Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیل و بررسی اخرین وضعیت بورس تهران در روز یکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷

امروز و برای پنجمین روز متوالی٬ شاخص کل بورس به روند صعودی خود ادامه داد اما این روند در میانه های بازار به دلیل افزایش فشار فروش و عرضه حقوقی ها در نمادهای پتروشیمی و پالایشی و خودرویی سبب عقب نشینی شاخص از افزایش ۱۴۰۰ واحدی شد. در این بین شناسایی سود از سوی اشخاص حقوقی و همچنین شکل گیری جو ناپدار هیجانی در بین معامله گران تازه وارد سبب رفت و برگشت های امروز شاخص شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی در پایان بازار و با بازگشایی مثبت «تاپیکو» شاهد بهبود روند معملات و نهایتا ثبت رشد بیش از ۸۰۰ واحدی شاخص بودیم.

در مجموع امروز تنها ۱۹ صنعت از ۳۸ صنعت حاضر در بازار بازدهی مثبت داشتند که در بین آن ها که در بین آن ها گروه محصولات شیمیایی، فرآروده های نفتی و بانکی سعی کردند هرچند ضعیف اما در محدوده های مثبت قرار گیرند.

اما نکته قابل توجه بازار امروز تغییر جهت ۱۸۰ درجه ای معاملات گروه خودرو بود. در این گروه برخلاف روز گذشته که اغلب نمادها درر صف خرید قرار گرفته بودند، امروز در محدوده های منفی دادوستد شدند بطوریکه امروز ۲۵۱ میلیون سهم از این گروه به ارزش ۴۵ میلیارد تومان دست به دست شد و بازدهی منفی ۰.۵ درصدی را به همراه داشت.

علاوه بر این گروه انبوه سازی و سیمانی نیز روز نسبتا سختی را پشت سر گذاشتند و اغلب شاهد معاملات منفی در نمادهای خود بودند. از این رو امروز شاخص هم وزن برخلاف شاخص نتوانست از پس عرضه ای گسترده دوام بیاورد و با افت ۰.۱۶ درصدی مواجه شد.

آمار و ارقام بازار امروز

در مجموع امروز شاخص کل  با رشد  ۸۶۲ واحدی (معادل ۰.۴۶ درصد) رشد٬ به سطح ۱۸۹ هزار و ۴۳۷.۹۳ رسید اما شاخص کل هم‌وزن اما همانطور که گفته شد امروز منفی بود که نشان‌دهنده رشد بازار تحت تاثیر نمادهای بزرگ است. شاخص کل هم‌وزن با ۴۶.۸۶ واحد (معادل ۰.۱۶ درصد) ریزش٬ امروز ۲۹ هزار و ۳۱۲.۶۳ واحد بود.

ارزش معاملات امروز بورس حدود ۱۲۰۷ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نمادهای عادی بورس حدود ۹۵۹ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بورس و فرابورس امروز حدود ۱۳۰۲ میلیارد تومان بود.

شاخص تحت تاثیر کدام نمادها قرار گرفت

همانطور که گفته شد در اواخر بازار بازگشایی «تاپیکو» سبب بهبود روند معاملات در گروه محصولات شیمیایی شد در نتیجه شرکت‌های نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۳۲۴.۶۶ واحد٬ گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۲۰۴.۸۵ واحد٬ پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۱۹۱.۸۴ واحد٬ کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۱۷۷.۴۴ واحد٬ بانک ملت (وبملت) با ۱۵۰.۷ واحد٬ سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با ۱۳۳.۹۸ واحد و ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۱۱۹.۵۱ واحد رشد٬ بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

برترین گروه‌ها کدام بودند

امروز بیشترین ارزش معاملات به گروه‌های شیمیایی٬ فرآورده‌های نفتی٬ فلزات اساسی٬ بانک‌ها٬ کانه‌های فلزی٬ اطلاعات و ارتباطات و خودرو اختصاص یافت.

کدام صنایع بیشترین بازده را داشتند

امروز ۱۹ صنعت بازده مثبت داشتند. گروه استخراج نفت و گاز با تک‌سهم «حفاری» با ۱۲.۴۶ درصد بیشترین بازده امروز را داشت. پس از آن گروه حمل و نقل با ۸.۳۲ درصد قرار داشت که از این گروه «حکشتی» بیشترین رشد معادل ۹.۴۸ درصد را داشت و «حریل»٬ «توریل» و «حفارس» هم مثبت معامله شدند اما «حسیر»٬ «حسینا»٬ «حتوکا»٬ «حآسا»٬ «حپترو» و «حپارسا» منفی بودند. گروه استخراج زغال‌سنگ با ۴.۶۸ درصد بازده سومین گروه پربازده امروز بود و هر سه شرکت این گروه مثبت معامله شدند. خدمات فنی و مهندسی با ۳.۸۳ درصد بازده٬ در جایگاه چهارم قرار گرفت و از این گروه «رمپنا» مثبت و «رتکو» منفی معامله شد. پنچمین گروهی که امروز بیشترین بازده را داشت٬ بیمه و صندوق بازنشستگی با ۲.۶۶ درصد بازده بود که از این گروه «نوین»٬ «ودی»٬ «بساما»٬ «دانا»٬ «میهن» و «کوثر» منفی معامله شدند.

کدام صنایع بیشترین زیان را نصیب سهامداران کردند

امروز ۱۷ صنعت بازده منفی داشتند. صنایع انبوه‌سازی و املاک (۴.۶۷ درصد زیان)٬ استخراج سایر معادن (۳.۳۱ درصد زیان)٬ ماشین‌آلات برقی (۳.۰۲ درصد زیان)٬ لاستیک و پلاستیک (۲.۵۶ درصد زیان) و کاشی و سرامیک (۲.۴۸ درصد زیان) در سوی دیگر طیف بازده قرار داشتند که امروز برای سهامداران شرکت‌های زیرمجموعه خود زیان به جای گذاشتند.

بیشترین تقاضای خرید و فروش برای کدام شرکت‌ها بود

بیشترین تقاضاهای خرید امروز مربوط به نمادهای «زپارس»٬ «میدکو» «فاراک»٬ «رمپنا»٬ «داوه» و «وتوکا» بود. بیشترین تقاضای فروش هم مربوط به نمادهای «غبشهر»٬ «دی»٬ «کلوند»٬ «خزامیا» و «کهرام» بود.

نگاهی به حرکت حقوقی‌ها و حقیقی‌ها

در معاملات پُرنوسان امروز شاهد ورد بیش از ۳۵ میلیارد تومان نقدینگی از سمت اشخاص حقیقی به بورس و فرابورس بودیم که بیشترین مبلغ در گروه های فراروده های نفتی و محصولات شیمیایی جذب شد. از سو.یی دیگر گروه استخراج کانه های فلزی و فلزات اساسی بیشترین حجم خروج حقیقی ها را تجربه کردند.

امروز بیشترین ورود حقوقی‌ها به نمادهای «شپدیس»٬ «شغدیر»٬ «شیراز»٬ «جم»٬ «خراسان»٬ «شفن»٬ «شوینده»٬ «شکربن»٬ «زنجان» و «شدوص» بود. بیشترین ورود حقیقی‌ها هم به نمادهای «تاپیکو»٬ «زاگرس»٬ «شیران»٬ «پارس»٬ «شخارک»٬ «شاراک»٬ «پاکشو»٬ «پترول»٬ «پارسان» و «شپاکسا» بود.

کوتاه از فرابورس

آیفکس امروز با ۲۲.۰۷ واحد (۱.۰۶ درصد) ریزش٬ بر پله ۲۱۱۱ واحد ایستاد. نمادهای ‌»میدکو»٬ «هرمز»٬ «شراز»٬ «دماوند»٬ «ذوب» و «شرانل» بیشترین تاثیر مثبت و «زاگرس» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند. امروز ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نمادهای عادی فرابورس حدود ۳۴۳ میلیارد تومان بود.

ترین‌های بورس یکشنبه (۲۹ مهر ۹۷)

نمای کلی از وضعیت معاملات امروز بورس تهران در گزارش پیش رو آورده شده است. این مطلب نمادها با بیشترین رشد و افت قیمتی، بیشترین ارزش معاملات و همچنین نمادها با بیشترین خالص خرید حقوقی و حقیقی را شامل می‌شود.

