Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@13:18:28 GMT

شربتی که سرد مزاج‌ها نباید از آن غافل شوند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۵۰۷۳

شربتی که سرد مزاج‌ها نباید از آن غافل شوند

شربت جوز هندی (جوز هندی، زنجبیل، دارچین، هل و تخم گشنیز یا گل بنفشه) حاوی انواع ویتامین‌های A.، C.، E.، گروه ویتامین‌های B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۳، B. ۶، B. ۹، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، روی (زینک)، فسفر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، اوژنول، ژرمانیوم و فلاونوئیدهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برای بررسی خواص شربت جوز هندی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی اظهار کرد: این شربت برای فصول سرد سال بسیار مناسب بوده، شربت جوز هندی نقشی موثر در افزایش دمای بدن دارد و برای افراد بلغمی و سرد مزاج بسیار مفید است.

وی درباره خواص دیگر شربت جوز هندی بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در افزایش حرارت غریزی و تقویت اعضای رئیسه بدن (کبد، قلب و مغز) دارد، شربت جوز هندی به رفع درد‌های مفصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) کمک می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت جوز هندی نقشی موثر در تقویت معده و دستگاه گوارش، رفع هضم ناقص غذا، نفخ و باد معده و روده دارد، این شربت نشاط‌آور است و از ابتلای افراد به افسردگی پیشگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: شربت جوز هندی دهان را خوشبو می‌کند، این شربت برای افرادی که دچار فلج و لقوه (کج شدن دهان) هستند، بسیار مفید است، شربت جوز هندی به علت داشتن ویتامین‌های A.، C.، E. و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

وی تصریح کرد: شربت جوز هندی تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، بهبود عملکرد حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در افراد دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت جوز هندی نقشی موثر در رفع حالت تهوع، استفراغ، دندان درد، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، وسواس، جنون، رعشه، پارکینسون، سکسکه، غلظت خون و رقیق کردن خون، تقویت بینایی، تسکین درد‌های قاعدگی، کاهش وزن در افراد بلغمی مزاج، بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، کنترل دیابت نوع ۲ و چربی خون، افزایش قدرت باروری در مردان و جلوگیری از ایجاد رطوبت‌های مغزی که به شکل نزله پشت حلق جمع می‌شود، دارد.
موارد منع مصرف شربت جوز هندی

عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت جوز هندی یادآوری کرد: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است، افرادی که دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین و وارفارین را مصرف می‌کنند نباید شربت جوز هندی را همزمان با دارو‌های خود بنوشند، زیرا این شربت اثربخشی دارو‌های شیمیایی را افزایش می‌دهد، بنابراین باید بین نوشیدن شربت و استفاده از دارو‌ها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت جوز هندی

جوز هندی ۴۰ گرم
زنجبیل ۱۰ گرم
دارچین ۱۰ گرم
هل ۱۰ گرم
تخم گشنیز یا گل بنفشه ۳۰ گرم
آب ۲ لیتر
عسل ۵۰۰ گرم
طرز تهیه شربت جوز هندی

نخست همه مواد را نیم‌کوب کنید.
- مواد نیم‌کوب شده را داخل آب بریزید و بگذارید ۲ روز بماند.
- مخلوط مواد را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان شربت جوز هندی، چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید، بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت جوز هندی را می‌توان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی دمنوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۵۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، اینفوگرافیک از این مواد غذایی را ببینید.

کد خبر 849614 برچسب‌ها سلامت مواد غذایی مجله خواص میوه‌ها خبر مهم فرهنگ غذایی

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • طرز تهیه غذای هندی چوله پالک + فیلم
  • فیلم/ ۳ کشته و ۱۰ زخمی در غافل‌گیریِ نظامیان صهیونیست
  • شربت توت فرنگی بهترین نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • پلیس کانادا سه هندی را به اتهام قتل رهبر سیک‌ها بازداشت کرد
  • کمین غافلگیرکننده یک ببر برای گاومیش هندی (فیلم)