Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه زابل از کشت بیش از ٥٠٠ درخت زیتون در مجتمع آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه زابل خبر داد و گفت: سالانه ۲۰ تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، صنعت کشاورزی سیستان و بلوچستان در حالی سالیان گذشته زبان زد بسیاری از شهرها بوده است که گندم یکی از مهمترین محصولات شمال این استان به شمار رفته و باعث شده بود تا از سیستان به عنوان انبار غله ایران یاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با آغاز تغییرات جوی در استان، و خشک شدن تالاب بین المللی هامون اما صنعت کشاورزی در سیستان کمرنگ تر از گذشته شد، به طوری که، بسیاری از شهرهای این منطقه به طور کل دیگر کشاورزی را رها کرده اند.

اما آب و هوای مناسب منطقه سیستان، زمینه ساز رشد بسیاری از درختان از جمله درخت زیتون است، این درخت که با استقامت مثال زدنی همچون درخت گز، مشهور است در سیستان می تواند پر ثمر باشد.

این بار علم به کمک صنعت کشاورزی آمده است و در دانشگاه زابل، یکی از بزرگترین، پروژه های برداشت زیتون از نهالستان این دانشگاه آغاز شده است.
 

موسی بهلولی رییس دانشگاه زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در ۱۰ سال اخیر بیش از ٥٠٠ درخت زیتون در مجتمع آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه زابل واقع در چاه نیمه کشت شده است.

بهلولی افزود: دانشگاه زابل در کنار ایجاد باغ های زیتون، یک نهالستان ایجاد کرده است و گونه های زیتون سازگار با منطقه را نیز تولید می کند.

وی ادامه داد: شمار زیادی از درختان زیتون دانشگاه به مرحله باردهی رسیده اند و با توجه به برداشت سالانه ٢٠ تن زیتون از درختان دانشگاه، خط تولید روغن زیتون نیز در این دانشگاه ایجاد شده است.
 
رییس دانشگاه زابل تصریح کرد: درخت زیتون با شرایط آب و هوایی شهرستان زابل بسیار سازگار بوده و از مقاومت خوبی برخوردار است بنابراین از آن می توان به عنوان یک محصول استراتژیک با درآمدزایی بالا یاد کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۰۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس

در حالی که عده‌ای معتقدند که شهرداری تهران می‌خواهد در بوستان لاله ساخت‌و ساز کند اما مدیر عامل سازمان پارک‌ها نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق، «بخشی از پارک لاله حصارکشی شد، می‌خواهند در این بخش مجموعه فرهنگی بسازند.» این را عضو شورای شهر تهران سوده نجفی می‌گوید.چند روزی است که اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه شهرداری قصد دارد بخشی از درختان پارک لاله در مساحت ۲۰۰۰ مترمربع (حدود نیم درصد پارک) را قطع و در آنجا ساخت و ساز کند، منتشر شده است. مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران علی محمد مختاری به خبرنگار فارس می‌گوید که «حصار کشی برای ایجاد کارگاهی در خصوص تعمیرات و نگهداشت پارک است و اصلاً قصد ساخت‌وساز و قطع درخت نداریم.»

پارک لاله به مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، در منطقه امیرآباد تهران واقع شده که قبلاً منطقه نظامی مورد استفاده ارتش موسوم به باغ جلالیه بوده و ۵۸ سال است که به شکل فعلی درآمده است.شهرداری مدتی است در ضلع غربی این پارک در مجاورت ایستگاه آتش‌نشانی، روبه‌روی خیابان پورسینا حصارهای دو رنگ آبی _سفید کشیده است و اهالی محل می‌گویند که با «استقرار کانکس در اطراف حریم پارک احتمالاً می‌خواهند درختان را قطع و فرهنگسرا بسازند.»

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در بوستان‌های بالای یک هکتار اجازه ساخت مسجدو کتابخانه به شرط عدم قطع درخت داده شده است اما در برخی موارد این قانونی به درستی اجرا نمی‌شود.

عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی با بیان اینکه نباید نمای بوستان‌ها را کور کنیم می‌گوید که «حتی سرویس بهداشتی هم در جلوی بوستان‌ها نباید ساخته شود.» در مقابل رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران هم می‌گوید «برای خدمات مورد نیاز پارک به شرط عدم قطع درخت می‌توان ساخت‌وساز انجام داد.»

کارشناسان معتقدند که برای حفظ درختان در تهران باید تمام آنها پلاک‌گذاری شوند. همچنین برای جابه‌جایی هر درخت باید رای کمیسیون ماده ۷ اخذ و جابه‌جایی درختان در فصل مناسب صورت گیرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • فیلم/ سیلاب در خیابان‌های زابل