Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@23:32:16 GMT

لطفی که عربستان به ایران کرد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۳۹۴۵

لطفی که عربستان به ایران کرد

 در بهترین حالت برای عربستان، در این مدت این مسئله در صدر اخبار خواهد ماند و کابوس شبانه پادشاهی خواهد شد؛ و در بدترین حالت، پادشاهی توسط نزدیک ترین متحدش تحریم خواهد شد.

به گزارش صدای ایران به نقل از دیپلماسی ایرانی، وقتی دولت ترامپ در مورد "مجازات شدید" یک کشور در خاورمیانه صحبت می کند، معمولا منظورش ایران است، کشوری که نفوذ منطقه ای اش برای کشور های عرب همسایه و همچنین آمریکا دردسر ساز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، روز یکشنبه، پرزیدنت دونالد ترامپ این کلمات را برای آنچه ممکن است بر سر عربستان سعودی بیاید، استفاده کرد، عربستانی که مسلما نزدیک ترین متحد آمریکا در میان کشور های مسلمان است - اگر تحقیقات ثابت کند که عربستان در ناپدید شدن جمال خاشقجی، که یک روزنامه نگار منتقد رژیم عربستان بود، دست داشته است.

ترامپ در یک مصاحبه تلویزیونی در روز یکشنبه گفت: "خوب، چیزهای زیادی در معرض خطر است. خیلی چیزها در معرض خطر است. و شاید اهمیت این ماجرا به این خاطر است که این مرد یک روزنامه نگار بوده است، اگر این اتفاق افتاده باشد، خیلی وحشتناک و منزجر کننده است. بنابراین باید ببینیم حقیقت ماجرا چیست. ما ته و توی ماجرا را در خواهیم آورد و اگر این اتفاق افتاده باشد مجازات شدیدی منتظر آنها خواهد بود." (ترامپ مکررا اعلام کرده است که به خاطر این ماجرا، فروش سلاح به عربستان را متوقف نخواهد کرد، چون از دید او این کار به اقتصاد آمریکا لطمه وارد خواهد کرد.)

آژانس خبری سعودی که تحت کنترل حکومت است، روز یکشنبه، به نقل از یک منبع اعلام کرد که پادشاهی تهدید ها را نمی پذیرد و تلاش می کند آنها را بی اهمیت جلوه دهد و به هر اقدامی پاسخ شدیدی خواهد داد. (پس از آن سفارت عربستان در واشنگتن پستی در توییتر گذاشت که نشان می داد از این موضع عقب نشسته اند.)

روز دوشنبه، ترامپ پستی در توییتر گذاشت و گفت که با پادشاه سلمان صحبت کرده و او گفته هیچ اطلاعی از آنچه بر سر خاشقجی آمده است ندارد. محمد سلمان گفته است همکاری نزدیک با ترکیه دارند تا به حقیقت ماجرا پی ببرند. 

ماجرای خاشقجی، نشان دهنده ایجاد تغییراتی مهم در آنچه پیش روی عربستان است، کشوری که تا همین دو هفته پیش به خاطر اصلاحات اجتماعی و اقتصادی اش، مورد تعریف و تمجید بود. ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، به عنوان کسی که پادشاهی مدرن خواهد داشت، بسیار مورد تمجید بود. او در مصاحبه ها برنامه هایش را تشریح می کرد و می گفت رهبران ایران از هیتلر هم بدتر هستند و ایران را متهم می کرد که مسئول هر مشکلی در خاورمیانه است. با این حال، این اصلاحات سعودی جنبه تاریکی هم داشت – دستگیری های مستبدانه، جنگی پرهزینه در یمن و سرکوب شدید مخالفان. اما تا زمانی که ایران از گروه های شبه نظامی حمایت می کند؛ به نفوذش در عراق، سوریه، لبنان و یمن ادامه می دهد؛ برنامه موشک های بالستیکش را حفظ می کند و به تهدید اسرائیل ادامه می دهد، این اقدامات عربستان مورد سرزنش واقع نخواهد شد.

دونالد ترامپ و دامادش که مشاور ارشدش است، روابط بسیار نزدیکی با خاندان سعودی دارند و در مقابل بسیاری از اقدامات سرکوب گرایانه و مداخلات نظامی آنها سکوت کرده اند. اما این قتل احتمالی خاشقجی فرق می کند. نه تنها قتل احتمالی او در استانبول رخ داده، بلکه او مقیم امریکا و یک روزنامه نگار برجسته که ستونی ثابت در واشنگتن پست داشته، بوده است.

وبسایت ال مانیتور، که بر اخبار خاورمیانه تمرکز دارد، به این مسئله اشاره کرده که بیشتر پوشش خبری رسانه های ایران در مورد خاشقجی، متمرکز بر روابط بین ترکیه و عربستان بوده است. ال مانیتور نوشت: "متشنج شدن روابط بین عربستان و ترکیه، می تواند یک خبر خوب برای حکومت ایران باشد. در حالی که ایران و ترکیه بر سر یک سری مسائل منطقه ای با هم اختلاف نظر دارند، به ویژه در جنگ داخلی سوریه که از دو جبهه مخالف هم حمایت می کنند، این دو کشور روابط تجاری عمیقی دارند. هر گونه اختلاف بین عربستان و ترکیه می تواند روابط تهران – آنکارا را مستحکم تر و عربستان که دشمن ایران است، را منزوی کند.

آمریکا و عربستان در بسیاری از مسائل منافع مشترکی دارند: تامین نفت پایدار، افراط گرایی اسلامی و نفوذ ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر نقاط جهان. کنگره آمریکا در سال 2012 قانون ماگنیتسکی را تصویب کرد که به واسطه آن روسیه را به خاطر کشتن یک حسابرس امور مالیاتی تحریم کرد. این قانون از سال 2016 به طور جهانی اعمال می شود و این اختیار را به دولت می دهد تا ناقضان حقوق بشر را تحریم کند، دارایی هایشان را ضبط کند و از ورودشان به آمریکا جلوگیری کند. کنگره اکنون بر اساس این قانون 120 روز به رئیس جمهور فرصت داده تا هر کسی که در ناپدید شدن خاشقجی نقش داشته را تحریم کند و این مسئله را پیچیده تر کرده است: در بهترین حالت برای عربستان، در این مدت این مسئله در صدر اخبار خواهد ماند و کابوس شبانه پادشاهی خواهد شد؛ و در بدترین حالت، پادشاهی توسط نزدیک ترین متحدش تحریم خواهد شد. در حالی که ایران، که همیشه به خاطر اقداماتش تحریم می شود، می تواند رو به عربستان کند و بگوید: شما از ما بهتر نیستید.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: عربستان ایران خاشقچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۳۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری

بین الملل تابناک: حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن، زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد، قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر، آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری و وقوع درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن

هیئت اروپا در دریای سرخ (آسپیدس) از هدف قرار گرفتن یکی از ناوهای خود توسط پهپادهای یمنی در خلیج عدن خبر داد.

 هیئت اروپا در دریای سرخ (آسپیدس) در بیانیه‌ای اعلام کرد: ناو ویرجینیو فسان با تعدادی از پهپادهای نیروهای مسلح یمن درگیر شد. این پهپادها این ناو را هدف قرار دادند.

پیش از این رسانه‌های بین‌المللی به نقل از منابع اعلام کرده بودند که انفجاری در نزدیکی این ناو رخ داده و این ناو مستقیما هدف قرار گرفته است.

طبق گزارش المسیره، تحلیلگران معتقدند هدف قرار گرفتن این ناو احتمالا برای مجبور شدن رم به خارج کردن ناوهایش از دریای سرخ مثل بقیه کشورهای اروپایی کافی خواهد بود.

اخیرا هلند، فرانسه و آلمان کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

پیشتر نیز نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

حملات ارتش یمن علیه کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ که در راستای پشتیبانی از مقاومت فلسطین و مقابله با جنگ رژیم صهیونیستی در غزه انجام می‌شود به کابوس واقعی علیه نفوذ آمریکا و غرب در منطقه تبدیل شده است.

هنوز بیانیه رسمی از سوی ارتش یمن درباره تأیید یا تکذیب این خبر صادر نشده است.

زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد

یکی از روزنامه‌های سوئد گزارش داد که در جریان رزمایش ناتو در این کشور ده‌ها سرباز زخمی شدند.

 روزنامه «آفتونبلادت» چاپ سوئد نوشت، در جریان رزمایش چتربازی ناتو در این کشور بیش از ۱۰ سرباز شرکت‌کننده در این مانور نظامی زخمی شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در این گزارش آمده است، ۱۱ سرباز حین تمرین با چتر در جریان رزمایش «واکنش سریع» ناتو در منطقه «اسکیلینگارید» در جنوب سوئد زخمی شده‌اند. سربازان آمریکایی، مجارستانی و ایتالیایی در میان زخمی‌ها هستند.

سربازان دچار شکستگی و کبودی شده‌اند اما جراحات جدی برنداشتند. در گزارش این روزنامه همچنین آمده است که ۹ نفر از این سربازان با هلیکوپتر منتقل شدند و دو نفر از آنها به بیمارستان برده شدند.

قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر

رسانه‌های عبری از کشته شدن یک بازرگان صهیونیستی در شهر اسکندریه مصر خبر دادند.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش کرد یک بازرگان اسرائیلی به دلایل ناسیونالیستی در مصر به قتل رسیده است.

شبکه عبری «کان» روز سه شنبه گزارش کرد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال پیگیری موضوع کشته شدن یک بازرگان صهیونیستی مقیم کانادا در شهر اسکندریه مصر است.

به نقل از سایت خبری المیادین، گروهی که خود را «پیشگامان آزادی، گروه شهید محمد صلاح» می‌خواند، مسؤولیت قتل این مزدور ارشد صهیونیستی را برعهده گرفت.

این گروه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در حمایت از ملت فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی اقدام به قتل این بازرگان یهودی کرده است که در پوشش فعالیت تجاری اقدام به جاسوسی و جمع آوری اطلاعات می‌کرد.

همچنین وزارت کشور مصر تیمی را برای تحقیق درباره این حادثه تشکیل داده است.

آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری 

«آکسیوس» گزارش داد جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در حال آماده سازی پیش‌نویس تحریم مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری به عنوان یک اقدام احتیاطی در برابر حکم احتمالی دستگیری مقام‌های رژیم صهیونیستی هستند.

 پایگاه آکسیوس همچنین افزود اعضای حامی رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا در 2 حزب جمهوری خواه و دموکرات بارها هشدار داده‌اند که اگر دیوان بین‌المللی کیفری حکم بازداشت احتمالی مقام‌های اسرائیلی را صادر کند، با عواقبش از جانب آمریکا روبه‌رو می‌شود.

«مایکل مک کال»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که پیش‌نویس این لایحه در دست اقدام است و به آکسیوس گفت که او و سایر قانونگذاران جمهوری خواه با کریم خان، دادستان این دیوان بین‌المللی در تماس هستند.

وی افزود: «می‌خواهیم به او تاکید کنیم که پا گذاشتن در مسیر صدور حکم دستگیری علیه مقام‌های اسرائیلی ایده‌ای واقعا بد است و این روند، روابط آمریکا و دادگاه را مخدوش می‌کند.»

این قانونگذار آمریکایی ادامه داد: «ما مطمئن نیستیم که آیا حکم بازداشت قریب الوقوع است یا خیر، اما این یک نوع اقدام احتیاطی است که به آنها اطلاع دهیم که اگر چنین حکمی علیه مقام‌های اسرائیلی صادر شود، ما این قانون را آماده اجرا کرده‌ایم.»

مک‌کال همچنین خاطرنشان کرد این لایحه فوریه گذشته ارائه شد تا مقامات دیوان لاهه را که در تحقیقات درباره متحدان ایالات متحده که عضو این دیوان نیستند، مانند اسرائیل، تحریم کند.

وقوع درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان

 سرویس مرزی قرقیزستان اعلام کرد که مرزبانان این کشور به منظور جلوگیری از ورود چوپان‌های تاجیک که وارد منطقه «باتکن» قرقیزستان شده بودند، به سمت آنها تیراندازی کرده بودند که در جریان این تیراندازی، یک چوپان زخمی شد.

براساس این گزارش، مرزبانان قرقیزستان متوجه چوپان‌هایی تاجیکستان شدند که در ۲۵۰ تا ۳۰۰ متری مرز و داخل خاک قرقیزستان، در نزدیکی روستای آک بوسوگو، به چرای گاو مشغول هستند. شهروندان تاجیکستان به درخواست مرزبانان قرقیزستان برای خروج از خاک قرقیزستان بی توجهی کردند.

در ادامه، این چوپان‌ها به جای دور شدن از مرز، شروع به پرتاب سنگ به سوی مرزبانان قرقیز کردند. یکی از چوپان‌ها ۲ یا ۳ گلوله به سمت مرزبانان قرقیزستان شلیک کرد. برای جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع، گارد مرزی قرقیزستان تیرهای هشدار دهنده ای شلیک کرد. پس از این موضوع چوپانان تاجیک به سمت تاجیکستان عقب نشینی کردند.

در حال حاضر وضعیت در مرز بین ۲ کشور آرام گزارش شده و قرار است که نشستی بین نمایندگان تاجیکستان و قرقیزستان برگزار شود.

پیشتر و در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، ارتش قرقیزستان و تاجیکستان در امتداد مرز مشترک چندین مرتبه با یکدیگر درگیر شدند. ۲ کشور از آن زمان در یک سری گفت‌وگوها برای تعیین حدود مرزی که از زمان اتحاد جماهیر شوروی تا حدی نامشخص مانده است، شرکت کردند.

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان