Web Analytics Made Easy - Statcounter

جم گفت: آن موسیقی که ما را به تفکر وادارد و در عین حال تهییج کند، به ما حماسه، درون گرایی و فکر دهد و هدفمند باشد پس از انقلاب اسلامی پررنگ شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جمشید جم خواننده، تهیه کننده و مجری رادیو درباره ویژگی های موسیقی پاک گفت: به صورت کلی ریشه موسیقی ایران پاک و منزه است زیرا ریشه آن، موسیقی اصیل ایرانی است که در کشور موسیقی اقوام ایرانی نام گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: متاسفانه، برخی افراد موسیقی اقوام را به نام موسیقی محلی می‌شناسند که این اشتباه است و موسیقی اقوام صحیح است. موسیقی سنتی هم نداریم؛ سنت برای آداب، رسوم و فرهنگ است؛ باید موسیقی ایرانی بگوییم.
تهیه کننده رادیو ادامه داد: ریشه‌های موسیقی شامل موسیقی گل‌ها،  تک نوازی، گروه نوازی و ارکستراسیون (گاهی با یک ساز و گاهی گروه چند ده نفره) و حتی موسیقی اعتراضی (مربوط به زمان عارف قزوینی) می‌شود.
این خواننده معاصر با اشاره به تقویت موسیقی اصیل و پاک پس از انقلاب و اهمیت نظام اسلامی به موسیقی اقوام گفت: پس از انقلاب اسلامی افرادی که در حوزه موسیقی اصیل تحصیل کرده یا شاگردان بزرگان این حوزه و به موسیقی ایرانی آغشته بودند این مسیر را ادامه دادند.   وی تصریح کرد: در نمادها و تقسیم بندی‌های موسیقی نباید بی‌رمق شویم یا فکرها به‌ انحنا برود و یا اینکه بیان کنیم از موسیقی پاک منحرف شده‌ایم؛ می توانیم پاپ ایرانی اجرا کنیم و نغمه های ایرانی در آن باشد یا سازهای آکوستیک زنده در درون آن استفاده شود.
جم با اشاره به اینکه در جامعه ما موسیقی غیرسلامت هم کم نیست، گفت: در برخی از موارد موسیقی‌هایی می شنوید که هیچ محتوایی ندارد اما وقتی موسیقی پاک را می شنوید شما را به تفکر وا می دارد، گاهی می خنداند و گاهی می گریاند. این همان موسیقی پاک ایرانی است که در بقیه گرایش‌ها هم می تواند نمود داشته باشد و نمو کند؛ بستگی دارد اثری که می شنوید به موسیقی اصیل ایرنی ربط پیدا کند یا نه.
این خواننده کشورمان به شرایط حاکم بر موسیقی بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: آن موسیقی که ما را به تفکر وادارد و در عین حال تهییج کند، به ما حماسه، درون گرایی و فکر دهد و هدفمند باشد پس از انقلاب اسلامی پررنگ شد.
این مجری رادیو تصریح کرد: موسیقی می تواند هدف باشد و در این هدف می توانید با کلام خود، نقطه گذاری و فشنگ گذاری و همچنین اهداف را از پیش تعیین کنید. به همین خاطر می توانید انواع موسیقی را بشنوید، تولید کنید و به آن حرکت دهید. اگر این موسیقی به شما معرفت، خداشناسی، معرفت و درون گرایی می دهد به هدف رسیده ایم.
این خواننده انقلابی کشورمان خاطرنشان کرد: در این چهل سال کارهای بسیاری انجام شده و در این راه فراز و فرود زیادی وجود داشته است. در حال حاضر سرودهایی آرشیوی و سرودهایی که در ابتدای انقلاب سروده شد به شما نشاط، تحرکت و تفکر می‌دهد؛ این همان موسیقی است که بعد از انقلاب ادامه پیدا کرد.
وی افزود: موسیقی دفاع مقدس، نغمه‌ها و ملودی بسیار زیبایی دارد؛ همه آن‌ها مناسبتی نبود؛ در موسیقی دفاع مقدس نظم، ایمان، رشادت، شهادت، ایران، ملیت وجود داشت یعنی در کنار هویت ملی باورها هم رشد کرد؛ بی‌شک این راهی است که به منزل مقصود رسیده است اما کم است.
جم با بیان اینکه جریان استکبار هجمه‌ها و موقعیت‌های بدی در فرهنگ ایران رقم زد، بیان کرد: در این چهل سال علیرغم همه لطمه‌هایی که از دشمن خوردیم اما در حوزه موسیقی پیشرفت کردیم؛ در حال حاضر موسیقی نمود بینایی ندارد به همین جهت رشد مدنظر را نداشته است؛ لذا باید موسیقی از انحصار خارج شود و آن را به بخش عظیمی از مردم نشان دهیم. لازم است در جامعه همه نوع موسیقی باشد اما باید از لحاظ خواننده، آهنگ ساز، تنظیم کننده و مهم تر از همه کلام و شعر هدایت شده باشد و سر مشق داشته باشد.
این خواننده انقلابی در خصوص آینده پیش روی موسیقی ایران گفت: سفرهای برون مرزی بسیار به معرفی موسیقی ایرانی کمک می‌کند. بنده تصور می‌کنم جوانانی که در جامعه موسیقی حضور پیدا کرده‌اند نوید بخش آینده‌ای روشن هستند.
وی افزود: در حال حاضر خوانندگان موسیقی ایرانی و اقوام در جشنواره‌ها حضور پررنگی دارند و تک نوازان این جشنواره‌ها (همچون آوینیون فرانسه) از سرتاسر ایران هستند؛ افرادی که ما در کشور کمتر آن‌ها را می شناسیم، ترکمن ها، کردها و لرها و غیره حضور پیدا می‌کنند و این موسیقی برای جهان نو است.
این مجری رادیو تصریح کرد: نباید کارهای ارکستراسیون شده را به جشنواره ها ببریم زیرا آن‌ها این موسیقی را بهتر از ما دارند؛ باید تک نوازی و آوازها و نغمات را ببریم زیرا برای آن ها نو و جدید است.
جم درباره ویژگی آهنگ یار دبستانی که باعث ماندگاری آن شد اظهار کرد: کارهایی که در آن زمان انجام شد خارج از حیطه مدیریت یک نفر و به صورت گروهی بود؛ اگر برروی آثار گروهی فکر شود، موفقیت در ان حتمی است؛ یار دبستانی نیز از جمله این کارها بود.   وی گفت: مهم ترین موضوع آهنگ یاردبستانی این بود که جامعه پذیرای آن شد و در برهه ای از زمان درد همه اجتماع بود و اکنون نیز این موسیقی، ضداستعماری و ضدظلم است؛ لازم است تا کارها به صورت گروهی آب دیده شود سپس خواهیم دید که ماندگار می‌شوند.  

فرهنگ سدید

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با اشاره به کیفی‌سازی برنامه های سوم خرداد در استان مرکزی از استفاده از ظرفیت های مردمی در برنامه های سوم خرداد در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری ظهر امروز در ستاد گرامیداشت مناسب‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی، با اشاره به اینکه آزادسازی خرمشهر به یادماندنی‌ترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی و نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس است که همه ما به این پیروزی بزرگ افتخار می‌کنیم، اظهار داشت: جمله تاریخی «خرمشهر را خدا آزاد کرد» بهترین تعبیر امام خمینی(ره) برای موفقیت بزرگ آزادسازی خرمشهر بود که به اثرگذارترین شکل ممکن، عمق تعلق رزمندگان ایران اسلامی به پشتیبانی پروردگار عالم را بیان داشت.

وی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر با رشادت و جانفشانی رزمندگان و تقدیم خون شهدای بسیاری به دست آمد، افزود: رزمندگان سرزمین آفتاب در راه دفاع از میهن حضوری پررنگ در جبهه‌ها داشتند و شهدا و جانبازان بسیاری را در این راه تقدیم کردند. سوم خرداد، عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر سرآغاز پیروزی‌های رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بود. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: سوم خرداد به واسطه آزادی خرمشهر با علم و ایمان نیروهای داخلی به یک روز ملی و به یاد ماندنی در تاریخ ایران اسلامی تبدیل شده است. دفاع از شرف، باورها و خاک کشور، سخت‌ترین و ماندگارترین عملکرد هر ملت  است و مردم ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس ثابت کردند در مسیر دفاع از آرمان‌های امام راحل (ره) و انقلاب اسلامی همواره ثابت قدم بوده و هستند.

نظری تشریح و تبیین رشادت‌های رزمندگان اسلامی در جامعه به ویژه بین نسل جوان را محور برنامه‌های نهادهای متولی در بزرگداشت یاد شهدای سوم خرداد و عملیات بیت‌المقدس عنوان کرد و گفت: افتتاح طرح‌های محرومیت‌زدایی به ماندگاری حماسه روز سوم خرداد کمک می‌کند بنابراین لازم است در هر شهرستانی، تعدادی برنامه غنی ویژه سوم خرداد پیش بینی و اجرا شود، همچنین در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) نیز دستگاه‌های متولی در اعزام به مرقد مطهر امام، توجه به سفر اولی‌ها را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • ساخت ۱۸۰۰ مسکن محرومین در استان مرکزی
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها