Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-24@14:40:37 GMT

لطفا ترمزتان را بکشید

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۵۱۶۷

لطفا ترمزتان را بکشید

چندی است که همه جا خبر تصویب طرح یک فوریتی ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال دختران و زیر ۱۵ سال پسران در مجلس شورای اسلامی پیچیده است. گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه اوچی؛ * چندی است که همه جا خبر تصویب طرح یک فوریتی ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال دختران و زیر ۱۵ سال پسران در مجلس شورای اسلامی پیچیده است. کسانی که امروز این طرح را نوشته اند همان‌هایی هستند که سال پیش با عنوان پای بندی به تعهدات بین المللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک، خواستار ممنوعیت ازدواج زیر ۱۸ سال بودند و تحت فشار‌های اذهان عمومی و نخبگان فرهنگی و علمی این حوزه مجبور به عقب نشینی و البته ورود به یک سناریو جدید شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کسانی که امروز به عنوان موافقان طرح یک فوریتی افزایش سن ازدواج از آن دفاع می‌کنند، همان‌هایی هستند که با یک نطق غیر علمی با زبانی گشاده می‌گویند: ازدواج دختران زیر ۱۳ سال باعث افزایش سرطان در آن‌ها می‌شود... اولا بگویند کدام سرطان یا سرطان ها؟ بعد بگویند چه قدر؟ ثالثا بگویند منبعشان چیست؟
موافقان می‌گویند میزان مرگ و میر مادران در سنین زیر ۱۵ سال بیشتر است در حالی که به گزارش دفتر سلامت و جمعیت وزارت بهداشت طی سال‌های ۸۵-۹۳ با توجه به مقدار بارداری نرخ مرگ و میر مادران زیر ۱۸ سال به طور متوسط ۲.۷ در ده هزار تولد و برای مادران بالای ۳۵ سال ۴.۹ در ده هزار تولد بوده است.

گروهی از موافقان به مسائل سلامت دختران پرداخته اند و گروهی نیز به دلایل دیگر دست آویز شده اند. مثلا ازدواج زودهنگام را به عنوان آداب و رسوم ناپسند و از موارد خشونت علیه زنان می‌دانند و تدوین لایحه جامع تامین امنیت زنان در برابر خشونت را با همکاری قوه قضائیه از سر گرفتند. در طرح آمده است: ازدواج در سن پایین که در اکثر موارد با اجبار از سوی والدین همراه است ازآنجاکه باعث میشود فرد بدون گذراندن دوران کودکی و نوجوانی، به یکباره پا به عرصه مسئولیت‌های اجتماعی ازجمله خانه داری، همسرداری و ... بگذارد در بلندمدت باعث نارضایتی و مشکلات مزمن روحی و روانی ازجمله اضطراب، افسردگی و پرخاشگری میشود؛ اما در پژوهش‌های انجام شده، رضایت زندگی جنسی در ۶ استان کشور با بالاترین نرخ ازدواج در سنین پایین، از ۶۶ درصد تا ۸۹ درصد بوده که میزان بالای رضایت جنسی را نشان میدهد.

از دیگر نکات قابل تامل این طرح، افزایش حداقل سن ازدواج دختران به ۱۶ سال تمام شمسی و پسران به ۱۸ سال تمام شمسی است. موافقان این طرح می‌گویند نباید منافع فرد به خاطر خانواده پایمال شود و ما داریم درباره انسان حرف میزنیم نه شیء که تعدادش مهم باشد. می‌گوییم شما که هر فرد برایتان مهم است و تعداد نه... با یک دو دو تا چهارتای ساده از خود بپرسید: آیا هیچ دختری قبل از سن ۱۶ سال و هیچ پسری قبل از سن ۱۸ سال به بلوغ جسمی، فکری و اجتماعی برای تشکیل یک زندگی مستقل نرسیده است؟ آیا سلب کردن حق یک فرد از تشکیل زندگی مستقل که جزو حقوق مسلم و طبیعی هر انسانی است و خدا برای او قرار داده است، درست است؟ آیا به تعویق انداختن آن و درگیر کردن ذهن، روح و جسم پسر و دختری که به بلوغ جنسی رسیده است و به خاطر این طرح قادر به اطفای نیاز جنسی خود از راه صحیح و شرعی نیست، انسانی است؟

از خطرات دیگر افزایش حداقل سن ازدواج، تاثیر آن بر مسئله جمعیت است. اکنون ایران از خط قرمز خطر بحران جمعیت هم عبور کرده و نرخ باروری به ۱.۷ رسیده است. یعنی رشد جمعیت کاهش یافته و تا سال ۱۴۱۵ نرخ رشد جمعیت صفر می‌شود. افزایش سن ازدواج، موجب کاهش دوره باروری و متعاقب آن کاهش فرزندآوری میشود.

گفتیم که گفتند نباید منافع فرد به خاطر خانواده پایمال شود. از آن‌ها می‌پرسیم با این ترمز نبریده‌ای که در اجرای تعهدات بین المللی دارید، چیزی از خانواده باقی می‌گذارید که فردی به جامعه تحویل دهد تا شما منافع آن را تامین کنید؟   * فاطمه اوچی- دانشگاه علوم پزشکی البرز انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ازدواج زیر 13 سال ممنوعیت ازدواج زیر 13 سال کاهش سن ازدواج یادداشت دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«محل سگ بگذارید لطفا!»

  اگر یادتان بماند بطری‌های خوش‌رنگ‌ولعاب چند بار مصرف‌تان را با خود به باشگاه ورزشی‌تان می‌برید و امیدوارید با انجام این کارها بتوانید در رابطه با مشکلی که دارد به سرعت به مرحله هشدار می‌رسد، کاری انجام بدهید.  کتاب «محل سگ بگذارید لطفا!» کارهای درست، زندگی‌های بهتر و در عین حال نجات سیاره‌مان زمین، نوشته اشلی پایپر به شما می‌گوید برای زنده نگه داشتن کره زمین و محیط‌ زیست بهتر است چه کارهایی را در داخل و خارج از خانه انجام دهید و همچنین راهکارهایی را برای داشتن یک زندگی سالم‌تر ارائه می‌دهد. 

معرفی کتاب محل سگ بگذارید لطفا: وقت آن رسیده که نیت‌های خوب‌تان رابه مرحله‌ عمل برسانید و به سیاره‌تان زمین، سلامت‌تان واثری که ازخودبرجای می‌گذارید بیشتر اهمیت دهید.تاکنون هیچ کتابی به این شکل شمارابه سوی یک زندگی بهتر، آگاهانه‌تر، مهربانانه‌تر و سالم‌تر سوق نداده است. اشلی پایپر متخصص سبک زندگی سبز با لحنی طنزآلود و به دور از قضاوت، شما را به ایجاد تغییراتی ساده ولی اثرگذار تشویق می‌کند که با عمل به آنها در تمام روزهای زندگی‌تان می‌توانید هر روز بهترازدیروز زندگی کنید. دستورالعمل‌های ارائه شده در کتاب محل سگ بگذارید لطفا  برای شما هیچ محدودیتی به دنبال ندارد‌، زیرا این کتاب یک راهنمای کاربردی محسوب می‌شود که در همه جا و هر لحظه به کار شما می‌آید و سرانجام بین انجام کارهای درست و یک زندگی بهتر تعادل ایجاد می‌کند. 

با وجوداین‌که مردم این روزها بیشتر به مسأله پایایی اهمیت می‌دهند، سیاره زمین در بدترین شرایط ممکن قرار دارد. چطور ممکن است؟ به نظر می‌رسد دلیل این‌که با وجود تمایل به مراقبت از محیط‌ زیست، کار چندانی در این ارتباط انجام نمی‌دهید، ریشه در سه عامل دارد:
۱ــ اعتقاد به این‌که کارایی آیین‌نامه‌ها و قوانین دولتی بیشتر از تلاش فردی است. 
۲ــ نبود دستورالعمل‌های قابل اعتبار و شفاف در مورد راهکارهای فردی نیرومند. 
۳ــ اعتقاد به این موضوع که زندگی پایا دشوار، دارای هزینه بسیار و از نظر اجتماعی به‌نوعی عجیب و غریب است و نیازمند یک کمال‌گرایی مطلق است. 

چنین عقاید محدود کننده‌ای موجب به وجود آمدن تکیه کلام ناامیدانه و خطرناک «ولش‌کن» می‌شود و آن را به همه چیز و همه جا بسط می‌دهید، در نهایت به‌جای انجام دادن کاری که از عهده‌تان برمی‌آید، پا پس می‌کشید و از بین رفتن دنیا را نظاره می‌کنید. 
دربخشی ازکتاب محل سگ بگذارید لطفا! می‌خوانیم:هیچ‌وقت درخانه‌ای بوده‌ایدکه برای فروش آماده وشسته رفته شده باشد؟ می‌دانید چه چیزهایی در این‌جور خانه‌ها نیست؟ کلی چیزهای مزخرف! املاکی‌ها وارد خانه‌تان می‌شوند و قبل ‌از این‌که متوجه شوید، می‌بینید دیگر خبری از فنجان یادگاری، کاریکاتوری که درفلان سفرهنرمندی ازروی قیافه‌تان کشیده ومهره‌های ماردی‌گراس که با افتخار به همه نشان می‌دادید، نیست که البته دلیلش فقط این نیست که از لحاظ زیباشناختی جذابیتی ندارند، بلکه یکی دیگر از دلایلش هم این است که علم ثابت کرده به‌هم‌ریختگی کمتر،مساوی ‌است با آرامش بیشتر. یادتان هست گفتم هر خانواده آمریکایی به‌طور میانگین بالای ۳۰۰هزار قلم جنس در خانه‌اش دارد؟ کارشناسان تخمین زده‌اند که آمریکایی‌ها روزانه ۵۵ دقیقه از زمان‌شان را صرف گشتن به دنبال وسایل‌شان می‌کنند و این یعنی ۳۰۰۰ ساعت در سال. علاوه بر این‌که این‌همه وسیله به نظافت نیاز دارند و این کاری است که همین‌حالا هم هرکدام از ما در سال سه روز از وقت گرانبها‌ی‌مان را صرفش می‌کنیم. کم کردن وسایل اضافی زندگی و فقط بسنده کردن به آنچه استفاده می‌کنیم، باعث صرفه‌جویی در وقت و سلامت روانی‌مان می‌شود‌. 

دیگر خبرها

  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • افزایش تسهیلات ازدواج درهرمزگان
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد
  • همکاری کمرنگ برخی بانکها برای پرداخت تسهیلات ازدواج در بویراحمد
  • ببینید | بغض و ناراحتی بازیگران در حضور مهران مدیری به وضعیت بد اقتصادی: خجالت بکشید!
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین
  • سلمانِ نون‌خ: لطفا کمی صبر کنید
  • «محل سگ بگذارید لطفا!»