Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان اداری استخدامی کشوریکی از هدردهندگان جدی منابع را عدم ارتقای بهره‌وری منابع دانست و گفت: باید از رویکرد منابع محور به رویکرد مدیریت محور بازگردیم و بپذیریم که اگر منابع در اختیار ما هزینه بهینه نشود، به هدر می‌رود.

به گزارش ایلنا از رشت،در راستای اجرای تصویب نامه شماره 206/93/11852 مورخ 93/9/5 شورای عالی اداری کشور و به منظور طراحی ساز و کارهای مناسب برای اجرای شدن سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری و نقشه راه اصلاح نظام اداری، جلسه "شورای راهبری توسعه مدیریت استان گیلان" با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور، استاندار گیلان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان، مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ابتدای این جلسه کیوان محمّدی رئیس سازمان در سخنانی ضمن خیر مقدم به مدعوین، مدیریت را به مثابه چشم اسفندیار همه نظام‌ها دانست و گفت: موفقیت نظام‌ها در گرو مدیریت است.

وی ادامه داد: چه موفقیت و پیروزی و چه شکست و ناکامی ریشه در نظام مدیریت دارد و اگر جامعه‌ای شکست خورد، مدیران آن جامعه باید بدانند کارشان نقص داشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با اشاره به مسئولیت سنگین سازمان اداری استخدامی کشور، افزود: این سازمان توسعه کل منابع انسانی را بر عهده دارد و لذا شورای راهبری توسعه مدیریت می‌تواند نقش بسیار مهم و اساسی در استان‌ها ایفا کند. برای این منظور بایستی اختیارات لازم به این شورا در استان‌ها داده شود.

وی یکی از مشکلات عمده استان‌ها را عدم تناسب در توزیع نیروها دانست و تصریح کرد: متاسفانه جابجایی ساده‌ترین نیروها برای ما امکان‌پذیر نیست. در برخی شهرستان‌ها به ازای هر 222 نفر یک پست سازمانی وجود دارد و در برخی دیگر از شهرستان‌ها به ازای هر 64 نفر. لذا امیدواریم شورای راهبری توسعه مدیریت در سطح ملِّی در این حوزه اختیار لازم را به استان‌ها بدهد تا متعادل‌سازی نیروها ممکن شود.

وی درباره دامنه شمول مصوبات شورای راهبری توسعه استان گفت: هر ساله در ارزیابی دستگاه‌ها با عدم همکاری همگانی مواجه هستیم که این عدم مشارکت دستگاه‌ها اهمیت، ارزش و جایگاه نظام ارزیابی را به چالش می‌کشد؛ به گونه‌ای که از 87 دستگاه در استان حدود 35 دستگاه در جشنواره شهید رجایی شرکت کردند که به کیفیت و کمیت این جشنواره آسیب می‌زند.

دستگاه ها خدمات قابل واگذاری به دفاتر پیشخوان را احصا کنند

در ادامه استاندار گیلان با تأکید بر لزوم ارتقای بهره‌وری و کارآمدن کردن دستگاه‌های اجرایی، گفت: باید بررسی کنیم که صرف تبدیل وضعیت شدن کارکنان به ارتقای بهره‌وری و انگیزه آنان کمک می‌کند یا عوامل دیگری تاثیرگذار است.

مصطفی سالاری با بیان اینکه توسعه مدیریت از تصمیم‌گیرندگان اصلی در حوزه منابع انسانی است، افزود: مقوله کارانه را در راستای ارتقای بهره‌وری تعریف کردیم اما اکنون کارانه جزو حقوق کارکنان محسوب می‌شود و بین کارکنان شایسته و غیر شایسته تفاوتی قائل نیستیم که در نهایت به دستگاه اجرایی لطمه وارد می‌کند.

استاندار گیلان، با اشاره به وضعیت یکنواخت مدیریت منابع انسانی و عدم انگیزش کارکنان، گفت: باید کارکنان کارآمد از غیر کارآمد مشخص شوند.

سالاری، با بیان اینکه در حوزه دولت الکترونیک مسائل اعتباری مطرح نیست، خاطرنشان کرد: دستگاه‌ها باید درخواست دولت الکترونیک داشته باشند و نسبت به واگذاری خدمات اقدام کنند. بسیاری از کارها را می‌توان با برون‌سپاری انجام داد.

وی با اشاره به مقاومت دستگاه‌ها در واگذاری برخی خدمات به دفاتر پیشخوان، یادآور شد: دستگاه‌ها خدمات قابل تفکیک را احصا کنند و این الزام برای دستگاه‌ها ایجاد شود که نسبت به الکترونیکی کردن ارائه خدمات اهتمام داشته باشند. در این راستا از طرح‌ها و پیشنهادهای دستگا‌ه‌ها مرتبط با دولت الکترونیک استقبال می کنیم و تامین مالی آن را انجام می‌دهیم.

رویکرد منابع محور را به رویکرد مدیریت محور تبدیل کنیم

رئیس سازمان اداری استخدامی نیز در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت استان گیلان با اشاره به جایگاه نظام مدیریت در کشور گفت: در بسیاری از کارها که ارائه خدمات دولتی محسوب می‌شود، امکانات در اختیار داریم و برای هر خدمتی نباید مجدد منابع مالی تعریف کنیم. در واقع نباید همه چیز به تامین منابع گره بخورد.

جمشید انصاری یکی از هدر دهندگان جدی منابع را عدم ارتقای بهره‌وری منابع دانست و ادامه داد: ارتقای بهره‌وری با تغییر روش‌ها امکان‌پذیر است و نمی‌توانیم بدون تغییر در روش، تغییر در بهره‌وری ایجاد کنیم. باید از رویکرد منابع محور به رویکرد مدیریت محور بازگردیم و بپذیریم اگر منابع در اختیار ما هزینه بهینه نشود، هدر می‌رود.

رئیس سازمان اداری استخدامی کشور افزود: ما در اصلاح نظام اداری دنبال ارتقای کیفیت خدمات و کاهش هزینه‌های ارائه خدمات هستیم اما تاکنون در عرصه رقابتی‌کردن ارائه خدمات موفق نبوده‌ایم لذا هر دستگاهی در سطح استان و حتی شهرستان می‌تواند با اتخاذ روش‌ها و فرایندهای درست انجام کار، از هزینه‌های اضافی بکاهد و منابع مازاد را صرف اقدامات جدید کند.

وی با بیان اینکه باید رابطه نیروی انسانی با دولت را مشخص کنیم، گفت: دولت به‌جای کارفرمایی و جبران خدمت کارکنان دنبال رفاه اجتماعی است. در واقع کارمندی که کارآمدی و اثربخشی بیشتری در دستگاه اجرایی دارد، موظف به جبران خدمت بیشتر برای او هستیم و این یک رابطه منطقی و درست است اما اگر دیدگاه مبتنی بر رفاه اجتماعی داشته باشیم، دولت خود را مسئول تامین رفاه کارکنان می‌داند، در حالی که دولت باید رفاه اجتماعی آحاد جامعه را تامین کند.

انصاری، با اشاره به بهره‌مندی کارکنان دولت از خدماتی که برای جامعه تعریف می‌شود، عنوان کرد: از حدود 70 هزار کارمند دولت شاغل در استان گیلان تنها یک درصد کارکنان کار معین و حجمی هستند. لذا ارتباط ما با کارکنان باید نسبت کارفرمایی به جبران خدمت باشد زیرا وظیفه تامین هزینه‌های کارکنان را نداریم، اما باید جبران خدمت را انجام دهیم.

وی نسبت کارفرمایی به جبران خدمت را معقول و منطقی دانست و یادآور شد: پست سازمانی به معنی یک ظرفیت کار تمام وقت برای یک‌نفر در یک دستگاه است. جابجایی کارکنان در داخل دستگاه امکان‌پذیر است اما جابجایی کارکنان بین دستگاهی مشکل‌ساز خواهد شد.

وی با بیان اینکه شورای راهبری توسعه مدیریت استان اختیار جابجایی نیروی انسانی بین دستگاهی در یک شهر را دارد، خاطرنشان کرد: جابجایی کارکنان بین شهری باید با رضایت کارمند باشد.

معاون رئیس‌جمهور، از شتاب توسعه دولت‌الکترونیک در کشور خبر داد و عنوان کرد: 2 هزار و 50 خدمت داریم که توسط دستگاه‌ها ارائه می‌شود و از این تعداد، 800 خدمت قابل واگذاری است. در استان گیلان یک‌صد خدمت واگذاری شده و لذا باید دستگاه‌ها ملزم به واگذاری برای تسهیل خدمات و برون‌سپاری بهتر شوند.

انصاری، با بیان اینکه باید دانش فناوری اطلاعات کارکنان را زیاد کنیم؛ نه نیروی انسانی را، یادآور شد: مبنای با سوادی و بی‌سوادی در قرن حاضر برخورداری از دانش فناوری اطلاعات است. لذا کارکنان باید دانش فناوری اطلاعات خود را بالا ببرند و لذا با ورود افراد جدید در این حوزه موافق نیستیم، زیرا سرعت تغییرات در حوزه آی.تی بالاست و فقط کسانی می‌توانند در این عرصه باقی بمانند که دانش خود را به روز کنند، نه اینکه دانش فاوای دستگاه اجرایی را در حد دانش خود نگه دارند.

وی با بیان اینکه اعتبارات تخصیص یافته به بخش توسعه فناوری اطلاعات بیشتر صرف خرید تجهیزات و سخت افزارها می‌شود، گفت: در اصل با تخصیص منابع مالی در این بخش موافق هستیم.

رئیس سازمان اداری استخدامی کشور، با بیان اینکه در گذشته منابع براساس تعداد پست‌های سازمانی تخصیص پیدا می‌کرد، متذکر شد: این منطق مانع از استخدام می‌شد لذا تغییر ایجاد کردیم و براساس نیروی انسانی تامین اعتبار صورت گرفت و موج استخدامی در کشور به راه افتاد. بر این اساس در حوزه جابجایی کارکنان تفویض اختیار به استاندار صورت خواهد گرفت.

گفتنی است، در این جلسه محمدرضا گلی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان و فرزاد توکلی مدیرکل فناوری و اطلاعات استان به ارائه گزارشی از "عملکرد دستگاه‌ها در سال 96"  و "دولت الکترونیک" پرداختند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی الکترونیک معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی معاون رئیس جمهور مقام معظم رهبری نیروی انسانی راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدار‌های سال جدید خود با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی صبح امروز با معاون، مدیران، روسای مراکز و کارکنان معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

دطهرانچی در ابتدای این دیدار گفت: این ایام فرصتی است تا به بهانه تجدید سال و نوآوری خلقت با همکاران در حوزه‌های مختلف گرد هم آییم و سخن بگوییم. سال جدید با ماه مبارک رمضان آغاز شد و با عملیات وعده صادق که جلوه‌گری ثمرات استقامت مردم خوب ما در عرصه ظلم ستیزی و استکبار ستیزی است، نمایان کرد و نشان داد اگر بخشی از نظام گوش به فرمان رهبر باشند و با فرمان ایشان حرکت کنند، چگونه می‌توانند جمهوری اسلامی ایران را با اقتدار، صلابت و غرورآفرین در بالاترین سطح ممکن نشان دهند.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سرداران کشور هدف، تلاش و زحمات خود را برای ارتقای این سرزمین گذاشتند و افتخار و غرورآفرینی را برای مردم ایران به ارمغان آورده و نشان دادند چگونه با وجود همه سختی‌ها، تحریم‌ها و مشکلات می‌توان الگو بود. آنچه که واقع شده ماحصل تدبیر و نگاه بلند ایشان است. خدا را به سبب نعمت رهبری و وجود سردارانی که جز عزت و اقتدار ملت ایران به چیزی نمی‌اندیشند، شکرگزاریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های جاوید در معاونت توسعه و مدیریت منابع گفت: ایشان با همکاری مجموعه مدیران و کارکنان خدوم و پرتلاش معاونت توانستند با بکارگیری دانایی و توانایی خود بار سنگین این معاونت را به دوش بکشند. دانشگاه آزاد اسلامی اصل تحول را دنبال می‌کند و در این مسیر معاونت توسعه و مدیریت منابع بهتر از همه عوامل با اهمیت ساختار و آرایش مجموعه برای رسیدن به تحول آشناست. برای تحول باید به ساختار، ترکیب ساختار و اعضا توجه داشت.

طهرانچی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم برای درک پدیده‌های انسانی و اجتماعی از مثال پدیده‌های طبیعی استفاده می‌کند، اظهار کرد: در نظام خلقت بحثی تحت عنوان اثر ساختار به خاصیت داریم و هر خاصیتی به پدیده فیزیکی ظاهر شود، تابع از ساختار پدیده است؛ بنابراین شاکله ترکیبی از جنس و ساختار خواهد بود، تفاوت رنگ طاووس و فرق الماس و دوده به ساختار آنها مربوط می‌شود؛ بنابراین اگر انتظار خاصی از ساختار داشته باشیم، باید آرایش ساختار قابلیت آن را داشته باشد. وقتی دنبال مدیریت منابع هستیم، باید ساختار آن را ایجاد کنیم، چرا که بدون ساختارسازی و بازمهندسی ساختار، مدیریت منابع میسر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه برای تحول باید در ساختار و نقاط شبکه تغییرات جدی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که برخی افراد در مواجهه با تحول محافظه کارانه برخورد کرده و نسبت به آن مقاومت می‌کنند، باید افرادی داشته باشیم که در تحول، سیال و روان نسبت به ساختار عناصر تشکیل دهنده آن عمل کنند. دانشگاه آزاد اسلامی اکنون در وسط عملیات عبور از بحران است، زمانی بحران همه اجزای این دانشگاه را درگیر کرده بود و اگر سیر منفی کاهش ۱۵۰ هزار دانشجو در سال ادامه می‌یافت و جمعیت دانشجویی به جای رشد از ۸۳۰ هزار نفر به ۶۸۰ هزار نفر می‌رسید و پاسخ مناسب به تحول با تغییر ساختار و عناصر تشکیل دهنده ساختار و تغییر روند اتخاذ نمی‌شد، این دانشگاه با بحران‌های شدیدی مواجه بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: قرار داشتن در وسط عملیات یعنی عملیات باید شتابان پیش برود. واقعیت این است که جمعیت دانشجویی شهریه پرداز موقت است و باید اتفاقات بزرگی را رقم بزند. به همین دلیل بنده در جلسات متعدد با اعضای هیأت علمی در قالب گروه‌های کشوری می‌نشینم و ساعت‌ها بحث‌های فنی می‌کنیم. یکی از اتفاقات مهمی که در دوره تحولی دانشگاه آزاد اسلامی محقق شده، شبکه سپاری است و از این طریق می‌خواهیم جایگاه سازمان مرکزی را از قلب مجموعه به مغز تغییر دهیم. هنر مغز شبکه سازی و کمترین دخالت مستقیم در امور است. دانایی که برای مغز حاصل می‌شود از شبکه سازی است و توانایی آن هم مبتنی بر شبکه است.

دکتر طهرانچی اظهار کرد: شبکه سازی یکی از کار‌های است که در دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت دنبال شد و سامانه‌های پژوهشیار، آموزشیار، حسابیار و ... در این راستاست. واقعیت این است که ما به این نتیجه رسیدیم که اگر آرایش دانشگاه آزاد اسلامی تغییر نکند و متحول نشود، این دانشگاه دوباره دچار بحران خواهد شد، اما بحمدالله با ایجاد سامانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی توانسته ایم امور مختلف را مدیریت کنیم، به عنوان نمونه، ثبت نام نیمسال دوم سال تحصیلی بسیار بدموقع بود و با تعطیلات نوروز همزمان شد، اما از آنجایی که سامانه پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده، متقاضیان ثبت نام در این دانشگاه به راحتی در ایام تعطیلات نوروز توانستند در دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام کنند.

وی بیان کرد: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی، مسیر تحول است و آن را یک باید می‌دانیم، نه شاید. تحول، انتخاب نیست، بلکه اجبار بوده و هسته اصلی تحولی، توسعه و مدیریت منابع است. در مسیر تحول، جماد، یخ زدگی و تحجر ممنوع است.

در ادامه این نشست مدیران و کارکنان معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی به بیان نظرات، پیشنهادات و دغدغه‌های خود پرداختند و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز به موضوعات مطرح شده در حوزه‌های معیشتی، مسکن کارکنان، خدمات رفاهی، بیمه تکمیلی و ... پاسخ داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • تاکیدفرماندار اشنویه برافزایش بهره وری منابع آب
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است
  • ضرورت توجه به مشکلات منابع انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه شهرداری ارومیه
  • کنترل دسترسی کارکنان به شبکه و اهمیت آن برای سازمان‌ها
  • شش میلیون نفر در انتظار اعزام به عمره مفرده هستند
  • کارکنان توانا از مهمترین ابزار‌های یک سازمان هستند
  • دیدار معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با کارکنان راه و شهرسازی استان هرمزگان
  • توسعه شهری ارومیه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
  • توسعه شهر ارومیه با جلب مشارکت مردم