Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@14:46:20 GMT

آسمان در انتظار بارش شهابی اسدی و وقوع ماه کامل

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۶۸۸۱

آسمان در انتظار بارش شهابی اسدی و وقوع ماه کامل

تهران- ایرنا- دومین ماه از سومین فصل سال با رویدادهای نجومی همچون وقوع بارش شهابی ثوری و اسدی و وقوع بدر کامل همراه است که موقعیت های مناسبی را برای رصد و عکاسی نجومی توسط علاقمندان به آسمان فراهم می آورند.

«ندا جعفری» عضو انجمن نجوم ایران روز دوشنبه در مورد رویدادهای نجومی دومین ماه از فصل پاییز اظهار داشت: اول آبان سیاره اورانوس در مقابله است، منظور از مقابله یک سیاره این است که آن سیاره با خورشید در موقعیت 180 درجه قرار دارد و به طور کلی اگر دو جرم آسمانی با هم زاویه 180 درجه داشته باشند، در حالت مقابله هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سیاره اورانوس اول آبان در تمام طول شب از غروب خورشید تا طلوع آن در آسمان قرار دارد و به وسیله تلسکوپ دیده می شود.
این کیهان شناس رویداد بعدی را وقوع بدر یا ماه کامل برشمرد و افزود: دوم آبان ماه کامل را در آسمان داریم که برای رصد موقعیت خوبی نیست؛ زیرا هنگام وقوع ماه کامل به دلیل بازتاب مستقیم نور ماه، عوارض سطحی ماه سایه ندارند و هنگام رصد ماه، عمق عوارض مشاهده نمی‌شوند. از طرفی به خاطر شدت نور ماه کامل و ایجاد آلودگی نوری در آسمان، امکان رصد سایر اجرام کم نور نیز وجود ندارد.
وی تاکید کرد: با وجود اینکه وقوع بدر کامل موقعیت مناسبی برای رصد نیست، زمان خوبی برای عکاسی نجومی است و عکاسان نجومی معمولا با استفاده از این پدیده، تصاویر نجومی جذابی خلق می‌کنند.
جعفری با اشاره به وقوع دو بارش شهابی در ماه آبان گفت: بارش شهابی ثوری روزهای 14 و 15 آبان روی می دهد، از دنباله دار انکه /encke comet ناشی می شود و کانون آن صورت فلکی ثور است.
وی ادامه داد: همچنین روز 15 آبان سیاره عطارد به بیشترین کشیدگی شرقی می‌رسد. از دید ناظران زمینی سیارات به طور کلی دو دسته هستند؛ سیاره داخلی یا خارجی. سیاراتی که حد فاصل زمین و خورشید قرار دارند و سیاراتی که بعد از زمین هستند، بر اساس این تقسیم بندی زهره و عطارد سیارات داخلی هستند و بیشترین کشیدگی در مورد این سیارات مربوط به زمانی هست که سیاره به حداکثر جدایی زاویه ای از خورشید برسد.
جعفری افزود: این سیارات دو نوع کشیدگی غربی و شرقی دارند؛ غربی زمانی است که سیاره قبل از طلوع خورشید در بیشترین ارتفاع از افق باشد و شرقی در صورتیکه بعد از غروب خورشید بیشترین ارتفاع از افق را داشته باشد.
وی گفت: بر همین اساس 15 آبان بهترین زمان برای مشاهده عطارد است که بعد از غروب خورشید تا حدود 1 ساعت بعد و در همان سمت غرب آسمان، امکان مشاهده این سیاره با جشم غیرمسلح وجود دارد، بیشترین کشیدگی برای سیاره عطارد 28 درجه است که در تاریخ 15 آبان مشاهده می شود.

***دومین بارش شهابی نیمه سوم دومین ماه پاییز
به گفته این منجم روزهای 26 و 27 آبان بارش شهابی اسدی رویت می شود که یکی از مهم ترین بارش های شهابی سالانه و منشا آن دنباله دار تمپل تاتل/ temple tatel و کانون آن صورت فلکی اسدی است.
وی افزود: این صورت فلکی که شب ها از سمت شرق طلوع می کند یکی از مهم ترین صورت های فلکی است و بهترین زمان برای مشاهده این بارش شهابی که از بازه زمانی 15 آبان تا 9 آذر روی می دهد، روزهای اوج آن یعنی 26 و 27 آبان خواهد بود.
جعفری در توضیح بارش شهابی گفت: بارش های شهابی مختلفی سالانه روی می دهد که منشا آن یک دنباله دار است، دنباله دارها تکه های عظیمی از سنگ و یخ هستند که در مدارهای بیضی شکل با کشیدگی زیاد، به دور خورشید حرکت می کنند.
ذرات جدا شده از این دنباله دارها در فضا معلق می مانند؛ وقتی زمین از میان توده ذرات به جا مانده از دنباله دارها عبور می کند، تعدادی از آن ها وارد جو زمین می شوند و در مجاورت اکسیژن زمین می سوزند که به این پدیده شهاب می گوییم. از آنجا که تعداد شهاب ها در این تاریخ های خاص بسیار زیاد می شود با نام بارش شهابی در عرف نجوم نامیده می شود.
علمی**9157**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي نجوم رويدادهاي آبان ماه بارش شهابي اسدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۶۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجوم اردیبهشت‌ 1403 + دانلود جدول

پدیده‌های نجومی ماه جاری برای سیارات ماه، مریخ، نپتون، مشتری و زحل اتفاق خواهد افتاد، همچنین شاهد بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 خواهیم بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در ماه جاری کیهان شاهد رویدادهایی مانند ماه در اوج زمینی، مقارنه سیاره مشتری و اورانوس، سیاره کوتوله 136108 Haumea در تقابل خورشیدی، دنباله‌دار 12P/Pons-Brooks در اوج روشنایی، دنباله‌دار 12P/Pons-Brooks در حضیض خورشیدی، بارش شهابی Lyrid 2024، رصد کهکشان Messier 101، بارش شهابی π-Puppid 2024، ماه کامل، ماه در اوج خورشیدی، غیبت قمری آنتارس، مقارنه سیاره مریخ و نپتون، نزدیک شدن سیاره مریخ و نپتون به یکدیگر، سیاره عطارد در اوج خورشیدی، تربیع آخر ماه، مقارنه ماه و سیاره زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر، غیبت قمری زحل، نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون به یکدیگر، غیبت قمری نپتون، نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر، غیبت قمری مریخ، مقارنه ماه و سیاره مریخ، بارش شهابی ղ-Aquariid 2024، ماه در اوج زمینی، مقارنه ماه و سیاره عطارد، ماه در حضیض خورشیدی، ماه کامل، بارش شهابی ղ-Lyrid 2024، سیاره مریخ در حضیض خورشیدی، سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی، غیبت قمری بتا توری، رصد خوشه ستاره‌ای کروی Messier 5، سیاره اورانوس در اتصال خورشیدی، سیاره عطارد در بیشترین ارتفاع در آسمان صبح‌گاهی، مقارنه سیاره عطارد و سیاره کوتوله Eris، سیاره عطارد در دوگانگی، تربیع اول ماه، سیارک Pallas 2 در تقابل خورشیدی، ماه در اوج زمینی، سیاره مشتری در اتصال خورشیدی و دنباله‌دار 46P/Wirtanen در حضیض خورشیدی خواهد بود، جزئیات تمام رویدادهای نجوم ماه جاری را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

دانلود جدول رویدادهای نجوم اردیبهشت‌

کد خبر 745836

دیگر خبرها

  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟
  • آسمانِ یزد در انتظار باران
  • لحظه وقوع صاعقه در آسمان روستای حصار به روایت تصاویر
  • بارش شهابی Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • لحظه غروب خورشید در آسمان چهاربرج از لنز دوربین شهروند خبرنگار + تصاویر
  • کیلین مورفی اسکار ایرلند را هم برد/ پیروزی «اوپنهایمر» کامل شد
  • درخشش هنرمندان لنده‌ای در ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم
  • تقویم نجوم اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ + دانلود جدول
  • تقویم نجوم اردیبهشت‌ 1403 + دانلود جدول