Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@08:02:29 GMT

کاهش ارزش پول ملی راهی برای افزایش صادرات

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۱۴۶۰

کاهش ارزش پول ملی راهی برای افزایش صادرات

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت گفت: کاهش ارزش پول ملی راهی برای افزایش صادرات است که کشورهای دیگر نیز این را به کار گرفته اند، البته دشمن این فرصت را در اختیار ایران قرار داده است، پس این جلسه شادی صادرکنندگان است که از فرصت های بی بدیل برای افزایش صادرات استفاده کنند، ما شاهد خروج قانونی و غیرقانونی کالا از مرزهای ایران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاک هم صادراتش ارزشمند است.

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در این لحظه، هیچ سمتی در دولت ندارم، گفت: معاون اول رئیس جمهور، مرا به این جلسه دعوت کرد.

 محمد شریعتمداری در روز ملی صادرات با بیان اینکه در این لحظه، هیچ سمتی در دولت ندارم، گفت: معاون اول رئیس جمهور، مرا به این جلسه دعوت کرد.

وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت افزود: وقایع اتفاقیه در امروز، محصول خواست دولت برای ایجاد تنش در اقتصاد ایران نیست، این در حالی است که یک عامل بیرونی با منشا سیاسی، بخشی از اقتصاد ایران را متاثر کرده که مهمترین آن، منابع ارزی کشور است، در حالیکه ایران کشوری مقاوم در برابر نظام سلطه بوده است و امروز نیز به دنبال ایجاد شرایط مطلوبی است که با همه فشارهای موجود، این راه سخت را با کمترین ضایعات طی کند.

وی تصریح کرد: اگر با پیش بینی صحیح و مدیریت کارآمد با این عامل برون زا و تکانه وارداتی برخورد کرده و تلاش کنیم تا کمتر به تولید و صادرات در کشور و تجارت داخلی لطمه وارد شود، مطلوب است، اما این کار جمعی است و همفکری همه ما با هم را می‌طلبد.

شریعتمداری گفت: مجموعا در چند ماه گذشته امتحان خود را خوب پس ندادیم، این در حالی است که در جلسات تصمیم گیری، وزارت صنعت به عنوان زبان قاطع تولیدکنندگان و صادرکنندگان به خوبی نتوانستیم از شما دفاع کنیم که امروز این مشکلات وجود دارد، پس باید تلاش کرد که این روند را جبران کنند؛ این نقش که سخنگویی خیل عظیمی از تولیدکنندگان که به عهده سرپرست وزارت صنعت گذاشته شده است، به خوبی ایفا شود.

وی اظهار داشت: کاهش ارزش پول ملی راهی برای افزایش صادرات است که کشورهای دیگر نیز این را به کار گرفته اند، البته دشمن این فرصت را در اختیار ایران قرار داده است، پس این جلسه شادی صادرکنندگان است که از فرصت های بی بدیل برای افزایش صادرات استفاده کنند، ما شاهد خروج قانونی و  غیرقانونی کالا از مرزهای ایران هستیم. خاک هم صادراتش ارزشمند است.

شریعتمداری از خروج یک میلیون تن گوجه فرنگی به دلیل افزایش نرخ ارز خبر داد و گفت: اگر بتوانیم سیاست های ارزی را اصلاح کنیم، می توانیم بر حل مشکلات تولید و تجارت موفق باشیم، اگر نکنیم هر اقدامی که انجام دهیم، برخورد با معلول است. در واردات نیز این طور است گفتیم ارز ۴۲۰۰ تومان را به هر کالایی برای واردات می دهیم، این در حالی است که تقاضا برای واردات بالا رفت و ثبت سفارش به بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار رسید. این در حالی است که اتاق بازرگانی کارت بازرگانی به اشخاصی داده است که صاحب صلاحیت نبوده اند.

وی افزود: اتاق های بازرگانی سراسر کشور محل صدور کارت های بازرگانی هستند، این در حالی است که اولین قدم میزی است که اتاق بازرگانی پشت آن ایستاده است که واردات را توسعه داده است، این در حالی است که یک معلول ناشی از اعمال سیاست های ارزی کشور است که ما با آن علت برخورد نکرده ایم.

شریعتمداری گفت: خروج ارز صادراتی و عدم بازگشت آن به چرخه کشور در اعدادی غیرقابل باور ۱۵ هزار میلیارد دلار در سالهای گذشته عنوان می شود، در حالیکه این اعداد بسیار ساختگی، تاثیر منفی در ذهن عمومی مردم دارد.

/مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا