Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به اقدام شاه اردن در تمدید نکردن بخش‌هایی از توافق نامه صلح با این رژیم گفت، با اردن درباره تمدید الحاقیه‌های توافق صلح درباره اراضی الباقوره و الغمر گفتگو خواهد کرد.

نتانیاهو در سالگرد کشته شدن اسحاق رابین نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در شهر قدس اشغالی گفت «:توافق صلح بین رژیم اسرائیل و اردن در روز بیست و ششم اکتبر وارد بیست و پنجمین سال خود خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این توافق نامه صلح حق اردن برای بازگشت مالکیتش بر منطقه نهاریام (Naharaim) در امتداد رود اردن و منطقه تسوفار (Tsofar) در ناحیه موشاو (Moshav) در جنوب اسرائیل در اربا (Arabah) محفوظ نگه داشته شده است. امروز اردن به ما اطلاع داد که قصد دارد که از این حق خود برای نخستین بار در بیست و پنج سال گذشته استفاده کند.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی ضمن اشاره به مذکرات با اردن برای احتمال تمدید توافق نامه کنونی ادعا کرد بدون شک و از یک دید کلی توافق به طور کلی مهم و محترم برای دو طرف است.

این سخنان نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان عبدالله دوم شاه اردن برای تمدید نکردن بخش‌هایی از توافق صلح با اسرائیل بیان شد.

شاه اردن در سخنانی اعلام کرد که قصد ندارد که دو الحاقیه توافق نامه صلح با اسرائیل را تمدید کند.

بر اساس توافق نامه ۱۹۹۴ به اسرائیل اجازه بهره برداری از دو منطقه الباقوره و الغمر تا بیست و پنج سال داده شده بود. این وضعیت در بیست و پنج سال گذشته وجود داشته است. این الحاقیه‌ها در سال آینده باطل می‌شوند و شاه اردن اعلام کرد که این تصمیم خود را به اطلاع اسرائیلی‌ها رسانده است.

سرزمین باقوره در شمال دره رود اردن در سال ۱۹۶۰ به اشغال اسرائیل درآمد و سرزمین الغمر در نزدیکی عقبه در جنوب اردن در جریان جنگ سال ۱۹۶۷ به اشغال اسرائیل درآمد.

بر اساس توافق نامه صلح با رژیم صهیونیستی، اردن توافق کرد که کشاورزان و افسران اسرائیلی به مدت بیست و پنج سال به این منطقه دسترسی آزادانه داشته باشند. عبدالله دوم شاه اردن تاکنون دلیلی برای این اقدام خود بیان نکرد، اما به نظر می‌رسد که او با فشار‌های داخلی برای پایان دادن به بخشی از توافق نامه صلح و بازگشت این مناطق به تحت کنترل اردن مواجه است.

هفته گذشته تظاهرکنندگان در امان پایتخت اردن خواهان پایان مالکیت اسرائیل بر این دو منطقه و بازگشت آن‌ها به خاک اردن شدند.

انتهای پیام/

نتانیاهو با شاه اردن درباره تمدید توافق صلح گفتگو می‌کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد

۲۰۰روز از جنگ غزه گذشت، نبرد ادامه دارد و هنوز افق روشنی برای پایان آن دیده نمی‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، علیرضا تقوی نیا در یادداشتی نوشت:‌ رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح مصمم شده و آن را حتمی می‌داند و ظاهراً آمریکا را نیز همراه کرده است. البته در اینجا این پرسش مهم نیز مطرح می‌شود که در حمله به مناطق دیگر نوار غزه چه چیزی عاید اسرائیل شد؟ آیا اسرا آزاد شدند؟ آیا توان نظامی حماس از بین رفت؟ آیا رهبران حماس نابود شدند؟ 

پاسخ همه پرسش‌ها خیر است. حتی دیروز شهرهای عسقلان و سدیروت هدف راکت‌های حماس قرار گرفتند تا همگان متوجه شوند ادعای نتانیاهو تا چه میزان با واقعیت مغایرت دارد. از سوی دیگر، اسرائیل درگیر نبرد با حزب‌الله در شمال است و مقاومت لبنان کیفیت حملات خود را به نحو محسوسی ارتقا داده و شهرهای عمقی‌تر را مورد اصابت قرار می‌دهد.

حال پرسش مهم اینجاست این جنگ تا کی ادامه دارد؟
با توجه به شرایط درونی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو به استمرار بحران نیاز دارد و حتی پس از حمله به رفح نیز دور از ذهن به نظر می‌رسد که دست از تنش بکشد. اما در این میان، امکان وقوع اتفاقاتی وجود دارد که معادلات را عوض ‌کند؛ تنش با حزب‌الله هر لحظه می‌تواند به یک جنگ تمام‌عیار منتهی شود و یا فشارهای آمریکا پس از پایان عملیات در رفح شاید نتانیاهو را کنترل کند.

در این میان، جبهه درونی اسرائیل بیشترین فشار را متحمل می‌شود و بخش قابل توجهی از صهیونیست‌ها خواهان پایان جنگ هستند. نتانیاهو ممکن است پس از جنگ در رفح دست به قمار خطرناکی بزند و به بهانه تأمین امنیت شمال و ضرورت عقب راندن حزب‌الله از مرز، جنگی گسترده را با لبنان آغاز کند.

اما هر چه هست و شاید بشود، این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که اسرائیل در یک بن‌بست راهبردی است، زیرا حتی حمله به رفح نمی‌تواند خواسته‌های این رژیم را برآورده کند و نتانیاهو نیز تمایل به پایان جنگ ندارد تا به یک دستاورد برسد.

نباید از یاد برد جبهه درونی اسرائیل تحمل جنگ فرسایشی را ندارد و ارتش آن نیز اوضاعش مطلوب نیست؛ حمله ایران ضربه شدیدی علیه اعتماد به نفس صهیونیست‌ها بود و برعکس، انگیزه و جسارت محور مقاومت را بالا برد. 

در پایان خاطرنشان می‌شود حمایت نکردن آمریکا، بروز اتفاقی در داخل سرزمین‌های اشغالی یا گسترده شدن جنگ با لبنان می‌تواند روند تحولات را به کلی تغییر دهد. نتانیاهو به استمرار جنگ نیاز دارد اما اسرائیل تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد. اینکه اسرائیل کجا متوقف می‌شود سؤال بزرگی است.

منبع: قدس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتانیاهو مانع از انعقاد توافق درباره جنگ غزه می‌شود
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس
  • (ویدیو) واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان
  • واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا
  • واکنش نماینده ایران به کشف گور‌های جمعی در خان یونس
  • واکنش نماینده ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • فارین پالیسی: ۷۴ درصد اسرائیلی‌ها با واکنش به حمله موشکی ایران مخالفند