Web Analytics Made Easy - Statcounter

در برخی از دفاتر زیارتی، افراد سودجو به بهانه‌های مختلف از زائران هزینه‌های بیشتری اخذ می‌کردند که در بازدید سرزده مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت از این دفاتر، با مسؤول آن‌ برخورد و برای تسریع صدور ویزا دستورات لازم صادر شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو،  پس از گزارش ها از برخی تخلفات دفاتر زیارتی و اخذ هزینه بیشتر از قیمت مصوب از زائران اربعین حسینی، برای پیگیری این تخلفات به همراه مرتضی آقایی مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت به صورت سرزده به یکی از دفاتر متخلف در زمینه صدور ویزا رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دفتر زیارتی جمع کثیری از زائران که یک هفته قبل مدارک خود را تحویل داده بودند معترض و با در دست داشتن بلیت‌های خود به این دفتر مراجعه کرده بودند، اما مسؤولان آن به جای دلجویی با زائران برخورد نامناسبی داشتند تا جایی که حتی پاسخگوی دغدغه زائران هم نبودند.

با ورود مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت مسؤولان دفتر زیارتی سعی در آرام کردن فضای حاکم داشتند، اما زائرانی که بیش از یک هفته برای صدور روادید در انتظار بودند و برای سفر اربعین برنامه‌ریزی کرده بودند، به عدم تحقق روند صدور ویزا تا حداکثر ۷۲ ساعت معترض بودند. چرا که سازمان حج و زیارت اعلام کرده بود ویزای زائران حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از تحویل مدارک به دفاتر زیارتی صادر می‌شود اما در این دفتر زیارتی نه تنها ۷۲ ساعت بلکه حتی پس از یک هفته هم ویزای زائران صادر نشده بود.

حتی با وجود اینکه مسؤولان همواره تأکید دارند هیچ دفتر زیارتی اجازه ندارد قیمتی بالاتر از ۲۳۵ هزار و ۸۷۵ تومان از زائران اخذ کند، در یکی از دفاتر زیارتی نزدیک به سفارت عراق، با دو نرخه کردن هزینه ویزا به صورت دولتی و آزاد از زائران هزینه‌هایی بیشتر از قیمت مصوب اخذ می‌کرد، به طوری که بسیاری از زائران هزینه‌های ۳۵۰، ۵۸۰ و ۶۳۰ هزار تومان داده اما هنوز موفق به دریافت ویزا نشده بودند.

در این دفتر زیارتی که ویزا با دو نرخ اخذ می‌شد، به گفته زائران حسینی افرادی که با قیمت آزاد اقدام به اخذ ویزا می‌کردند تا دو روز پس از آن روادید خود را دریافت می‌کردند اما افرادی که با قیمت دولتی ویزای اربعین می‌گرفتند باید تا یک هفته در انتظار می‌ماندند.

متأسفانه مدیر این دفتر زیارتی با تخلفات گسترده در زمینه صدور ویزا از اخذ هزینه بیشتر و حتی معطلی زائران برای صدور ویزا، به جای همکاری با دفاتر مجاز، گذرنامه زائران را دریافت کرده اما برای صدور ویزای زائران اقدامی انجام نداده است و گذرنامه‌ها را در دفتر نگه داشته بود، در حالی که بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت باید تمامی دفاتر، گذرنامه‌هایی که در روز تحویل می‌گیرند همان روز به دفتر مرکزی رسانده تا برای صدور ویزا در دفاتر یا کنسولگری‌ها اقدام شود.

بر همین اساس زائران نیز بر این باور بودند که سازمان حج و زیارت و سامانه سماح در روند تأخیر صدور ویزای آن‌ها مقصر است اما پس از توضیحات مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت مبنی بر تخلفات این دفتر زیارتی و برخورد جدی با متخلفان و تشریح دلایل طولانی شدن صدور ویزای زائران آن‌ها متقاعد شده و خواستار پیگیری ویزای زائران شدند.

آقایی با بیان اینکه وقتی به مردم قولی می‌دهیم باید به تعهد خود عمل کنیم، گفت: این دفتر زیارتی اگر گذرنامه زائران را قبول کرده باید سریع ویزای زائران را صادر و در صورت وجود مشکل این معضل را با ما مطرح می‌کرد تا با همکاری بتوانیم در روند تسریع کار مردم قدمی برداریم.

وی با اشاره به اینکه ما صراحتا اعلام کردیم دفاتر حج و زیارت یک مدل ویزا دارند که قمیت آن ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان است، افزود: باید مبالغ اضافه را به زائران بازگردانید، چرا که ما هزینه ویزا را اعلام کردیم و هزینه بیش از آن غیرمجاز است.

یکی از زائران که ۲۳ مهرماه مدارک خود را به دفتر زیارتی تحویل داده اما همچنان ویزای وی صادر نشده بود، با ابراز نارضایتی از بی‌نظمی در صدور روادید خواستار پیگیری ویزای زائران از سوی مسؤولان حج و زیارت شد.

پس از آن مدیر کل عتبات حج و زیارت ضمن قول مساعدت برای پیگیری صدور ویزای زائران حسینی، از مسؤول دفتر زیارتی متخلف خواست تا روند اقدامات خود را تشریح کند که مسؤول دفتر زیارتی متخلف گفت: امروز ۴۵۰ مدرک اخذ شده که سعی داریم برای فردا صبح این مدارک را به دفتر مرکزی ارسال کنیم. با توجه به حجم متقاضیان دیگر مدارک از زائران تحویل نمی‌گیریم و سامانه سماح را نیز بسته‌ایم.

اما با این توضیحات نه تنها مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت بلکه سایر زائرانی که بعد از گذشت یک هفته در انتظار صدور ویزا بود نیز متقاعد نشدند. بر همین اساس در همانجا دستورات لازم برای تسریع در صدور ویزای زائران و برخورد قانونی با دفتر متخلف از سوی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت صادر شد.

در پایان نیز به منظور تسریع روند صدور ویزای زائران حسینی، تمامی گذرنامه‌های موجود در این دفتر به دفتر مرکزی منتقل شد تا به سرعت روند صدور ویزای زائران انجام شود.

با تلاش سازمان حج و زیارت و پیگیری‌های متعدد برای جلوگیری از تخلفات، در تمامی دفاتر مجاز سازمان حج و زیارت روند صدور ویزای زائران تا ۷۲ ساعت انجام می‌شود بنابراین زائران برای تسریع در روند صدور ویزا به جای مراجعه به برخی مراکز و پرداخت هزینه بالاتر باید تنها به دفاتر مجاز مراجعه کنند که زائران تهرانی دفاتر مجاز صدور ویزا می‌توانند از اینجا مشاهده کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ویزای اربعین 97 صدور ویزا زائران اربعین اربعین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۶۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

٨ اردیبهشت، موعد اعزام زائران کرماني به حج عمره

مدیر حج و زیارت استان کرمان با اشاره به اختصاص ۳ کاروان برای اعزام زائران به حج عمره از استان کرمان، گفت: اعزام زائران، ۸ اردیبهشت انجام می‌شود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو محمد علی ایرانمنش گفت: با تلاش و پیگیری‌های انجام شده به همت سازمان و حج و زیارت، وزارت امور خارجه و اعلام شرکت هواپیمایی ایران‌ایر مبنی بر موافقت با مجوز‌های پروازی، اعزام زائران عمره از ۳ اردیبهشت آغاز می‌شود.

مدیر حج و زیارت استان کرمان افزود: برای استان کرمان، ۳ کاروان ۸۵ نفره در قالب یک پرواز تخصیص داده شد و توزیع این کاوران‌ها براساس امتیاز و تعداد زائران ثبت نامی که زودتر واریز وجوه داشتند به شهر‌های کرمان یک کاروان، رفسنجان یک کاروان و زرند یک کاروان صورت پذیرفت که براساس لیست ابلاغی سازمان با زائران مشمول تماس گرفته شد و این زائران در کاروان‌های بیان شده ثبت نام شدند.

او اظهار کرد: با برنامه ریزی به عمل آمده و پس از صدور روادید، اعزام زائران کرمانی به حج عمره در قالب یک پرواز در ۸ اردیبهشت ماه از ایستگاه پروازی کرمان انجام خواهد شد.

وی بیان داشت: مدت سفر حج عمره، ۱۰ روزه و هزینه سفر، بین ۴۲ تا ۴۳ میلیون تومان اعلام شده است.

دیگر خبرها

  • چالشهای آنلاین شدن ویزای شنگن
  • احداث پارکینگ با ظرفیت پذیرش ۱۰ هزار خودور زائران اربعین در پایانه مرزی مهران
  • دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران با محوریت مشهد مقدس ایجاد شد
  • نیازهای حمل و نقل سفر زوار اربعین در مریوان تامین شود
  • کردستان برای سومین سال میزبان زائران اربعین شد
  • ٨ اردیبهشت، موعد اعزام زائران کرماني به حج عمره
  • زائران کرمانی ۸ اردیبهشت به حج عمره اعزام می‌شوند
  • نقش مدیریت مردم در پیاده روی اربعین پر رنگ از پیش شود
  • ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشورهای عضو شانگهای برقرار شود
  • ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشور‌های عضو شانگهای برقرار شود