نمادها با بیشترین رشد قیمتنمادقیمت پایانی (ریال)آخرین قیمت (ریال)تغییرات قیمت (درصد)حفاری۳,۸۴۴۳,۷۶۹۱۲.۵۳دلر۶,۸۵۱۶,۸۵۸۱۰.۱۳حکشتی۴,۷۵۸۴,۸۸۷۹.۱۸ونفت۳,۴۲۳۳,۴۵۴۸.۷۴صایپا۴۰۳۷۵۸,۳۴۳۸۳۹,۰۰۰۸.۳۳نمادها با بیشترین افت قیمتنمادقیمت پایانی (ریال)آخرین قیمت (ریال)تغییرات قیمت (درصد)ثمسکن۱,۰۸۳۱,۰۹۰۱۱.۸۸دامین۲,۵۷۲۲,۵۷۲۴.۹۹سخزر۴,۲۶۷۴,۲۶۷۴.۹۹سصفها۷,۷۰۸۷,۷۰۸۴.۹۹کدما۳۶,۷۶۲۳۶,۷۵۹۴.۹۹نمادها با بیشترین ارزش معاملاتنمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)ارزش معاملات (میلیارد ریال)شپنا۱۱,۰۵۸۳.۴۲۹۶۶.۱۲ میلیاردتاپیکو۲,۷۷۱۵.۸۰۹۱۷.۲۲۴ میلیاردهای وب۶,۱۶۲۳.۸۸۴۶۲.۵۱۶ میلیاردپارند۱۰,۰۷۱۰.۰۱۳۹۶.۱۱۸ میلیاردوتجارت۱,۱۸۸۱.۴۱۳۳۹.۹۷۸ میلیاردنمادها با بیشترین اثر مثبت بر شاخصنمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)تاثیر بر شاخصتاپیکو۲,۷۷۱۵.۸۰۳۲۴.۶۶پارسان۵,۰۲۶۳.۹۹۲۰۴.۸۵شپنا۱۱,۰۵۸۳.۴۲۱۹۱.۸۴حکشتی۴,۷۵۸۹.۱۸۱۷۳.۱۴وغدیر۲,۱۴۹۳.۴۲۱۳۳.۹۸نمادها با بیشترین خرید خالص حقیقینمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی (میلیارد ریال)شپنا۱۱,۰۵۸۳.۴۲۲۲۹.۶۲۵ میلیاردتاپیکو۲,۷۷۱۵.۸۰۱۰۵.۶۵۴ میلیاردوغدیر۲,۱۴۹۳.۴۲۵۴.۹۰۵ میلیاردملت۲,۶۳۶۴.۹۸۵۴.۰۲۵ میلیاردفملی۴,۵۹۵۱.۶۸۳۴.۳۹۵ میلیاردنمادها با بیشترین خرید خالص حقوقینمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی (میلیارد ریال)های وب۶,۱۶۲۳.۸۸۱۶۶.۹۲۳ میلیاردومعادن۵,۵۱۸۰.۶۷۱۱۰.۵۱۷ میلیاردفولاد۶,۳۱۰۰.۵۰۱۰۹.۵۰۶ میلیاردامین یکم۱۰,۱۷۲۰.۰۳۵۴.۱۴۲ میلیاردهمراه۱۹,۰۰۲۰.۱۴۳۲.۶۱۴ میلیاردترین‌های فرابورس یکشنبه (۲۹ مهر ۹۷)

نمای کلی از وضعیت معاملات امروز فرابورس ایران در گزارش پیش رو آورده شده است. این مطلب نمادها با بیشترین رشد و افت قیمتی، بیشترین ارزش معاملات و همچنین نمادها با بیشترین خالص خرید حقوقی و حقیقی را شامل می‌شود.

نمادها با بیشترین رشد قیمتنمادقیمت پایانی (ریال)آخرین قیمت (ریال)تغییرات قیمت (درصد)شرانل۸,۷۲۶۸,۵۹۶۵.۳۷شراز۳۲,۰۵۲۳۲,۰۵۲۵.۰۰غگلستا۷,۵۳۹۷,۵۳۹۵.۰۰داوه۴,۰۰۹۴,۰۰۹۴.۹۸بکهنوج۷,۶۰۳۷,۶۰۷۴.۹۴نمادها با بیشترین افت قیمتنمادقیمت پایانی (ریال)آخرین قیمت (ریال)تغییرات قیمت (درصد)بهپاک۵,۳۵۰۵,۳۴۱۴.۸۲شغدیر۶,۴۳۶۶,۴۲۱۴.۷۶حپارسا۵,۷۹۳۵,۷۷۷۴.۷۲میهن۱,۰۵۹۱,۰۶۸۴.۶۸بساما۳,۹۱۰۳,۸۹۱۴.۵۲نمادها با بیشترین ارزش معاملاتنمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)ارزش معاملات (میلیارد ریال)اعتماد۲۱,۸۲۷۰.۰۵۴۱۰.۴۲۱ میلیاردذوب۲,۹۰۱۱.۲۹۳۰۲.۰۰۵ میلیاردسمگا۵,۰۹۵۳.۴۹۲۰۳.۴۳۹ میلیاردبکهنوج۷,۶۰۳۴.۹۴۱۴۴.۰۷۶ میلیاردشغدیر۶,۴۳۶۴.۷۶۱۱۳.۸۲۸ میلیاردنمادها با بیشترین خرید خالص حقیقینمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی (میلیارد ریال)شراز۳۲,۰۵۲۵.۰۰۷۰.۵۷۹ میلیاردمیدکو۴,۰۸۶۴.۴۵۴۲.۰۰۴ میلیاردزاگرس۷۰,۶۸۴۰.۷۸۲۵.۹۵۵ میلیاردوهور۱,۶۴۶۴.۹۱۲۵.۱۶۶ میلیاردبکهنوج۷,۶۰۳۴.۹۴۲۳.۳۷۹ میلیاردنمادها با بیشترین خرید خالص حقوقینمادقیمت پایانی (ریال)تغییرات قیمت (درصد)تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی (میلیارد ریال)اعتماد۲۱,۸۲۷۰.۰۵۹۵.۹۳۹ میلیاردشغدیر۶,۴۳۶۴.۷۶۲۰.۹۱۲ میلیاردذوب۲,۹۰۱۱.۲۹۱۹.۱۷۷ میلیاردسخنم۱۰,۲۴۹۰.۸۷۱۵.۸۴ میلیاردحسینا۱۲,۹۵۲۰.۱۵۱۱.۶۱۳ میلیارد

منبع : اقتصاد نیوز

آمار معاملات بورس اخبار مهم بورس بهترین سایت تحلیل بورس بورس نیوز تحلیل بورس امروز تحلیل بورس ایران تحلیل شاخص بورس تهران شاخص بورس امروز عملکرد روزانه بورس گزارش روزانه بورس وضعیت بورس امروز ۱۳۹۷-۰۷-۲۹مدیر

منبع: ساتین

کلیدواژه: آمار معاملات بورس اخبار مهم بورس بورس نیوز تحلیل بورس ایران شاخص بورس امروز وضعیت بورس امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۱۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرک جدید بورس

معاملات روز گذشته بورس تهران با واگرایی نماگر‌های سهامی پیگیری شد. در جریان معاملات روز گذشته بازار سهام، شاخص‌کل افت ۰.۵۸‌درصدی را ثبت کرد و در پله‌های ابتدایی کانال ۲‌میلیون و ۳۰۰‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. به‌رغم افت شاخص‌کل در معاملات روز سه‏‏‏‌شنبه، شاخص هموزن با رشد ۰.۱۷‌درصدی همراه شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، از بهمن سال‌گذشته، نماد‌های شاخص‏‏‏‌ساز بیشتر در کانون توجه بازار قرار گرفته‌بودند و این موضوع در پیشتازی شاخص‌کل از شاخص هموزن نیز نمایان شد، اما در چند روز اخیر تقاضا به سمت نماد‌های کوچک رفته و در دو روز اخیر نیز شاخص هموزن عملکرد بهتری نسبت به شاخص‌کل داشته‌است. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار با افت ۰.۱۸‌درصدی همراه شد.

ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۴ هزار و ۲۸۵‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. همچنین در روز سه شنبه، ۵۳‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد بازار شد.

روند دلار نیمایی

 به رغم اینکه بورس در ماه‌های اخیر هنوز به طور جدی به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد واکنش نشان نداده‌است و به نوعی دچار نوعی جاماندگی در بورس نسبت به سایر بازار‌ها و نرخ ارز هستیم، باید به این موضوع توجه داشت که بورس همچنان با ابهامات زیادی مواجه است که تا زمان زدوده شدن سایه این ابهامات از بازار، نمی‌توان به شکل‌گیری روند جدی در بازار خوشبین بود.

اختلاف نرخ دلار نیما با بازار آزاد در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مسائلی است که اهالی بازار اعتراض جدی به حبس آن در حوالی ۴۰‌هزار‌تومان دارند و به نظر بانک مرکزی در هفته‌های آتی، اجازه دهد تا نرخ نیمایی از محدوده‌های کنونی افزایش را تجربه کند که مطمئنا اثرات مثبت این موضوع در جریان معاملات پدیدار خواهد شد.

بررسی روند قیمتی دلار نیمایی نشان می‌دهد که این نرخ با رشد ۰.۴۲‌درصدی نسبت به‌روز گذشته همراه شده و در آستانه فتح کانال ۴۱‌هزار‌تومان قرار گرفته‌است. با شکافی که میان دلار بازار آزاد و دلار نیمایی ایجاد شده‌است، سیاستگذار دیر یا زود باید این شکاف ایجادشده را با افزایش دلار نیمایی پر کند و اثرات مثبت این موضوع در ماه‌های آتی در بازار نمایان خواهد شد.

در معاملات صندوق‌ها چه گذشت؟

در جریان معاملات روز گذشته، صندوق‌های طلا یکدست سرخ‌پوش شدند. معاملات اونس طلا در بازار جهانی در روز گذشته با افت ۱.۳۳‌درصدی نسبت به جلسه معاملاتی قبل پیگیری شد و دلار نیز در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت۱۵ روز سه شنبه) با اندکی کاهش نسبت به‌روز قبل معامله می‌شد. برآیند دو عامل فوق سبب شد تا تابلوی معاملات صندوق‌های طلا، رنگ قرمز به خود بگیرد.

با افت قیمتی که در روز گذشته در معاملات صندوق‌های طلا به‌وقوع پیوست، حباب این نوع از صندوق‌ها با کاهش معناداری مواجه شد و حتی برخی از این صندوق‌ها به زیر NAV رسیدند. از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی از آن است که به‌زودی صندوق جدیدی در حوزه املاک و مستغلات در بازار پذیره‌نویسی خواهد شد. به‌نظر می‌رسد که با افزایش تعداد صندوق‌های مختلف و پذیره نویسی صندوق‌های جدید در بازار، توجه به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار همچنان ادامه‌دار باشد.

صندوق‌های اهرمی حاضر در بازار نیز روز گذشته با افت قیمت همراه شدند. نکته قابل‌توجه در چند وقت اخیر این است که صندوق‌های اهرمی به‌نوعی تبدیل به لیدر بازار شده‌اند و اهالی بازار به‌دقت جریان معاملات این صندوق‌ها را رصد می‌کنند. نکته قابل‌توجه معاملات روز گذشه بورس تهران، رشد قیمت صندوق‌های بخشی خودرویی بود. با توجه به رشد سبزپوشی سهام خودرویی در روز گذشته، این صندوق‌ها با اقبال خریداران همراه شدند.

تجدیدارزیابی

موضوع تجدیدارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی در سال‌گذشته برای مقاطعی در بازار مطرح و سبب شد تا بازار برای چند روز هم که شده، جانی تازه به خود بگیرد، اما مسکوت ماندن این موضوع و به‌ورطه عمل نرسیدن آن، بازار را با ابهامات آتی مواجه کرد و بازار نتوانست از این آیتم به‌عنوان محرکی برای رشد خود استفاده کند.

به‌نظر می‌رسد که باید اتحادی همگانی در راستای به حقیقت بدل‌کردن این موضوع در تالار شیشه‌ای شکل بگیرد و رسانه‌های بورسی و اقتصادی به هر رنگ و رخساری که شده، به این موضوع بپردازند تا گامی بزرگ در جهت به روزرسانی دارایی‌های شرکت‌های بورسی برداشته شود. به هر روی باید منتظر ماند و دید که در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، سیاست‌های اقتصادی به کدامین سمت و سو خواهد رفت و آیا از بستر بازار سهام برای تامین مالی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ اقتصادی استفاده خواهد شد، یا خیر؟

دیگر خبرها

  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس تغییر جهت داد
  • گزارش روزانه بورس ۵ اردیبهشت؛ رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۵ اردیبهشت/رشد۱۰۷۱ واحدی
  • محرک جدید بورس
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبحگاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبح گاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار