشت هزار هکتار از آنها را در همه این سال ها مفتِ مفت از بین برده اند.
برخی منابع دیگر مساحت کل باغ ها را افزون بر پنج هزار هکتار اعلام کرده اند که تاکنون بیش از نیمی از آنها از بین رفته است.

** بهانه ای به نام برج باغ
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام مسئولان، بیشترین میزان تخریب باغ ها از زمانی کلید خورده است که مصوبه برج باغ ها در دوره دوم شورای شهر به تصویب رسید و وارد سند طرح جامع تهران شد.
بر مبنای این مصوبه برخی متخلفان با نام اجرای مصوبه برج باغ، درختان را نابود کردند و با این توجیه که جریمه قطع درختان را می پردازند، به خودشان اجازه دادند این میزان از فضای سبز پایتخت که به عنوان شُش های حیاتی و تنفسی، وجودشان برای پایتخت ضرورت دارد را از بین ببرند.
آنطور که برخی گزارش ها حاکیست بعضی مسئولان شهری طی سال های گذشته به بهانه تامین پارکینگ و دیگر فضاها اجازه گودبرداری بیش از حد مجاز و سطح اشغال بیش از 30 درصد باغ ها را صادر کرده اند.

* عقبه مصوبه برج باغ ها
تا قبل از سال 83 مالکان باغ ها از آنجا که نمی توانستند در باغ خود همانند زمین های دیگر (60 درصد رایج) ساخت و ساز کنند، به خشکاندن درختان اقدام می کردند.
از این رو اعضای دومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در طرحی که هدف از اجرای آن را جلوگیری از تخریب باغات و حفظ، نگهداری و احیای باغ ها خواندند، با تصویب مصوبه برج باغ ها اجازه ساخت و ساز در 30 درصد مساحت هر یک از باغات شهر تهران را صادر کردند و در ازای کاهش سطح به تعداد طبقات افزودند.

**جریمه قطع درخت چقدر است
براساس مصوبه سال 94 شورای اسلامی شهر تهران قیمت قطع هر اصله درخت «محیط بُن» 15 تا 30 سانتیمتر، 5 میلیون ریال، 30 تا 60 سانتیمتر به ازای هر سانتیمتر مازاد بر 30 سانتیمتر، 500 هزار ریال و هر اصله درخت محیط بن 60 تا 100 سانتیمتر به ازای هر سانتیمتر مازاد بر 60 سانتیمتر، یک میلیون و 250 هزار ریال است.

*آمارهای عضو سابق شورا
محمد حقانی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با ارائه آماری می گوید: طی 20 سال گذشته حدود چهار هزار و 500 هکتار از باغات تهران از بین رفته است.
وی گفت: شورای چهارم برای شناسنامه دار کردن باغات تهران تلاش کرد و این موضوع هنوز در مدیریت شهری ادامه دارد.

**اظهارنظر معاون شهرسازی شهرداری
«پیروزحناچی» معاون شهرسازی شهردار تهران هم می گوید متراژ مشخصی از باغ های تهران در دست نیست؛ اما حدود پنج هزار هکتار از باغ های پایتخت باقی مانده است.
وی تاکید کرد: شناسنامه بیش از سه هزار قطعه باغ در تهران تهیه شده اما به دلیل مجهول المالک بودن برخی باغ ها یا اینکه بعضا مالک از ورود جلوگیری می کند، هنوز شناسنامه باغ ها تهیه نشده است.

** مصوبه کی لغو شد
به گزارش ایرنا یکی از نخستین اقدام های شورای اسلامی دوره پنجم در تهران لغو مصوبه برج باغ ها بود که هدف آن حفظ فضای سبز و باغ های موجود اعلام شد.
مصوبه برج باغ ها 22 اسفند سال 96 لغو و حدود دو ماه بعد در اوایل سال 97 ابلاغ شد.
شورای اسلامی شهر تهران در دوره پنجم اعلام کرد که برای حفظ باغ ها و فضای سبز پایتخت تاکید دارد و برای اجرای مصوبه لغو برج باغ ها جدیت دارد.
در این رهگذر موضوع حذف درختان باغ موسوم به برره واقع در منطقه 2 پایتخت ازجمله مصداق ها به شمار می رود که طی چندماه گذشته خبرساز بود و پس از آنکه اعلام شد برخی درختان آن قطع شده، برخی اعضای شورا از محیط آن باغ بازدید داشتند و بر ضرورت حفظ فضای سبز آن تاکید کردند.
اعضای شورا درخواست کمیسیون معماری و شهرسازی این نهاد از بنیاد مستضعفان به عنوان نهادی که گفته شده بخش قابل توجهی از باغ های تهران در تملک دارد را به عنوان یکی از مصداق های توجه به مقوله حفظ باغ ها بر می شمارند.
توقف ساخت و ساز در باغ برره و واگذاری باغ وثوق الدوله از سوی بنیاد مستضعفان به شهروندان تهرانی که طی روزهای اخیر رسانه ای شده از جمله نتایج این تلاش های شورای پنجم گزارش شده است.

گزارش از معصومه آقاامینی
تهرام/7244/ 1008

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي باغات تهران شوراي شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب

سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها که در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که ایرادات و ابهاماتی داشت و با رفع ابهامات، خلاف موازین شرع شناخته نشد.

به گزارش مشرق، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و  استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری  خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد  کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

« شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار  کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.


وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام دراین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد  ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تایید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه بطور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل رد صلاحیت حسن روحانی تاکید کرد: مواردی که بصورت مکتوب به ایشان اعلام شده موارد متعددی است و محدود به چند موردی که ایشان مطرح کردند نیست؛ البته همین چند مورد نیز به صوت دقیق مطرح نشده است.

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم انتشار دلایل رد صلاحیت حسن روحانی گفت: بارها گفتیم که موارد را به افراد می‌گوییم اما درباره انتشار عمومی نیاز به مجوز قانون داریم.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر  برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر  برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات بصورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

بخش دوم بودجه عمومی مصوبه مجلس را دریافت نکردیم

وی همچنین درباره روند بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت:نسبت به بخش دوم بودجه عمومی مصوبه مجلس را دریافت نکردیم و به محض دریافت در دستور کار قرار خواهیم داد.

ادامه دارد ...

دیگر خبرها

  • البرز| شورای ششم جذب نیروی جدید نداشته است
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • شورای نگهبان نسبت به مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ایرادی نداشت
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است
  • چمران: قرار نیست درختی در محدوده پارک لاله قطع شود
  • واکنش چمران به حصارکشی درون بوستان لاله تهران/قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف