Web Analytics Made Easy - Statcounter

-ایرنا- وزیر نیرو هرگونه تصمیم‌گیری پراکنده درمورد حقابه کشاورزان بدون توجه به حاکمیت را دارای تبعات ملی، اقتصادی و امنیتی دانست و گفت: در نشست 12 آبان شورای هماهنگی حوزه زاینده‌رود، برنامه‌های این وزارتخانه برای تامین حقابه آب کشاورزان این منطقه مشخص می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رضا اردکانیان برای پاسخ به سوال حسن کامران نماینده اصفهان درمورد این که چرا حقابه کشاورزان شرق اصفهان به غارت رفته و این که چرا در سال جاری حقابه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده رود جاری نمی شود، در جلسه علنی امروز - یکشنبه - مجلس حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر نیرو در پاسخ به این سوال اظهارداشت: آمار میانگین بارش، در 50 سال گذشته هر 10 سال در دوره های مختلف نشان می دهد که میزان بارش از حدود 250 میلی متر به کمتر از 200 میلی متر رسیده است.
اردکانیان ادامه داد: شرایط دما در کشور به گونه ای است که در 50 سال اخیر به طور متوسط هر 10 سال با چهار دهم درجه افزایش دما در مجموع با دو درجه سانتی گراد افزایش دما مواجه شده ایم.
وی یادآور شد: با توجه به نرخ رشد جمعیت ، توسعه شهرنشینی و افزایش سطح رفاه، مصرف آب افزایش یافته است از حدود 35 سال پیش از حدود 62 میلیارد متر مکعب مصرف سالیانه به حدود 100 میلیارد متر مکعب رسیده ایم.
وی گفت: فشار سنگینی به مخازن زیرزمینی کشور آمده است و روند تغییرات کسری مخزن تجمعی منابع آب زیرزمینی از 20 میلیارد مترمکعب کسری مخزن در 25 سال پیش به حدود 126 میلیارد مترمکعب کسری مخزن در دو سال اخیر رسیده است.
اردکانیان ادامه داد: وضعیت کم بارشی در کشور حاکم است و ما با محدودیت در تامین منابع آب به میزان سابق مواجه هستیم البته حقابه ها بحث قانونی و محترمی است و برای تامین آن مطابق ضوابط قانونی راهکار داریم.
وی تاکید کرد: بارش در سال آبی 97-1396 به کمترین میزان در 52 سال اخیر رسیده و حجم آب ورودی به سد زاینده رود به کمترین مقدار یعنی 547 میلیون مترمکعب شده است، تاثیر این کم بارشی در سال های اخیر به ویژه سال آبی گذشته این بود که در بخش های مختلف محدودیت داشتیم.
وی گفت: در هر 10 سال سهم آب شرب از سد زاینده رود افزایش یافته و سهم کشاورزی نیز کاهش یافته است.
وزیر نیرو ادامه داد: تاثیر کم بارشی در سال های اخیر به ویژه سال گذشته موجب محدودیت در بخش‌های مختلف شد و سهم آب شرب و آب کشاورزی از سد زاینده‌رود کاهش یافت.
اردکانیان همچنین گفت: سهم صنعت نیز در این زمینه کم شده اما با استفاده از پساب ها، بازچرخانی آب، سهم صنعت جبران شد ولی سهم محیط زیست نیز کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: در حقابه‌ها کار فشرده‌ای در سال های اخیر در وزارت نیرو آغاز شده است، قوانین،‌ اسناد تاریخی، قانون اصلاحات ارضی و اثر حقابه بر آن، برنامه‌های توسعه و تغییرات طبیعی و انسانی را مدنظر قرار دادیم.
وی ادامه داد: تغییرات مصارف در حوزه‌های آبریز به دلیل طرح های توسعه و سرمایه دولت در طرح‌های تامین آب، دستگاه قانون گذاری، شورای عالی آب و دستگاه های اجرایی را به این جمع رساند که باید سیاستگذاری دقیقی در این حوزه داشته باشیم.
وزیر نیرو یادآور شد: در نشست 12 آبان شورای هماهنگی حوزه زاینده‌رود برنامه‌های وزارت نیرو برای تامین حقابه کشاورزان منطقه مشخص می‌شود.
اردکانیان همچنین گفت: طبق ماده 19 قانون توزیع عادلانه آب، تامین آب بخش‌های مختلف آغاز شده است و بررسی های دقیق حقوقی آغاز شده تا حقوق مردم به نحو مقتضی استیفا شود.
وی ادامه داد: طبق ماده 10 قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی، تصمیمات شورای عالی آب با تایید هیات وزیران یا کمیسیون مندرج در اصل 138 قانون اساسی، برای دستگاه های ذیربط لازم‌الاجراست.
وی تصریح کرد: در سال های 93 تا 95 برای آب کشاورزی آب مورد نیاز کشاورزان فراهم بود اما در سال 96 چنین امکانی وجودنداشت اما در سال 1397 با شرایط بهتر برای تامین آب کشاورزی برای کشت پاییزه فراهم می‌شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: این وزارتخانه برای حل مشکل حقابه‌ها در سطح ملی تلاش می کند، هرگونه تصمیم‌گیری پراکنده بدون توجه به حاکمیت ملی تبعات ملی، اقتصادی و امنیتی دارد.
اردکانیان گفت: امیدواریم برای سال جاری در وضعیت بهتری بتوانیم برای تامین آب در فصل پاییز، حقابه‌ها را به نتیجه برسانیم.

