Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > نظامی - رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد احتمال تحریم اینترنتی ایران از سوی آمریکا گفت:‌ این موضوع در اصل یک برآورد احتمالی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری ها سردار پاسدار غلامرضا جلالی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ تمهیدات لازم برای مقابله با تحریم اینترنتی توسط سازمان پدافند غیرعامل،‌ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌ مرکز ملی فضای مجازی و مشارکت اپراتورهای فعال در حال شکل‌گیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد احتمال تحریم اینترنتی ایران از سوی آمریکا ابراز داشت:‌ این موضوع در اصل یک برآورد احتمالی محسوب می‌شود زیرا تا این لحظه برنامه‌ای خاص و یا موضع‌گیری جدی در این زمینه از سوی آمریکایی‌ها اتخاذ و اعلام نشده است.

سردار جلالی با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های اینترنت در دست آمریکایی‌هاست عنوان کرد:‌ آمریکایی‌ها ابزار و امکان قطع اینترنت ایران را در اختیار دارند اما با توجه به اینکه تهدیدات آنان علیه کشورمان از طریق زیرساخت‌های ارتباطی شکل می‌گیرد احتمال اتخاذ این استراتژی کم است.

وی درگیر کردن مردم و قرار دادن آنان در برابر نظام را از اهداف مهم آمریکا دانست و بیان داشت:‌ آمریکایی‌ها برای تهییج افکار عمومی مردم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های اقتصادی،‌ سیاسی،‌ فرهنگی و نظایر این به ابزار اینترنت نیاز جدی و اساسی دارند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اعلام اینکه آمریکایی‌ها با قطع اینترنت در حقیقت دست خود را از تحولات داخل ایران قطع می‌کنند افزود:‌ با وجود همه این احتمالات و فرضیه‌ها سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مقابله با استراتژی جدید دشمن در این زمینه تمهیداتی را در دستور کار دارد.

سردار جلالی به تشکیل شبکه ملی اطلاعات به دستور مقام معظم رهبری اشاره کرد و اظهار داشت:‌ سازمان پدافند غیرعامل کشور قصد دارد با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات،‌ شبکه ملی فضای مجازی و اپراتورهای فعال کشور در راستای مقاوم‌سازی شبکه اطلاعات گام بردارد.

وی با تأکید بر اینکه استراتژی‌ لازم در صورت قطع اینترنت کشورمان از سوی آمریکایی‌ها در حال شکل‌گیری است تصریح کرد: هم‌اکنون برنامه‌ها به‌گونه‌ای در حال تدوین و اجرا هستند که در صورت اعمال هر گونه تحریم اینترنتی،‌ قطع کامل خدمات ضروری در این حوزه اتفاق نیفتد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تهدیدات را به دو دسته طبیعی و غیرطبیعی تقسیم‌بندی کرد و ابراز داشت:‌ در تهدیدات طبیعی با وقوع انواع بلایای طبیعی درگیر می‌شویم اما در تهدیدات غیرطبیعی با توجه به پیشرفت‌های روز علمی با مفهوم پیچیده‌تری مواجهیم.

سردار جلالی با بیان اینکه اساساً واژه تهدید در ذات فناوری ذوب شده است خاطرنشان کرد:‌ با توجه به اینکه فرصت‌ها و تهدیدها به طور یکسان در ماهیت فناوری وجود دارند بنابراین سازمان پدافند غیرعامل باید در مقابل ورود تکنولوژی‌های جدید رویکردهای نو و مناسبی را اتخاذ کند.

وی رویکردهای پدافند غیرعامل نسبت به تهدیدها و فرصت‌های موجود در فناوری را برشمرد و افزود:‌ شناخت پدیده‌،‌ شناسایی تهدید و اتخاذ استراتژی مناسب برای کاهش اثرات مخرب و منفی از جمله مسائلی است که مجموعه پدافند غیرعامل باید به آن نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور شبکه‌های اجتماعی و ارتباط تنگاتنگ آن با زندگی مردم را متذکر شد و گفت:‌ گسترش این نوع از تکنولوژی‌ها در حوزه فضای مجازی که روز به روز نیز در حال دگرگونی است سبب شده کسب و کار و درآمدزایی بسیاری از مردم به آن وابسته شود.

سردار جلالی شبکه‌های مجازی و اجتماعی را یک تهدید و یک فرصت بالقوه دانست و عنوان کرد:‌ برای کاستن از میزان وابستگی‌های خارجی و کاهش تهدیدات دشمن باید در مسیر بومی‌سازی شبکه‌های اجتماعی مطابق با مقررات و ضوابط جمهوری اسلامی اقدامات جدی‌تری انجام شود.

وی تمامی قابلیت‌های موجود در حوزه سایبری را فرصت‌ دانست و تصریح کرد:‌ در کنار این فرصت‌ها اگر ابزارهای لازم حوزه سایبری به طور کلی در دست شرکت‌های خارجی قرار داشته باشد بدون شک آنان با تغییر سیاست‌ها و رویکردها تسلط خود را بر روی مردم و دیگر حوزه‌ها تثبیت می‌کنند.‌

2929

کلید واژه‌ها : پدافند غیرعامل - حاکمیت اینترنت - اینترنت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پدافند غیرعامل حاکمیت اینترنت اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۷۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحه‌ای درباره محدودیت تیک‌تاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاه‌های برنامه و ارائه‌دهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.

این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمن خارجی» اشاره می‌کند. به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن می‌تواند بر محتوای داده‌های کاربران «تیک‌تاک» اعمال کند.  فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابی‌اش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت داده‌های کاربران به San Vicente Acquisition فروخت. با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیک‌تاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.   به نظر می‌رسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیک‌تاک زیان‌دِه است.   یا در مثال‌های دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیک‌تاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتس‌اپ را به همین دلیل ممنوع کرد.    تیک‌تاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.   اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیک‌تاک یک تهدید امنیتی نیست، می‌تواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین می‌تواند باعث ممنوعیت برنامه‌های دیگر شود.   تیک‌تاک تاکید کرده که در حال برنامه‌ریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیک‌تاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه می‌شود، اما این ممنوعیت به صورت یک‌باره نخواهد بود.    فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • تقدیر از مقاومت عراق، موضع کلمبیا و خیزش دانشجویان آمریکایی/ تاکید بر شکست قطعی هرگونه تجاوز احتمالی اشغالگران به رفح
  • شناسایی قطعی ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور طی یک سال گذشته
  • تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو