Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی سعدوندی»، اقتصاددان و استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، در مورد دیدار اقتصاددانان با رئیس جمهور اظهار کرد: این جلسات باید به صورت دائمی و متناوب در قالب «شورای سیاست گذاری اقتصادی نظام» برگزار شود. بهتر است رئیس جمهور شورایی از اقتصاددانان غیرحکومتی با طرز فکر متفاوت و تجربیات متنوع تشکیل دهند تا راهبری اقتصادی کشور را به عهده گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین الگویی در کشورهایی پیشرفته ای مانند آمریکا موجود است.

وی پیشنهاد های مطرح شده اقتصاددانان در این جلسه را دلسوزانه و مبتنی بر شرایط فعلی کشور دانست و گفت: پیشنهادهای مطرح شده از طرف اقتصاددانان متنوع و کاملا منوط و مربوط به معضلات فعلی اقتصاد کشور مانند سیاست گذاری پولی و ارزی، یارانه ها، اقتصاد سیاسی توسعه و تحریم ها بود.

این کارشناس توسعه اقتصادی بیان کرد: مهمترین مساله ای که در این جلسه مطرح شد، موضوع «سیاست گذاری ارزی» بود که پیشنهادهای در ظاهر متنوع و در واقع همسو در این زمینه ارائه شد.

وی در ادامه افزود: موضوع دیگری که در این جلسه مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت مساله «تثبیت قیمت» بود. اقتصاددانان با این نوع از سیاست ها مانند دخالت دولت در بازار و مقررات دست و پا گیر مخالف بودند و اعتقاد داشتند، این سیاست ها به ضرر اقتصاد کشور تمام خواهد شد. این نوع کنترل‌ها و محدودیت‌ها نه تنها رشد اقتصادی و اشتغال را محدود خواهد کرد بلکه در آینده به نفع ثبات اقتصادی کشور نیز نخواهد بود.

سعدوندی در پایان بیان کرد: پیشنهادم این است «شورای عالی سیاست گذاری اقتصادی نظام» متشکل از اقتصاددانان غیر حکومتی تشکیل شده و این شورا در کنار شورای سران سه قوه، وظیفه راهبردی کلان اقتصاد کشور را به عهده گیرد. در این صورت اقتصاددانان مسئولیت سیاست گذاری را به عهده گرفته و سران سه قوه بر اجرای موفق سیاست ها نظارت خواهند کرد.

خبرنگار: میلاد فرجی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دولت رئیس جمهور مشکلات مشکلات اقتصادی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد