Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاپور مسعودی فر روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: با پیگیری های معاونت بهداشتی و همکاری بنیاد علوی این سبد غذایی به مادران باردار و شیرده کم بضاعت مناطق محروم و سخت گذر اختصاص یافته که شامل مواد پروتئینی گیاهی و حیوانی، حبوبات و لبنیات است.
وی اظهار داشت: سبدهای غذایی هر 2 ماه یکبار به مناطق سخت گذر و محروم این شهرها منتقل و بین این افراد توزیع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تقدیر از حمایت بنیاد علوی از تهیه این سبدهای غذایی گفت: دانشگاه علوم پزشکی دزفول سالانه برای نگهداری و حمل سبدهای غذایی به مناطق دوردست دزفول، شوش و گتوند افزون بر 2 میلیارد ریال هزینه می کند.

** طرح مراقبت های اولیه سلامت جایگزین طرح پزشک خانواده
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص طرح پزشک خانواده گفت: پزشک خانواده شهری در سالهای گذشته به صورت پایلوت در 6 شهر استان خوزستان از جمله گتوند اجرا شد.
مسعودی فر افزود: پس از اجرای این طرح و اعمال برخی تغییرات، ارتقای مراقبت های اولیه سلامت در مناطق شهری و حاشیه ای مدنظر قرار گرفت.
وی اظهار داشت: طرح بیمه روستائیان و عشایر با تحت پوشش قراردادن حدود 400 هزار نفر در شهرهای شوش، دزفول و گتوند برای مناطق روستایی از حدود 11 سال پیش و طرح ارتقای مراقبت های اولیه سلامت از حدود سه سال پیش با تحت پوشش قرار دادن حدود 400 هزار نفر اجرا شده اند.
وی افزود: در قالب طرح ارتقای مراقبت های اولیه سلامت جمعیت شهری بین پایگاه های سلامت تقسیم می شوند و هر پایگاه بین چهار تا 20 هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اضافه کرد: هر مراقب سلامت 2 هزار و 500 نفر از افراد جامعه را تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: در شهرهای دزفول، شوش و گتوند 125 مراقب سلامت این وظیفه را بر عهده دارند که خدماتی چون واکسیناسیون، مراقبت های مادر باردار و کودک شیرخوار، خطرسنجی( دیابت و فشار خون) را انجام می دهند و در صورت نیاز افراد را برای ارائه خدمات بیشتر به مراکز مورد نظر معرفی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه حدود 98 درصد از جمعیت هدف تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار می گیرند، گفت: جذب برخی افراد چون سالمندان و میانسالان برای دریافت خدمات بهداشتی دشوار است لذا از شهروندان درخواست می شود همکاری لازم برای دریافت این خدمات را داشته باشند.
مسعودی فر با بیان اینکه 19 پایگاه سلامت در شهرستان دزفول فعال است که کلیه مناطق را تحت پوشش قرار می دهند، افزود: هیچ جمعیتی خارج از محدوده این پایگاه ها نیست ضمن اینکه برای مناطق دوردست و کوهستانی نیز خدمات بیمه روستائیان ارائه می شود که بصورت هفتگی انجام می شود.

** سهم مردان از خدمات بهداشتی ناچیز است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: متاسفانه مردان به دلیل داشتن مشغله های فراوان کمتر به سمت مراکز بهداشتی روی می آورند تا از این خدمات بهره مند شوند از طرفی جذب مردان و افراد سالمند و میانسال به مراکز بهداشتی کاری دشوار است.
وی با تبریک 16 اکتبر روز جهانی غذا اظهار داشت: هر ساله فائو برنامه های مختلفی با شعارهای ویژه برگزار می کند تا بتواند با اقدامات پیشگیرانه بویژه در دوران کودکی از بروز بیماری ها در نوجوانی و میانسالی جلوگیری کند.
وی افزود: براساس اطلاعات تکان دهنده ای که فائو ارائه می کند اگر حدود 50 درصد زنان و 20 درصد مردان یک کشور دچار کم خونی باشند حدود 20 درصد از توان جمعیت کم می شود که این امر بر ضرورت توجه به تغذیه و جلوگیری از بروز بیماری ها می افزاید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: در یک دهه اخیر دوباره به سمت گرسنگی بیشتر پیش می رویم و طبق آماری که ارائه شده تا سال 2030 دستیابی به گرسنگی صفر جهانی امکان پذیر است که علت آن هم جنگ و نزاع، کاهش تولیدات داخلی کشورها و تاثیر شرایط اقتصادی است که در حال حاضر در سودان جنوبی و یمن نیز مشهود است.
وی افزود: طبق برآورد تن سنجی در سال های 88 و 91 ایران به 11 اقلیم تقسیم شد که استان خوزستان در 2 اقلیم قرار گرفته و شمال خوزستان همراه با استان های کردستان، ایلام، همدان و کرمانشاه در اقلیم 10 قرار گرفته است و اقدامات در حال انجام در مراکز بهداشتی حاصل نتایج این تن سنجی است.
وی اضافه کرد: براساس آمار حاصل از تن سنجی انجام شده در سال 91، بیش از 12 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه در اقلیم 10 کشور که دزفول را نیز شامل می شوند لاغری خفیف دارند.
مسعودی فر گفت: 2 درصد این کودکان لاغری متوسط دارند و لاغری شدید در این سن بسیار محدود است.
وی افزود: طبق تن سنجی سال 91، در اقلیم 10 کشور بیش از 17 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه دچار کوتاه قدی خفیف، پنج درصد دچار کوتاه قدی متوسط و 2 درصد دچار کوتاه قدی شدید هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: در گروه سنی 6 ساله، هشت درصد دچار کوتاه قدی شدید، هشت درصد دچار کوتاه قدی متوسط و چهار درصد دچار کوتاه قدی ضعیف هستند.
وی درخصوص اضافه وزن نیز گفت: پنج درصد از کودکان 6 ساله طبق آمار سال 91، اضافه وزن خفیف، 2 درصد اضافه وزن متوسط و 2 درصد اضافه وزن شدید دارند.
مسعودی فر افزود: براساس آمار سال 91، 43 درصد کودکان 6 ساله اقلیم 10 کشور به کمبود ویتامین دی، 12 درصد به کم خونی و هشت درصد به کمبود روی مبتلا بودند ضمن اینکه 41 درصد از نوجوانان به کمبود ویتامین D، شش درصد به کمبود روی و هشت درصد به کم خونی مبتلا بودند.
وی گفت: با توجه به آمار ارائه شده در سال 91 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صدد رفع مشکل برآمد و طرح مکمل یاری و مراقبت از مادران باردار و شیرده با شدت بیشتری اجرا شد زیرا طبق آمار سال 91، 44 درصد از مادران باردار دچار کمبود ویتامین D، ریزمغزی ها و کم خونی تشخیص داده شدند.
وی درخصوص بررسی چاقی و اضافه وزن افراد نیز گفت: براساس نمایه توده بدنی، 28 درصد افراد در اقلیم 10 کشور دچار چاقی و 39 درصد آنها اضافه وزن داشتند ضمن اینکه حدود 1.5 درصد میانسالان کم وزن بودند، 39 درصد اضافه وزن داشتند و 28 درصد چاق بودند.
وی اظهار امیدواری کرد تا افق 1404 تاثیر مکمل یاری با ارائه روی، آهن و ویتامین D مشخص و در آمار تغییراتی حاصل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: 32 هزار کودک زیر 2 سال در شهرهای دزفول، شوش و گتوند از خدمات بهداشتی بهره مند هستند که از سه سال پیش تاکنون جمعیت شهری نیز تحت پوشش قرار گرفته اند و هر ماهه 2 قطره آهن و ویتامین D جهت پیشگیری از بروز بیماری در نوجوانی به کودکان ارائه می شود.
وی افزود: 80 هزار پسر و 40 هزار دختر بالای 6 سال تا قبل از 18 سال در شهرهای دزفول، شوش و گتوند قرص ویتامین D و آهن داده می شود و به 270 هزار میانسال نیز ویتامین D عرضه می شود.
وی همچنین از ارائه کلسیم به 50 هزار سالمند در شهرهای دزفول، شوش و گتوند خبر داد و گفت: اولویت ارائه خدمات بهداشتی به کودکان زیر 2 سال و مادران باردار است.
705 هزار و 754 نفر از شهرهای شوش، دزفول و گتوند از خدمات بهداشتی بهره مند هستند که در 2 سال اخیر 15 میلیون و 200 هزار خدمت بهداشتی به این جمعیت ارائه شده است.
7278/3022
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی چاقی و اضافه وزن دانشگاه علوم پزشکی لاغری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزن راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۵۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان

طاهری زاده امروز در همایش روز روانشناس گفت: در حال حاضر ۸۲ مرکز مشاوره تحت نظر بهزیستی در استان آماده خدمت رسانی به تمام شهروندان گلستانی هستند و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره این مراکز بهره‌مند شده اند.

طاهری زاده از تشکیل ۲۳۰ تیم محب برای حمایت‌های روانی اجتماعی در هنگام وقوع حوادث در استان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • تامین زمین برای ساخت ۹۰ هزار واحدطرح مسکن ملی درشمال سیستان وبلوچستان
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • جلسه هم اندیشی ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان
  • ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در لرستان بهره برداری شد
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست