Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@00:32:44 GMT

ضرورت تامین مالی حمل و نقل ریلی از بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۷۳۷۰

ضرورت تامین مالی حمل و نقل ریلی از بازار سرمایه

مدیران شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی می‌گویند در صدد هستند از طریق بازار سرمایه بخشی از پروژه‌های خود را تامین مالی کنند.

روح الله بیرانوند - معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه‌آهن - در نشست خبری که با خبرنگاران بازار سرمایه درباره تامین مالی از طریق بورس برگزار شد با طرح این پرسش که یک سیستم حمل و نقل پایدار چه ویژگی باید داشته باشد؟ گفت: از سال ۱۹۸۷ مفهوم جدیدی به نام توسعه پایدار وارد سازمان ملل شد، توسعه پایدار توسعه‌ای است که بدون ضایع کردن حقوق نسل‌های آینده به وجود آید و شرایط را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برنامه‌ها در کشورهای توسعه یافته مخصوصا برنامه‌های حمل و نقل بر اساس توسعه پایدار است، ولی در کشور ما به این مفهوم توجه نشده و سیستم حمل و نقل ما یکپارچگی ندارد و مدهای مختلف حمل و نقل‌مان نمی‌توانند به درستی با هم ارتباط برقرار کنند و موضوعات زیست محیطی و تصادفات به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
 
بیرانوند ادامه داد: مواردی همچون توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی از جمله زیر فصل های اقتصاد پایدار است، ما اگر بخواهیم خود را با کشورهای توسعه یافته در حوزه ریل مقایسه کنیم با سهم مطلوب فاصله داریم. در سال‌های اخیر سهم حمل و نقل ریلی افزایشی شده در حالی که با توجه به مشخصات جغرافیایی سهم بازار ما از بازار داخل و بین الملل با آن استعداد ها هم خوانی ندارد و در سیاست های کلی توسعه حمل و نقل کشور و برنامه ششم مورد توجه قرار گرفت و این گفتمان برقرار شد اما تا عملیاتی شدن فاصله دارد.

وی با تاکید به لزوم تامین مالی حوزه حمل و نقل ریلی از بورس گفت: ۵۴ درصد از پروژه های ما از طریق بخش خصوصی و ۴۶ درصد پروژه‌ها از طریق بخش خصوصی و دولتی با هم، تامین مالی انجام می شود. ما در بخش زیر بنا بالغ بر ۲۰ میلیارد یورو نیاز به تامین مالی داریم.

معاون شرکت راه‌اهن با اشاره به انواع مدل‌های جذب سرمایه از جمله بورس گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در هفت سرفصل طبقه بندی می‌شود؛ تقویت حمل و نقل باری و تامین ناوگان ریلی، توسعه زیر بنا، مدرن سازی راه آهن توسعه خدمات مسافری، توسعه فناوری کسب و کارهای نوین از جمله این سرفصل ها هستند.

بیرانوند در پاسخ به اینکه راه آهن برای جذب سرمایه از طریق بازار سرمایه چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: ما در این مدت افزایش بازدهی و جذابیت اقتصادی، مشارکت در تامین مالی، مدیریت ریسک را دنبال کرده ایم.

وی درباره کاهش ریسک سرمایه گذاری در حوزه ریلی گفت: در بخش خصوصی قانون دسترسی آزاد به شبکه ریلی حاکم است. این قانون مناسبات ما را با بخش خصوصی روشن می کند. بر اساس قانون ۱۲ قانون رفع موانع تولید بحث پرداخت صرفه جویی در سوخت را تضمین می کند. هر کسی در ریلی سرمایه گذاری کند و کاهش مصرف سوخت داشته باشد می تواند مابه تفاوت را دریافت کند.

وی ادامه داد: نرخ خدمات ریلی در بخش باری کاملا آزاد است. و می تواند بر اساس مکانیزم بازار تامین مالی شود.

بیرانوند گفت: ما با بورس برای پذیرش ریسک و تامین منابع مالی صحبت هایی کردیم. شش روش تامین مالی وجود دارد که یکی از طریق بازار سرمایه است و ما یکی از راه‌هایی که مد نظر داریم تامین مالی از طریق بورس است.

وی افزود: با همکاری نزدیک بورس و چند شرکت تامین سرمایه قرار است صکوک منتشر کنیم و در حال حاضر پروژه های مختلفی را در ابزارهای مختلف مالی داریم مه اعلام خواهیم کرد.

در ادامه این نشست سعید محمدزاده - مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی- اظهار کرد: دیروز سالروز آغاز صدارت امیر کبیر بود؛ مردی که کارهایی را شروع کرد که هنوز خیرات آن به ایران می رسد. چقدر دردناک است که اگر بدانیم که راه آهن کشور باید حداقل ۳۰ درصد از بار کشور را حمل و نقل کند ولی در حال حاضر ۱۲ درصد را حمل و نقل می کند.

وی با اشاره به اینکه نیاز به تامین مالی پروژه‌های ریلی از طریق بازار سرمایه وجود دارد، گفت: اگر فقط به موضوع صرفه جویی سوخت توجه کنیم و گزارش مصوب بهینه سازی سوخت را ملاک قرار دهیم و این مقدار را در قیمت واقعی گازویل درنظر بگیریم و بخواهیم به همان ۳۰ درصد و به عدد ۹۰ میلیارد تن - کیلومتر برسانیم صرفه جویی اش عدد بسیار بالایی می شود، حدود ۱.۲ میلیارد دلار صرفه جویی سوخت می شود. یعنی ما به عنوان صنعت حمل ونقل ریلی رسالت بزرگی بر دوش داریم. همه در راه آهن هدفشان این بود که توسعه حمل و نقل ریلی را توسعه دهند، من تا الان به حوزه بار اشاره کردم. در مورد مسافر نزدیک ۸۰ سی سی صرفه جویی سوخت خواهیم داشت. در اطراف تهران ما در سال نزدیک ۱۰۰ میلیارد نفر مسافر داریم.

محمدزاده افزود: می‌خواهیم کاری کنیم که سرمایه گذاران بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری در این حوزه شویم. مالیات بر ارزش افزوده در حوزه خدمات ریلی در حد صفر محاسبه می‌شود که خیلی خوب است. اولویت بخش حمل و نقل ریلی و ایجاد مزیت رقابتی مهم است.

وی اضافه کرد: ما برای حضور سرمایه‌گذاران تلاش می کنیم تا نهایت بهره برداری در این حوزه انجام شود. نهایت بهره و تنها بهره ای که ما دنبالش هستیم توسعه حمل و نقل ریلی هستیم ما به دنبال شرکت راه آهن دنبال منفعت شخصی نیستیم و دنبال منفعت اجتماعی هستیم.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی گفت: وقتی می گوییم حمل ونقل ریلی موجب صرفه جویی می شود باید سرمایه گذاری را تسهیل کنیم تا از طریق بورس تامین مالی انجام شود. حداقل عدد که امکان عبور بار از کشور وجود دارد ۲۰ میلیون بار است، کافی است ما امکان عبور این بار را فراهم کنیم. توجه ویژه به حمل و نقل بین المللی به آینده کمک می کند.

ادامه دارد....

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بازار سرمايه حمل و نقل ریلی راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۷۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرعت تجارت با همکاری شرکت حمل و نقل کشتیرانی و راه آهن

تین نیوز

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همکاری این شرکت با شرکت راه آهن، باعث افزایش سرعت تجارت و ترانزیت خواهد شد، تاکید کرد: منافع همکاری صنایع دریایی و ریلی، برد – برد بوده و به نفع کشور خواهد بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، محسن مالکی مدیرعامل شرکت حمل و نقل ترکیبی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: منافع همکاری صنایع دریایی و ریلی، برد – برد بوده و در نهایت این امر، به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

مالکی تاکید کرد: به منظور تقویت خدمات قابل ارائه در حوزه جابجایی و حمل بار از طریق کریدورهای فعال کشور، اقدامات موثری در زمینه سرمایه گذاری، تقویت زیرساخت ها و توسعه ناوگان ریلی مورد نیاز جهت حمل محمولات کانتینری و غیرکانتینری، از سوی شرکت حمل و نقل ترکیبی در طی دو سال اخیر صورت پذیرفته است که این امر علاوه بر افزایش همکاری فی مابین گروه کشتیرانی و راه آهن، باعث توسعه خدمات حمل و نقل چندوجهی در مسیر کریدورهای طراحی شده در کشور نیز شده است که منافع حاصل از همکاری صنایع دریایی و ریلی، برای ارتقای سطح زنجیره لجستیک کشور بسیار چشمگیر خواهد بود.

به گفته مالکی، حضور واگن های باری شرکت حمل و نقل ترکیبی در کشورهای ترکمنستان، ترکیه و افغانستان و نیز صدور بارنامه های بین المللی SMGS ، نویدبخش توسعه خدمات حمل و نقل بین المللی و یکپارچه در سطح منطقه خواهد بود که این مهم با برنامه ریزی در جهت افزایش سرعت سیر ناوگان باری و نیز ارتقای قابلیت بکارگیری واگن ها در اسرع وقت منجر به توسعه خدمات حمل و نقل دریایی گروه کشتیرانی در آب های آزاد جنوب و دریای خزر در شمال کشور، شده است.

وی ضمن استقبال از سیاست مدیرعامل راه آهن در افزایش سرعت سیر بازرگانی، تصریح کرد: این شرکت آمادگی کامل دارد تا با همکاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نسبت به افزایش سرعت سیر و حمل از مبدأ بار تا بارگیری بر روی کشتی در بندر یا برعکس، اقدامات لازم را انجام دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • میکرو بلاگر‌های اقتصادی در کمین جیب مردم
  • تأمین مالی جمعی ابزاری مؤثر جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۳
  • میکرو بلاگرهای اقتصادی در کمین جیب مردم
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف
  • از هفته آینده دامنه نوسان و روند معاملات به حالت عادی بازمی‌گردد
  • راه‌های نجات سرمایه از باتلاق ریسک
  • توسعه صنعت ریلی، معضل بیکاری سیستان و بلوچستان را رفع می کند
  • افزایش سرعت تجارت با همکاری شرکت حمل و نقل کشتیرانی و راه آهن
  • اتلاف سالانه هزار همت ازمنابع مالی درحوزه مسکن به‌دلیل تعلل دولت