Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@11:18:19 GMT

برای سلامت چشم‌ها چه بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۶۵۱۹

رژیم غذایی حاوی سبزیجات برگ‌دار می‌تواند به پیشگیری از عامل اصلی نابینایی کمک کند. ناطقان: بررسی گروهی از محققان استرالیایی نشان می‌دهد مصرف سبزیجات برگ‌دار می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مفید باشد.

در این بررسی اطلاعات بیش از ۲۰۰۰ فرد بزرگسال در مدت زمان ۱۵ سال مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد نیترات گیاهی که عمدتا در سبزیجات برگ‌دار سبزرنگ وجود دارد، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری چشمی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان استرالیایی اظهار داشتند: این اولین بار است که تاثیر نیترات خوراکی بر بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مورد ارزیابی قرار گرفته‌ است.

محقق ارشد این مطالعه گفت: در بررسی‌های خود مشاهده کردیم در افرادی که روزانه ۱۰۰ تا ۱۴۲ میلی‌گرم نیترات گیاهی دریافت می‌کنند خطر بروز علائم اولیه این بیماری کمتر است.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، دژنراسیون ماکولا به مجموعه‌ای از بیماری‌های پیش‌رونده شبکیه اشاره دارد که باعث از بین رفتن بینایی در مرکز دید می‌شود. بالا رفتن سن یکی از فاکتورهای اصلی در بروز این بیماری است و اغلب افراد پس از سن ۵۰ سالگی به آن دچار می‌شوند.
منبع: ایسنا برچسب ها: سلامت چشم ، سبزیجات برگ‌دار ، نابینایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سلامت چشم سبزیجات برگ دار نابینایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا سید معملی افزود: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

کد خبر 6089908 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • کوهپیمایی کارکنان سپاه شهدای آذربایجان غربی
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • چه کسی نمی‌خواست روزبه چشمی در استقلال بماند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