Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@23:30:26 GMT

پاسخ ظریف به اظهارات ضد‌ایرانی نماینده آذربایجان

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۲۶۱۹

پاسخ ظریف به اظهارات ضد‌ایرانی نماینده آذربایجان

وزیر امور خارجه گفت: از کانال‌های مختلف به اظهارات ضد ایرانی نماینده جمهوری آذربایجان پاسخ داده‌ایم. ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات

علی نجفی‌خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیات نشست عصر امروز (یکشنبه، 29 مهر) این کمیسیون، گفت: جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور ظریف وزیر امورخارجه برگزار و طی آن سؤالات تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این جلسه جمشید جعفرپور، نماینده لارستان این سؤال را مطرح کرد که "علت بی‌توجهی به حقوق بازرگانان و صرافان ایرانی شاغل در امارات عربی متحده و عدم دفاع مؤثر از حق شهروندی آنان چیست" که  ظریف در پاسخ ضمن تأکید بر اینکه این دغدغه از دغدغه‌های اینجانب و دستگاه دیپلماسی است، اعلام کرد "ایرانیان مقیم خارج از کشور از سرمایه‌های کشور هستند و همه تلاش می‌کنیم حقوق شهروندان ایرانی حفظ شود".

تذکر کمیسیون امنیت ملی به «ظریف» درباره تعیین سفیر در کشور‌های «چین و هند»

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: وزیرامور خارجه در این جلسه در عین حال به این نکته اشاره کرد که برخی کشورهای منطقه از جمله امارات متحده عربی، روابط دوستانه‌ای با ایران ندارند و این وضعیت بر ایرانیان مقیم آن کشور نیز تأثیر گذاشته است، در نهایت نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌‌ ظریف قانع نشد.

نجفی ادامه داد: در بخش دیگری از این جلسه، آقای قاضی‌پور، نماینده ارومیه این پرسش را مطرح کرد که پس از سفر چند ساعته رئیس رژیم صهیونیستی به کشور جمهوری آذربایجان، یکی از نمایندگان مجلس آذربایجان اظهارات ضدجمهوری اسلامی ایران داشت، علت عدم برخورد وزارت خارجه و سفیر ایران در باکو با اینگونه اظهارات چیست؟ک ه آقای ظریف با اشاره به پروتکل نحوه موضع‌گیری‌ها و پیگیری‌ها اعلام کرد از کانال‌های مختلف از جمله از طریق سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو به این اظهارات اعتراض کردیم. قرار شد نماینده سؤال‌کننده پس از مشاهده مستندات اقدامات انجام شده درباره قانع شدن یا قانع نشدن اعلام نظر کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در ادامه، سؤالات سیدجواد ساداتی‌نژاد نماینده کاشان درباره علت عدم موضعگیری نماینده کشورمان در محکومیت نقض حقوق مسلمانان میانمار، اقدامات وزارت امور خارجه در مقابل موضعگیری خصمانه غربی‌ها در حمایت از آشوبگران حوادث دی‌ماه 96 و اقدامات پیشگیرانه در قبال ارائه اسنادی همچون 2030، مطرح و مقرر شد که ساداتی‌نژاد پس از دریافت پاسخ کتبی وزارت خارجه اعلام نظر کند.

نجفی تأکید کرد: در بخش دیگری از این جلسه آقای کریمی‌قدوسی نماینده مشهد نیز درباره هزینه‌ سفر گروه‌های اقتصادی سؤالاتی از ظریف پرسید. وزیر خارجه در پاسخ اظهار داشت، سفرهای تیم اقتصادی وزارت امور خارجه هیچ هزینه‌ای برای این وزارتخانه ندارد، ظریف بر اهمیت دیدارهای اقتصادی تأکید و تصریح کرد که در این سفرها قراردادهای تجاری خوبی منعقد می‌شود. در نهایت مقرر شد که گزارش کاملی از این اقدامات از سوی وزارت امور خارجه ارائه شود تا نماینده سؤال‌کننده اعلام نظر کند.

وی اظهار داشت: در بخش دیگری از این جلسه، عباسی نماینده رودسر نیز این پرسش را مطرح کرد که چرا دستگاه دیپملاسی به برجام توجه می‌کند، اما به حوزه‌های دیگر از جمله ارتباط با همسایگان کم‌توجهی شده است؟ که ظریف با تشریح اقدامات و برنامه‌های وزارت امور خارجه برای پیگیری توسعه روابط با کشورهای مختلف به‌ویژه حوزه همسایگان تأکید کرد که از طُرُق مختلف از جمله برقراری روابط تخصصی و دوستانه با مقامات کشورهای مختلف، از ظرفیت‌های مختلف برای تقویت روابط با کشورهای گوناگون بهره‌برداری می‌کنیم؛ در نتیجه نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌های وزیر امور خارجه قانع نشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ادامه جلسه، کواکبیان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات اسلامشهر و پردیس سؤالی پیرامون سهم ایران در دریای خزر مطرح کرد که آقای ظریف با اشاره به چندین دور مذکرات کارشناسی و همچنین جمع‌بندی صورت گرفته در کشور، روند و دستاوردهای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را که اخیرا به امضای رؤسای جمهور 5 کشور ساحلی دریای خزر رسیده است را تشریح کرد. در نهایت نماینده سؤال‌کننده درخواست استمهال برای طرح سؤال و اعلام نظر پیرامون آن را خواستار شد.

همچنین در ادامه، حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر، نیز این پرسش را از وزیر امورخارجه مطرح کرد که چرا نسبت به طرح دعوی ظالمانه از طرف آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در محاکم قضایی آمریکا اقدامی صورت نمی‌گیرد که ظریف با اشاره به سازوکارها و قوانین حقوقی داخلی در آمریکا، اعلام کرد مسئولیت این کار با وزارت امور خارجه نیست و مرکز حقوقی بین‌المللی مسئولیت دعاوی جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد؛ البته وزارت امور خارجه نیز پیگیری‌ها و اقدامات خود را انجام می‌دهد که در نهایت نماینده سؤال‌کننده اعلام نظر درباره پاسخ ظریف را به زمان دیگری موکول کرد.

به گزارش تسنیم، در ادامه این جلسه محمدعلی پورمختار نماینده کبودرآهنگ در مجلس نیز این پرسش را از ظریف مطرح کرد که چه اقداماتی برای محور قرار دادن اقتصاد و توسعه ملی صورت گرفته است و چه اقداماتی نیز برای ارتقای جایگاه ایران و ایرانی در صحنه جهانی انجام شده است که وزیر خارجه نیز در پاسخ به این سؤال با اشاره به اینکه سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور با همه ظرفیت‌های خود فعالیت می‌کنند و توسعه دیپلماسی اقتصادی را مهم‌ترین دستورات وزارت امور خارجه است، گفت:  محدودیت‌های اعتباری و بودجه‌ای و در عین حال فعالیت نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور متأثر از مؤلفه‌های مختلف است که نماینده سؤال‌کننده از توضیحات ظریف قانع نشد.

در ادامه این جلسه، صباغیان، نماینده مهریز، در مجلس این سؤال را مطرح کرد که چرا علی‌رغم اجرای تمامی تعهدات دولت در قرارداد برجام طرف مقابل بر اکثر تعهدات خود عمل نکرد، بلکه آمریکا از آن خارج شد و ادعای بُرد-بُرد جناب‌عالی چرا عملی نشده است؟ که در ادامه وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال ضمن تبیین روند مذاکرات برجام و هماهنگی‌های داخلی در این خصوص تأکید کرد که خروج آمریکا از برجام مؤید آن است که آمریکایی‌ها در برجام احساس شکست کردند. ضمن اینکه همزمان در این مدت آمریکا از یونسکو، نفتا، شورای حقوق بشر، کنوانسیون پاریس و... نیز خارج شده است. ضمن اینکه امروز اقدامات آمریکا همراهی و اجماع سایر کشورها را ندارد که در نهایت صباغیان از این پاسخ‌ها قانع نشد.

در این جلسه نهایتا ذوالقدر نماینده میناب این پرسش را از وزیر خارجه مطرح کرد که چرا در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه خلیج فارس به سختی روادید داده می‌شود که ظریف در پاسخ به این پرسش تصریح کرد که تأکید ما بر تسهیل در صدور روادید است و پیگیری‌هایی در این خصوص انجام خواهد شد و در نهایت نماینده سؤال‌کننده از این پاسخ‌ها قانع شد.

انتهای پیام/

R1011202/P1360/S1,15/CT1 واژه های کاربردی مرتبط علی نجفی کمیسیون امنیت ملی کمیسیون های مجلس نمایندگان مجلس مجلس دهم ظریف

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علی نجفی کمیسیون امنیت ملی کمیسیون های مجلس نمایندگان مجلس مجلس دهم ظریف علی نجفی کمیسیون امنیت ملی کمیسیون های مجلس نمایندگان مجلس مجلس دهم ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است

تین نیوز

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در شرایطی که جنگ روسیه و اوکراین محموله های تجاری بیشتری را به گمرکات ایران در مرزهای آستارا و بیله سوار کشانده کشور آذربایجان شمار ماشین هایی که می توانند روزانه از این مرزها عبور کنند را به ۱۵۰ دستگاه کاهش داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، بهروز پورسلیمان، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در تشریح آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت: صادرات ایران به آذربایجان روند رو به رشدی را طی می کند و در مسیر طبیعی خود برقرار است. 

وی درباره طولانی بودن صف کامیون ها در گمرکات آستارا و بیله سوار توضیح داد: این چالش ریشه در دو علت دارد؛ یک دلیل برآمده از آنست که جنگ روسیه و اوکراین به ناامنی مسیرهای تجاری در این کشورها انجامیده و سبب شده محموله های تجاری که پیش از جنگ از مسیر این کشورها حمل می شد، به سمت جنوب ایران سوق پیدا کند تا از بندرعباس به ایران وارد شود و پس از آن از طریق گمرکات ایران به مقاصد مختلف از جمله آذربایجان برود. 

پورسلیمان افزود: این اتفاق در سال های گذشته به افزایش شمار ماشین هایی انجامیده که از مرزهای ایران تردد می کنند؛ در چنین شرایطی کشور آذربایجان شمار ماشین هایی که عبور آنها از مرز بیله سوار ممکن است را به میانگین ۱۵۰ دستگاه در روز کاهش داده و این ایراد را به ایران می گیرد که در گمرک بیله سوار دستگاه ایکس ری وجود ندارد؛ این در حالیست که در گمرک آستارا دستگاه ایکس ری مستقر است اما مشکل کندی تردد ماشین ها در این گمرک هم وجود دارد. 

نائب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: گفتنی است که این کندی در چند سال گذشته در تردد ماشین های ایرانی از گمرکات به وجود آمده و در سال های پیشین با چنین پدیده ای روبه رو نبوده ایم و شمار ماشین هایی که روزانه تنها از مرز بیله سوار عبور می کردند به ۲۵۰ دستگاه هم می رسید. 

وی خاطرنشان کرد: این انبوهی ماشین هایی که منتظر عبور از مرز هستند گاه به بروز تخلفات و ناهنجاری هایی می انجامد که تجارت را از این مرزها سخت و هزینه بر می کند و هر چند راهکارهایی برای کاهش صف ها مانند سامانه ای کردن ترددها به دست مسئولان ایرانی اجرا شده اما باز هم در هر دو مرز بیله سوار و آستارا تخلفات حذف نشده و سرعت عبور ماشین های چندان افزایش نداشته است. 

امید به گشایش سفارت آذربایجان در ایران داریم 

پورسلیمان در ادامه گفت وگو نسبت به بهبود رابطه سیاسی ایران و جمهوری آذربایجان در سال جاری اظهار امیدواری کرد و گفت: امیدواریم سفارت این کشور در ایران در سال جاری بازگشایی شود، مراودات هیات های تجاری ایران با آذربایجان افزایش یابد و روابط تجاری ایران و آذربایجان به روزهای اوج برگردد. 

وی یادآور شد: از بهمن سال ۱۴۰۱ به دلیل حمله فردی مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و کشته شدن رئیس گروه حفاظت سفارتخانه و زخمی شدن افرادی دیگر این کشور، سطح روابط خود را از سفارتخانه به کنسولگری کاهش داد.

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان همچنین اظهار کرد: مرز مسافری دو کشور نیز از زمان وقوع جنگ قره باغ تاکنون بسته است؛ پیش از بسته شدن مرزها روزانه به طور میانگین ۲۵۰۰ نفر بین دو کشور رفت و آمد می کردند و این امر به ارتقای معیشت ساکنان شهرهای مرزی می انجامید؛ در نهایت امیدواریم با مذاکرات صورت گرفته این گره ها باز شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • اتهامات علیه شهروندان ایرانی در پرونده آمیا فاقد اعتبار است
  • فیلم/ پاسخ کوبنده نماینده کویت در سازمان ملل به نماینده اسرائیل
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است
  • انتقاد تند روزنامه دولت از کریمی قدوسی : همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • حماس پاسخ آمریکا را داد + جزئیات