Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در جشن آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی جدید پردیس البرز که امروز در دانشکده هنرهای زیبای این دانشکده برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع دانشگاه، گفت: موضوع دانشگاه موضوع علم و عالم است، آموزش علم توسط عالم به جوینده علم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علم مرز و انتها ندارد و هیچکس نمی‌تواند ادعای یادگیری همه‌چیز و فراگیری آن و همه را داشته باشد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: جویندگان علم واقعی سیراب شدنی نیستند، همچنین دانشگاه مرکز کنار هم قرار گیری جویندگان علم و عالم است.

نیلی احمد آبادی اضافه کرد: با کمک پژوهش و آموزش و بهره‌گیری توامان از آن باید ناشناخته‌ها را پذیرفت و آن را فرا گرفت.

رئیس دانشگاه تهران گفت: نداشتن مرز باعث شده که دانشگاه جندی‌ شاپور به عنوان قدیمی ترین و با سابقه‌ترین دانشگاه جهان شناخته شود، رب رشیدی در تبریز نیز همچنین است، متاسفانه پیوستگی و بین‌المللی بودن دانشگاه‌ها تا زمان راه‌اندازی دارالفنون و سپس دانشگاه تهران در ایران وجود نداشته است.

وی اضافه کرد: ادامه دهنده توانایی فراوان و تاریخ کهنمان در گذشته نبوده ایم، کمی عقب‌تر افتاده‌ایم ضمن اینکه با جایگاه اصلی خود در دنیا و علایق و خواسته‌های خود فاصله پیدا کرده ایم.

لزوم مبادلات بین‌المللی علوم در دانشگاه‌ها

نیلی تصریح کرد: امروزه باید حضور دانشجویان ایرانی در خارج و مبادلات بین‌المللی علوم و موضوعات مشترک دانشگاهی، مد نظر آموزش عالی قرار گیرد.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: حل موضوعات و مسائل جامعه از مهمترین وظایف دانشگاه‌هاست و این امر باید با حضور دانشگاه باشد، به طوری که توسعه پایدار، همچنین معنای توسعه پایدار یعنی استفاده از منابع فعلی و عدم اصراف آنها برای بهره‌مندی آیندگان باشد.

وی ادامه داد:در کشورما بیشترین مراکز صنعتی در اطراف کرج که سرزمینی حاصل خیز و کشاورز محور است و باد فراوان در آنجا می‌وزد، دایر می‌شود، یعنی اینکه آلودگی این مناطق به تهران می‌رسد و این معنایش عدم توسعه پایدار است.

نیلی گفت: توسعه در ایران به جای پایدار بودن به نابودی منابع تبدیل شده است و باید آن را اصلاح کنیم.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: با آنکه اعلام شده است دانشگاه‌ها باید به کشور برای توسعه پایدار کمک کنند، اما به این موضوع توجه جدی نشده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه موضوعات پایان‌نامه‌های دانشگاهی جهت گیری مطلوبی برای رفع مشکلات جامعه ندارد، دانشگاه‌ها باید بتوانند با حرف علمی و مستندات راه‌حل ارائه دهند.

دانشجویان تحصیلات تکمیلی؛‌ بزرگترین سرمایه دانشگاه

رئیس دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه بزرگترین سرمایه دانشگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، ادامه داد: وجود 9 هزار دانشجو دکترا و 20 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران سرمایه‌ای عظیمی است که اگر پایان‌نامه‌های آنها هم راستا با رفع مشکلات کشور باشد، غوغا به پا می‌شود.

وی بیان کرد: پایان‌نامه‌هایی که به نیازهای کشور و آینده نظر دارند در آموزش عالی بسیار پایین است لذا باید مکانیزمی برای برقراری ارتباط لازم میان دانشگاه‌ها به منظور رفع مشکلات و نیازهای کشور فراهم شود.

نیلی احمد آبادی یکی از مشکلات دانشجویان را نداشتن شغل خواند و ادامه داد: با آنکه دانشگاه به خودی خود برای افراد جذاب است اما باید آینده شغلی بهتری برای جوانانمان ترسیم کنیم ولی اگر موضوعات پایان‌نامه های مطلوب و بر اساس نیازهای کشور باشد پیدا کردن شغل بسیار راحت‌تر است چرا که امروز دستگاه‌ها و سازمان‌ها به دنبال دانشجویانی هستند که راه‌حل‌های اجرایی برای برون رفت از مشکلات دارند.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد:‌این دانشگاه با ویژگی‌های خاص خود و با وجود دانشکده‌های تخصصی در آن می‌تواند برای دانشجویان ایده‌های برتر مطلوب باشد ضمن اینکه پارک‌های علم و فناوری‌ هم کمک زیادی به این بخش می‌کند.

وی اظهار داشت: سازمان سرمایه‌گذاری توسعه در دانشگاه تهران وظیفه اقتصادی کردن ایده‌ها را دارد ضمن اینکه این دانشگاه اولین دانشگاهی در کشور است که دارای صندوق سرمایه‌گذاری در ایده‌های دانشجویان را تاسیس کرده و می‌کوشد از محصول نهایی به منظور تجاری شدن آن به جهت ریسک فراوان حمایت کند.

نیلی احمدآبادی گفت: بزرگترین ظرفیت دانشگاه تهران جنبه علمی و پژوهشی آن است ضمن اینکه اگر موضوع پایان‌نامه‌های دانشجویی میان دانشکده‌ای انتخاب شود بسیار عالی است و اگر دانشجویان به دنبال فراگیری دروس دیگری در دانشکده‌های این دانشگاه هستند حتما این کار را انجام دهند.

وی افزود: نوآوری در علم و دانش از کنار هم گذاشتن دانش‌ها و تخصص‌های امروز به دست می‌آید و همچنین تحولات در علم بدون مشارکت چند رشته شدنی نیست.

رئیس دانشگاه تهران یادآور شد: شرط استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های حضور تمام وقت و استفاده توامان از فکر و ذهن همراه با تحصیل است و لذا نباید دانشجو به چندین راه فکر کند چرا که در آن صورت به حداقل‌های تحصیل نخواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۷۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف در راستای پیشبرد و گسترش همکاری‌ و تعاملات بین‌المللی در حوزه‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی با عراق، هیئت اعزامی از دانشگاه صنعتی شریف به ریاست دکتر موسوی رئیس دانشگاه شریف، به کشور عراق سفر کردند.

در این سفر چند روزه دکتر موسوی و هیئت همراه ایشان با محسن المندلاوی سرپرست پارلمان عراق و نایب رییس اول پارلمان عراق و رئیس هیئت امنای دانشگاه الفراهیدی، رئیس دانشگاه بغداد و سفیر ایران در عراق دیدار و گفتگو کردند.

در نشست‌های جداگانه‌ای که با مسؤولین این دو دانشگاه صورت گرفت؛ ساز و کارها، نحوه گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی، وضعیت و جایگاه دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بغداد و الفراهیدی از جمله مواردی بود که در این جلسات مطرح و تبادل نظر شد.

هیات اعزامی دانشگاه شریف با حضور در سفارت کشورمان در عراق با محمدکاظم آل‌ صادق، سفیر ایران دیدار و گفت ‌و گو کردند. در این دیدار نحوه حضور دانشگاهی و فناورانه دانشگاه صنعتی شریف به جامعه آموزش عالی عراق از اهم موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6097208

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا