Web Analytics Made Easy - Statcounter

سد مخزنی قوچم جهت ذخیره، تنظیم و بهره‌برداری از آب مورد نیاز برای آبیاری اراضی کشاورزی واقع در دشت قروه دهگلان در حال ساخت می‌باشد...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، سد قوچم یک سد خاکی با هسته رسی است که در سال 91 استارت آن زده شد، حجم مخزن این سد 60 میلیون متر مکعب است، طول تاج این سد 1820 متر و ارتفاع آن از پی 46 متر است و حجم عملیات خاکی که تاکنون در این سد اجرا شده است 3 میلیون متر مکعب خاکریزی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این سد انتهایی ترین پروژه سامانه انتقال سد آزاد است که با خط انتقال 80 کیلومتری آن با 11 کیلومتر تونل آب را از سد آزاد به قوچم منتقل خواهد کرد  و با بهره‌برداری از این سد بخش عمده آب شرب مورد نیاز شهر و روستاهای شهرستان دهگلان و قروه و آب کشاورزی و صنعت دهگلان را تامین می‌کند.


طول این تونل 10.8 کیلیومتر است که در حال حاضر کار حفر 8.3 کیلومتر آن به اتمام رسیده و 2.5 کیلیومتر آن باقیمانده که در حال انجام  است اختلاف 700 متری سد آزاد با سد قوچم منوط به حفر تونل  انتقال آب شده که  مبلغ 450 میلیون تومان اعتبار هزینه احداث این تونل شده است.


سد مخزنی قوچم جهت ذخیره، تنظیم و بهره‌برداری از آب مورد نیاز برای آبیاری اراضی کشاورزی واقع در دشت قروه دهگلان در حال ساخت می‌باشد. بیشتر حجم مخزن این سد را آب پمپاژ شده از سمت مخزن سد آزاد واقع در حوزه آبریز سیروان و همچنین آب‌‌های سطحی و فصلی منطقه تشکیل می‌دهد.


 با توجه به وجود اراضی مرغوب کشاورزی در دشت قروه ودهگلان احداث این سد برای استفاده مزارع دو شهرستان در دستور کار قرار گرفت که متاسفانه انتقال آب آن بعد از آبگیری برای استان همدان در نظر گرفته شده و بنا به گفته نماینده دو شهرستان در مجلس تنها 2 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهگلان و آب شرب دو شهرستان  در نظر گرفته شده است.


 در حالیکه این آب نیاز منطقه و کشاورزان دو شهرستان است باید در مرحله اول مورد استفاده منطقه قرار گیرد و در صورت مازاد آن می توان به جاهای دیگر منتقل شود.


با اتمام انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم حدود چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی که در امتداد این خط انتقال قرار دارند از اراضی دیم به آبی تبدیل می شوند و در توسعه بخش کشاورزی نیز گامی اساسی برداشته خواهد شد.

 

 


خبر نگار ما برای روشن شدن این قضیه با نماینده دوشهرستان قروه و دهگلان تلفنی به گفتگو پرداخت؛


علی محمد مرادی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وجود دو سد قوچم و سورال گفت: این دو سد از سفر مقام معظم رهبری درسال 88 به کردستان تامین اعتبار شد که سامانه دو سد آزاد و ژاوه به این دو سد منتقل شود و متاسفانه سهم شهرستان از آب سد قوچم 2 هزار هکتار است که کسی در سنوات گذشته در مجلس نبوده که از تخصیص این آب دفاع کند.


وی پروژه سد قوچم را یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های وزارت نیرو معرفی کرد و گفت: این پروژه در طول مسیر خود اهداف کشاورزی و تامین آب شرب برای شهرهای قروه و دهگلان را دارد.

 

علی محمد مرادی افزود: تخصیص آب شرب دو شهرستان قروه و دهگلان از سد قوچم گرفته شده است و درصورت انتقال آب قوچم به خارج از استان و شهرستان جهت شرب نمی توانیم جلو آنرا  را بگیریم.

 

نماینده شهرستانهای قروه و دهگلان گفت: با توجه به اینکه منطقه قروه و دهگلان پتانسیل و ظرفیت کشاورزی را دارد برای جلوگیری از آب سد به خارج شهرستان حرف برای گفتن داریم و لازم است در این منطقه سرمایه گذاری شود  و از سد قوچم آب برای کشاورزی منطقه تخیصص داده شود.


مرادی با اشاره به حاصلخیز بودن زمین کشاورزی دشت های قروه و دهگلان خواستار تخصیص آب کشاورزی از سدهای این منطقه شد و گفت: وضعیت این دشت ها با توجه به برداشت از آب های زیر زمینی در حالت بحرانی قرار گرفته و اگر این وضعیت در اسرع وقت مدیریت نشود ممکن است تبدیل به فاجعه ای جبران ناپذیر شود.


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: انتقال آب به استان همدان نیازنیست ندارد چرا که می بینیم آنها از این آب ها برای تولید سیب زمینی استفاده می کنند که از نظر میزان آب بری اساسا به صلاح نیست و نوعی اسراف منابع آبی است.

 

سد قوچم در 12 مهر ماه 97 مورد بازدید مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران قرار گرفت
 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران طی بازدیدی که در12 مهر ماه 97 از سد قوچم انجام داد اظهار داشت: در حال حاضر کار ساخت سد قوچم به اتمام رسیده و تنها حفر تونل انتقال آّز سد آزاد به این سد باقیمانده که برای آتمام آن نیز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در حال پیگیری است.

 

بنا به گفته وی پس از اتمام کامل پروژه و انتقال آب، ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای انتقال آب برای مصرف شرب شهرستان های دهگلان و قروه و ۱۴.۵ کیلومتر از اراضی پایین دست سد قوچم نیاز است که امیدواریم در بودجه سال ۹۸ اعتبار آن تامین شود.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور با بیان اینکه معضل تامین آب در این مناطق معضلی چندین ساله است، تصریح کرد: مهم‌ترین مصرف این پروژه، تامین آب شرب قروه و دهگلان است که با پیشرفت 90 درصدی سامانه انتقال آب، امیدواریم آب شرب تا اواسط سال آینده به پشت این سد انتقال پیدا کند.

 

عضو شورا و کشاورز روستای باشماق؛ آب سدهای دهگلان متعلق به کشاورزان دهگلان است


 ابراهیم مفاخری عضو شورای اسلامی روستای باشماق ضمن نگرانی شدید از انتقال آب سد قوچم دهگلان به همدان گفت: در برنامه ششم توسعه مصوب شده که 5  درصد از آبهای سطحی کردستان به استان اختصاص یابد که انتقال آب به خارج از شهرستان ظلم است.

 

 

مفاخری از مسئولان  خواست که خواسته مردم شهرستان به استاندار و مجمع نمایندگان کردستان رسانده شود چرا باید 50 میلیون متر مکعب آب دهگلان باید به همدان منتقل شود در حالیکه این آب حق مردم ماست.

 

 وی افزود: درشرایطی که مردم مناطق دیگر به آب شرب نیاز داشته باشند ما نمی توانیم جلو آب شرب را بگیریم اما با انتقال آب برای کشاورزی به مناطق دیگر به شدت مخالفیم زیرا ما درشهرستان زمینهای مستعد کشاو ورزی داریم و جایز نیست که آب مردمی که خودشان تشنه هستند به استان دیگر منتقل شود.


بنا به گفته مدیر عامل شرکت مدیریت  منابع آب ایران در بازدید از این سد تا پایان نهایی وبهره برداری وانتقال برای شرب دوشهرستان  سد قوچم  به 300 میلیارد تومان نیازدارد و زمان بهره برداری نهایی از این سد را تخصیص اعتبار مشخص می کند.   

 

سد قوچم با حجم کل مخزن 64 میلیون متر مکعب از نوع سنگریزه ای با هسته رسی در 18 کیلومتری شمال غربی دهگلان قرار دارد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۹۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است

یوسف منصوری: همانگونه که اطلاع داریم کشاورزی یکی از صنعت های مهم در بحث اقتصاد کشور می باشد که می تواند در تورم و مشکلات اساسی کشور نقش بسزایی ایفا و برای تأمین غذای جامعه، توسعه اقتصادی، حفظ منابع طبیعی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و کیفیت در محصول کشاورزی میتواند از مشکلات جدی در کیفیت محصولات و همچنین تورم اقتصادی جلوگیری کند

شهرستان شوش یکی از شهرستانهای مهم کشور در بحث تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی است که در سال های گذشته مقبولیت و حرف برای گفتن داشت. به گفته مسئولان در سال گذشته خوزستان رتبه اول در کشور را کسب کرد و شهرستان‌های شوش و کرخه در خوزستان دارای بالاترین آمار در برداشت گندم بودند.

در سالهای گذشته قطع برق چند ساعته برای چاه های عمیق کشاورزی در دو شهرستان شوش و کرخه مسبب کم شدن کیفیت در برداشت محصول استراتژیک گندم بود به طوری که در هر بیست و چهار ساعت شبانه روز، هشت ساعت برق چاه های عمیق کشاورزی در سطح شهرستان شوش و کرخه قطع می شد که به دلیل کشت تمام زمینهای موجود کشاورزان، امکان آبیاری تمام زمین کشت شده در مابقی ساعت های مجاز استفاده از برق در شبانه روز، کافی نبود و این موضوع باعث پایین آوردن کیفیت،تناج محصول و نارضایتی کشاورزان مناطقی از شهرستان گردید.

اغلب کشاورزان درگیر با موضوع قطع هشت ساعته برق چاه های عمیق، کشاورزان بخش فتح المبین در غرب کرخه از توابع شهرستان شوش بودند که با چندین بار مطالبه از محمدکعب عمیر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت شهرستان کردند که متاسفانه نتیجه ای ملموس برای آن قشر حاصل نگردید

کشاورزان با پیگیری های خود پس از نشستهای فی مابین در شهرستان و با عزیمت چندین باره به مرکز استان، تقبل و تعهد برای دستور العمل های تحمیلیِ نو و ابتکاری آن سازمان را پذیرفتند، و قطعی برق را از هشت ساعت به پنج ساعت تقلیل شد تا از زیان صددرصدی نجات و ناچار به کار خود ادامه دهند.


در چند روز گذشته مسئولان دولتی از عدم قطعی برق در تابستان امسال خبر داده اند که انتظار می رود در فرصت پیش آمده و چند ماه قبل از کشت محصول گندم، مسئولان شهرستان پیگیر این موضوع باشند چرا که گندم شهرستان شوش از کیفیت بی نظیری در سطح جهان برخوردار است تا کشاورزان شهرستان و منطقه فتح المبین با خیالی آسوده کمک حال اقتصاد کشور در بحث با ارزش و مهم گندم باشند

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900037

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • واگذاری ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی
  • ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی واگذار شد
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول