Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@07:46:22 GMT

چگونه یک سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۸۱۳۰

چگونه یک سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، دکتر آرش فروزان اظهار کرد: حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و در هر زمان و هر مکانی ممکن است رخ دهد و موجب آسیب به افراد شود اما نکته مهم این است که فرایند درمان فرد حادثه‌دیده از همان لحظه اول وقوع حادثه آغاز می‌شود و زمان ارزش طلایی دارد.

وی افزود: به طور معمول در اکثر مواقع در زمان اولیه کادر درمان بر بالین بیمار حضور ندارند و تا رسیدن نیروهای امدادی مدتی زمان لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در ایست قلبی تنفسی در هر دقیقه در صورت عدم مداخله درمانی صحیح حدود 10 درصد شانس بازگشت بیمار به زندگی کاهش می‌یابد. یعنی بعد از 10 دقیقه عملاً شانس بهبود بیمار بسیار کاهش می‌یابد و در این مدت طلایی، افرادی که بر بالین بیمار هستند نقش بسیار موثر و سرنوشت‌سازی بر عهده دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اقدامات مورد نیاز هنگام وقوع حادثه، گفت: برای اینکه بدانیم در زمان وقوع حادثه چه کارهایی را باید انجام دهیم و از انجام چه کارهایی خودداری کنیم نیاز به مدرک دانشگاهی پزشکی یا پرستاری نیست بلکه با آشنایی با اصول کمک‌های اولیه نقش بسیار مهمی در شروع فرایند درمان مصدومین ایفا می‌شود.

فروزان با اشاره به موارد مورد نیاز جهت کمک به یک فرد دچار سکته مغزی، اظهار کرد: مهترین اصل جهت کمک به بیماری که دچار سکته مغزی شده است، تشخیص زودرس آن است زیرا زمان نقش بسیار حیاتی در درمان این بیماران دارد.
وی گفت: سکته‌ها زمانی رخ می‌دهند که خون‌رسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که شخص دچار خونریزی مغزی و یا مسدود شدن خون در رگ‌های مغز شده است.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس سکته مغزی، گفت: معمولا سکته مغزی به صورت ناگهانی است. درمان‌های جدید می‌تواند موجب کاهش خسارات و افزایش بهبودی ناشی از سکته مغزی باشد اما به شرطی که تشخیص در ساعات اولیه انجام شود. در واقع مهمترین کمکی که اطرافیان می‌توانند به بیمار کنند تشخیص سریع آن است.

فروزان با اشاره به علائم سکته مغزی، بیان کرد: بی‌حسی و ضعف ناگهانی صورت، بازو و پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی ناگهانی، ضعف در صحبت کردن یا فهم سخت جملات و افت بینایی در یک یا هر دو چشم به طور ناگهانی برخی از علائم سکته مغزی هستند.

وی افزود: همچنین راه رفتن سخت، سرگیجه، عدم تعادل و یا عدم هماهنگی در اعضای بدن و درد شدید و ناگهانی سر بدون دلیل مشخص از دیگر علائم سکته مغزی هستند.

این متخصص طب اورژانس عنوان کرد: در زمان بروز این علائم باید بلافاصله با اورژانس پیش بیمارستانی 115 تماس گرفته شود و نکته مهم این است که زمان بروز علائم حتما یادداشت شود.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۸۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی

به گزارش خبرگزاری مهر، میترا قالیبافیان متخصص رادیوانکولوژی و مسئول فنی بخش رادیوانکولوژی بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک، درباره اهمیت پرداختن به تومورهای شایع مغزی، افزود: طی سال‌های اخیر در بیمارستان محک کارگروه نوروانکولوژی بر درمان تومورهای مغزی متمرکز شده است. این کارگروه با جدیت هرچه تمام‌تر، برنامه‌های درمانی مؤثرتر و به‌روزتری را برای درمان تومورهای مغزی کودکان بر اساس علم مبتنی بر شواهد (evidence based medicine) و آموخته‌های توموربورد یا همایش‌های علمی، پیشنهاد می‌دهد. همچنین جلسات توموربورد بر خردِ جمعی و بررسی همه‌جانبه و هم‌زمان بیماری توسط گروه‌های مختلف درمانی متمرکز است و احتمال خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: تومورهای مغزی در کودکان به دلیل نوع تومور و درمان آن با تومورهای مغزی بزرگسالان متفاوت است و از این منظر هدف نخست کنگره نشان دادن تفاوت نوع تومورهای مغزی و درمان آن میان کودکان و بزرگسالان است.

هادی موسی‌خانی فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان، نیز با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد کودکان مبتلا به تومورهای مغزی کودکان در بیمارستان محک به صورت مستقیم درمان می‌شوند و بیماران دیگر نیز در ۴۱ مرکز درمانی در سراسر کشور تحت حمایت مؤسسه محک قرار دارند افزود: بر همین اساس کنگره با تمرکز بر رویکرد چند تخصصی در درمان تومورهای مغزی کودکان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش و اهمیت پروفسور پروانه وثوق در حوزه انکولوژی کودکان در ایران بیان کرد: بسیاری از انکولوژیست‌ها در ایران به صورت مستقیم و غیر مستقیم شاگرد پروفسور پروانه وثوق بودند و با توجه به نقش ایشان در درمان انکولوژی کودکان این کنگره با یادبود پروفسور پروانه وثوق برگزار می‌شود.

موسی خانی در ادامه با بیان اینکه بیمارستان محک در پیگیری رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان در ایران پیشرو است افزود: گرچه در سایر مراکز درمانی به صورت غیرمستقیم رویکرد درمان چند تخصصی در انکولوژی کودکان دنبال می‌شود اما بیمارستان محک با برگزاری جلسات درمان چند تخصصی از سال ۱۴۰۱ تاکنون در این باره پیشگام است و امیدواریم که سایر مراکز درمانی نیز با الگوگیری از بیمارستان فوق تخصصی محک بتوانند رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان را به صورت مستقیم اجرا کنند.

کد خبر 6090555 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • اهدای عضو دانش‌آموز اهل لالی به ۳ بیمار جان دوباره بخشید
  • دختر دانش‌آموز اهل لالی به سه بیمار جان دوباره بخشید
  • علائم فشار خون بالا
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است