**نمایندگان از پاسخ های وزیر نیرو قانع نشدند
حسن کامران نماینده اصفهان نیز با طرح سوال خود از وزیر نیرو گفت: قوانین مجاز ندانسته که وزارت نیرو حقابه را بفروشد و مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی هم بر این موضوع تاکید دارند، اما متاسفانه اینها تبدیل به گفتار درمانی شده است.
وی ادامه داد: وقتی آب نیست برای همه نیست، اما وقتی هست باید به تناسب تقسیم شود، که ما شاهدیم این گونه نیست، امسال در اردیبهشت‌ماه خدا به داد ما رسید وگرنه که مدیریت ما کارساز نیست.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: حقابه حق‌الناس است، حکومت هم نمی‌تواند آن را بفروشد. حتی قانون می‌گوید حق نداریم آب شرب را به صنعت بدهیم و اگر اضطرار بود قیمت آب معلوم است و باید به نرخ روز محاسبه شود.
کامران نماینده اصفهان پس از پاسخ های اردکانیان گفت که از پاسخ های وزیر قانع نشده و آن را به رای مجلس گذاشت، نمایندگان نیز با 114 رای موافق، 96 رای مخالف و دو رای ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در جلسه اعلام کردند که از پاسخ های وزیرنییرو قانع نشدند.
پس از رای گیری مسعود پزشکیان نایب رییس اول مجلس اعلام کرد که نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع شدند ولی پس از دقایقی گفت: بر اساس بررسی ها نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند.
/6026/8114/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي وزيرنيرو مجلس كامران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور وزرای آب و آبیاری کشورهای عراق، سوریه، مصر، تونس و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در پایتخت کشور عراق آغاز به کار کرد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز که یکی از میهمانان این کنفرانس بود، متن سخنرانی وزیر نیرو در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد را در آیین افتتاحیه قرائت کرد.

متن سخنرانی وزیر نیرو به این شرح است:

خداوند را شاکرم که همانند سال گذشته به نمایندگی از کشور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد که با تدبیر مسئولین بلندپایه جمهوری عراق و با هدف به اشتراک‌گذاری دانش، تکنولوژی و علوم روز دنیا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.

در ابتدا از دولت عراق و وزیر محترم منابع آب عراق و کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ابتدا وظیفه خود می‌دانم به وقایع منطقه و خصوصاً جنایت انجام شده در حق مردم غزه اشاره کنم. مردم غزه در ۷ ماه گذشته تحت فشار شدیدترین جنایات ممکن از جمله کشتار کودکان، زنان، قطع آب و محاصره از سوی رژیمی بودند که نشان داده به هیچ تعهد اخلاقی و بین‌المللی پایبند نیست.
البته حوادث اخیر مشخص کرد ماهیت این رژیم بدون حمایت آمریکا و کشورهای غربی مفهوم ندارد و تمامی دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی حامی جنایت و کشتار هستند. ما با صدای رسا در کنار تمامی آزادی‌خواهان جهان توقف جنایت در غزه و بازگشت این سرزمین را به صاحبان اصلی آن فریاد می‌زنیم.

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان؛

هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم (IPCC) در ششمین گزارش ارزیابی خود اعلام کرده است که میانگین دمای جهانی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به آغاز انقلاب صنعتی به میزان ۱.۰۹ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

در این میان کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، تغییرات به مراتب شدیدتری را تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که متوسط سالانه نزولات جوی در کشور ما طی دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به‌عنوان مثال اثرات این تغییرات در بررسی‌ها نشان می‌دهد که آبدهی رودخانه کرخه در جنوب غرب ایران در دوره ۲۰ ساله گذشته در ۴۵ درصد مواقع در یکی از طبقات بالای خشکسالی قرار داشته است.

بی‌شک مدیریت این شرایط بدون برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های صحیح و عاجل امکان‌پذیر نیست. در این ارتباط می‌توان به برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی، تحویل حجمی آب برای مصرف‌کنندگان کشاورزی، اصلاح سیستم‌های آبیاری، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب اشاره کرد.

در بخش آب شرب خوشبختانه توانسته‌ایم حتی با یک استاندارد سختگیرانه، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی خود را تحت پوشش شبکه یا سیستم‌های تأمین آب شرب بهداشتی قرار دهیم.

در حال حاضر با تشکیل شورای جهاد آبرسانی انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰ درصد پوشش جمعیت روستایی را نیز همانند شهرها به ۱۰۰ درصد برسانیم.

برنامه‌ها و اقدامات در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب موجبات ارتقای توانمندی در این زمینه را فراهم آورده است. به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر مناطق جنوبی کشور که در مقایسه با مقادیر تاریخی بی‌سابقه بوده، موفق شدیم با کمترین خسارت این رخداد را پشت سر بگذاریم.

در این خصوص طی سه ماه اخیر نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت جامع سیلاب (IFM) توسط مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با همکاری یونسکو برگزار شد که تجربیات همه کشورها از جمله عراق، عمان، سوریه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در این رویداد ارائه شد.

حضار محترم و اعضای شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری حاضر در جلسه در جریان برگزاری سیزدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو در تهران در ۲۳ فوریه ۲۰۲۳؛ مایلم ضمن تشکر از حضور عالیجناب عون ذیاب در اجلاس مذکور، به آگاهی شما برسانم که هشت پروژه مهم در راستای دهه بین‌المللی آب در دستور کار برنامه ۶ ساله این مرکز تا سال ۲۰۲۹ قرار گرفت که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و حل و فصل مسائل و چالش‌های آبی نیز مؤثر باشد.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و در اینجا از وزرای محترم و عضو شورای حکام که در اینجا حضور دارند برای شرکت در چهاردهمین اجلاس شورای حکام مرکز که مقرر است در پاییز ۲۰۲۴ در تهران برگزار شود، دعوت به عمل می‌آورم.

در انتهای صحبتم با توجه به تمرکز کنفرانس بر همکاری دو جانبه و مشارکت کشورها، لازم می‌دانم توجه شما را به پیشینه غنی و تاریخی معاهدات و مکانیزم همکاری‌های آبی بین کشورهای منطقه جلب کنم.

شایان ذکر است که کشور ما هم با کشورهای همسایه خود دارای معاهدات و تفاهمنامه‌های متعددی است که برخی از آنها نزدیک به ۸ دهه قدمت دارد؛ که از آن جمله می‌توان به قراردادها و موافقت‌نامه‌ها با کشور جمهوری عراق در مرزهای غربی اشاره کرد.

مجدداً از دولت جمهوری عراق که زمینه‌ساز برگزاری این رویداد مهم بوده است کمال تشکر را دارم. امیدوارم خداوند متعال همواره باران رحمت الهی را بر مردمان جهان و به‌خصوص منطقه خاورمیانه ارزانی کند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

کد خبر 6093253 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • واکنش فرانسه به تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح
  • انتقاد فرانسه از تصمیم رژیم صهیونیستی برای یورش به رفح
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • بازدید وزیر نیرو از پست‌های ۴۰۰ کیلوولت برق باغستان کرج و چهارباغ
  • بازدید وزیر نیرو از پروژه‌های برقی البرز + تصا‌ویر
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد