Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@17:44:07 GMT

چگونه یک سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۵۹۱۱

چگونه یک سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر لزوم تشخیص زودرس سکته مغزی و رساندن بیمار به بیمارستان، گفت: بی‌حسی و ضعف ناگهانی صورت، بازو، پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی ناگهانی، ضعف در صحبت کردن یا فهم سخت جملات و افت بینایی در یک یا هر دو چشم به طور ناگهانی برخی از علائم سکته مغزی هستند.

دکتر آرش فروزان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و در هر زمان و هر مکانی ممکن است رخ دهد و موجب آسیب به افراد شود اما نکته مهم این است که فرایند درمان فرد حادثه‌دیده از همان لحظه اول وقوع حادثه آغاز می‌شود و زمان ارزش طلایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به طور معمول در اکثر مواقع در زمان اولیه کادر درمان بر بالین بیمار حضور ندارند و تا رسیدن نیروهای امدادی مدتی زمان لازم است. برای مثال در ایست قلبی تنفسی در هر دقیقه در صورت عدم مداخله درمانی صحیح حدود 10 درصد شانس بازگشت بیمار به زندگی کاهش می‌یابد. یعنی بعد از 10 دقیقه عملاً شانس بهبود بیمار بسیار کاهش می‌یابد و در این مدت طلایی، افرادی که بر بالین بیمار هستند نقش بسیار موثر و سرنوشت‌سازی بر عهده دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اقدامات مورد نیاز هنگام وقوع حادثه، گفت: برای اینکه بدانیم در زمان وقوع حادثه چه کارهایی را باید انجام دهیم و از انجام چه کارهایی خودداری کنیم نیاز به مدرک دانشگاهی پزشکی یا پرستاری نیست بلکه با آشنایی با اصول کمک‌های اولیه نقش بسیار مهمی در شروع فرایند درمان مصدومین ایفا می‌شود.

فروزان با اشاره به موارد مورد نیاز جهت کمک به یک فرد دچار سکته مغزی، اظهار کرد: مهترین اصل جهت کمک به بیماری که دچار سکته مغزی شده است، تشخیص زودرس آن است زیرا زمان نقش بسیار حیاتی در درمان این بیماران دارد.

وی گفت: سکته‌ها زمانی رخ می‌دهند که خون‌رسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که شخص دچار خونریزی مغزی و یا مسدود شدن خون در رگ‌های مغز شده است.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس سکته مغزی، گفت: معمولا سکته مغزی به صورت ناگهانی است. درمان‌های جدید می‌تواند موجب کاهش خسارات و افزایش بهبودی ناشی از سکته مغزی باشد اما به شرطی که تشخیص در ساعات اولیه انجام شود. در واقع مهمترین کمکی که اطرافیان می‌توانند به بیمار کنند تشخیص سریع آن است.

فروزان با اشاره به علائم سکته مغزی، بیان کرد: بی‌حسی و ضعف ناگهانی صورت، بازو و پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی ناگهانی، ضعف در صحبت کردن یا فهم سخت جملات و افت بینایی در یک یا هر دو چشم به طور ناگهانی برخی از علائم سکته مغزی هستند.

وی افزود: همچنین راه رفتن سخت، سرگیجه، عدم تعادل و یا عدم هماهنگی در اعضای بدن و درد شدید و ناگهانی سر بدون دلیل مشخص از دیگر علائم سکته مغزی هستند.

این متخصص طب اورژانس عنوان کرد: در زمان بروز این علائم باید بلافاصله با اورژانس پیش بیمارستانی 115 تماس گرفته شود و نکته مهم این است که زمان بروز علائم حتما یادداشت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سکته مغزی سلامت طب اورژانس منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند