Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@02:27:43 GMT

چرا دبی تبدیل به یک شهر هوشمند می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۲۷۶۳

چرا دبی تبدیل به یک شهر هوشمند می‌شود؟

جمعیت شهری رو به رشد، همراه با تغییرات آب و هوایی، چالش‌های مهمی را در مورد اینکه دبی چگونه می‌تواند کیفیت زندگی شهروندان خود را بهبود بخشد، به وجود آورده و همچنین مساله کاهش تاثیرات مخرب بر محیط زیست نیز مطرح است. در چند دهه گذشته، امارات متحده عربی یکی از بالاترین منتشرکنندگان دی‌اکسید‌کربن سالانه در جهان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تبدیل شدن دبی به شهری با توسعه پایدار و هوشمند دیگر انتخابی نبود، بلکه ضروری بود. به همین دلیل است که دبی طرح بلندپروازانه‌ای برای تبدیل شدن به یکی از پایدارترین و هوشمندانه‌ترین شهرهای جهان را دارد. همچنین امارات متحده عربیانتظار دارد تا سال ۲۰۲۱، به ۴۵ میلیون نفر که ۳۱ میلیونش را گردشگر بین‌المللی تشکیل می‌دهد، خوشامد بگوید.

این کار به شتاب بخشیدن به برنامه‌ریزی برای نسل جدید پروژه‌های هوشمند کمک کرده و بستری آزمایشی برای طراحان نوآور برای جابه‌جایی مرزهای نوآوری و خلاقیت در محیط زیست به وجود آورده است. علاوه بر اکسپوی جهانی ۲۰۲۰، برنامه‌های دیگر شامل قطار جدید فوق‌العاده سریع Hyperlop که فاصله دبی به ابوظبی را در ۱۲ دقیقه با سرعت بالای ۷۵۰ مایل در ساعت سفر می‌کند و همچنین برنامه‌هایی برای ساخت زیباترین مکان‌های اقامتی در جهان است.

البته برای شهری که رتبه ۶۵ را در لیست هوشمندترین شهر دنیا در سال ۲۰۱۶ به دست آورده، تلاش زیادی برای دستیابی به رسیدن به جایگاه نخست نیاز است. پروژه Smart City دبی ابتکاری است کلیدی برای دستیابی به این هدف و به موضوع آینده نمایشگاه جهانی مرتبط است. دبی در سال ۲۰۱۳ با پیشنهاد موضوع «ارتباط ذهن‌ها، خلق آینده» به پیروزی دست یافت و در حال حاضر برای اکسپوی ۲۰۲۰ آماده می‌شود. توسعه پایدار، تحرک و فرصت‌ها برخی از زیرمجموعه‌های این پیشنهاد بودند. دبی اولین شهر در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا خواهد بود که نمایشگاه جهانی را برگزار می‌کند. با نزدیک شدن به ۲۰۲۰، رقابت دبی برای تبدیل شدن به یکی از هوشمندترین شهرهای جهان در حال انجام است.

شهر هوشمند چیست؟

شهر هوشمند، جایی است که زیرساخت‌های سخت و نرم با تکنولوژی یکپارچه و ایمن به هم متصل است. هدف این است که شبکه‌ها و خدمات کارآمدتر و هوشمندتر باشد؛ در حالی که اجازه همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی را نیز می‌دهد. این در مورد ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی مشترک است که پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شهر را نیز بهبود خواهد بخشید و در نتیجه منجر به بالا رفتن کیفیت زندگی مردم و حفاظت از محیط زیست خواهد شد. نیویورک نمونه خوبی از شهر هوشمند است که به‌عنوان هوشمندانه‌ترین شهر جهان در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۶ معرفی شد. اما چه چیزی باعث می‌شود که نیویورک هوشمند‌ترین شهر در جهان باشد؟ آیا دبی می‌تواند برخی از ابتکارات آن را یاد بگیرد؟ دبی چه چیزی می‌تواند از شهرنیویورک بیاموزد؟

الگوی آمریکایی برای شهر خاورمیانه‌ای

مطالعات نشان می‌دهد موفقیت شهر نیویورک در نتیجه تعهد، هماهنگی و همکاری میان ادارات مختلف و همچنین نهادهای خصوصی و دولتی است. «همکاری جمعی» و «مردم‌محوری» برای ایجاد یک شهر هوشمند، یکی دیگر از دلایل اصلی موفقیت آن است. دبی در حال یادگیری از استراتژی‌های نیویورک است و به همین دلیل در سال ۲۰۱۶ برنامه‌های شتاب‌دهنده آینده را راه‌اندازی کرد. این ابتکار عمل شرکت‌های خلاق را برای پیوستن به نیروهای دولتی با هدف یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌های قرن بیست و یکم دعوت می‌کند. هدف از این برنامه ارائه یک محیط پویا است که شرکت‌ها و اشخاص می‌توانند فرصت‌های جدیدی را برای ارائه فناوری‌های نوین و خدمات ارائه کنند. همچنین دبی مجموعه‌ای از هفت استراتژی هوشمند برای تبدیل شدن به شهر هوشمند را دنبال می‌کند که عبارتند از: اقتصاد هوشمند، زندگی هوشمند، جابه‌جایی هوشمند، حکومت هوشمند، محیط زیست هوشمند، افراد هوشمند و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات هوشمند. این استراتژی‌ها از طریق ابتکارات و اقدامات شهری هوشمند ارائه می‌شود که در زیر آمده است:

• سنجش شادی

• دستورالعمل‌های منطقه هوشمند

• شاخص هوشمند دبی

• اطلاعات دبی

• پلت فرم هوشمند دبی

• بلاک‌چین دبی

در قسمت بعدی مقاله که هفته آینده منتشر می‌شود به شرح بیشتر این اقدامات خواهیم پرداخت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۲۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم

روایت محمد درویش، فعال محیط زیست از جلسه‌ شورای‌عالی محیط‌زیست و اظهارات محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت که در واکنش به درخواست ۴۰ هزار هکتار زیستگاه قوچ ارمنی ناباورانه گفت: «۴۰ هزار هکتار؟ برای قوچ؟! اون‌هم ارمنی؟!» را ببینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • کوه‌خواری و برهم زدن محیط زیست در روستای سرآسیاب شش + فیلم
  • لیوان کاغذی رفیق صمیمی نوشیدنی های گرم و خنک شما!
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد