Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@08:34:05 GMT

پدرخوشنویسی ایران تجلیل شد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۳۶۰۶

پدرخوشنویسی ایران تجلیل شد

به گزارش ایرنا، غلامحسین امیرخانی یکی از چهره های ماندگار کشور که از سال 1340 مشغول به خطاطی است، در مراسمی که روز یکشنبه سازمان زیباسازی شهرداری تهران در موزه خوشنویسی ایران تدارک دیده بود، مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت.
غلامحسین امیرخانی که به عنوان پدر خوشنویسی ایران شناخته می شود، در نستعلیق شیوه منحصر به خود را دارد و مدال ادب و هنر فرانسه را به دوش می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کرمعلی شیرازی یکی از اساتید خوشنویسی در این مراسم آثار استاد امیرخانی را به لحاظ کیفیت و کمیت دارای سطح بالایی توصیف کرد و وی را شخصیتی اجتماعی و تاثیرگذار در مجامع هنری برشمرد.
این خوشنویس این موضوع را هم اضافه کرد که سیر تحولات اجتماعی را می توان در آثار استاد امیرخانی پیگیری کرد و این میزان تنوع در آثار خوشنویسی ایران بی سابقه است.
شیرازی ادامه داد: استاد امیرخانی تمام عمر را صرف آموزش خوشنویسی کرده است و سه نسل کشور با آثار و آموزه های وی عجین هستند.
برزین ضرغام مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران هم در این مراسم به راه اندازی موزه خوشنویسی ایران اشاره کرد و آن را ثمره تلاش تعدادی از اساتید خوشنویسی برشمرد.
ضرغام با بیان اینکه این نخستین موزه خوشنویسی راه اندازی شده در کشور است، این موزه را دارای گنجینه آثار هنرمندان این حوزه و کتابخانه ای از تالیف های هنرمندان و اساتید خوشنویسی خواند.
علی اشرف صندوق آبادی عضو شورای عالی خوشنویسان ایران هم در این مراسم امیرخانی را پدری دلسوز و حق طلب برشمرد که با شاگردان خود همچون فرزندانش رفتار کرده است.
صندوق آبادی تاکید کرد: استاد امیرخانی فضایی را ایجاد کرد که همه خوشنویسان ایران در آن رشد کنند و از همین رو استاد امیرخانی پدر جامعه خوشنویسی کشور شناخته می شود.
محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تهران هم در این مراسم گفت: طی چهار دهه گذشته استاد امیرخانی این چهره بزرگ هنر خوشنویسی ایران فرصت داشت که هنرمندان بسیاری را با خود همراه کند.
حق شناس افزود: استاد امیرخانی از جمله استادانی هستند که برای انسانیت حاضر به معامله با هیچ کس نیست و برای سرافرازی ایران از هیچ تلاشی دریغ نمی کند.
وی اظهار داشت: همین منش استاد امیرخانی هم وی را به شخصیتی ممتاز در عرصه هنر که دلداده هنر، مردم و میهن خود است، تبدیل کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: افراد مشابه استاد امیرخانی، حال مردم را خوب می کنند و از تمام دارایی های خود بهره می گیرند تا بتوانند انسجام، اخلاق و انسانیت را از گذشتگان بگیرند و در لابه لای سطوح جامعه جاودانه کنند.
غلامحسین امیرخانی پدر خوشنویسی ایران در پایان این مراسم بر لزوم توجه به اخلاق و انسانیت در تمام مجامع تاکید کرد و خواستار توجه خانواده ها به این موضوع و بحث کتابخوانی شد.
وی اعلام کرد: 70 درصد اعضای انجمن خوشنویسی را بانوان تشکیل می دهند که این موضوع نشاندهنده اعتماد خانواده ها به این هنر است.
استاد غلامحسین امیرخانی که در سال 1318 به دنیا آمده است، در نگارش خط نستعلیق از ریز و درشت دستی مهارتی خاص دارد به گونه ای که بسیاری از اساتید خطاطی وی را برترین نستعلیق نویس عصر حاضر معرفی می کنند.
بسیاری از خوشنویسان صاحب نام معاصر از جمله کرمعلی شیرازی علی اشرف صندوق آبادی امیراحمد فلسفی شاگرد غلامحسین امیرخانی هستند و بیشتر خوشنویسان معاصر به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم از خط او مشق کرده‌اند.
وی در سال 1378 نشان درجه یک فرهنگ و هنر را از رئیس جمهوری وقت دریافت کرد، در سال 1381 به عنوان چهره برگزیده همایش چهره های ماندگار معرفی شد، در سال 1395 هم درجه شوالیه را با کسب مدال ادب و هنر فرانسه در سفارت فرانسه به دست آورد.
تهرام/3001//1348
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی ایران پدر خانواده شورای اسلامی شهر تهران موزه راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • مراسم تجلیل از باستانی کاران اسدآباد
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • مراسم تجلیل از قهرمانان کشتی اصفهان برگزار شد
  • تجلیل از خانواده‌های شهدای ورزشکار در رشت
  • مراسم تجلیل از مقام آوران کشتی اصفهان برگزار شد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت