Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@04:12:22 GMT

۱۱ روش درمانی مؤثر برای تسکین بیماری‌های کلیوی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۴۱۵۱

۱۱ روش درمانی مؤثر برای تسکین بیماری‌های کلیوی

در این مطلب درباره روش‌های درمان و تسکین بیماری‌های کلیوی، درمان سریع درد کلیه، درمان کم کاری کلیه‌ها، درمان نارسایی کلیه‌ها در طب سنتی، درمان نارسایی مزمن کلیه، درمان درد کلیه بر اثر سرما، درمان دارویی نارسایی کلیه و بهترین دارو برای نارسایی کلیه اطلاعاتی در اختیارتان قرار می‌دهیم.

روش‌های درمان معمول و خانگی برای بیماری‌های کلیوی، درمان‌های پزشکی مانند دیالیز و پیوند کلیه، کاهش مقدار نمک در رژیم غذایی، مصرف کمتر پتاسیم و پایین آوردن میزان پروتئین دریافتی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر درمان‌ها شامل مصرف گیاه قاصدک، آب جعفری، آب آلوئه‌ورا، آب زغال‌اخته، سرکه‌ی سیب، دم‌نوش‌های گیاهی، آگتوسما و زرشک. این‌ها شناخته‌شده‌ترین و مورد اعتماد‌ترین راه‌های درمان برای انواع مشکلات کلیوی هستند.

بیماری‌های کلیوی، عنوانی است که به طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که می‌توانند سلامت کلیه‌ها را تحت تأثیر قرار بدهند. شایع‌ترین این بیماری‌ها سنگ کلیه است، اما شدیدترین آن‌ها که می‌تواند موجب از بین رفتن کلیه و مرگ بیمار شود بیماری‌های مزمن کلیوی است. بیماری‌های کلیه به دو دسته مزمن و حاد تقسیم می‌شود.

بیماری‌های مزمن کلیوی (CKD) به آن دسته از بیماری‌های کلیوی گفته می‌شود که در آن‌ها کلیه‌ها دیگر قادر به تصفیه‌ی خون نیستند. به این دلیل به این بیماری‌ها مزمن گفته می‌شود که آسیب آن‌ها به‌طور تدریجی و در طول زمان اتفاق می‌افتد. در این بیماری‌ها، کلیه‌ها دیگر آب اضافی و ضایعات را از بدن تصفیه نمی‌کنند و درنتیجه کل بدن سمی می‌شود. بیماری‌های مزمن کلیوی علاوه بر این می‌توانند موجب مشکلات دیگری ازجمله در فشارخون، تولید گلبول‌های قرمز خون و سلامت استخوان‌ها هم بشوند.

بااینکه درمان‌های پزشکی می‌توانند به درمان بیماری‌ها کمک کنند، اما پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند واقعاً از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کند و علائم آن را هم کاهش دهد. ما سعی کرده‌ایم درمان‌های بیماری‌های کلیوی را در اینجا برای شما توضیح دهیم.

درمان‌های پزشکی

درمان‌های پزشکی برای بیماری‌های کلیوی شامل استفاده از دارو‌هایی مانند کاپتوپریل، لیسینوپریل، لوزارتان و ... می‌شود. اگرچه درمان‌های دارویی در بسیاری از موارد پاسخگو است، اما در بیماری‌های مزمن کلیوی ممکن است کار به دیالیز و پیوند کلیه هم بکشد. در دیالیز یک دستگاه وظیفه‌ی کلیه را انجام می‌دهد. دو نوع دیالیز وجود دارد: یک نوع همودیالیز (hemodialysis) و نوع دیگر دیالیز صفاقی (peritoneal dialysis). انجام دیالیز نیاز به عمل جراحی خاصی ندارد، اما پیوند کلیه نیازمند عمل جراحی مفصل است و علاوه بر این باید مدت‌زمان طولانی‌تری را هم در صف پیوند کلیه منتظر ماند.

۱. کاستن از نمک در رژیم غذایی

بیماری‌های کلیوی فشار خیلی زیادی روی بدن می‌آورند و اضافه کردن نمک به بدن اوضاع را دشوارتر هم می‌کند. خارج شدن پتاسیم از طریق ادرار تقریباً همیشه به معنای وجود نمک زیادی در بدن است؛ بنابراین شما باید خود را با یک رژیم کم‌نمک تطبیق دهید تا تعادل مایعات در بدنتان در وضعیت مناسبی باقی بماند. غذا‌های یخ‌زده و آماده معمولاً پر از نمک هستند. به‌جای این غذاها، میوه‌ها و سبزی‌های تازه را به رژیم خود اضافه کنید و از ریختن نمک و ادویه اضافه به غذا‌های گوشتی خود پرهیز کنید.

۲. دقت در میزان مصرف پتاسیم

اگرچه نمک موجود در غذا‌ها یکی از مشکلات اصلی بیماران کلیوی است، اما انتخاب غذا‌های با میزان پتاسیم کم هم به این بیماران توصیه می‌شود. هرگونه ماده‌ی معدنی اضافی وقتی از تعادل خارج شود می‌تواند دردسرساز شود و پتاسیم گاه‌وبیگاه می‌تواند موجب ازدیاد سدیم شود؛ بنابراین پرهیز از غذا‌های با میزان پتاسیم بالا مانند موز، پرتقال، سیب‌زمینی، اسفناج و گوجه‌فرنگی توصیه می‌شود. این درمان درواقع بستگی به موارد دارد، بعضی از پزشکان به شما می‌گویند میزان پتاسیم دریافتی را افزایش دهید و بعضی‌ها هم ممکن است به شما بگویند میزان پتاسیم را کاهش دهید.

۳. کاهش دادن میزان پروتئین ورودی

بااینکه یکی از علائم بیماری کلیوی از دست دادن پروتئین است، اما میزان پروتئین اضافی در بدن می‌تواند موجب تشدید مشکلات کلیوی شود. نحوه‌ی برخورد با بیماری‌های کلیوی بسیار چالش‌برانگیز است، چون بسیاری از موادی که برای سلامت فرد و درمان خیلی از بیماری‌ها مفید است، مشکلات کلیوی را تشدید می‌کند.

۴. آب

شاید ساده‌ترین راه‌حل مشکلات کلیوی این باشد که غذای بدن را از طریق آب به آن برسانید. این کار باعث تحریک ادرار می‌شود که اصلی‌ترین راه بدن برای خارج کردن مایعات و سموم است. ادرار از چربی‌ها، پروتئین، آب و نمک اضافی تشکیل‌شده است؛ بنابراین با نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز شما می‌توانید سیستم بدنتان را شستشو دهید و به کاهش مواد سمی تجمع یافته در کلیه‌ها کمک کنید؛ به این طریق نیاز به انجام دیالیز را به تأخیر می‌اندازید و روند بیماری کلیه را کند می‌کنید.


۵. گل قاصدک

گل قاصدک منبع خوب ویتامین A. است و در نظام‌های طب سنتی از آن برای درمان بیماری‌های مختلفی ازجمله بیماری‌های کلیوی استفاده می‌شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این گیاه خاصیت مدر دارد و می‌تواند به درمان بیماری‌های کلیوی کمک کند.

۶. آب جعفری

جعفری پاک‌کننده‌ی عالی کلیه است و در سرتاسر جهان از آن برای درمان خانگی بیماری کلیوی استفاده می‌شود. جعفری منبع غنی ویتامین A، ویتامین B. و ویتامین C. و همچنین پتاسیم و مس است. جعفری‌ها را خرد کنید و آن‌ها را در آب‌پز نمایید؛ هر وقت خنک شد می‌توانید آب آن را بنوشید. آب جعفری سلامت عمومی شما را ارتقا می‌دهد و سطح مواد سمی را در کلیه‌ی شما کاهش می‌دهد. از آب جعفری هم به‌عنوان اقدامی پیشگیرانه و هم به‌عنوان درمان می‌توان استفاده کرد. ضمناً جعفری مدر هم هست بنابراین به پاک‌سازی سموم از این طریق هم کمک می‌کند.

۷. دم‌نوش گیاهی

چند نوع دم‌نوش گیاهی وجود دارد که معمولاً برای درمان بیماری‌های کلیوی تجویز می‌شوند. رایج‌ترین ترکیبات توصیه‌شده شامل چای سبز، گل ختمی، بلوبری، علف تب‌بر شیرین و قاصدک می‌شود. این‌ها برخی از پرکاربردترین و مؤثرترین گونه‌های گیاهی هستند که در کشور‌های مختلف و به مدت چندین قرن برای درمان بیماری‌های کلیوی مورداستفاده بوده‌اند. این گیاهان سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد سم‌زدا هستند که به عملکرد خوب کلیه‌ها کمک می‌کنند.

۸. آب زغال‌اخته

آب زغال‌اخته برای درمان همه‌ی انواع مشکلات کلیوی توصیه‌شده و احتمالاً شناخته‌شده‌ترین و کاربردی‌ترین درمان خانگی برای درمان‌های کلیوی است، چون هم تقریباً همه‌جا در دسترس است و هم خوشمزه و خوش‌خوراک. ترکیبات ارگانیک موجود در زغال‌اخته برای کاهش شدت عفونت‌های کلیوی بسیار مؤثر هستند. در طول مدت التهاب کلیه ۲ تا ۳ لیوان آب زغال‌اخته بنوشید. این نوشیدنی خوشمزه برای پیشگیری از سرایت بیشتری عفونت کلیه هم به کار می‌رود. به‌هرحال، نباید در نوشیدن این آب‌میوه زیاده‌روی کرد، چون مقادیر زیاد آن می‌تواند موجب مسمومیت شود.

۹. آب آلوئه‌ورا

آب آلوئه‌ورا در درمان بسیاری از بیماری‌ها و حل مشکلات سلامتی کاربرد دارد بنابراین جای تعجب ندارد که از آن برای درمان مشکلات کلیوی هم استفاده شود. ترکیبات شفابخش و آنتی‌اکسیدانی موجود در آلوئه‌ورا ابزاری قدرتمند برای مبارزه با بیماری‌های کلیوی است.


۱۰. سرکه‌ سیب

اگر شما مقداری سرکه‌ی سیب را با مقداری عسل در لیوانی بزرگ با آب مخلوط کنید و آن را روزی یک‌بار یا دو بار بنوشید می‌توانید احتمال ابتلایتان به بیماری‌های کلیوی را به‌طورجدی کاهش دهید و یا اگر همین حالا مبتلا به مشکلات کلیوی هستید با خوردن این ترکیب می‌توانید علائم بیماری را به‌خوبی مدیریت کنید.

۱۱. روغن زیتون فرابکر

روغن فرابکر زیتون می‌تواند در دستور پخت غذا‌های بسیار متنوعی به کار رود. درواقع شما می‌توانید این روغن را جایگزین همه‌ی روغن‌های مصرفی دیگر کنید. روغن فرابکر زیتون به درمان و بهبود التهابات و همچنین سم‌زدایی از بدن معروف است؛ بنابراین مصرف روغن‌زیتون فرابکر راهی ایدئال برای کند کردن روند بیماری‌های کلیوی است. اگر شما به این دستور‌العمل‌ها پایبند باشید و عملکرد بدنتان را مرتب تحت نظر داشته باشید، می‌توانید زندگی شاد و طولانی را داشته باشید. بااین‌حال ازآنجاکه مشکلات کلیوی جزو مشکلات جدی سلامتی محسوب می‌شوند بهتر است در صورت بروز این مشکلات به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.   منبع: فردا نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کلیه سلامت کلیه درمان کلیه درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام سرانه بیمه درمان پرداختی دهک‌های اول تا نهم/ فرانشیز بستری مددجویان «صفر» شد

مجتبی احمدلو با اشاره به تسهیلات درمانی درنظر گرفته شده در مصوبه تعرفه‌های درمانی سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: ۲۶ فروردین‌ماه هیات وزیران مصوبه تعرفه‌های خدمات پزشکی را در بخش‌های دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی ابلاغ کرد که نسبت به سال گذشته با رشد متوسط ۳۰ درصدی همراه بوده است. در این مصوبه خودپرداخت (فرانشیز) خدمات درمانی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و همچنین دهک‌های پایین درآمدی قابل ملاحظه است.

وی ادامه داد: براساس مصوبه هیات وزیران، خودپرداخت (فرانشیز) مراجعه بیماران در طرح نظام ارجاع برای مددجویان شهری کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت ایران ۱۳ هزار تومان است. حدود یک میلیون نفر از مددجویان شهری کمیته امداد دارای بیمه نظام ارجاع یک هستند.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد یادآور شد: دارو، ملزومات پزشکی و خدمات پیراپزشکی مورد نیاز بیماران نیز باید توسط مرکز ارائه کننده خدمت تامین شود و مراکز درمانی حق ارجاع بیماران جهت تهیه اقلام و خدمات فوق خارج از زنجیره ارجاع به بیرون از مراکز را ندارند.

احمدلو با اشاره به دیگر موارد مورداهمیت در ابلاغ تعرفه‌های درمانی سال ۱۴۰۳ برای مددجویان، بیان کرد: سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت برای بیمه‌شدگان آن سازمان در سه دهک درآمدی برای خدمات بستری و سرپایی (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی و دانشگاهی ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی است و خودپرداخت (فرانشیز) بیماران سه دهک رایگان است.

وی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (مصوبه سال ۱۴۰۰)، گفت: از سال گذشته هیات وزیران تصویب کرده که خدمات بستری و سرپایی (به استثنای داروی سرپایی) برای کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان است که این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۳ و این مصوبه نیز لحاظ شده است.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به فرانشیز مددجویان، تصریح کرد: همچنین مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که دارای بیمه سلامت هستند در سال جاری نیز همچون سال گذشته خدمات بستری و خدمات اورژانسی که دارای پرونده هستند، با نظام ارجاع در مراکز دولتی ۹۵ درصد توسط بیمه و ۵ درصد از محل منابع تعیین شده در قانون بودجه تامین می‌شود و به عبارتی فرانشیز خدمات بستری و اورژانسی دارای پرونده برای مددجویان صفر است. برای خدمات سرپایی در تمامی مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت نیز سهم سازمان از ۷۰ درصد به ۸۵ درصد ارتقا یافته است و خودپرداخت بیماران خاص و صعب‌العلاج برای مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت ایران در قالب نظام ارجاع و مددجویان بهزیستی برای دارو و خدمات سرپائی مرتبط با بسته بیماری‌های مذکور رایگان است.

احمدلو در بخش دیگری از سخنان خود این را هم گفت که دولت همچنان در سال جاری بیمه سلامت را مکلف کرده که سهم بیمه برای افراد فاقد بیمه درمانی در پنج دهک اول درآمدی همچنان رایگان باشد و دهک ۶، ۲۰ درصد حق بیمه، دهک ۷، ۳۰ درصد حق بیمه، دهک ۸، ۴۰ درصد حق بیمه، دهک ۹، ۵۰ درصد حق بیمه سرانه درمان را پرداخت کنند. حق سرانه بیمه خدمات درمانی نیز در سال جاری ماهانه ۱۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر است.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • گلودرد یک بیماری شایع در دوران کودکی است
  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • اعلام سرانه بیمه درمان پرداختی دهک‌های اول تا نهم/ فرانشیز بستری مددجویان «صفر» شد
  • از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم و چگونه باید آن را درمان کنیم ؟
  • کمک‌ ۳۹ میلیارد تومانی هلال احمر زنجان در حوزه درمان
  • برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • «تشخیص طبی» پیش شرط خدمات درمانی است
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • آماده‌باش کامل اورژانس ۱۱۵ شهرستان ایرانشهر